pocahontas
|
IZVORNA PORUKA: jelenaT U septembru su oni radili sistematizaciju radnih mjesta i njegovo mjesto je ostalo. Tada su podijelili otkaze i rekli to je to, ali on je cijelo vrijeme imao predosjecaj da ce i on dobiti. Sve je govorio da nisu to cista posla, tako da je on nekako i ocekivao iskreno, i ako su oni govorili da nece, da on ostaje gdje jeste, da njegovo radno mjesto treba itd. Prije sat vremena ga ja zvala da mi kupi Luki mlijeko i on govori evo radim, crtam projekat neki, sve super bilo, da bi ga samo zovnuli u kancelariju i rekli da se ukida njegovo radno mjesto, da je tehnoloski visak i da ne mora vise dolaziti na posao, godisnji da iskoristi i jos mjesec dana otkaznog roka ima, ne mora dolaziti na posao, dobice platu za taj otkazni rok. ja bih ti savjetovala da ide na posao, da ne bi bilo otkaz zbog teze povrede na radu-nedolazak na posao i neJma plate, neJma pravo na pomoc s biroa bla bla....neka ide uglavnom ako mu je to obaveza, osim ako napismeno ne dobije izjavu/potvrdu od poslodavca da nije obavezan da dolazi, ali to nece sigurno dobiti..godisnji ok, neka koristi ali temeljem rjesenja... ne mogu da vjerujem kako se to desi odjednom..a prije toga vas čitam i pričate o otkazima, poslu, primanjima, rezijama..prizvaste majke mi uzas... ja radim kod "privatnika" ali zaista sam prava sretnica koja moze reci da mi je bolje nego u bilo kojoj drzavnoj firmi po pitanju odnosa samog prema nama zaposlenicima, plata, godisnji, slobodni dani, bolovanja, topli obrok 16 KM, porez plaća firma, dva regresa godisnje, ako sta treba-da izletis i zavrsis, no frsk..ali samo zato sto je nas šef čovjek i ja uvijek kazem ko da taj i ima, i neka on ima jer i daje! živio moj šef meni i nama