Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 8:53:13
anđelo
Dobro jutro ,meni je baš laknulo.Žgaravica nestala ,pila sam litar mlijeka hladnog i dosta vode iza toga,bilo mi je lakše odmah,i konačno potpuno nestalo.Hvala cure na svajetima ,da nije vas ne znam šta bi.Svima šaljem Kupus i livada ,nije gastritis,inače nikad nemam problema sa želucom,samo sad u trudnoći,raste puponja pa vjerovatno pritišće želudac .Nisam znala da u pregnitalu ima folna kiselina,bar ne piše na kutiji da ima .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:21:35
soraya
Dobar jutar! evo mene javljam se od kuce, kao sto sinoc rekoh vise ne radim :((((
Raja ringe jesi li se ista smirila? Jucer si imala pravo stresan dan, nadam se da ce danas biti bolje... Anđelo vidim da ti je malo lakse, da te zgaravica vise ne muci Sto bi rekle stare babe to bebi raste kosa,hahaha. Uvijek uz sebe imaj bademe, pa kad te uhvati pojedi 3-4 oni su meni uvijek pomagali .
gerberko sretno danas, da ti nalazi budu uredni pa da se malo opustis! Za ostale trudnice veeeeeliki kiss!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:23:16
raja_ringe
Dobro jutro .
Kupus livada sto ne valja previse kalcija? I ja ga unosim dosta hranom, sad vidim da ga ima i u prenatalu, a jos plus cesto razmutim sumeci, jer mi se trazi gazirano, a ne smijem zbog kontrakcija, pa mi to najslicnije :).
Trece u kojem si TL uzela te lutkice?? Ja to nisam vidjela a gledala sam igracke.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:30:56
anđelo
Zaboravih da pitam,hoćel koja od vas večeras u školu za dojenje,i jel se baš moramo naručit?Ako vas ima dovoljno prijavljenih,da se ja ne naručujem nego se samo privalim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:35:58
raja_ringe
Soraya jutros sam psihicki puno bolje, nisam jos ni jednom zaplakala :). Nemoj puno biti :( bit ce posla aBd. Bas sto rece neko ti njima vise ne bi ni bila na teret da su ti produzili na godinu nista ih ne bi kostala, a tebi bi isao staz (naknadu ces svakako imati punu zar ne?).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:37:41
jakosretna
dobro jutro moje ,kako ste mi kod mene je sve ok samo sto imam problema sa svrabezom i sa pcekanjem nekada imam neku kremicu ali neznam dali ima neki caj dobra koji smijem da pijem u trudnoci? Ja i moja bebica masala usle u 5-ti mj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:40:31
Anoniman
Zenice jutro
Izgleda da je moj odlucio pustiti svoju mamu da se naspava pred porod i skupi malo snage Inace od 5. mjeseca trudnoce spavala sam samo po 2 sata nocu
Danas kontrola kod mog dr. na GAK-u oko 13 h pa se nadam da me bar on nece procackati da opet podjem krvariti. Drzite fige da sam se odskrinula bar malo
Od sinocnjeg ludog i brzinskog sopinga sanjam da sam opet u pohodu na TL a on pun novih stvari
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:44:55
pauza
anđelo, pa to ti je sekundica da nazoves na telefon i prijavis se, sto je sigurno, sigurno je:-) mada, ja kad sam isla nisu pitali jesam li se prijavila ili ne, nego eto samo da budes sigurna i izbjegnes eventualno nerviranje;-) a sto se tice pregnitala, ja ga pijem i super mi je.... a folna kiselina ti je ustvari vitamin B9, a njega ima u pregnitalu, pise na kutiji:-) pusa za sve mame i pupe (napisala bila mEme, pa se sama slatko ismijah):-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:48:16
soraya
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Soraya jutros sam psihicki puno bolje, nisam jos ni jednom zaplakala :). Nemoj puno biti :( bit ce posla aBd. Bas sto rece neko ti njima vise ne bi ni bila na teret da su ti produzili na godinu nista ih ne bi kostala, a tebi bi isao staz (naknadu ces svakako imati punu zar ne?).
sta je, tu je. To je nasa stvarnost. a naknadu cu najvjerovtnije dobiti, odoh danas predati zahtjev. kako su mi rekli u mom Centru za socijalni rad imam pravo na naknadu pa odoh da to ganjam...prikupila sam hrpu papira koje su trazili od mene... Dinamitna sretno ti danas na kontroli, jos samo malo i eto tvoje bebice! Blago tebi!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:54:55
veki_aki
Dobro jutro drage moje! Kako ste mi jutros? Ja evo navalila na posao i kospice,ubi se Bila sam jucer uTL na Ilidzi i nista nisam nasla Drznice momak je pravi, presladak je, kako je samo porasto veliki . Rajaringe drago mi je da je danas bolje, nek si ti sebi dala oduska, al nemoj se nervirat vise. Kad hormoni polude, mozda je bolje tako se malo ispuhat, al zato danas osmje na lice Gerbo zelim ti sto nizee leukocite,nadam se da nije opet kakva upala. Dinamitna jos se drzis , nek si se naspavala, jos malo Senka, kako je danas, jel sta krenulo? Jakotuzna za 5-i mjesec! Mama 21e kako je danas? Andjelo, dzana, dush, soraya, pauza i ostale da ne nabrajam vise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 9:58:40
Anoniman
Soraya se toliko radujem ali me puca nevjerovatan strah od poroda. A prezivi se i to valjda.
Senka ja ubacila po 4 pelenice u svoju torbu i u onu sto ce mm donijeti za isto po 4. Ako zaglavim duze (ne daj Boze) rekla sam mu da pripremi paket da ponese.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:05:46
KupusLivada
Dobar dan
Slusam na radiju kompletnu pricu o onoj romkinji Senadi Alimanovic boze boze ne mogu ja to da shvatim gdje to zivimo... kakvi smo to ljudi... novinar je bio kod njih, htio da snimi dokumentarac... ima li negdje na RR tema ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:13:11
Anoniman
Miracle bila ja sinoc. Imas kisobran kolica najobicnijih po 27 KM, malo bolja kisobran oko 70 KM i ona velika kolica sam vidjela jedna ili dvoje po 100 KM (mi smo ih kupili ljetos kad je cijena bila 200 KM i cine nam se dobra). Krevetic drveni smo isto sinoc kupili, ostala su jos 3 poslije nas, a nacula sam prodavacice da spominju jos 3 u skladistu upakovana. Cijena im je oko 50 do 100 KM.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:14:16
dzenyA
Jutro drage moje Soraya moja draga ne sikiraj se, i ja sam prije 2 dana ostala bez posla,da su me ostavili jos godinu imala bi tu naknadu i nebi bila njima na teretu,a ovako necu imati prava na tu naknadu ali drzalo me to neraspolozenje 2 dana i sad sam Ok ostale moje ljepotice veliki nesto nam nema Arine
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:16:44
treće
gdje si lafice krevetića i kolica bilo na Dobrinji sinoć, malo krevetića 2-3, kolica je još uvijek bilo dobra su ona od 105 , to je snižena ,i trokolica i 4 točka kišobran ležeća 3 položaja, bilo je i boja a onih od 27 KMisto bilo naransžasta i smeđa, mada su meni puno čustija ona od 130 tj 60 KM sa krovićem i 2 položaja od kišobran neležećih ima stvarčica i za školarce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:27:09
pauza
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Miracle bila ja sinoc. Imas kisobran kolica najobicnijih po 27 KM, malo bolja kisobran oko 70 KM i ona velika kolica sam vidjela jedna ili dvoje po 100 KM (mi smo ih kupili ljetos kad je cijena bila 200 KM i cine nam se dobra). Krevetic drveni smo isto sinoc kupili, ostala su jos 3 poslije nas, a nacula sam prodavacice da spominju jos 3 u skladistu upakovana. Cijena im je oko 50 do 100 KM.
koja ste kolica ljetos kupili, trokolica ili sa 4 tocka?? kako si zadovoljna??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:29:16
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA
Jutro drage moje Soraya moja draga ne sikiraj se, i ja sam prije 2 dana ostala bez posla,da su me ostavili jos godinu imala bi tu naknadu i nebi bila njima na teretu,a ovako necu imati prava na tu naknadu ali drzalo me to neraspolozenje 2 dana i sad sam Ok ostale moje ljepotice veliki nesto nam nema Arine
ima ,imaaaa......samo se zatrpala koje cim
Draga moja i sve ostale moje drage...evo nas..... Sve je ok ...samo sam se zabavila svacim po malo pa sam iskreno smetnula sa se nisam dva dana javila
Kako ste mi .....sad cu ja namiriti propusteno,,,,nisam vas iscitala pa cu prvo reko da se javim pa onda na iscitavanje.... Prvo danas ulazimo u 35. sedmicu...mashallah ......sve je sitnije i sitnije.....jupi
Drugo bili smo na kontroli ...mashallah sve za 5 bebi ima 2000g...momcina i po.....i dalje je naglavacke ...sve kako treba biti...za 15 dana na kontrolu...moja prehlada skoro super,malo iskasljavamo ali ok....vena ...tako-tako....carapaje tu pa je lakse....ali ja znam da ce tu biti tek bolje kad rodim....pa se ne sekiram previse....ona me malo usporila pa sam za to sve peglala sjedeci....
Nasa robica i sve ostalo je spremno...pa cu se potruditi da vam danas malo slikam..... Eto ljubice moje sad vas ode citati.....cestitam na novim sedmicama i ako se koja porodila ako nisam vidjela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:31:00
treće
Gdje nađe ovu vezu kalcij i posteljica Je li ta žena opet ima neke probleme? MENE NAJVIŠE STRAH te doktoeske bahatost džaba stučnost ako se ne trudi ljudski.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:35:08
Anoniman
Pauzo kupili smo s 4 tocka i to ona gdje se rucka moze okretati da bebu okrenes i prema sebi kad je vozis. Marka BUBU. Doduse ne mogu reci u praksi kako sve to izgleda jer bebac jos nije stigao pa ih onako motamo prazna
a upravo sam dobila odgovor kakvi smo to ljudi, 5 dana price os snizenju u trgovackom lancu koji nas guli opasno, ni rijeci o zeni, majci dvoje djece, koja je izgubila bebu i zamalo umrla noseci u sebi mrtav fetus 10 dana, zato sto je pripadnik zapostavljene manjine i nije imala 1000 km da plati operaciju bez koje bi umrla.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 10:43:48
Sandrich
jutro bembelice moje vidim sve ste isle u pohod na TL....jest vala dobro snizenje al ja dok sam otisla sve se opuhalo..kupila jednu posteljinu,body,kompletic neki,prica par i sebi baletanke nadjo krivo mi najvise radi autosjedalice sto sam nju masila al sta se moze.... mene sinoc ledja uzasno bolila,bubreg al evo jutros je bolje hB...danas odo da pogledam tepih za djeciju sobicu pa valjda nadjem sta