Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 17:53:32
raja_ringe
Mi pricamo, pogotovo mm. Meni je to preslatko.
Andjelo ako ne odes u skerlica, ocekujem te na vjezbama :). Valjda se pridruzi jos neka. Nisam znala da se paralelno moze imati dva ginekoloska kartona u drzavnim ustanovama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 17:54:57
anđelo
Ja sam pričala sa svojom bebom prvom redovno i puštala mu klasičnu muziku od Mocarta,Baha,Betovena,a ovoj bebici priča sad sin .Bebe čuju svoju majku,čuju kako joj kuca srce,rade crjeva,čuju joj glas koji kasnije kad se rode prepoznaju.Zato se osjećaju sigurnim kod majke kad se rode.A čitala sam davno da klasična muzika pozitivno utiče na rast fetusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 17:58:41
anđelo
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Mi pricamo, pogotovo mm. Meni je to preslatko.
Andjelo ako ne odes u skerlica, ocekujem te na vjezbama :). Valjda se pridruzi jos neka. Nisam znala da se paralelno moze imati dva ginekoloska kartona u drzavnim ustanovama.
Pa ne znam baš jel imam gore ginekološki karton ,al mi fala Bogu i gore vode trudnoću.Važi ,ako ne dođem na vježbe znaš gdje sam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 18:04:50
teacher75
IZVORNA PORUKA: anđelo
Ja sam pričala sa svojom bebom prvom redovno i puštala mu klasičnu muziku od Mocarta,Baha,Betovena,a ovoj bebici priča sad sin .Bebe čuju svoju majku,čuju kako joj kuca srce,rade crjeva,čuju joj glas koji kasnije kad se rode prepoznaju.Zato se osjećaju sigurnim kod majke kad se rode.A čitala sam davno da klasična muzika pozitivno utiče na rast fetusa
ma cuju sve i sve ja to znam al nekako sam lijena bila po tom pitanju, a i sad sam al kontam posto non stop pricam i s lanom i tepam joj, nek beba misli da ja to njoj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 22:28:30
anđelo
Evo,već mi je bolje ,prestala sam plakati.Danas radila kuću ,pravila pitu i kompot,umorila se ko konj,i kažem MM hajd sad ti kad završiš s tim tipkanjem(čitav dan)ti stavi suđe u mašinu.I on dođe i kaže mi imaš neku poruku na fb.Ja taman mislila nešto mi romantično napisao tipa hvala ti ženice što ćeš mi roditi bebu ,kad ja odem na fb a on meni u inbox poslao link http://www.ezadar.hr/clanak/europski-muskarci-mrze-kucanske-poslove Tako sam se rasplakala,pa taj čovjek je zaboravio na romantiku i ljubav .Stavio je on suđe u mašinu i sve to,al jb kad me rasplače
< Poruku je uredio anđelo -- 11.12.2011 22:36:52 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 22:40:21
Sandrich
andjelo draga nemoj vise nikada zbog toga da places,ja kontam da se nije sta strasno desilo. sad ti hormoni rade i sve te pogadja al mu vala nije fer za tu poruku....ti sad ne smijes puno da radis....a ako on nije htio da to uradi nije ni morao al mu ta poruka nije trebala.......mada nije to nista strasno...misli na svoju bebicuona ti je najpreca, nema sikirancije.....evo ti jedan veliki od mene i moje mrvice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 22:44:14
anđelo
Hvala ti Sandrich,samo kad se izjadam odmah mi je lakše.Sad sam čitala ovaj članak i rekla mu da ovo važi samo za Britaniju,Italiju i Španjolsku, a da će on nastavit ribat podove
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 22:51:30
Sandrich
IZVORNA PORUKA: anđelo
Hvala ti Sandrich,samo kad se izjadam odmah mi je lakše.Sad sam čitala ovaj članak i rekla mu da ovo važi samo za Britaniju,Italiju i Španjolsku, a da će on nastavit ribat podove
e nek si mu rekla, nadji mu kakvu grupu na fejsu ravnopravna podjela poslova u kuci pa i ti njemu posalji....malo romantike
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 23:00:00
anđelo
Taman,dobra ideja ,naću nešto sigurno.Inače on pomaže ruku na srce,a kad sam imala kontrakcije i 15 dana morala ležat on je sve baš sve radio i kuhao,čak mi ga je bilo žao.Sad kad sam dobro hvala Bogu ja mogu obavljat lakše kućne poslove samo me ova pita danas umorila.Razočarala sam se jedino što ta poruka u inbox nije bilo nešto romantično, nego se on našao šprdat samnom.Valjda neću bit toliko osjetljiva poslije poroda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 23:43:52
gerberka
ima li koga ja danas bila na frizuri, pramenovi su za desetku
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 23:45:50
mama21e
Evo i mene bembelice. I dalje imam kontrakcije ali me vise ne brinu nego ona lijeva noga me brine, nadam se da nije sta ozbiljno. A sinoc sam do 3 bila budna i sve vrijeme plakala... Razlog: nepoznat I ustala jutros boli glava ko luda, oci crvene.. ma katastrofa. I vjerujte puno mi je lakse kako sam se isplakala
anđelo veliki od nas dvoje Al nek si se isplakala, jelde da je lakse
Ostale nisam vas uspjela iscitati, nadam se da ste dobro.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.12.2011 23:47:39
gerberka
anđelo moja mila, sta ti je muz napisao, ne vidim
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.12.2011 0:14:39
gerberka
i ja sam u trudnoci x puta oplakala bez nekog jakog ili zbog jako bezveznog razloga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.12.2011 2:54:25
Miracle*3
Je li neko budan???????? E ovo se desi kad se naljutis na mm i odes spavati u 7. Sad ustala naspavala se, ma ljepota. Samo sam sad ljuta na sebe, ali neka, bolje je to, lahko cu ja sa sobom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.12.2011 8:29:03
Lulu_08
Hello drage moje bebelice kako ste mi jutros?
Ja superiška, nešto sam vesela, i zaista se od srca nadam da mi niko i ništa neće pokvariti raspoloženje, jer sam inače ovih dana pod užasnim promjenama raspoloženja hahaha, ludim sama od sebe.
Juče smo od djevera djevojka i ja kitile jelku i stan ukrasile, a L. je uživala promatrajući i sudjelujući pomalo.
Ali najljepši trenutak dana je bio kada sam moju ljepoticu okupala, osušila i sredila i malo legla da odmorim, kad eto ti nje, diže meni majicu i mazi pupu, i kaže mama vidi malo ti je stomačić narastao (u poslednja dva dana se nazire pupo, baš kako uđoh u treći mjesec a može biti i do konstipacije hahaha), i poljubi ona kaže bebicu, i malo je mazila i "svirala" po pupi da kaže "beba može malo plesati" haha joj sva je slatka!!!!!!