|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  281 282 [283] 284 285   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
20.12.2011 12:14:55   
Mrgica
Juhu evo i mene da se javnem.Dosli smo kuci, sinoc.Uh ovdje snijega majko mila, Raja ringe ti kszes ja donijela snijeg, a ovdje veci 2x, al ja ga bas volim , jedva cekam da mm dodje sa posla ,pa da ga natjeram negdje u setnju, znam da ce se buniti, da je pospan,umoran,ali svojoj trudnici,ne moze reci ne.user posted image Raja, ja uvijek nisko osjecam bebija, odmah iznad one lnije gdje zavrsavaju stidne dlacice, a i dr uvijek tuda UZ gleda, tj ispod pupka, a procitala sam da materica sa napredovanjem trudnoce penje se gore vise iznad pupka, kazu da je sada kod nas oko 2cm iznad pupka.Mene moja user posted image jutros malo lupkala samo na jednom mjestu sa ddesne strane, ko nogicom da lupka, dusa mamina samo neka se vrti.user posted image Kako si ti ,kako je na poslu?Cuvaj se po ovom snijegu da se ne kliznes gdje.Mi aBd jos koji dan pa ulazimo u 6mj user posted image
Veki aki dje si mi ti, kako si?Hajmo praviti snijeska, ja sam luda za ovim snijegom, rekla sam mm da cu mu napraviti jednog ispred kuce dok dodje sa poslauser posted image Kze on bolje napravi kakav kolac.user posted image .
Ostale user posted image saljem vam jedan veliiiki user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7051
20.12.2011 12:18:24   
gerberka
hej kakav sam ja sinoć udarac dobila od user posted image da sam zaplakala user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 7052
20.12.2011 12:26:18   
megi
pozdrav user posted image

sto se tice brojeva ja sam imala nekoliko gegica broj 56 ali je i to mojoj smizli bilo ogromno jer se rodila sa 2,5 kguser posted image
ovaj put uzimam ponesto, jos ne znamo spol bebe pa kupujemo neutralne bojice a ostalo je nesto robe i od Adne

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7053
20.12.2011 12:29:51   
dzenyA
Samo da vam malo mahnem zenice moje user posted image
bili smo sinoc kod dr.sve je ok user posted image hvala dragom Bogu,osim pritiska sto malo varira user posted image ali bebica je super,nisko je, i valja nalaze opet vadit a bas mi je vise zlo od nalaza

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7054
20.12.2011 12:43:48   
gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA

Samo da vam malo mahnem zenice moje user posted image
bili smo sinoc kod dr.sve je ok user posted image hvala dragom Bogu,osim pritiska sto malo varira user posted image ali bebica je super,nisko je, i valja nalaze opet vadit a bas mi je vise zlo od nalaza

i mmeeeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7055
20.12.2011 12:54:06   
dzenyA
Kolko sam ih ja Gerbo izvadila u trudnoci hejjj.... ma sve moguce nalaze, na pocetku mi noge oticale i crvene fleke sam imala,pa ja mislim da ne postoji taj nalaz na UKC da ga ja nisam izvadila user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7056
20.12.2011 12:56:57   
gerberka
nazalost i ja..da ti ne spominjem razmaz periferne krvi na hematologiji, x puta uzv bubrega, sve opce nalaze, torch, lezala dva puta u bolnici, dva puta odbila, ukupno 36 boca..nazalost mislim da sam ja rekorder user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7057
20.12.2011 13:07:39   
Arina
ma heroji moji....gdje ste mi cure.....

Bice sve to jednog dana iza vas...pa se necete ni sjecati dosta stavrai...obecavam!!!!.....samo polako...sve sto treba za bebija....naravno ne smije biti tesko....
Mi se boksamo da vise ne znam koja je rundauser posted image user posted image user posted image .....razvuce mi ovo djete stomak ko pracku....

Vidim prica se o brojevima...daja bi svoje skromno misljenje....sve je to individualno od bebe do bebe.....najbolje je imati najvise onih 62.....a tu i tamo par bas malih...jer je to zaista nevjerovatno kako to za cas prerastu....ali malih nekoliko bas moras imati...ja se sjecam da sam imala par stavri koje nisam ni jednom obukla jer su od prvog dana bile premale....user posted image user posted image

Radije vidite gdje ima bas malih i objasnite muzu odaberite cak par modela pa  ako zatrebaju bas mali  nek dragi trkne kupiti....sve zavisi koliku bebu rodite....ja sad imam svakakvih velicina po malo...
I jos ima nesto...jedna mala caka....gledajte kad kupujete bodije i gegice da oko vrata budu manji otvori...jer onda ako je i veci bodi ili gegica ne izgleda da visi .....ako je vrat velik tj. izrez  onda i ako je dobar bodi izgleda lose.....eto mali trik ali dobra stvar.....onda oni bodiji koji imaju na ramenima samo da se preklopese isto brzo rastegnu paizgledaju izvaljeni...oni su od pcelice najbolji imaju fino dva dugmica sa dvije strane  ramena i bas su super....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7058
20.12.2011 13:08:51   
dzenyA
Samo da nam na dobro izadje aBd ,nek su nam user posted image dobro hvala bogu, ami cemo na REMONT posle porodjaja user posted image  user posted image  user posted image
Evo ti jedan user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7059
20.12.2011 13:11:24   
gerberka
user posted image user posted image user posted image hvala mile moje, hocemo izdrzati, moramo i želimo user posted image

sta mislite da li velicina stomaka ukazuje da je beba sitna ili krupna?
meni danas teta iz laboratorije reće mashAllah sve ti u stomak otišlo, s leđa kao da nisi trudna, vidi se da je beba krupna..e pa sad...

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7060
20.12.2011 13:16:02   
dzenyA
Arina user posted image pa gdje si ti  , I kod mene je stomak masalah,a mali me boksa uh user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7061
20.12.2011 13:16:13   
smajli80

IZVORNA PORUKA: gerberka

nazalost i ja..da ti ne spominjem razmaz periferne krvi na hematologiji, x puta uzv bubrega, sve opce nalaze, torch, lezala dva puta u bolnici, dva puta odbila, ukupno 36 boca..nazalost mislim da sam ja rekorder user posted image

Draga moja Gerbo nažalost ima i gora od tebeuser posted image (ovo je crni humor).
TORCH-3x rađen,3x-ležala u bolnici,42 boce tokolize.Urin milijardu putauser posted image .Antibiotika mimo bolnice neznam ni broj.
Beban jako nisko,skraćen cerviks,uloživa za jedan prst.
Hmmm-ko je sad rekorder- aaaauser posted image user posted image user posted image .Ajde imamo još malo do 9-tog,onda smo rahat.Sve tri smo tu negdje u ned.,i nosimo user posted image ako se ne varam.Ovi naši muški čim se rode odmah ih malo po guziuser posted image user posted image user posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7062
20.12.2011 13:19:28   
Arina

user posted image user posted image user posted image hvala mile moje, hocemo izdrzati, moramo i želimo user posted image

meni danas teta iz laboratorije reće mashAllah sve ti u stomak otišlo, s leđa kao da nisi trudna, vidi se da je beba krupna..e pa sad...

ma to su sve bablje price...o velicini stomaka  i bebe i spolu....sve je individualno....i ja sam sva u stomaku i isto mi svi kazu da se s ledja i ne vidi da sam trudna....nisam puno ni dobila ...sad za sad 14 kg ....sto je super....nek jos dobijem 2 kg u ovom 9. mjesecu ...a necu vise...to je super....u prosloj trudnoci dobila 16 kg i rodila sina sa 3600  mashallah.....nema to sve nikakve veze veliki stomaci samo imaju vise kusura poslije porodauser posted image user posted image user posted image ....al i to ode za casuser posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7063
20.12.2011 13:22:32   
Arina

Arina user posted image pa gdje si ti  , I kod mene je stomak masalah,a mali me boksa uh user posted image
ma tu sam mila....samo se ulijenila...nekakva sam ko nasukani kituser posted image user posted image .....ova me vena usporava al gura se....u ponedjeljak ako Bog da ulazi se u 9.....jeeeeeee mashallahuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 7064
20.12.2011 13:27:21   
Silver

Ih Gerbo...ima nas koje i ne pricamo kakvih sve zdr. problema imamo, doduse mimo trudnoce kod mene vecinom, ali su morali biti strogo kontrolisani u trudnoci ali vidis sve se predevera, evo meni jos 18 dana user posted image user posted image user posted image

A sto se tice stomaka...ja se udebljala 9-10kg do sad, a beba vec vaga izmedju 3kg i 3,5kg nije bila skroz sigurna a imamo jos vremena za debljanje...a opet moja rodica udebljala se 20kg i rodila curicu od 3i 700gr. masallah, nema pravila izgleda...na kraju sve ostaje iznenadjenje...vidjecemo na porodu aBd, samo neka s eoni nama rode zivi i zdravi, kad cujemo srce na ctg-u moj svijet je ponovo uredu!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7065
20.12.2011 13:31:11   
gerberka
IZVORNA PORUKA: smajli80

Draga moja Gerbo nažalost ima i gora od tebeuser posted image (ovo je crni humor).
TORCH-3x rađen,3x-ležala u bolnici,42 boce tokolize.Urin milijardu putauser posted image .Antibiotika mimo bolnice neznam ni broj.
Beban jako nisko,skraćen cerviks,uloživa za jedan prst.
Hmmm-ko je sad rekorder- aaaauser posted image user posted image user posted image .Ajde imamo još malo do 9-tog,onda smo rahat.Sve tri smo tu negdje u ned.,i nosimo user posted image ako se ne varam.Ovi naši muški čim se rode odmah ih malo po guziuser posted image user posted image user posted image .

ovo boldirano isto
placenta depressa, mogucnost prijevremenog poroda

ti vodis u antibioticima kuci..da dodam ginipral, apaurin, anemi9ju...
Boze me oprosti da se vise ne upoređujemo u ovomeuser posted image user posted image user posted image user posted image ..makar se nasmijah od srca user posted image user posted image user posted image user posted image

jeeste mila, user posted image je user posted image ..ljubim teeeeeee i ne daj seeeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 7066
20.12.2011 13:32:19   
gerberka
hej urin i ne brojim..popišala sam se bezbroj puta u svakoj instituciji user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7067
20.12.2011 13:34:51   
gerberka
ej moja silver, da ne pricam prije prvog spontanog i om borbi sa sterilitetom...pa valjda popusti..aBda...al ja sam zadovoljna hvala Bogu Dragom 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7068
20.12.2011 13:35:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

ma tu sam mila....samo se ulijenila...nekakva sam ko nasukani kituser posted image user posted image .....ova me vena usporava al gura se....u ponedjeljak ako Bog da ulazi se u 9.....jeeeeeee mashallahuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ludoooo

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7069
20.12.2011 13:40:56   
Arina
ma jašta nego ludooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .......

Nego spremas li se ti draga moja.....kupujul se stvarcice.....imal medenih stvarcicauser posted image user posted image user posted image

Koju cete kozmetiku kupiti...ja cu ovih dana ici  i to rijesiti pa jos ne znam koju bi....user posted image   koje pelene planirate kupiti.....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7070
20.12.2011 13:46:09   
Anoniman
Arina imas u apotekama ja sam to uzela Nivea beby ruksak oko 30km haman sve ti tu dodje ,  guma ona za presvlacenje bebe , i svi ostali preparati za bebeu krema sampon, ulje , mlijeko baby ......

(odgovor članu Arina)
  Neposredna veza do poruke: 7071
20.12.2011 13:47:19   
Arina
usput......hajte sa nama malo fitness,banana i mlijeko.....nije mi bilo mrsko ni uslikati da s vama podijelimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 7072
20.12.2011 13:49:26   
Arina
IZVORNA PORUKA: felix

Arina imas u apotekama ja sam to uzela Nivea beby ruksak oko 30km haman sve ti tu dodje ,  guma ona za presvlacenje bebe , i svi ostali preparati za bebeu krema sampon, ulje , mlijeko baby ......
e to je dobra ponuda...ja sam ionako najvise za Niveu.....hvala mila vidjecu imal kod nasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7073
20.12.2011 13:54:26   
smajli80

ovo boldirano isto
placenta depressa, mogucnost prijevremenog poroda

ti vodis u antibioticima kuci..da dodam ginipral, apaurin, anemi9ju...
Boze me oprosti da se vise ne upoređujemo u ovomeuser posted image user posted image user posted image user posted image ..makar se nasmijah od srca user posted image user posted image user posted image user posted image

jeeste mila, user posted image je user posted image ..ljubim teeeeeee i ne daj seeeuser posted image user posted image user posted image

[/quote]

Meni gin.ne da da pijem gynipral,kaže da nema neke velike vajde od njega user posted image ,ja vodim u bolovimauser posted image .
Majko moja čemu se mi smijemouser posted image .user posted image

A kozmetika mi ćemo Becutan,iam baš lijep miris i nije agresivan za user posted image kožu.
Pripreme kreću odmah poslije N.G.jer jeova moja velika cura pomalo ljubomorkouser posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7074
20.12.2011 13:58:01   
gerberka
svašta ovo za ginipral..meni su bolovi prestali, prestalo otvaranje otkako ga pijem..ginipral ti je tokoliza..mada je intravenozno bolhe jer ima brzi efekat kao i antibiotici intravenozno..a daje to se isti sastav...

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 7075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  281 282 [283] 284 285   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  281 282 [283] 284 285   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *