Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 19:34:39
raja_ringe
Dobra vece forumasice,
Nadam se da ste i vi danas dobro raspolozene..ja jesam.. danas kod doktora na UZ nema kontrakcija :) 1:0 za nas ...ipak apaurin i dalje da uzimam po potrebi (kad je stomak tvrd)... na UZ bebara je znatno mirnija nego u prosli petak, da li zbog apaurina ili sto sam ovaj put otisla sita ne znam, ali vrti se i dalje. MM sliku od UZ u novcanik stavio i koga god smo sreli danas pokazao je :) sav ponosan. Raja naravno ne kapira nista na slici, ali on dusa draga, toliko se potrudio da im pokaze kako bebica krije rukicama oko :)))
Mrgice kako ste nam vas dvije danas? Osjetis li ti pokrete?
Gerberko ja sam negdje na forumu procitala da je ena23 bila gosca na OBN-u.. htjela sam gledati, bas me interesovala tema, ali sam stigla kuci na sami kraj emisije. Je li bilo interesantno?
BTW je li ijedna od vas odlucila za porod u vodi??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 20:49:51
drznica
I ja mislim da je ena23 bila gost veceras, samo ne znam koja je ona tacno... Ja sam eto imala iskustvo kao sto su one veceras opisale i zaista predlazem svima da ako imalo razmisljate o porodu u vodi to i ucinite. Raspitajte se, pitajte... Meni je iskustvo super Ne kazem da ne boli, ne moze da ne boli ali je puuuno lakse nego u sobi lezati u krevetu i cekati kontrakcije. Sretno svima koje se odluce na ovaj korak!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 20:52:00
mamina princeza
Ej zenice da vams e javnem.... nikako ne stignem. Jos uvijek imamo problema sa stomakom tj ne ja vise al curica evo sesti dan. Sinoc je opet povracala aa dva dana prije toga bila je ok. I onda opet u noci malo proljev i sad vise ne znam sta da jede.... bas mi je zao smrsala je a opet cim konkretno pojede nesto povrati navece. Jako je tezak virus znam po sebi pa valjda njen zeludac mali i vise se pati... i meni je bilo vala... al taman eto isla na kontrolu kod dr i pala mi kilaza d ame ne ruzi. Mislim nije dobro sto je pala naravno al kakos am se bila udebljala sad sam dosla na taman :) sad stojim opet na 7 kg od pocetka abila sam odletila na 9 :) MAda sad ce to kod mene zacas da se zaljepi kakos am krenula da jedem.
Bebica je dobro hb ... uzv dobar ... malo naprednija ko i do sad al nista puno. Deckic definitvno i dalje.
Mi spremamo krecenje u ponedeljka .. imali smo jos neke radove premjestanja ormara, danas kupila susilicu i eto polako trosim lovu i pripremam prostor za bebacha dok sam jos pokretna.
Vec imamo i gardarobe odvojila sam od curice sto jwe iskoristivo za djecaka nesto kupila na jednom RR Bazaru i nesto onako usput ... posteljinice neke mozemo iskoristiti al trebace nam jedna nova i vrecica neka pa to moram da pogledam.... ostalo ce se valjda nekako spremiti kad buce vrijeme....
Curica mi je u zadnje vrijeme bas nekako cudna .. ljubomorna solidno ... do sada je bila na prici super a kako vrijeme ide vidim sve manje. Sad se i plasim dosta njene reakcije al proci ce abd. Malo joj je dostadno bolesna slabo izlazi , dosadno joj s tetom i sa mnom .. a sta cu u vrtic mi beze da je sad vratim skoro pred porod pa cemo od aprila tamo nekad aBD.
Eto .. javim vam se opet nekad kad stignem .. kad krerne krecenej selim se mami :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 20:58:31
Lana_
ja sam gledala emisiju,i super je bila,nahvališe taj porod u vodi da bar mi to u Mostaru imamo,odmah bi se za to odlučila i naravno ako bi bili ti nalazi uredu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 21:09:46
anđelo
Curke ,ja stigla iz šetnje,gledala sam i ja emisiju na OBN ali samo do one žene s benom na usni .Ja bi se voljela poroditi u vodi,al sa mnom to nije sigurno,jer sam prvo rodila na carski.Ne znam kakve su moje šanse za porod u vodi,zadnje briseve koje sam radila prije 15-tak dana su u najboljem redu. Gerbo ,i ja imam nekad te napadaje plača,npr gledam neku scenu na filmu,seriji,i odvalim plakat ko kišna godina.MM i sin više se navikli na moje plačne ispade pa ni ne pitaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 21:23:07
drznica
Na zalost samo jedna bolnica u BiH to ima, tj. Abdulah Nakas(VOJNA). Sto se tice nalaza treba uraditi nalaz krvi na hepatitis, HIV i Clamidiju. Nista posebno. Bitno je da je trudnoca OK, da je beba okrenuta glavicom i evo ti nalazi pored onih standardnih koje kontrolisete,urin i krvna slika.
Ja sam ovo sve uradila mjesec prije poroda, treba malo duze cekati nalaz za Clamidiju pa da znate na vrijeme sve pripremiti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 21:31:07
Nina_Lana
ellam, nema treme mila, jedno sam rodila brzo pa se nadam da ce i ovo tako isto...samo me malo sinoc iznenadio CTG i malo me je bolio pregled...rekao mi da cu prokrvarit poslije pregleda, ali nisam...ocito jos nisam spremna , ili beba nije spremna da izadje...sto duze je u stomaku to bolje....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 21:50:26
gerberka
zna li neka kako na skajp status
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 22:02:14
anđelo
IZVORNA PORUKA: drznica
Na zalost samo jedna bolnica u BiH to ima, tj. Abdulah Nakas(VOJNA). Sto se tice nalaza treba uraditi nalaz krvi na hepatitis, HIV i Clamidiju. Nista posebno. Bitno je da je trudnoca OK, da je beba okrenuta glavicom i evo ti nalazi pored onih standardnih koje kontrolisete,urin i krvna slika.
Ja sam ovo sve uradila mjesec prije poroda, treba malo duze cekati nalaz za Clamidiju pa da znate na vrijeme sve pripremiti.
Ako vas jos nesto zanima, tu sam.
Pa to uopšte ne zvuči komplikovano,a meni je rekla frendica (njoj njena frendica-mahalski krug priče )da je vadila bruku nekih nalaza,i da je neke reagense kupovala jer oni nisu imali,i na kraju kad se istrošila i sve nalaze povadila,došla hanuma da rodi i dr.kao rekao hajmo na sto sad ,nemamo vremena da grijemo vodu i punimo kadu.I žena se na stolu porodila .Ne znam kolko to može biti tačno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 22:32:53
mina23
Pozdrav svima, evo i ja da se malo javim Nemam vise nikakvog iscjedka, nisam jos isla doktoru, a i test cu kupiti opet za 7 dana pa ga ponoviti, zadnji sam uredila jucer i bio je pozitivan :) ali sacekat cu jos malo, a jutros mi samo mali sekret onako svijetlo zelenkaste boje, bez tragova krvi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 22:35:41
gerberka
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 22:49:27
Miracle*3
Kako ste? Ja sam sad na aldometu zbog pritiska. Valjda ce biti ok. A bit ce ako Bog da.
I bilo je sve do malo prije. Kako sam strucno pala niz stepenice, u tom momentu sam se samo preznojila. Valjda od straha. Sad imam bolove, evo me lezim, skupila se i molim Boga da prestane. Bitno mi je da osjetim bebu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 22:51:56
gerberka
miracle, zao mi je ..skupi se i osluskuj..vazno je da sojetis bebu, ako se umiri pojedi nesto slatko pa opet osluskuj! bit ce sve ok akoBogda!!!
žene, gdje ima kupiti finih skafandera, da li je neka kupovala za bebu i gdje nabavljate bodije sa natpisima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 23:06:52
gerberka
najbolje oko 8 sedmice meni u azelu nekako sve bezze ili se proda brzo, ali ovo sto zateknem izgleda kako da se izrazim nošeno, ofucano nisu meni njihove cijene bas cool
e sad mozda je to kod nas tako..nekako mi ta roba nema sjaja onog novog..ili sam ja pukla skroz
< Poruku je uredio gerberka -- 10.12.2011 23:07:11 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 23:09:00
raja_ringe
:( zao mi je Miracle..Samo da bebara bude dobro, a bit ce aBd..i tebe bolovi sto prije da prodju..
Gerberka, mene je dans pola ostalo na preslatkom bijelom skafanderu u izlogu u BBI (radnja prije TL sa desne strane).. Nisam gledala cijenu jer smo mi aBd proljetna beba, a i jos nemam osjecaj za velicinu..Skafander je na bebici velicine one celke koju smo mi svi imali)
< Poruku je uredio raja_ringe -- 10.12.2011 23:11:29 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 23:17:07
teacher75
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
:( zao mi je Miracle..Samo da bebara bude dobro, a bit ce aBd..i tebe bolovi sto prije da prodju..
Gerberka, mene je dans pola ostalo na preslatkom bijelom skafanderu u izlogu u BBI (radnja prije TL sa desne strane).. Nisam gledala cijenu jer smo mi aBd proljetna beba, a i jos nemam osjecaj za velicinu..Skafander je na bebici velicine one celke koju smo mi svi imali)
iana, samo se pripremi na cijenu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 23:17:31
gerberka
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.12.2011 23:18:06
raja_ringe
mina 23 sedmice se pocinju racunati od prvog dana zadnje mjesecnice. Imas na internetu i kalendar trudnoce u kojem mozes izracunati u zavisnosti od trajanja ciklusa, termin poroda, a kaze ti i koja si sedmica. Ja sma otisla isti dan kada je stapic pokazao (nestrpljiva pa hajd).. tada sam bila 6. sedmica i jos srce nije kucalo, pa me doktor me zakazao sljedece sedmice i tada je i srculence kucalo.