|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  321 322 [323] 324 325   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
28.12.2011 8:41:35   
Silver
Prijooouser posted image i ja se nadam da je vaginaleta...neka ga jos koji dan u pupi! Mada sam se jutros pripremila za svaki slucaj, sve raspremila, i sebe sredila , svakako cu u ovaj dan-dva na GAK na kontrolu! Jucer me je jos i stomak bolio, vidjecu danas kakva je situacija!

A sto se tice mjerenja karlice, ja pitala moju dr. u skerlicevoj, kaze to ce ti na Gak-u, ali kad??? To ne znam! user posted image

Broj stizee user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8051
28.12.2011 9:01:43   
pauza
meni rekli za 7 dana, tj. sada vec 6 da mjerim karlicu... bas me interesuje kako to ide i je li fakat oni mogu procijeniti mogu li ja roditi prirodno ili ne?? mozda im ja samo izgledam sitno?? :-)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 8052
28.12.2011 9:10:10   
Bebica11
ja mislim da to ide onim zeljeznim hepekom, stiscu kukove, stiscu stomak, valjda je to to? to kad primaju porodilju mjere

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8053
28.12.2011 9:25:13   
pauza
i ja sam cula da je to nesto sa kljestima da te stiscu, bebice, boli li to?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8054
28.12.2011 9:48:25   
megi
pozdrav zenice
mogu li se i ja prikljuciti

pauza ma ne boli to nista, kratko traje tim kljestima nesto izmjere i kao procjene da mozes prirodno roditi, ne birni se

Silver meni je u prvoj trudnoci pukao vodenjak, koliko vode izadje to je za nepovjerovati, ja po kuci hodala s peskirom medju nogama dok sam se spremalauser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8055
28.12.2011 10:04:31   
pauza
hvala megi :-) ma neka mjere sta hoce, samo neka ne boli :-) a moja dr kaze da hoce to da izmjeri i skrenula paznju da ne dobijem puno kg sad u 9. mjesecu da bi moglo ici prirodno... pa eto vidjecemo....

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 8056
28.12.2011 10:06:32   
Lulu_08
Hello zenice, kako ste mi jutros? Ima li sta novo?

Kod nas je tajo tu pa smo malo odsutni, malo smo i hodali juce pa sam se umorila i pupo me zabolio, tako da sam potom odspavala fino i odmorila.

Evo i sada je otisao nesto da obavi (medicinske neke preglede) pa kada se vrati doruckic, a L. je u vrticu. Pripreme su u toku, sutra joj je priredba u hotelu sa vrticem pa je sva ponosna, a mi jedva cekamo.

Jedva cekamo 05.01.2012. da aBd vidimo nase sunce da li je aBd sve uredu i tako....

E da, kupila sam Portolak, od danas ga pocinjem koristiti pa da vidimo hoce li pomoci user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8057
28.12.2011 10:08:10   
Silver
Eh moje cure...citam sad malo vise o ovim vaginaletama ( Betadin) kazu druga iskustva...cijedi se ko lud...upravo je to kod mene bilo huh...ali su dobre za ciscenje porodjajnog kanala, pa cu nastaviti, pa makar morala jednu bebinu pelenu staviti user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8058
28.12.2011 10:36:48   
treće

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja mislim da to ide onim zeljeznim hepekom, stiscu kukove, stiscu stomak, valjda je to to? to kad primaju porodilju mjere

isprepada ženu u startu, mjeri se u cm, e sad kakav im je mjerač... mene nisu nikad mjerili

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8059
28.12.2011 10:45:44   
ellam
IZVORNA PORUKA: treće

IZVORNA PORUKA: Bebica11

isprepada ženu u startu, mjeri se u cm, e sad kakav im je mjerač... mene nisu nikad mjerili

stvarno ovo zvuci strasno user posted image   sad nam recite da ne boli....

soraya uzela sam te jeftinije gacice u DM-u

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8060
28.12.2011 11:00:34   
ellam
je li iko razmisljao o epiduralnoj anesteziji??? znate li ista o tome, je li neko trazio, dobio??? 

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 8061
28.12.2011 11:07:00   
treće
a što je li ti moraš na carski?

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 8062
28.12.2011 11:09:11   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ellam

je li iko razmisljao o epiduralnoj anesteziji??? znate li ista o tome, je li neko trazio, dobio??? 

Jutro zenice user posted image

Mene isto interesuje ovo za epiduralnu. Ja mislila traziti, ali mi neke zene rekose kao moras mjesec dana prije dogovoriti user posted image kao da sam prorocica pa cu znati kad ce me zaboliti user posted image , ne vidim logiku.

A sto se tice mjerenja karlice na GAK-u sam u nedjelju vidjela trudnicu koju su primili za porod i pregledali je dok sam bila na ctg-u. Sa cm su joj stomak mjerili a kukove dolje nekom zeljeznom spravom koja se podesava, meni ne izgleda bolno jer se mjeri s vanjske str. kukova, mozda da malo stisne jace.

(odgovor članu ellam)
  Neposredna veza do poruke: 8063
28.12.2011 11:09:42   
ellam
kad me izmjere reci ce mi, ali nije iskljuceno. kaze dr krupna beba za moju konstituciju. nadam se da cu iduce sedmice znati sigurno. ali epidur moze i pri prirodnom porodu. vise sam na to mislila, da li se to kod nas radi? 

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8064
28.12.2011 11:12:25   
animagical
IZVORNA PORUKA: Silver

Prijooouser posted image i ja se nadam da je vaginaleta...neka ga jos koji dan u pupi! Mada sam se jutros pripremila za svaki slucaj, sve raspremila, i sebe sredila , svakako cu u ovaj dan-dva na GAK na kontrolu! Jucer me je jos i stomak bolio, vidjecu danas kakva je situacija!

A sto se tice mjerenja karlice, ja pitala moju dr. u skerlicevoj, kaze to ce ti na Gak-u, ali kad??? To ne znam! user posted image

Broj stizee user posted image

kad te prime na porodjajno, poslije ctg-a... sretnouser posted image a to moze biti normalan tecan iscjedak,ja sam ga imala,teklo na sve strane, a brisevi bili uredni

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 8065
28.12.2011 11:25:09   
treće
mislim da se ne praktikuje kod prirodnih poroda osim kad se zagužva, pa moraju uraditi epiduralnu, uz npr vakuum, za carski hajde de ali na prirodan porod ideš da tiskaš svojom snagom a ne ukočen, ali to treba pitati stručnjake , ja se za to ne bih borila na prirodnom porodu, jeste li čuli za slučaj probijanja moždine još se vodi sudski postupak zbog smrtnog ishoda u Sa, nije to bezopasno
Dinamitna mila o svemu postepeno razgovaraj s dr. pa već si otvorena 1,5 cm, meni je za toliko trebalo 15 sati trudova, što ćeš se izlagati nepotrebnom riziku ako stvarno nemaš potrebe, većina roditelja želi i drugo dijete onda ti je drugi porod i brži i lakši, ti odlučuješ ali ne paničiuser posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 8066
28.12.2011 11:25:40   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: palachinken

Hatepsut pa ja tek sad skontah da si zabebila! Cestitam od srca!!!

Hvala draga user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8067
28.12.2011 11:29:58   
hatepsut
Dobro jutro...kako su trudnice ? Zene drage sta vi doruckujete ? Ja nista ne jedem,posebno ne mogu da doruckujem..jedva se natjeram neko voce da pojedem..ovako mi je bilo i u prvoj trudnoci,samo sto su me 3mj pratile mucnine i povracanje...sad toga nema,ali nista ne mogu da jedem..jednostavno ne ide..i sto pojedem cini mi se u grlu mi stoji user posted image  

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 8068
28.12.2011 11:35:02   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: treće

mislim da se ne praktikuje kod prirodnih poroda osim kad se zagužva, pa moraju uraditi epiduralnu, uz npr vakuum, za carski hajde de ali na prirodan porod ideš da tiskaš svojom snagom a ne ukočen, ali to treba pitati stručnjake , ja se za to ne bih borila na prirodnom porodu, jeste li čuli za slučaj probijanja moždine još se vodi sudski postupak zbog smrtnog ishoda u Sa, nije to bezopasno
Dinamitna mila o svemu postepeno razgovaraj s dr. pa već si otvorena 1,5 cm, meni je za toliko trebalo 15 sati trudova, što ćeš se izlagati nepotrebnom riziku ako stvarno nemaš potrebe, većina roditelja želi i drugo dijete onda ti je drugi porod i brži i lakši, ti odlučuješ ali ne paničiuser posted image

Draga, nista ja to necu samostalno. Uvijek razgovaram s doktorom o svemu i postujem ono sto kaze jer nije covjek valjda bezveze doktor, a sreca ovaj moj je super pa mogu sve i pitati i ne nadje se covjek uvrijedjen sto se petljam u struku user posted image
Sve se tjesim da cu biti jedna od onih sto se samo nategnu a user posted image napolju user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
  Neposredna veza do poruke: 8069
28.12.2011 11:36:10   
Miimy
Pozz svim zenicaam kontam vajda je vakat da ija predjem u razgovore iako ja i dalje bodrim svoje zenice u cekaonici... evo jos jedne novopecene trudnice masala u 8 smo sedmicu usli lagano iscekujemo novi pregled nakon Nove godine u nadi da ce Ako Bogda biti sve kako treba...

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 8070
28.12.2011 11:37:00   
mala86
IZVORNA PORUKA: hatepsut

Dobro jutro...kako su trudnice ? Zene drage sta vi doruckujete ? Ja nista ne jedem,posebno ne mogu da doruckujem..jedva se natjeram neko voce da pojedem..ovako mi je bilo i u prvoj trudnoci,samo sto su me 3mj pratile mucnine i povracanje...sad toga nema,ali nista ne mogu da jedem..jednostavno ne ide..i sto pojedem cini mi se u grlu mi stoji user posted image  

hatepsut user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  koliko?????
pa nisam ni znala dosad user posted image user posted image  

van svega sam user posted image  a ovako lijepa vijest

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 8071
28.12.2011 11:37:50   
Silver
Miimy user posted image user posted image user posted image Cestitamoo! aBd da to bude jedna skolska trudnoca i da uzivas u svakom momentu!

ajjj zene drage nestalo mi plina, smrzavam se u stanu user posted image user posted image user posted image moracu nabaviti grijalicu za bebu da imam!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 8072
28.12.2011 11:39:19   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Dobrodosla user posted image
ja sam isto ovako muku mucila ujutro dok mi kolegica nije savjetovala da probam sa slanim stapicima-grisini user posted image Ujutro sam prvo to grickala, pa poslije toga neki slani kreker i krene polako dalje user posted image

(odgovor članu hatepsut)
  Neposredna veza do poruke: 8073
28.12.2011 11:40:50   
treće
ma dobro nema poroda bez boli, ali mislim usresredi se da će biti o.k, da neće biti komplikacija i disanje vježbaj, puno olakša, možda malo dan poslije pluća bole ali super pomaže, i ako treba pitaj sestru da ti pokaže jednom dvaput kako treba, dosta žena u datom trnutku primjenjuje pogrešno, one će ti pokazati to i njima olakšauser posted image , idi kupi mrveuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8074
28.12.2011 11:41:09   
pauza
kako Silver nestalo plina??
miimy, dobro nam dosla i da ti ovo bude najljepsih 9 mjeseci :-))

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 8075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  321 322 [323] 324 325   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  321 322 [323] 324 325   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *