Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:05:33
gerberka
hvala cure na čestitkama, ja sam baš sretna što je usitnilo guramo prema devetom
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:15:48
KupusLivada
e da, moram se i ovdje pohvaliti da sam bila u skoli dojenja, vrlo je korisno, saznala sam da nista ne znam heheh ustvari da znam previse pogresnih stvari...
preporucujem definitivno... ja udavih s ovim, ali moram, ne mogu da shvatim da je tako malo interesovanje, a predavacice imaju po 20 i kusur godina iskustva sa mamama i bebama... mozda da se ulaz naplacuje bilo bi puno?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:21:12
gerberka
mi smo jucer bili na prvom casu za trudnice, divno! na slj nam je tema dojenje od polozaja za dojenje, kompikacija pri dojenju, higijene pri dojenju..ja jedva cekam hehe
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:22:51
Bebica11
samo da vam mahnemo, sinoc je mama spavala poput bebe, svaka 2 h
a danas nam je ispao prvi konac pa sam happy
anđelo hvala na info, i ona je masaAllah vec pocela dobivati al i sama znas kakvi su sitni tek rodjeni, kad vidim bebu od 3,5 kg s obrazima i sl sve me srce steze za moju malecku, al aBd izvucemo se brzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:23:41
ellam
gerbo mislim da se taj set koji se nosi na porod (ako na njega mislis) dobije odmah kad se potpise ugovor. al eto javicu vam danas kad mi zavrsimo s tim. lejlaze imas dosta stranica a kod nas oficijelna je maticnecelije.ba i www.www.cryo-save.com a mailom ih mozete sve pitat ba@cryo-save.com
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:28:32
gerberka
ellam sretno, cekamo te sa info bebice, ti si rodila u terminu, koliko je naima teška?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:34:39
ellam
IZVORNA PORUKA: gerberka
niko da odgovori za trombocite neka, neeeekaaaaa
gerbo ne znam koliko su ti smanjeni trombociti. ovo sto ste vec pisali je sve tacno. vodi racuna da negdje ne prokrvaris, npr desni, nos i sl. ili da se ne stvori neka modrica. moguce je piti vitamin b12 i folnu kiselinu, al to sve naravno ide kad dr kaze. mislim da je jako dobro ici na planinu. na vecoj nadmorskoj visini se stvaraju krvne stanice sve. opet jako bitno je da je trudnoca posebno fiziolosko stanje i ne mogu se uzimat one granice kao kod ostalih ljudi....tako da se ne brines puno. ja imam manjak eritrocita i isla sam na planinu svaki vikend i pila svaki dan svjezu cveklu. iduce sedmice radim nalaze pa cemo vidjet... nadam se da sam bar malo pomogla :)
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:41:14
gerberka
ellam hvala ti donja granica 150 a moji 138, pa 142, pa 133..ja ne znam sto su se njih i u bolnici uhvatili pa mi provjeravali al hajd... ni ja ne vidim tu neki veliki pad, ali aBda kad muz bude slobodan ici cemo na planinu nemam hvala Bogu nigdje modrica i dr je to rekao, kao nemam klinicku sliku trombocitopenije i da ce to aBda biti ok
i ja pijrm cveklu, vitamine nema koje nisam a uvijek blgao anemicna dom prije trudnoce nikada nisam bila..al nek sam ja trudna..ebo sve trombocite ja se i danas dan, u u8 mj radujem sto sam trudna
hvala ti mila, lakse je kad neko objasni javi kakvi su tvoji eritrociti..i ja sam citala jda u trudnoci sve to varira
< Poruku je uredio gerberka -- 9.12.2011 12:44:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:46:06
ellam
to je sto bi rekli zanemarujuce, kad je nalaz ispod 50 to je opasno, a ovo se da rijesit. bicemo mi poslije poroda i zdrave i rumene heheheh
odoh se sisat da se malo uljepsam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:47:11
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11
ellam sretno, cekamo te sa info bebice, ti si rodila u terminu, koliko je naima teška?
2850gr teska a duga 50 cm, a vecini zena koje su presle 36 sedmicu beba preko 3kg, a moju je ona posteljica zezala
ma super je nasa Naima sve ce to ona nadoknaditi..juubii jeeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:48:34
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam
to je sto bi rekli zanemarujuce, kad je nalaz ispod 50 to je opasno, a ovo se da rijesit. bicemo mi poslije poroda i zdrave i rumene heheheh
idi sredi se, i hvala ti ja cekam platu pa da roknem masno za frizuru i boju koju sam zamislila..aBda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 12:58:55
mama21e
Bembelicee, kako ste danas?
Ja sam dobro hvala Bogu, nema jakih bolova. Gura se nekako
Arina mila zelim ti brz oporavak
veki_aki gdje si jutros?
drznice jubi majenog Maka
Bebice da te pitam nesto kao strucnjaka u vezi s kontrakcijama Ja konstantno imam menstrualne bolove ali nekad su tako jaki da jedva izdrzim... jesi ti imala te konstantne bolove? Jubi Naimicu medenu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 13:30:00
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
heh ne mogu da vjerujem, cijeli dan razmisljam o frizeru... ovo sto imam na glavi nije moja kosa, ko da sam neciju grivu nabacila cccc
i ja se ovako osjecam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 13:34:43
Anoniman
samo da vam mahnemo, sinoc je mama spavala poput bebe, svaka 2 h
a danas nam je ispao prvi konac pa sam happy
anđelo hvala na info, i ona je masaAllah vec pocela dobivati al i sama znas kakvi su sitni tek rodjeni, kad vidim bebu od 3,5 kg s obrazima i sl sve me srce steze za moju malecku, al aBd izvucemo se brzo
pitala bi te sta bi kad bi imala bebu od 2 kg porast ce nije joj mala kg taman je bebe brzo napreduju rastu polako ,polako mi bi da se rode odma odhranjeni debeli Ma sve ce to biti dobro , jel siski malecka mirusni je jednom od mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 13:43:50
gerberka
bebice, kako je biti mama ti se napisala o komplikacijama, hajd sad malo o prvom susretu plsss
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 14:07:59
gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze
IZVORNA PORUKA: ellam
i ja sam neki dan pramenove izvukla a nisam se farbala 14 godina nadoslo mi
trudnoca je ludo stanje
kakve ste sa suzama..ja plakla neku noc, skupila se uz mm, isplakla se i zaspala nicim izazvana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 14:17:12
raja_ringe
Mrgice i nas dvije tebe puno pozdravljamo, a i ostale cure ;) Vidim ti uskoro ides svojima, zavidim ti i ja bi malo kod svojih, ali daleko su mi za putovanje sa kontrakcijama. Čekma da dragi javi hoće li dobiti sljedeću sedmicu godišnji pa da zajedno ljenčarimo. Nisam upratila sta se desilo sa mina23? Je li bila kod doktora?
Gerberko meni su na početku trudnoće provjeravali trombocite jer su mi se pojavljivale modrice, kapilari i iskakale vene bez povoda. Ali su nalazi bili ok, pa se nisam brinula.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 14:43:44
KupusLivada
trudnoca je ludo stanje
kakve ste sa suzama..ja plakla neku noc, skupila se uz mm, isplakla se i zaspala nicim izazvana
ih sta je toga bilo, iz cista mira ili zbog sitnice... srecom zadnjih 7 dana je prestalo hB, zao mi bilo mm, nikako da mu objasnim da mi nije nista ... i da znas da otkako sam si izbacila apaurin (osim bas bas bas u slucaju da nista ne pomaze), puno manje imam tih depresivnih epizoda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 15:09:16
Arina
djeste cure.....
Hvala vam svima na lijepim zeljama za moje grlo...bolje je malo...sad onaj kasalj dosadni za iskasljavanje...nije jos bas "sazrilo" pa me pati ....skaklji ....uf..... Vena ja bolja isto.kako je noga u carapi ....joj sta sam vesa ispeglala ali od sjedeci!!!!...koja je to patnja ....al moras sve ..... Gerbo....eto i tebe u 8. mashallah.....superiska.....kako bebi....moj mene stalno boksa....pomjera se guzica cas tamo cas vamo .....sve se grbice setaju po kozi....preslatko....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 15:14:27
gerberka
i moj bebač stalno se gura nama jucer rekla patronazna na vjezbama da ko ima vene stalno nosi tu carapu samo da je skida kad krene leci ili kad je u lezecem polozaju..dobro je noge malo podignuti dok lezis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 15:17:17
gerberka
sta treba jesti u 8 i 9 mj da beba dobije na kilazi osim meda kao prirodnog secera? ima li savjeta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.12.2011 15:22:44
anđelo
Ja sam viđala bebice (dok sam obilazila svog sina u inkubatoru bio 4 dana)od 1,500 grama ,a rođeni u 33 sedmici,tako da su mi rekli za njegovu kilažu da je fantastična s obzirom da je rođen u 34 nedelji.Nadoknađuju pravo brzo i jaki su borci.Znam da moje ženturače iz mahale su kukale na sav glas , što ga rodi u 8-mom mjesecu,ta djeca ne prežive,ili imaju neke posljedice.Naravno da se nisam obazirala na takve babske priče ,žena neobrazovanih.Sad se moj sin s njima uvjek lijepo pozdravi,a one se ibrete kako njihove prognoze nisu bile tačne .Još kad su čule da je najbolji u grupi za engleski jezik,mislim da se još poljevaju hladnom vodom .Tako da svarno treba okrenuti glavu od takvih mahaluša i nadri ljekara.