|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  263 264 [265] 266 267   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
15.12.2011 10:44:04   
Mrgica
Evo i mene da se prijavim.Nisam bas najbolja danas, nisam dobro spavala, neka mi muka, a imam i neke bolove po dnu stomaka, ne bas jake, a prepone bola kad ustanem kasnije se razradim i popuste. Idem sad kod prijateljice koja poznaje tu dr sto namjeravam ici kod nje, pa da ju nazove i kaze za mene i te moje bolove, da vidim sta ce reci, ako bude trebalo, mozda opet na pregled.
Vidim pricate o poslu, zao mi je drage moje sto vam ne produzise te ugovore,al hajde bit ce neke nafake, aBd,no sikiriki.U vezi toga imam jedno pitanje, naime moj rodjak ima svoju privatnu firmu, i treba mu neko da mu sredi neke papire, pitao je mene, i rekla sam mu da sam user posted image kaze on pa nema veze jos ti bolje ako te prijavim bar mjesec prije poroda imat ces naknadu oko 260km i godinu staza, a on mi nece morati uplacivati dok sam na porodiljskomuser posted image . Jel to tacno, kad odes na porodiljsko da ides na teret kantona za te doprinose ili ih kao i obicno poslodavac mora placati, ne kuzim?user posted image
Grlim vas sve i ljubim.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6601
15.12.2011 10:47:29   
pauza
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Pauzo kupili smo s 4 tocka i to ona gdje se rucka moze okretati da bebu okrenes i prema sebi kad je vozis. Marka BUBU. Doduse ne mogu reci u praksi kako sve to izgleda jer bebac jos nije stigao pa ih onako motamo prazna user posted image

eh pa cekam onda izvjestaj, jer cete ih ako Bog da ubrzo motati puna:-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6602
15.12.2011 10:48:58   
Anoniman
Mrgice ako je privatna firma poslodavac ti za vrijeme porodiljnog nije duzan prema tebi ni markice user posted image Tuzni i cemerni su nasi zakoni. Padas na teret Kantona i oni ti isplacuju u zavisnosti jesi li u radnom odnosu ili na birou.
Tako i moj poslodavac nema nikakve brige za mene godinu dana, pa mi sad lijepo zao kolike sam novce u 3 protekle godine unijela u tu firmu svojim radom i zalaganjem. Fuj!

(odgovor članu Mrgica)
  Neposredna veza do poruke: 6603
15.12.2011 10:51:33   
Mrgica
Dinamitna znam ja da nije on duzan,ali ako ja odem na porodilsko, a jos radim kod njega, da li je on duzan da mi uplacuje doprinose ili to prelazi na tret kantona?Nece on meni nista isplacivati kad odem na porodiljsko.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6604
15.12.2011 10:53:38   
Anoniman
Mrgice, poslodavac uplacuje doprinose na iznos koji ti isplacuje, a buduci da ti nece nista isplacivati nece uplacivati niti doprinose. Koliko znam sve je na Kantonu. Meni su bar tako objasnili u mojoj firmi.

(odgovor članu Mrgica)
  Neposredna veza do poruke: 6605
15.12.2011 10:55:35   
pauza
Arina draga, posto smo mi u 2 dana razlike, samo da te pitam kad si bila na kontroli pa je bebi imao 2000gr? koliko jos otprilike treba da dobije za ovih 40ak dana? ja bila na pregledu prije 2 dana, znaci na punih 34 sedmice i mala pisulja imala 2,5kg, pa ne znam je li to puno?? koliko ce onda imati do poroda ako ovako nastavi?? ti si ipak mama sa iskustvom, pisiiiiii :-)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6606
15.12.2011 11:04:54   
Sandrich
hej zenice zna li koja od vas koliko inace kostaju kolica chicco 3u1 enjoy fun kolekcija 2011 i znate li kakva su????

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6607
15.12.2011 11:10:50   
senka27
Kupus livado....upravu si za Senadu...zalosno...ali nije samo to zalostan slucaj u nasoj drzavi...nazalost pa se i takve grozne stvari desavaju...kod nas mozes samo moliti Boga da te ne zadesi nesto slicno...user posted image user posted image

tuzno jeste...ja sam podavno prije mozda sedmicu procitala Njen slucaj i naravno ostala sokirana...ali nazalost mi nista ne mozemo promijeniti ni to ni mnogo toga jos sto se desava oko nas

veki aki...kod meni ti se nista ne desava i ama bas nista ne boli user posted image sto je bolilo prestalo je :)

sad samo cekam,kuham,cistim,spavam,cekamuser posted image

Dinamitna ja bila ubacila samo dva i kontam mm ce donijeti ako mi bude trebalo jos...i nemoj se plasiti poroda samo opusteno...kad tebe zaboli ti ces se obradovati vidjet ces...jer beba stize

nego jel neko vidio imali kadica za bebe u TL slucajno i koliko kostaju ...jos samo to mi treba

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6608
15.12.2011 11:11:41   
Mrgica
Hvala Dinamitna user posted image ja to onda nisam dobro skuzila.Al sad mi je sve jasno.user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6609
15.12.2011 11:12:27   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: pauza

Arina draga, posto smo mi u 2 dana razlike, samo da te pitam kad si bila na kontroli pa je bebi imao 2000gr? koliko jos otprilike treba da dobije za ovih 40ak dana? ja bila na pregledu prije 2 dana, znaci na punih 34 sedmice i mala pisulja imala 2,5kg, pa ne znam je li to puno?? koliko ce onda imati do poroda ako ovako nastavi?? ti si ipak mama sa iskustvom, pisiiiiii :-)

masala Pauzo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6610
15.12.2011 11:12:59   
jakosretna
kupus livada ovo je strasno sta se sve radi,i sram ih bilo to je sve tacno sto je gos[podja izjavila,mene je u bosni prvi poros zahvatio i prva beba mi je dole kod njih i u umrla i ja neisam imala lijecenje jer ne zivim dole a hitno sam morala u bolnicu,samo su me pogledali i rekli izvolite da platite uputnicu da bi vas primili na porodiliste to je sramota sta se sve radi hvala bogu pa imam,a sta ce oni koji nemaju.user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6611
15.12.2011 11:14:27   
Sandrich
Uh Senka da je meni tako dogurati da mi pise jos 6 dana user posted image user posted image
sad ce tebi bebac jos malo user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6612
15.12.2011 11:20:45   
senka27

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Uh Senka da je meni tako dogurati da mi pise jos 6 dana user posted image user posted image
sad ce tebi bebac jos malo user posted image

dozivjet ces mila uskoro...ja cu maksuz doci na temu da vas sve ispratim i docekam s bebacima slatkimuser posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6613
15.12.2011 11:27:55   
Sandrich
obavezno navracaj ovdje,sve su nam zenice pobjegle sa teme kako su se porodile user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 6614
15.12.2011 11:29:12   
senka27
ahaa ccc jesu nekeeeuser posted image user posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6615
15.12.2011 11:41:24   
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza

mashallah pauzo.....user posted image user posted image pisuljica i pouser posted image user posted image

Ja sam bila na kontroli sa nepune 34 sedmice...sve je to tu negdje jer sad kazu sedmicno dobijaju od 200 do 250 gr....sve su ovo nase buce.....meni je procijenio na tu kilazu iako ja to bas i ne gledam jer je meni sa malenom na dan poroda procjenio na 3600 gr a rodila se 4050....maleni se bas ne sjecam na koliko je procjenjivan ali se i on rodio 10 dana jos prije termina a imao 3560gr.....sve je to ok.....ova bebi je duza za 3 cm od njihovih mjerica u ovom periodu....a tezina je negdje izmedjuuser posted image user posted image user posted image ....sve u svemu to je ipak procjena tezine na osnovu duzina .....a svi znamo da to varira,.....ali otprilike to je sve super .....
Meni kad procjeni tezinu stavi je dijagram i pokaze da je tamam kako treba bitiuser posted image
Pusicaaa

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6616
15.12.2011 11:51:46   
mala75
IZVORNA PORUKA: Sandrich

obavezno navracaj ovdje,sve su nam zenice pobjegle sa teme kako su se porodile user posted image

ma nismo pobjegle samo jednostavno nema se vremena, vidjećeš aBd. meni je ovih naših običaja i naroda preko glave, došlo mi se zaključat i nepuštat nikoga mjesec dana, al et kod nas je tako i gotovo.
sve vas puuuuuuuuuuno pozdravljamo moja sinčina i ja, čuvajte nam se  i budite zdravo uskoro stižu i vaši bebaći. navijamo i šaljemo vamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6617
15.12.2011 11:55:53   
AMELIC
nego jel neko vidio imali kadica za bebe u TL slucajno i koliko kostaju ...jos samo to mi treba

Ja kupila ali u TL u Tuzli, koštaju 19,90 i preslatke suuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 6618
15.12.2011 11:57:38   
Arina
user posted image user posted image user posted image user posted image Evo kao sto  obecah user posted image    ovo je nas smjestajcic.....user posted image user posted image user posted image .....sve smo s puno ljubavi namjestili.....robica je popeglana i cema na nas da je profuramouser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6619
15.12.2011 11:59:13   
AMELIC
Drznice bebač je mashallah meden,nek vam je zdrav i živ puuno godinauser posted image
Ja danas punih 26 nedeljauser posted image  Još samo 98 dana user posted image
Arina ba ste divno namjestiliuser posted image ...a gdje je sve ovo kupljenouser posted image
Ostale curkeuser posted image

< Poruku je uredio AMELIC -- 15.12.2011 12:00:58 >

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 6620
15.12.2011 12:02:29   
mamich
Arina prelijepooo  user posted image user posted image user posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 6621
15.12.2011 12:02:56   
Silver
Arinaaaa ovo je sve preslatkoooo user posted image user posted image user posted image sve mi se svidjaaa!

Pauzo prijoooo, zvali su iz adax-a, veceras po krevetic! user posted image user posted image user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 6622
15.12.2011 12:04:19   
Arina
user posted image Ovo je nasa kadicauser posted image user posted image ,povelika i predobra....(22km)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6623
15.12.2011 12:11:04   
Arina
krevetic smo kupili u jednoj prodavnici jako imaju finih....a ormaric i sto za previjanje smo moja melnkost u 8. mjesecu trudnoce i moj zlatni muz pravili....bavimo se stim iz cistog hobija....sebi iskombinujemo i dizajniramo...sve inace po kuci,narucimo plohe tj. daskice kako hocemo da sve izgleda, iz jedne tvornice za namjestaj ...i onda sastavljamo...zvjezdice sam ja izradjivala rucnouser posted image user posted image .....pomocu pilice za tehnicko i farbala ih.....ja uzivam u tim  stvarima pogotovo za djecu.... jastuce za previjan  sasila sam od eko koze i spuzvu kupila u tvornici spuzve ,izrezu ti kako god hoces.....uglavnom je djelo nasih VRIJEDNIH rukicauser posted image

Pa ko ne bi rodio trece kad ovo vidiuser posted image user posted image user posted image user posted image ....i ko bi uopste pricao o strahu od poroda user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 15.12.2011 12:16:27 >

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6624
15.12.2011 12:15:54   
senka27
e svaka vam cast Arina...i mi znamo cesto nesto napraviti tj mm

sobu za B je izradio mm isto tako narucimo daske i montiramo kako nam se svidja

sve vam, jeuser posted image user posted image user posted image

amelic hvala moramo i mi pogledati ovamo kadice

Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  263 264 [265] 266 267   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  263 264 [265] 266 267   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *