Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:14:55
Mrgica
Juhu evo i mene da se javnem.Dosli smo kuci, sinoc.Uh ovdje snijega majko mila, Raja ringe ti kszes ja donijela snijeg, a ovdje veci 2x, al ja ga bas volim , jedva cekam da mm dodje sa posla ,pa da ga natjeram negdje u setnju, znam da ce se buniti, da je pospan,umoran,ali svojoj trudnici,ne moze reci ne. Raja, ja uvijek nisko osjecam bebija, odmah iznad one lnije gdje zavrsavaju stidne dlacice, a i dr uvijek tuda UZ gleda, tj ispod pupka, a procitala sam da materica sa napredovanjem trudnoce penje se gore vise iznad pupka, kazu da je sada kod nas oko 2cm iznad pupka.Mene moja jutros malo lupkala samo na jednom mjestu sa ddesne strane, ko nogicom da lupka, dusa mamina samo neka se vrti. Kako si ti ,kako je na poslu?Cuvaj se po ovom snijegu da se ne kliznes gdje.Mi aBd jos koji dan pa ulazimo u 6mj Veki aki dje si mi ti, kako si?Hajmo praviti snijeska, ja sam luda za ovim snijegom, rekla sam mm da cu mu napraviti jednog ispred kuce dok dodje sa posla Kze on bolje napravi kakav kolac. . Ostale saljem vam jedan veliiiki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:18:24
gerberka
hej kakav sam ja sinoć udarac dobila od da sam zaplakala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:26:18
megi
pozdrav
sto se tice brojeva ja sam imala nekoliko gegica broj 56 ali je i to mojoj smizli bilo ogromno jer se rodila sa 2,5 kg ovaj put uzimam ponesto, jos ne znamo spol bebe pa kupujemo neutralne bojice a ostalo je nesto robe i od Adne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:29:51
dzenyA
Samo da vam malo mahnem zenice moje bili smo sinoc kod dr.sve je ok hvala dragom Bogu,osim pritiska sto malo varira ali bebica je super,nisko je, i valja nalaze opet vadit a bas mi je vise zlo od nalaza
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:43:48
gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA
Samo da vam malo mahnem zenice moje bili smo sinoc kod dr.sve je ok hvala dragom Bogu,osim pritiska sto malo varira ali bebica je super,nisko je, i valja nalaze opet vadit a bas mi je vise zlo od nalaza
i mmeeeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:54:06
dzenyA
Kolko sam ih ja Gerbo izvadila u trudnoci hejjj.... ma sve moguce nalaze, na pocetku mi noge oticale i crvene fleke sam imala,pa ja mislim da ne postoji taj nalaz na UKC da ga ja nisam izvadila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 12:56:57
gerberka
nazalost i ja..da ti ne spominjem razmaz periferne krvi na hematologiji, x puta uzv bubrega, sve opce nalaze, torch, lezala dva puta u bolnici, dva puta odbila, ukupno 36 boca..nazalost mislim da sam ja rekorder
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:07:39
Arina
ma heroji moji....gdje ste mi cure.....
Bice sve to jednog dana iza vas...pa se necete ni sjecati dosta stavrai...obecavam!!!!.....samo polako...sve sto treba za bebija....naravno ne smije biti tesko.... Mi se boksamo da vise ne znam koja je runda .....razvuce mi ovo djete stomak ko pracku....
Vidim prica se o brojevima...daja bi svoje skromno misljenje....sve je to individualno od bebe do bebe.....najbolje je imati najvise onih 62.....a tu i tamo par bas malih...jer je to zaista nevjerovatno kako to za cas prerastu....ali malih nekoliko bas moras imati...ja se sjecam da sam imala par stavri koje nisam ni jednom obukla jer su od prvog dana bile premale....
Radije vidite gdje ima bas malih i objasnite muzu odaberite cak par modela pa ako zatrebaju bas mali nek dragi trkne kupiti....sve zavisi koliku bebu rodite....ja sad imam svakakvih velicina po malo... I jos ima nesto...jedna mala caka....gledajte kad kupujete bodije i gegice da oko vrata budu manji otvori...jer onda ako je i veci bodi ili gegica ne izgleda da visi .....ako je vrat velik tj. izrez onda i ako je dobar bodi izgleda lose.....eto mali trik ali dobra stvar.....onda oni bodiji koji imaju na ramenima samo da se preklopese isto brzo rastegnu paizgledaju izvaljeni...oni su od pcelice najbolji imaju fino dva dugmica sa dvije strane ramena i bas su super....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:11:24
gerberka
hvala mile moje, hocemo izdrzati, moramo i želimo
sta mislite da li velicina stomaka ukazuje da je beba sitna ili krupna? meni danas teta iz laboratorije reće mashAllah sve ti u stomak otišlo, s leđa kao da nisi trudna, vidi se da je beba krupna..e pa sad...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:16:13
smajli80
IZVORNA PORUKA: gerberka
nazalost i ja..da ti ne spominjem razmaz periferne krvi na hematologiji, x puta uzv bubrega, sve opce nalaze, torch, lezala dva puta u bolnici, dva puta odbila, ukupno 36 boca..nazalost mislim da sam ja rekorder
Draga moja Gerbo nažalost ima i gora od tebe (ovo je crni humor). TORCH-3x rađen,3x-ležala u bolnici,42 boce tokolize.Urin milijardu puta .Antibiotika mimo bolnice neznam ni broj. Beban jako nisko,skraćen cerviks,uloživa za jedan prst. Hmmm-ko je sad rekorder- aaaa .Ajde imamo još malo do 9-tog,onda smo rahat.Sve tri smo tu negdje u ned.,i nosimo ako se ne varam.Ovi naši muški čim se rode odmah ih malo po guzi .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:19:28
Arina
sta mislite da li velicina stomaka ukazuje da je beba sitna ili krupna? meni danas teta iz laboratorije reće mashAllah sve ti u stomak otišlo, s leđa kao da nisi trudna, vidi se da je beba krupna..e pa sad...
ma to su sve bablje price...o velicini stomaka i bebe i spolu....sve je individualno....i ja sam sva u stomaku i isto mi svi kazu da se s ledja i ne vidi da sam trudna....nisam puno ni dobila ...sad za sad 14 kg ....sto je super....nek jos dobijem 2 kg u ovom 9. mjesecu ...a necu vise...to je super....u prosloj trudnoci dobila 16 kg i rodila sina sa 3600 mashallah.....nema to sve nikakve veze veliki stomaci samo imaju vise kusura poslije poroda ....al i to ode za cas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:22:32
Arina
Arina pa gdje si ti , I kod mene je stomak masalah,a mali me boksa uh
ma tu sam mila....samo se ulijenila...nekakva sam ko nasukani kit .....ova me vena usporava al gura se....u ponedjeljak ako Bog da ulazi se u 9.....jeeeeeee mashallah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:27:21
Silver
Ih Gerbo...ima nas koje i ne pricamo kakvih sve zdr. problema imamo, doduse mimo trudnoce kod mene vecinom, ali su morali biti strogo kontrolisani u trudnoci ali vidis sve se predevera, evo meni jos 18 dana
A sto se tice stomaka...ja se udebljala 9-10kg do sad, a beba vec vaga izmedju 3kg i 3,5kg nije bila skroz sigurna a imamo jos vremena za debljanje...a opet moja rodica udebljala se 20kg i rodila curicu od 3i 700gr. masallah, nema pravila izgleda...na kraju sve ostaje iznenadjenje...vidjecemo na porodu aBd, samo neka s eoni nama rode zivi i zdravi, kad cujemo srce na ctg-u moj svijet je ponovo uredu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:31:11
gerberka
IZVORNA PORUKA: smajli80
Draga moja Gerbo nažalost ima i gora od tebe (ovo je crni humor). TORCH-3x rađen,3x-ležala u bolnici,42 boce tokolize.Urin milijardu puta .Antibiotika mimo bolnice neznam ni broj. Beban jako nisko,skraćen cerviks,uloživa za jedan prst. Hmmm-ko je sad rekorder- aaaa .Ajde imamo još malo do 9-tog,onda smo rahat.Sve tri smo tu negdje u ned.,i nosimo ako se ne varam.Ovi naši muški čim se rode odmah ih malo po guzi .
ovo boldirano isto placenta depressa, mogucnost prijevremenog poroda
ti vodis u antibioticima kuci..da dodam ginipral, apaurin, anemi9ju... Boze me oprosti da se vise ne upoređujemo u ovome ..makar se nasmijah od srca
jeeste mila, je ..ljubim teeeeeee i ne daj seee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:32:19
gerberka
hej urin i ne brojim..popišala sam se bezbroj puta u svakoj instituciji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:34:51
gerberka
ej moja silver, da ne pricam prije prvog spontanog i om borbi sa sterilitetom...pa valjda popusti..aBda...al ja sam zadovoljna hvala Bogu Dragom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:35:43
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina
Arina pa gdje si ti , I kod mene je stomak masalah,a mali me boksa uh
ma tu sam mila....samo se ulijenila...nekakva sam ko nasukani kit .....ova me vena usporava al gura se....u ponedjeljak ako Bog da ulazi se u 9.....jeeeeeee mashallah
ludoooo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:46:09
Anoniman
Arina imas u apotekama ja sam to uzela Nivea beby ruksak oko 30km haman sve ti tu dodje , guma ona za presvlacenje bebe , i svi ostali preparati za bebeu krema sampon, ulje , mlijeko baby ......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:49:26
Arina
IZVORNA PORUKA: felix
Arina imas u apotekama ja sam to uzela Nivea beby ruksak oko 30km haman sve ti tu dodje , guma ona za presvlacenje bebe , i svi ostali preparati za bebeu krema sampon, ulje , mlijeko baby ......
e to je dobra ponuda...ja sam ionako najvise za Niveu.....hvala mila vidjecu imal kod nas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:54:26
smajli80
ovo boldirano isto placenta depressa, mogucnost prijevremenog poroda
ti vodis u antibioticima kuci..da dodam ginipral, apaurin, anemi9ju... Boze me oprosti da se vise ne upoređujemo u ovome ..makar se nasmijah od srca
jeeste mila, je ..ljubim teeeeeee i ne daj seee
[/quote]
Meni gin.ne da da pijem gynipral,kaže da nema neke velike vajde od njega ,ja vodim u bolovima . Majko moja čemu se mi smijemo .
A kozmetika mi ćemo Becutan,iam baš lijep miris i nije agresivan za kožu. Pripreme kreću odmah poslije N.G.jer jeova moja velika cura pomalo ljubomorko .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.12.2011 13:58:01
gerberka
svašta ovo za ginipral..meni su bolovi prestali, prestalo otvaranje otkako ga pijem..ginipral ti je tokoliza..mada je intravenozno bolhe jer ima brzi efekat kao i antibiotici intravenozno..a daje to se isti sastav...