Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija Cryo-Save danas je u čitavom svijetu obilježila jubilej 200.000 sačuvanih uzoraka matičnih ćelija, na način da je u svakoj od 43 zemlje u koijma posluje prvim klijentima koji su posjetili kancelariju Cryo-Save-a poklonili besplatno pohranjivanje
Vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija Cryo-Save danas je u čitavom svijetu obilježila jubilej 200.000 sačuvanih uzoraka matičnih ćelija, na način da je u svakoj od 43 zemlje u koijma posluje prvim klijentima koji su posjetili kancelariju Cryo-Save-a poklonili besplatno pohranjivanje
Jest divan gest,i trebalo bi mnogima omogućiti ovako nešto ,a kad pogledas malo dole ispod članka ,javi se osoba koja je imala negativna iskustva i to je ono sto mene uvijek tjera u neku sumnju .
Edita Karisik- Kamberovic · Sarajevo, Bosnia and Herzegovinato je velika greska ostavljanje maticnih celija .jer niste nikada sigurni dali to odgovara vasem djetetu ako imate starije djete jedino ako bi moglo da prije ostavljanja maticne celije da se ispita dali odgovara .pa onda platiti i ostaviti jer kasnije kada vam zatreba moze da vam ne odgovara . i da budete razocarani kao sto smo mi nadali smo se da ce ta maticne celija pomoci nasoj maloj ali ispostavilo se na kraju da joj ne odgovara puno srece svima i dobro se raspitajte to vam je moj savjet da ne bacate pare bezveze i uvaljujete se u kredite pozzz
pa niko nije rekao da matične stanice druge bebe moraju odgovarati prvoj bebi, niti roditeljima, ali da postoji velik vjerovatnoća za HLA podudarnost a jasno je da stanice najbolje "odgovaraju" njihovom vlasniku (najprostije rečeno) po meni to nije razlog za NE pohranjivanje matičnih stanica
Naravno da nije razlog,ali realno gledajuci,daleko je to jos od onoga koliko nama ovi predstavnici pricaju,mislim ja razumijem ljude,to im je posao zive od toga
jeste daleko, samim tim što je većin istraživanja tek u predkliničkoj fazi ali svi dobro znamo kako nauka brzo napreduje i ko zna šta će biti za 10-15 godina ja samo molim Boga da nam nikada ne zatrebaju
Naravno da nije razlog,ali realno gledajuci,daleko je to jos od onoga koliko nama ovi predstavnici pricaju,mislim ja razumijem ljude,to im je posao zive od toga
Emice a da dodjes na jedan sastank sa trudnicama i ljudima iz Cryo save pa sve to kazes tj pitas...
Pozdrav svim trudnicama i majkama. Evo i ja se pridruzujem diskusiji. Ja sam u 8 mjesecu trudnoće i juče sam bila kod svog doktora. Doktor mi je preporučio Cryo-Save jer su oni najpouzdaniji, sa najvećim iskustvom i tradicijom. Takođe doktor mi je naglasio da se sa njihovim uzorcima može vršiti liječenje u svim klinikama. Sama sam se raspitivala i putem interneta i mislim da su oni najbolji izbor jer imaju sve potrebne setrifikate i akreditacije. Ja se bojim da druge banke čuvaju samo krv a kuma mi je ostavila mć kod CS i rekla mi je da je dobila tačan broj mć i oni tvrde da će taj broj ostati isti i nakon 20 godina. U svakom slučaju Cryo-Save je moj izbor.
Mnogo se piše o matičnim ćelijama i ja smatram da je ovo jako značajno jer počinjemo shvatati njihov značaj..već sam pisala da sam mnogo istraživala i zaista vjerujem u budućnost matičnih ćelija..al opet nikad nam ne zatrebalo. Moja odluka je Cryo-Save, i zaista sam bila objektivna kada sam se odlučila za njih, ova druga kompanija ne može se mjeriti sa njima ni po značaju općenito u svijetu, posebno u BiH, a ni po ljubaznosti. Emice_Sa hvala Bogu pa imamo internet, tako da predstavnici ne mogu reći nešto što mi ne možemo provjeriti..
Čestitam ovoj porodici koja je imala sreće i besplatno dobila pohranjivanje..
Ja sam s Future Health sklopila ugovor, termin mi je u januaru ,pa ti tek tad mogu dati informacije kako je sve prošlo . Za sad je predstavnik korektan , na usluzi je za sva pitanja ,ostalo će se vidjeti poslije .
< Poruku je uredio lana32 -- 30.11.2011 17:11:12 >
na TV Pink u Zaabranjenom forumu, Cryo Save poklanja jednoj trudnici besplatno pohranjivanje maticnih celija... treba poslati sms sa mjesecom trudnoce i na kraju ce jedna trudnican biti izvucena ..gledajte ...mozda bas vama dodjele tu vrijednu nagardu
koja je bolja opcija, skuplja ili jeftinija? mislim da je i ova jeftinija jednako dobra a ova druga samo marketinski trik.... ????......
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
u skupljoj opciji ostavlja se i dio pupčanika, a ne samo krv i broj pohranjenih stanica je veći to daje malo bolje mogućnosti kasnije..u slučaju liječenja mada i same stanice iz krvi su dovoljne ua terapiju meni su u cryo save rekli da se rade istraživanja za umnožavanje matičnih stanica, tako da će se moći liječiti i sa malim brojem stanica
izgleda da postoji i druga strana price. divno bi bilo kad bi rano rezanje pupcane vrpce bilo bez ikakvih opasnosti, kao sto kazu predstavnici kompanije koje vrse pohranjivanje. cini mi se da bi moglo biti korisno ukoliko vec postoji bolesno dijete, pa postoji mogucnost izljecenja maticnim celijama mladjeg djeteta, ali samo pohranjivanje "za nedaj Boze", ne znam ni sama... medjutim, ukoliko roditelji ionako ne insistiraju da se pupcanica ostavi dok ne prestane pulsirati, onda je definitivno bolje imati maticne celije u buducnosti, s obzirom da u suprotnom samo propadnu...
oni koji razmisljaju o pohranjivanju preporucujem da vagaju korist odlozenog rezanja pupcanice vs moguce bolesti u buducnosti ( s obzirom da postoji realna mogucnost da su te bolesti potaknute ranim rezanjem pupcanice)
pošto sam ja hvalila family plus sad da napisem i lose iskustvo kako se nekoj ženici nebi ponovilo..kako bi izbjegli proviziju u banci receno nam je da uplatimo online..umjesto 414 km ( 210 eura ) uzeli su mi duplo..dosli smo u banku, dva puta rezervisan novac za set..zvali direktora vedrana koji je bio totalno neljubazan, kaze nemoguce da vam je uzeto dva puta , ne pricajte nebuloze pitam se samo zašto se tako ne ponaša po medijima na kojima se pojavljuje!!! onda trči do banke, do šefice, ona nam napisala reklamaciju, storniraj, zvali u sarajevo centralnu banku..da nam nije bilo banke ostali bi kratki za jos 414 km!!! strašno! najgore što te pravi budalom..ako ne možes ili ne znaš makar ne vrijeđaj klijente. uglavnom plaćanje preko banke je puno bolje, online plaćanje je nesigurno. toliko o njihovoj tačnosti, profesionalizmu i saradnji. pitam se samo koliko su ekspeditivni kad nekom ne daj Bože zatrebaju maticne celije...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
a uspjeli smo vratiti jer na tom racunu nije bilo 414 nego 370 km pa smo dobili izvod da smo u minusu 44 km..da je bio puni iznos odmah bi bile prebacene po drugi put..ovako su bile rezerviane..jko smo razocarani njihovim ponasanjem..kazem ja tom direktoru vedranu nije fino da govorite da pricamo nebuloze..mi nista osim set_a nismo placali osim set_a i u tom iznosu..kaze on meni sta ces mozda ne znam svoj poso, jos sam amater..haallooo fuuuj...
sad ne znam dal mogu nastaviti saradnju sa nekom dr kompanijom... molim da se javi ako ko zna...
< Poruku je uredio gerberka -- 22.12.2011 14:54:04 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Draga gerberka...baš prije 15 dana sam završila svu proceduru i sve je prošlo u najboljem redu, i ja sam se odlučila za internet plaćanje jer je provizija u bankama prilično velika. Često vršim uplate putem interneta i privatno sam upoznata sa pravilima i procedurama oko internet naloga i nemoguće je da ijedna firma dva puta povuče novac, ono što se najčešće dešava je to da ljudi dva puta kliknu i tako daju banci 2 puta nalog za prebacivanje sredstava, tako da pokušaj se sjetiti da li si dva puta potvrdila nalog?! Sretno sa daljnjom procedurom
nisam sreco moja inace bih dobila dvije potvrde da sam dva puta potvrdila placanje .. sreca je bila da nisam imala dovolčjno nivca da mi ga odmah skunu drufgi put i teta mi je u banci rekla da onom kome placamo pravi rezervacije ili skida novac ako ga ima dovoljno..banka nema nista s tim..oni su trebali kad su vidjeli dvije rezervacije saradjivati sa bankom a ne rezervisati za sebe ponovo 414 km. uostalom klijentu se treba pomoci , za mene je npr online placanje novo, nisam bas u trendu jednom sam sigurno platila, da sam dva puta morala bih i drugi put ukucati iznos od 210 eura pa izabrati karitcu pa ukucati broj... samo sam jednom ukucala iznos 210 ezra..dakle nema šanse
izgleda da postoji i druga strana price. divno bi bilo kad bi rano rezanje pupcane vrpce bilo bez ikakvih opasnosti, kao sto kazu predstavnici kompanije koje vrse pohranjivanje. cini mi se da bi moglo biti korisno ukoliko vec postoji bolesno dijete, pa postoji mogucnost izljecenja maticnim celijama mladjeg djeteta, ali samo pohranjivanje "za nedaj Boze", ne znam ni sama... medjutim, ukoliko roditelji ionako ne insistiraju da se pupcanica ostavi dok ne prestane pulsirati, onda je definitivno bolje imati maticne celije u buducnosti, s obzirom da u suprotnom samo propadnu...
oni koji razmisljaju o pohranjivanju preporucujem da vagaju korist odlozenog rezanja pupcanice vs moguce bolesti u buducnosti ( s obzirom da postoji realna mogucnost da su te bolesti potaknute ranim rezanjem pupcanice)
Gerbo, stvarno je taj predstavnik ili sta vec bezveze, profesionalnost i on nigdje veze, ali steta za kompaniju. Toliko ljudi bez posla ima, koji bi puno bolje to radili
nazlaos to je direktor ovdje u sarajevu znaci za federaciju koliko sam skontala .... vala mu je minus ovo veliki .....
a stos e tice ovog posta o pupcanici bilo je rjeci o tome prije... koliko sam upoznata bar meni je tako bilo na porodu svakaako kod nas vrlo brzo rezu pupcanu vrpcu ma sekunde su u pitanju tako da svakako gubimo tu prednost.
< Poruku je uredio mamina princeza -- 22.12.2011 16:51:26 >
ne kontam oko ovog ranog rezanja pupčane vrpce zaglupila sam u trudnoći eto tako, snalazi se preko portala..kad se požališ na nedovoljne info ispadneš..da ne kažem šta
ipak je nama ovo sve novo...kao da je moja mama meni pohranila MC, pa da znam šta, kako, gdje i na koji način a žalosno da na strogom mirovanju, izbodena od glave do pete, dok cuvam trudnocu moram da prozivaljavam sav ova stres
ako sam nekom ukazala povjerenje ne treba da ovo proživljavam , pa bila upravu ili ne...cim sam se obratila za pomoc znaci da imam povjerenja zato sam ih u startu i izabrala
< Poruku je uredio gerberka -- 22.12.2011 17:20:39 >
ma ija se slazem s t opbom moja gerbo. vjeruj da zbog tvog iskustva i ja razmisljam da probam s drugima samo ako nije velika razlika u cijeni jer nisma na to spremna. ..... grozno se osjecas mogu misliti i to je vala uzas kad ti prirede pred skoro sami porod.
a to za pupcanu... ovdje pisu vec nekoliko puta da beba gubi dosta zbog toga sto se rano presjece pupcana vrpca a kod auzimanja maticnih celija pupcana vrpca se mislim mora pre1sjeci u roku 5-10 minuta. al kod nas je situacija takva da obicno rezu pupcanu vrpcu svakako rano presjeku pupcanu vrpcu bez obzira uzimas li celije ili ne. barem su meni tako ... cini mis ebukvalo dvije minute poslije porda. toga s ebas sjecam jer je kod mene bila kratka pupcana pa su sse svi zaletili da je vide i odmah rezali zato znam .
jedino ako mi se nije u onom bunilo ucinilo d aje tako brzo al preko 7 minuta sigurno nije bilo :)
ako trazis da ostave da pupcanica prestane pulsirati da li je tada , nakon toga, moguce opet uzeti MC?sto se tice doktora u bolnici vala dobra sam sa vecinom, pa ako je do njihove dobre volje znam da ce sacekati al stvarno ne zam sad i za to a vjerujes da me od stresa stomo zabolio...evo me na lijevom boku...
meni su se javile neke forumašice na sms, pa cu i tebi javiti kako se situacija odvijala sa ovom kompanijom..ti si 29. sedmica, taman cu ti na vakat javiti
neka odg neko ko zna odgovor na moje pitanje..ljubim vas