lana32
|
Pozdrav svima Obavila sam razgovore sa sva tri predstavništva ,izabrala sam Future Health Biobank ,iz vise razloga,mada u suštini rezlike uopšte nema ,ne može se pogriješiti ni ako izaberete bilo koju drugu. Ja sam po profesiji zdravstveni radnik ,pa su mene interesovale druge informacije. Sva tri predstavništva rade isto ,po istoj proceduri ,cijenom su skoro isto ( razlike su u oko 20 eura ),tako da se tu nema razlikovati . Moj izbor je bio Engleska zbog toga što su prošle godine završili sa gradnjom te banke,ugrađena je veoma skupa i softicirana oprema ,sve je novo , itd . Drugi razloga je taj što oni imaju usku saradnju s fakultetima Oksfordom i Hardvardom ,finansiraju njihova istraživanja u domenu medicinske nauke po pitanju liječenja matičnim ćelijama . Zadnju godinu su počeli pohranjivati mliječne zube djece ,i iz njih vrše gradnju tliva koja pomažu liječenju koštanih i zglobnih bolesti . Naravno jos je sve u fazi istraživanja ,u Engleskoj već pohranjuju mliječene zube,kad sam ih kontaktirala mailom ( lično Biobank ) ,rekli su mi da će ta usluga kroz dvije godine biti dostupna i kod nas ,ako sam već pohranila ćelije kod njih ,odobravaju popuste. Eto to su razlozi zbog kojih sam se odlučila,predstavništva ko predstavništva ,svi su isti ,nauče tekst za prezentacije i obavljaju slanje pošiljke ,to je u stvari njihov posao i ništa drugo . Neko ima jači marketing i kampanju ,neko ne. Sam proces uzimanja ćelije i pakovanja radi medicinsko osoblje pri porodu ,Fedex ili Dhl preuzimaju obavezu za sigurnost pošiljke do mjesta pohranjivanja,predstavništva i nemju neku bitnu ulogu u svemu tome,osim u sklapanju ugovora,prezentiranju i ostalim administrativnim poslovima. Eto to je moje mišljenje,mene nisu interesovale informacije o značaju matičnih ćelija ,jer sam se sama interesovala za to kroz knjige,razna medicinska istraživanja,putem interneta ,i slično ,nego su me zanimale dalje mogućnosti oko toga ,jer kad već izdvajam ogroman novac ,moram da znam na sta u budućnosti mogu računati i koje su mi opcije. Nadam se da sam vam objasnila .
|