Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:08:03
Nina_Lana
Dinamitna, krvaris li jos uvijek??? Meni je isto dr. rekao na proslom pregledu da cu prokrvarit od pregleda ali nisam, ne znam hoce li me sutra gledati ponovo vaginalno ...iskreno ja bih voljela da isprovocira i da krene napokon...ne mogu vise, sva sam usporena, jedva hodam, a sjedit nikako...beba se bas spustila, a i boli me kad se vrti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:09:00
anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e
anđelo ja sam cula da mlijeko pomaze kao i bademi i donat. Mozes pokusati nesto od toga.
Mama 21,Teacher,hvala na savjetima,probat ću nešto od toga ,Jedna je spomenulaa i kaladont,(senilna postajem)Nadam se da će nešto pomoći jer je baš,baš ružno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:10:05
dush
meni za zgaravicu pomaze hladno mlijeko ili voda obicna
a tablete sa omegom 3 i 6 ne treba piti prije pocetka 3eg tromjesecja (meni tako rekli), omega 3 nije dobra za bebu prije (sada se ne sjecam za sta tacno)
andjelo, sacekaj jos malo i onda predji na omega 3
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:16:05
smajli80
Žemske moje mile ,kako ste mi sve redom? Evo ja sam upravo uspavala ovu svoju malu .Danas mi je bio jako težak dan,cijeli dan se vučem ko prebijena po kući,na mogu nikud sa sobom . Imam jedno pitanjce za vas,pa ako neko od vas može da odgovori.Svaki dan po nekoliko puta iz čista mira imam navale vrućine,preznojim se sva.Bez ikakvog povoda,sjedim ili ležim i odjednom paf- oblije me znoj . Da li je neka od vas ima(la) takva iskustva i o čemu se tu zapravo radi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:17:06
anđelo
IZVORNA PORUKA: dush
meni za zgaravicu pomaze hladno mlijeko ili voda obicna
a tablete sa omegom 3 i 6 ne treba piti prije pocetka 3eg tromjesecja (meni tako rekli), omega 3 nije dobra za bebu prije (sada se ne sjecam za sta tacno)
andjelo, sacekaj jos malo i onda predji na omega 3
drznice, bebac je premeden
E vako,što bi rekao moj sin.Na početku trudnoće meni moja dr.prepiše da pijem centravit (sa omega 3 i 6) i također jer u centravitu ima folne kiseline.samu folnu kiselinu nisam mogla pit (muka mi od nje užasna,i vrtilo mi se u glavi od nje ,pa je nisam pila ni u prvoj trudnoći a ni u ovoj.Zato mi je i propisala centravit sa omegama i folnom kiselinom.To za omege mi nije spominjala,al baš ću je pitat i reć da su tako rekli dr. u Sloveniji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:22:55
anđelo
IZVORNA PORUKA: smajli80
Žemske moje mile ,kako ste mi sve redom? Evo ja sam upravo uspavala ovu svoju malu .Danas mi je bio jako težak dan,cijeli dan se vučem ko prebijena po kući,na mogu nikud sa sobom . Imam jedno pitanjce za vas,pa ako neko od vas može da odgovori.Svaki dan po nekoliko puta iz čista mira imam navale vrućine,preznojim se sva.Bez ikakvog povoda,sjedim ili ležim i odjednom paf- oblije me znoj . Da li je neka od vas ima(la) takva iskustva i o čemu se tu zapravo radi
Smajlice,meni se tako dešavalo poslije porođaja,znojila se kao konj i smrdila ko tvor prvih 15 dana,kasnije je umanjilo ,da bi nakon 40 dana potpuno nestali.Plus sam imala post porođajnu depresiju.Ti koliko vidim još se nisi porodila,al vjerovatno to znojenje ima veze sa hormonima.najbolje bi bilo da o tome obavjestiš dr.kad odeš na pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:36:21
treće
EH ŽENE JA U TLkupila nešto što sam odavno tražila to je vrećica za kišobran kolica zakači se nazad drikerima na ručke i tu se može staviti nekih stvarčica flašica,maramice, novčanik i sl. cijele 3 KM,piše dječija mrežica za kolica mada nije mrežasto neki je materijal
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:36:41
smajli80
Anđele moj dragi hvala na odgovoru . Nisam se još porodila sad sam 33 ned.,i imam te *valunge* kao da sam u klimaksu .Dobro kažež možda su u pitanju hormoni . U petak idem kod gin.po recept pa ću ga pitati. Aj sad drage moje odo spavati,a vama želim mirnu i laku noć. Lijepo spavajte i mirno sanjajte
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:39:25
raja_ringe
Gerberko leukociti u krvi su mi ok, ali u urinu imam proteine (trebali bi biti negativni a kod mene ima neki opal, a to ukazuje na upalu, slab rad jetre ili bubrega ili tako nesto), a i doktorica kada me je pregeldala rekla je uh upala (doduse nije rekla cega, ali predpostavljam da mogu biti jajnici samo njih ona vidi ili napipa?? ). I naravno puno bakterija. a od krvi mi ne valjaju eritrociti i hemoglobin i nekakav MPV za koji mi cak nije rekla sta je iako sam je pitala, samo je rekla ma to je normalno u trudnoci).
Mrgice ne brini, ova moja je u skerliću, a doktorica za koju sma ti rekla je u tvom dz. Ta sto je sada u tvom dz mi je bila prije trudnoce, tako da ne znam kakva je sa trudnicama, ali meni je bila divna za normalne ginekoloske preglede.
Drznice tri puta sam se vracala da vidim bebicu. Ma već je prava momčina, mašala pravo sladak.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:41:54
treće
još ćeš se ti znojit, ja sam ljeti peškir stavljala preko jastuka, i dok budeš dojila to te može pratiti, možda i zbog kila, možeš očekivati i da počneš hrkati komšije da te čuju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:45:18
raja_ringe
Eh da za zgaravicu od prirodnih lijekova ja koristim sirovu rizu :). Popijem nekoliko zrna sa čašom vode. Za sodu sam neki dan na hayatu (emisija recept za dobar zivot neki doktor bio) cula da je pravo stetna.
Kako pijem Mg 300, zgaravica skoro i nemam. Od tableta nekad uzmem rennie, smiju ga i trudnice (ma i on je kombinacija kalcija i magnezija) i on je meni najefikasniji.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 22:51:27
anđelo
Odoh i ja buji paji...Ljubim vas sve redom moje .Ljepe snove želim.Zovu me ova moja dvojica da gledamo mačka u čizmama, neki novi izašao,sad oni kinuli s interneta,ja ću zahrkat ko da gledam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 23:02:16
treće
mene mm snimio jednom na mob i pustio pitao me da pogodim o čemu se radi ja u zemlju da nisam propala kad mi je reko on pao od smijeha, al vidio nije mi pravo srećom to samo u trudnoći, haj naspavajte se, možda sutra bude novih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 23:05:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
Dinamitna, krvaris li jos uvijek??? Meni je isto dr. rekao na proslom pregledu da cu prokrvarit od pregleda ali nisam, ne znam hoce li me sutra gledati ponovo vaginalno ...iskreno ja bih voljela da isprovocira i da krene napokon...ne mogu vise, sva sam usporena, jedva hodam, a sjedit nikako...beba se bas spustila, a i boli me kad se vrti
Nesto pomalo Meni je isto kao i tebi, bas te u potpunosti razumijem. I ja sam sva bolna, teska, ma nikakva pa jos i ti pregledi i cackanje tamo dolje, uh...
Zenice i ja sam veceras bila u TL. Kupili krevetac drveni jer smo imali putni, jos jednu posteljinicu, kisobran kolica i onu neku mrezicu koja se mota oko krevetica. Ma ko med nam je sjelo Krevetac u boji tresnje kao i nasa soba
Sad je stvarno red da vise idem roditi iako me strah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 23:19:26
treće
još sam nešto našla u TL to su male figurice HALLO KITTY, ali se mogu nataknuti na prste mi smo imali prije užu porodicu roditelji i djeca, djeca se fino igrala sad proširili kupili deu nanu i prijatelje podijelimo uloge svima pa komuniciramo s lutkama, mogu praviti predstave, 1 kom je sad 1,95 ili paket od 4 kom 8KM
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 0:57:09
KupusLivada
dobro jutro,
ja cu samo da uletim ko padobranac...
Andjelo, muci li te zgaravica ili gastritis? mlijeko i sodu NI SLUCAJNO, kaladont NI POD RAZNO! Vjeruj meni koja se patim sa gastritisom od 15-te godine. Mlijeko privremeno smiruje, ali kasnije samo pogorsava. Soda koja je baza sa kiselinom stvara sol - dugorocna posljedica je ostecenje sluzokoze. Kaladonti se ne gutaju zbog fluora, na svakom pise da se ne guta. Plus ako je sa mentom samo je jos gore, menta je uzas za zelucane tegobe. Jedi po malo, i nakon jela ostati u uspravnom polozaju, jos bolje malo prohodati. Meni uvijek pomazu banane (najbolje na prazan stomak) a ja bih probala i bademe na tvom mjestu... Takodjer i kamilica.
Teacher, ja sam na pregnitalu od treceg mjeseca, extra mi je, uzela bas zbog omega... i cijena mu je ok. meni pase sto nema kalcija, jer unosim dovoljno hranom, a ne bih htjela pretjerati zbog posteljice. Pregnital ima folnu kiselinu.
Drznice, koja torta? Nisam je ni primjetila od slatkisa
Eto, valjda sam bar malo pomogla nekom...
U 2 tl-a nisam nista nasla. meni ona kolica beze, jer bih ja bar 2u1, a bas se ni prodavacice nisu ubile da nesto pomognu... ostalo sve opuhano vec danas u 13, bar ono sto je meni trebalo... Zato u Iani snizenje 20%, baka kupila bijelu opremu za prvi dan Za izlazak smo se odlucile za zimsku vrecu, nije kao ova sto imamo za spavanje, nego bas za napolje, a malo je veca pa ce nam aBd valjati do prvih lijepih dana...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.12.2011 6:56:21
gerberka
jutro debele moje... samo da vam pošaljem ..ja čekam mm iz nocne, pa da idemo uraditi ove leukocite.. danas imam vježbe, pa se radujem što idem u školu
naspavajte se dobro..ja ću tek danas kad aBda obavim sve obaveze
pusa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru