|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
21.12.2011 14:36:08   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama21e

Bebice user posted image user posted image user posted image , znam mila nije nista u nasim rukama i u potpunosti se uzdam u Boga dragog... ali kad ti neko tako lahko kaze da mozes bebu izubiti... ne znam sta bih... morala sam se isplakati i nek je vidio da mi ne moze tako olahko govoriti...
A inace je puno blag dr. i prema meni se ponasa kao prema kcerci svojoj, ali taj dan mu je valjda bio grozan ili mu je bilo krivo sto sam isla kod drugog dr. Ne znam ni ja vise sama sta da mislim... Da mi je da se samo rijesim ove infekcije i kontrakcija aBd pa da mirna mogu biti barem malo...

Za Naimicu user posted image user posted image user posted image user posted image

isto sam ti prosla, ima tu malo i njihove sujete

ja sam u 17. sedmici lezala u bolnici, smirivali mi bolove koji nisu prestajali, i kljukali me svime samo da prestane a tad je moja dr bila na godisnjem(bio juli mjesec) i kad se ona vratila ja joj dosla na kontrolu a ona se izderala na mene sto sam sve to pila, kako cu napraviti bebu ovisnikom, napala me svasta mi se nagovorila, ja isto plakala poslije cio dan a sve to jer je uhvatila huja sto sam bila kod drugih dr

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 7201
21.12.2011 14:45:03   
ellam
animagical mila hvala ti puno na savjetu. venosan jeste izmedju ostalog heparin. valjda mi je dosadilo da ne spavam po noci zbog nervoze, ali ipak necu nista primjenjivat osim prirodnih metoda, masaza i sl.

gerbi ti i ja idemo na porod abd pod punom spremom hehehehe. jeste i kod mene je user posted image         ja kad dodjem gore pitat cu prvo imal ko sa rr??? user posted image user posted image user posted image

je li iko mislio na vjezbe danas u kumrovec? ja htjela, al nesto se dvoumim, ne znam koliko je pametno po ovom vremenu. jos ce past temp pa ce stegnut jaceuser posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7202
21.12.2011 14:49:02   
animagical
ma znam kako je, meni su isto tako noge smetaleuser posted image te se ugriju, vrele, te trnu, te nervoza,samo sam se vrtila i tresla njima... probaj neki prirodni mentol gel...

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 7203
21.12.2011 14:55:49   
treće
biće klizanja

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 7204
21.12.2011 15:21:59   
Nina_Lana
nina lana sto ti mene ignorises, pise ti vec par puta user posted image

GREBO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ne ignorisem nisam vidjela da si meni nesto pisala....ljubim ja tebe odavdje do neba...nego ja uletim ovako pa se ne vracam da citam postove vec samo one koje su na trenutnoj stranici...vidim da opet kod tebe nekih problemcica, saljem ti veliki poljubac

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 7205
21.12.2011 15:30:03   
anđelo
Senka,čestitam na prinovi,nek je živ i zdrav sa svoim roditeljima.
Mama 21,žao mi je zbog nastupa tvog dr,al ja mislim da je on tako nastupio,da bi skrenuo pažnju sa svog propusta,tj,da ne bi ti njemu rekla kako to nije on mogao zaključiti da bi do toga moglo doći.(jer je stručnjak za rizične trudnoće).Klin se klinom izbija,napao je da ne bi bio napadnut.Izgleda mi suludo takve stvari trudnici govoriti,čuj jel ti znaš da možeš izgubiti bebu,naravno da znaš,da ne znaš ne bi doktorima išla.Ja bih njega promjenila.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 7206
21.12.2011 15:37:44   
Anoniman
Zenice, evo me, vratila se s GAK-a.

Otvorena tek prst, kaze doktor nece maleni jos user posted image

U petak ujutro opet kontrola, ako ne bude naznaka do petka onda ponedjeljak idem na komisiju da vidimo sta dalje, izazivanje poroda ili carski.

Zato sad molim da krene ovaj maleni iznenada user posted image

Opet krvarim nakon pregleda user posted image

user posted image svima, idem malo odmoriti.

(odgovor članu anđelo)
  Neposredna veza do poruke: 7207
21.12.2011 15:46:07   
Nina_Lana
Dinamitna ne sikiraj se mila, mozda se ti i porodis do ujutro...i meni je tako bilo prosli put,doduse ja nisam bila otvorena ni pola prsta :), a 3 sata poslije pregleda drzala svoju Lanicu...drzim ti fige...Ja cu na kontrolu oko 18h...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7208
21.12.2011 15:55:02   
animagical
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Zenice, evo me, vratila se s GAK-a.

Otvorena tek prst, kaze doktor nece maleni jos user posted image

U petak ujutro opet kontrola, ako ne bude naznaka do petka onda ponedjeljak idem na komisiju da vidimo sta dalje, izazivanje poroda ili carski.

Zato sad molim da krene ovaj maleni iznenada user posted image

Opet krvarim nakon pregleda user posted image

user posted image svima, idem malo odmoriti.

ovo je sasvim normalno u devetom mjesecu! i nicemu ne skodi... jedino ti moze malo ubrzati poroduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7209
21.12.2011 15:55:59   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: animagical

venosan je heparin? i nikako nije za nervozu nogu...probaj radije da te muz izmasira nekom mentol kremom, ili stavi noge u kupku za noge...opusti se necim...  ja se ne bih tek tako mazala antikoagulantom...iako sam uzimala isti u injekcijama... tto zdravim zenama ne treba

ja ustvari imam venogel sastav: ekstrat divljeg kestena, izopropilni alkohol, glicerol,trietanolamin, karbomer,eterično ulje ruzmarina, eterično ulje lavande i prosciscena voda. Namjena: Pomaze kod prosirenih vena, ublazava bolove, osjecaj tezine i umora u nogama te pospjesuje ciruklaciju.
Koristim ga inace uz kontrolu dokotra i farmaceuta sada u trudnoci. Istina ja ipak znam da moje umorne noge proizilaze iz proslirenih vena kojim sam genetski sklona. Ipak sada nemam nekih veci problema s tim i inace to mi se javlja obicno samo čljeti. Proslu trudnocu sam imala belaj jer je bilo ljeto vjerovatno.

I da meni su ovo preporucili i kod hemerodia pa vjerovatno i jeste heparin ili nesto tome slicno. Al meni tada recimo nije pomoglo nista zato ga i ne koristim za to nego iskljucivo kad osjetim bas umor u nogama lagano u jako tankom sloju nanesem i meni pomogne.

inace mimo trudnoce koristim hepalpan i bostrombin ljeti.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 7210
21.12.2011 16:03:19   
gerberka
JA Zaspala user posted image evo me oper

nina lana pusaaaauser posted image ja mislila ne vokis me viseeeuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 7211
21.12.2011 16:05:28   
dzenyA
kako ste mi drage moje,vidim svaku nesto muci.....user posted image aali jos malo zenice moje Dinamitna drzi se jos malo, blago tebi ,ja imam osjecaj da cu ovaj zadnji mjesec poluditi, mama 21 ne sikiraj se...lezi user posted image i tog dr. boze dragi,uh kakva sam ja nadrndana u trudnoci neznam kako bi mu usutila user posted image user posted image user posted image
Nina Lana sretno na pregledu
ostaleeee user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7212
21.12.2011 16:09:06   
gerberka
hej kako finih stvaari za bebe ima na fb stranicama ali sve iz hrvatske, srbije, cg..jos nisam naisla ni na jednu iz bih user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7213
21.12.2011 16:09:15   
Anoniman
Zenice, pozlatila vam se svaka user posted image da samo hoce vise...

Svratim s mm do shoping centra nakon pregleda i skontam da mi treba pola sata da predjem pet metara user posted image sve me razvaljuje, prepone ko da se rastavljaju. Sve pokusavam ubrzati korak ali ne mogu... isto puz user posted image

(odgovor članu dzenyA)
  Neposredna veza do poruke: 7214
21.12.2011 16:12:34   
Bebica11

Zenice, pozlatila vam se svaka user posted image da samo hoce vise...

Svratim s mm do shoping centra nakon pregleda i skontam da mi treba pola sata da predjem pet metara user posted image sve me razvaljuje, prepone ko da se rastavljaju. Sve pokusavam ubrzati korak ali ne mogu... isto puz user posted image

sretnooo sad ces ti aBduser posted image a i svakim "carkanjem" se malo otvaras, nekauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7215
21.12.2011 16:16:56   
Anoniman
Sve zaboravim napisati sta meni pomaze za noge.
Znate one velike kutije krema u trznim centrima s cudnim naljepnicama i extra velikim pakovanjima. Ima nekih kao konjski gel, neven i sl. E takvu kutiju sam kod mame nasla u ormaru, ona sebi maze time noge: divlji kesten i crveno lisce, unutra je roza i super mirise. Meni noge budu ko nove nakon masiranja tom kremom, a mama je inace kupuje u Marsu (one jeftine prodavnice od igle do lokomotive user posted image ). Meni je nedavno kupila jos jednu da mi se nadje user posted image Na slici je nacrtano lisce vinove loze i kesten. Ima raznih, pokusavala sam i njih mazati ali samo ova mi se pokazala super. Cijena sitnica - 4 ili 5 KM.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7216
21.12.2011 16:19:52   
Miracle*3
mama 21 bas mi je zao sto je dr tako reagovao. Pa stres koji ti je on izazvao ti je mogao u tom momentu vise naskodit nego to tvoje stanje. Nadam se da si se vec sad smirila.

Dinamitna, znaci do petka na cekanju. Hajde bona poguraj to malo.  Bolje ti nego doktori

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7217
21.12.2011 16:22:25   
Miracle*3

Sve zaboravim napisati sta meni pomaze za noge.
Znate one velike kutije krema u trznim centrima s cudnim naljepnicama i extra velikim pakovanjima. Ima nekih kao konjski gel, neven i sl. E takvu kutiju sam kod mame nasla u ormaru, ona sebi maze time noge: divlji kesten i crveno lisce, unutra je roza i super mirise. Meni noge budu ko nove nakon masiranja tom kremom, a mama je inace kupuje u Marsu (one jeftine prodavnice od igle do lokomotive user posted image ). Meni je nedavno kupila jos jednu da mi se nadje user posted image Na slici je nacrtano lisce vinove loze i kesten. Ima raznih, pokusavala sam i njih mazati ali samo ova mi se pokazala super. Cijena sitnica - 4 ili 5 KM.

Meni je za noge idealno bilo ljeti, ali tada nisam bila trudna : posuda da je do koljena napunjena vrelom vodom koliko mozes izdrzati i unutra izmijesane 4 kasike senfa u prahu. kad se voda ohladi izvaditi noge, umotati u peskir i na spavanje. To je bolje od masaze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7218
21.12.2011 16:22:27   
treće
opet ti , hajde znaš šta će ti pomoći osim stepenica, imaš vremena do petka ali vidjećeš ići će to do petka, kažu stare žene da pomaže onaj položaj za ribanje ćilima pa aspirator u rukeuser posted image
Kaem ti ja bolje prirodnim putem za gel na bazi prostaglandina će jo platiti stoju

< Poruku je uredio treće -- 21.12.2011 16:30:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7219
21.12.2011 16:23:47   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: treće

opet ti , hajde znaš šta će ti pomoći osim stepenica, imaš vremena do petka ali vidjećeš ići će to do petka, kažu stare žene da pomaže onaj položaj za ribanje ćilima pa aspirator u rukeuser posted image

I ja joj pokusavam reci da je sve bolje od indukcije i gela, ali.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7220
21.12.2011 16:24:00   
Anoniman
Bebice user posted image

Miracle gurat cu samo mi recite cime i kako user posted image Keksanje ne pomisljam user posted image

Imam veliki hodnik sa stepenicama pa svako malo pokusavam tuda se vrtitii ali sam sporaaaa, jao user posted image nikad se popeti user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
  Neposredna veza do poruke: 7221
21.12.2011 16:27:26   
Miracle*3

Bebice user posted image

Miracle gurat cu samo mi recite cime i kako user posted image Keksanje ne pomisljam user posted image

Imam veliki hodnik sa stepenicama pa svako malo pokusavam tuda se vrtitii ali sam sporaaaa, jao user posted image nikad se popeti user posted image

A zasto ne pomisljas, pa dosla si do kraja, Da si u 8. mjesecu pa ne velim, ne treba rizikovat, ali ako ti to moze pomoci sto da ne. Svi kazu da pomaze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7222
21.12.2011 16:27:31   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

IZVORNA PORUKA: treće

I ja joj pokusavam reci da je sve bolje od indukcije i gela, ali.....user posted image user posted image user posted image user posted image

ako ti je dozvoljen keks navaliuser posted image

meni je bio zabranjenuser posted image

i da ANANAS jedi, meni je omeksao grlicuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 7223
21.12.2011 16:27:38   
Anoniman
Prosli put na pregledu rece moj dr. nekoj je li kupila gel i tako nesto u pricu pa to sve cuo mm, kad ce meni jutros: "A gdje je tebi gel? Sto nisi kupila?" user posted image user posted image user posted image

Jezik pregrizao user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 7224
21.12.2011 16:28:50   
Bebica11

Prosli put na pregledu rece moj dr. nekoj je li kupila gel i tako nesto u pricu pa to sve cuo mm, kad ce meni jutros: "A gdje je tebi gel? Sto nisi kupila?" user posted image user posted image user posted image

Jezik pregrizao user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  287 288 [289] 290 291   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *