Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:44:04
Mrgica
Evo i mene da se prijavim.Nisam bas najbolja danas, nisam dobro spavala, neka mi muka, a imam i neke bolove po dnu stomaka, ne bas jake, a prepone bola kad ustanem kasnije se razradim i popuste. Idem sad kod prijateljice koja poznaje tu dr sto namjeravam ici kod nje, pa da ju nazove i kaze za mene i te moje bolove, da vidim sta ce reci, ako bude trebalo, mozda opet na pregled. Vidim pricate o poslu, zao mi je drage moje sto vam ne produzise te ugovore,al hajde bit ce neke nafake, aBd,no sikiriki.U vezi toga imam jedno pitanje, naime moj rodjak ima svoju privatnu firmu, i treba mu neko da mu sredi neke papire, pitao je mene, i rekla sam mu da sam kaze on pa nema veze jos ti bolje ako te prijavim bar mjesec prije poroda imat ces naknadu oko 260km i godinu staza, a on mi nece morati uplacivati dok sam na porodiljskom . Jel to tacno, kad odes na porodiljsko da ides na teret kantona za te doprinose ili ih kao i obicno poslodavac mora placati, ne kuzim? Grlim vas sve i ljubim.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:47:29
pauza
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Pauzo kupili smo s 4 tocka i to ona gdje se rucka moze okretati da bebu okrenes i prema sebi kad je vozis. Marka BUBU. Doduse ne mogu reci u praksi kako sve to izgleda jer bebac jos nije stigao pa ih onako motamo prazna
eh pa cekam onda izvjestaj, jer cete ih ako Bog da ubrzo motati puna:-)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:48:58
Anoniman
Mrgice ako je privatna firma poslodavac ti za vrijeme porodiljnog nije duzan prema tebi ni markice Tuzni i cemerni su nasi zakoni. Padas na teret Kantona i oni ti isplacuju u zavisnosti jesi li u radnom odnosu ili na birou. Tako i moj poslodavac nema nikakve brige za mene godinu dana, pa mi sad lijepo zao kolike sam novce u 3 protekle godine unijela u tu firmu svojim radom i zalaganjem. Fuj!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:51:33
Mrgica
Dinamitna znam ja da nije on duzan,ali ako ja odem na porodilsko, a jos radim kod njega, da li je on duzan da mi uplacuje doprinose ili to prelazi na tret kantona?Nece on meni nista isplacivati kad odem na porodiljsko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:53:38
Anoniman
Mrgice, poslodavac uplacuje doprinose na iznos koji ti isplacuje, a buduci da ti nece nista isplacivati nece uplacivati niti doprinose. Koliko znam sve je na Kantonu. Meni su bar tako objasnili u mojoj firmi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:55:35
pauza
Arina draga, posto smo mi u 2 dana razlike, samo da te pitam kad si bila na kontroli pa je bebi imao 2000gr? koliko jos otprilike treba da dobije za ovih 40ak dana? ja bila na pregledu prije 2 dana, znaci na punih 34 sedmice i mala pisulja imala 2,5kg, pa ne znam je li to puno?? koliko ce onda imati do poroda ako ovako nastavi?? ti si ipak mama sa iskustvom, pisiiiiii :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:10:50
senka27
Kupus livado....upravu si za Senadu...zalosno...ali nije samo to zalostan slucaj u nasoj drzavi...nazalost pa se i takve grozne stvari desavaju...kod nas mozes samo moliti Boga da te ne zadesi nesto slicno...
tuzno jeste...ja sam podavno prije mozda sedmicu procitala Njen slucaj i naravno ostala sokirana...ali nazalost mi nista ne mozemo promijeniti ni to ni mnogo toga jos sto se desava oko nas
veki aki...kod meni ti se nista ne desava i ama bas nista ne boli sto je bolilo prestalo je :)
sad samo cekam,kuham,cistim,spavam,cekam
Dinamitna ja bila ubacila samo dva i kontam mm ce donijeti ako mi bude trebalo jos...i nemoj se plasiti poroda samo opusteno...kad tebe zaboli ti ces se obradovati vidjet ces...jer beba stize
nego jel neko vidio imali kadica za bebe u TL slucajno i koliko kostaju ...jos samo to mi treba
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:12:27
Sandrich
IZVORNA PORUKA: pauza
Arina draga, posto smo mi u 2 dana razlike, samo da te pitam kad si bila na kontroli pa je bebi imao 2000gr? koliko jos otprilike treba da dobije za ovih 40ak dana? ja bila na pregledu prije 2 dana, znaci na punih 34 sedmice i mala pisulja imala 2,5kg, pa ne znam je li to puno?? koliko ce onda imati do poroda ako ovako nastavi?? ti si ipak mama sa iskustvom, pisiiiiii :-)
masala Pauzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:12:59
jakosretna
kupus livada ovo je strasno sta se sve radi,i sram ih bilo to je sve tacno sto je gos[podja izjavila,mene je u bosni prvi poros zahvatio i prva beba mi je dole kod njih i u umrla i ja neisam imala lijecenje jer ne zivim dole a hitno sam morala u bolnicu,samo su me pogledali i rekli izvolite da platite uputnicu da bi vas primili na porodiliste to je sramota sta se sve radi hvala bogu pa imam,a sta ce oni koji nemaju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:41:24
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza
mashallah pauzo..... pisuljica i po
Ja sam bila na kontroli sa nepune 34 sedmice...sve je to tu negdje jer sad kazu sedmicno dobijaju od 200 do 250 gr....sve su ovo nase buce.....meni je procijenio na tu kilazu iako ja to bas i ne gledam jer je meni sa malenom na dan poroda procjenio na 3600 gr a rodila se 4050....maleni se bas ne sjecam na koliko je procjenjivan ali se i on rodio 10 dana jos prije termina a imao 3560gr.....sve je to ok.....ova bebi je duza za 3 cm od njihovih mjerica u ovom periodu....a tezina je negdje izmedju ....sve u svemu to je ipak procjena tezine na osnovu duzina .....a svi znamo da to varira,.....ali otprilike to je sve super ..... Meni kad procjeni tezinu stavi je dijagram i pokaze da je tamam kako treba biti Pusicaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:51:46
mala75
IZVORNA PORUKA: Sandrich
obavezno navracaj ovdje,sve su nam zenice pobjegle sa teme kako su se porodile
ma nismo pobjegle samo jednostavno nema se vremena, vidjećeš aBd. meni je ovih naših običaja i naroda preko glave, došlo mi se zaključat i nepuštat nikoga mjesec dana, al et kod nas je tako i gotovo. sve vas puuuuuuuuuuno pozdravljamo moja sinčina i ja, čuvajte nam se i budite zdravo uskoro stižu i vaši bebaći. navijamo i šaljemo vam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 11:59:13
AMELIC
Drznice bebač je mashallah meden,nek vam je zdrav i živ puuno godina Ja danas punih 26 nedelja Još samo 98 dana Arina ba ste divno namjestili ...a gdje je sve ovo kupljeno Ostale curke
< Poruku je uredio AMELIC -- 15.12.2011 12:00:58 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 12:11:04
Arina
krevetic smo kupili u jednoj prodavnici jako imaju finih....a ormaric i sto za previjanje smo moja melnkost u 8. mjesecu trudnoce i moj zlatni muz pravili....bavimo se stim iz cistog hobija....sebi iskombinujemo i dizajniramo...sve inace po kuci,narucimo plohe tj. daskice kako hocemo da sve izgleda, iz jedne tvornice za namjestaj ...i onda sastavljamo...zvjezdice sam ja izradjivala rucno .....pomocu pilice za tehnicko i farbala ih.....ja uzivam u tim stvarima pogotovo za djecu.... jastuce za previjan sasila sam od eko koze i spuzvu kupila u tvornici spuzve ,izrezu ti kako god hoces.....uglavnom je djelo nasih VRIJEDNIH rukica
Pa ko ne bi rodio trece kad ovo vidi ....i ko bi uopste pricao o strahu od poroda