|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  238 239 [240] 241 242   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
9.12.2011 12:05:33   
gerberka
hvala cure na čestitkama, ja sam baš sretna što je usitnilo user posted image
guramo prema devetom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5976
9.12.2011 12:15:48   
KupusLivada
e da, moram se i ovdje pohvaliti da sam bila u skoli dojenja, vrlo je korisno, saznala sam da nista ne znam heheh ustvari da znam previse pogresnih stvari...

preporucujem definitivno... ja udavih s ovim, ali moram, ne mogu da shvatim da je tako malo interesovanje, a predavacice imaju po 20 i kusur godina iskustva sa mamama i bebama... mozda da se ulaz naplacuje bilo bi puno?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5977
9.12.2011 12:21:12   
gerberka
mi smo jucer bili na prvom casu za trudnice, divno! na slj nam je tema dojenje od polozaja za dojenje, kompikacija pri dojenju, higijene pri dojenju..ja jedva cekam hehe 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 5978
9.12.2011 12:22:51   
Bebica11
samo da vam mahnemo, sinoc je mama spavala poput bebe, svaka 2 huser posted image

a danas nam je ispao prvi konacuser posted image pa sam happy

anđelo hvala na info, i ona je masaAllah vec pocela dobivati al i sama znas kakvi su sitni tek rodjeni, kad vidim bebu od 3,5 kg s obrazima i sl sve me srce steze za moju malecku, al aBd izvucemo se brzo

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 5979
9.12.2011 12:23:41   
ellam
gerbo mislim da se taj set koji se nosi na porod (ako na njega mislis) dobije odmah kad se potpise ugovor. al eto javicu vam danas kad mi zavrsimo s tim.
lejlaze imas dosta stranica a kod nas oficijelna je maticnecelije.ba i www.www.cryo-save.com a mailom ih mozete sve pitat  ba@cryo-save.com

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5980
9.12.2011 12:28:32   
gerberka
ellam sretno, cekamo te sa info user posted image
bebice, ti si rodila u terminu, koliko je naima teška?

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5981
9.12.2011 12:33:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

2850gr teska a duga 50 cm, a vecini zena koje su presle 36 sedmicu beba preko 3kg, a moju je ona posteljica zezala

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5982
9.12.2011 12:34:39   
ellam

niko da odgovori za trombocite user posted image neka, neeeekaaaaa 

gerbo ne znam koliko su ti smanjeni trombociti. ovo sto ste vec pisali je sve tacno. vodi racuna da negdje ne prokrvaris, npr desni, nos i sl. ili da se ne stvori neka modrica. moguce je piti vitamin b12 i folnu kiselinu, al to sve naravno ide kad dr kaze. mislim da je jako dobro ici na planinu. na vecoj nadmorskoj visini se stvaraju krvne stanice sve. opet jako bitno je da je trudnoca posebno fiziolosko stanje i ne mogu se uzimat one granice kao kod ostalih ljudi....tako da se ne brines puno. ja imam manjak eritrocita i isla sam na planinu svaki vikend i pila svaki dan svjezu cveklu. iduce sedmice radim nalaze pa cemo vidjet... nadam se da sam bar malo pomogla :)

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5983
9.12.2011 12:41:14   
gerberka
ellam hvala ti user posted image donja granica 150 a moji 138, pa 142, pa 133..ja ne znam sto su se njih i u bolnici uhvatili pa mi provjeravali al hajd... ni ja ne vidim tu neki veliki pad, ali aBda kad muz bude slobodan ici cemo na planinu
nemam hvala Bogu nigdje modrica i dr je to rekao, kao nemam klinicku sliku trombocitopenije i da ce to aBda biti ok

i ja pijrm cveklu, vitamine nema koje nisam a uvijek blgao anemicna dom prije trudnoce nikada nisam bila..al nek sam ja trudna..ebo sve trombocite user posted image user posted image user posted image ja se i danas dan, u u8 mj radujem sto sam trudna user posted image user posted image user posted image

hvala ti mila, lakse je kad neko objasni
javi kakvi su tvoji eritrociti..i ja sam citala jda u trudnoci sve to varira

< Poruku je uredio gerberka -- 9.12.2011 12:44:59 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5984
9.12.2011 12:46:06   
ellam
to je sto bi rekli zanemarujuce, kad je nalaz ispod 50 to je opasno, a ovo se da rijesit. bicemo mi poslije poroda i zdrave i rumene heheheh

odoh se sisat da se malo uljepsam user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5985
9.12.2011 12:47:11   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

2850gr teska a duga 50 cm, a vecini zena koje su presle 36 sedmicu beba preko 3kg, a moju je ona posteljica zezala

ma super je nasa Naima user posted image user posted image user posted image
sve ce to ona nadoknaditi..juubii jeeee

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5986
9.12.2011 12:48:34   
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam

to je sto bi rekli zanemarujuce, kad je nalaz ispod 50 to je opasno, a ovo se da rijesit. bicemo mi poslije poroda i zdrave i rumene heheheh

odoh se sisat da se malo uljepsam user posted image user posted image user posted image  

user posted image user posted image user posted image

idi sredi se, i hvala ti
ja cekam platu pa da roknem masno za frizuru i boju koju sam zamislila..aBda user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5987
9.12.2011 12:57:22   
KupusLivada
heh ne mogu da vjerujem, cijeli dan razmisljam o frizeru... ovo sto imam na glavi nije moja kosa, ko da sam neciju grivu nabacila cccc

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5988
9.12.2011 12:58:55   
mama21e
Bembelicee, kako ste danas?

Ja sam dobro hvala Bogu, nema jakih bolova. Gura se nekako user posted image

Arina mila zelim ti brz oporavak user posted image user posted image user posted image

veki_aki gdje si jutros?

drznice jubi majenog Maka user posted image

Bebice da te pitam nesto kao strucnjaka u vezi s kontrakcijama user posted image Ja konstantno imam menstrualne bolove ali nekad su tako jaki da jedva izdrzim... jesi ti imala te konstantne bolove?
Jubi Naimicu medenu user posted image user posted image user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5989
9.12.2011 13:30:00   
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

heh ne mogu da vjerujem, cijeli dan razmisljam o frizeru... ovo sto imam na glavi nije moja kosa, ko da sam neciju grivu nabacila cccc

i ja se ovako osjecam user posted image

Neposredna veza do poruke: 5990
9.12.2011 13:34:43   
Anoniman

samo da vam mahnemo, sinoc je mama spavala poput bebe, svaka 2 huser posted image

a danas nam je ispao prvi konacuser posted image pa sam happy

anđelo hvala na info, i ona je masaAllah vec pocela dobivati al i sama znas kakvi su sitni tek rodjeni, kad vidim bebu od 3,5 kg s obrazima i sl sve me srce steze za moju malecku, al aBd izvucemo se brzo
pitala bi te sta bi kad bi imala bebu od 2 kg user posted image user posted image porast ce nije joj mala kg taman je bebe brzo napreduju rastu polako ,polako mi bi da se rode odma odhranjeni debeli
Ma sve ce to biti dobro , jel siski malecka user posted image
mirusni je jednom od mene user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 5991
9.12.2011 13:43:50   
gerberka
bebice, kako je biti mamauser posted image
ti se napisala o komplikacijama, hajd sad malo o prvom susretu plsss user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5992
9.12.2011 14:05:59   
lejlaze

i ja sam neki dan pramenove izvukla a nisam se farbala 14 godina user posted image
nadoslo mi

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5993
9.12.2011 14:07:59   
gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze

i ja sam neki dan pramenove izvukla a nisam se farbala 14 godina user posted image
nadoslo mi

user posted image user posted image user posted image trudnoca je ludo stanje user posted image

kakve ste sa suzama..ja plakla neku noc, skupila se uz mm, isplakla se i zaspala user posted image nicim izazvanauser posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5994
9.12.2011 14:17:12   
raja_ringe
Mrgice i nas dvije tebe puno pozdravljamo, a i ostale cure ;)
Vidim ti uskoro ides svojima, zavidim ti i ja bi malo kod svojih, ali daleko su mi za putovanje sa kontrakcijama. Čekma da dragi javi hoće li dobiti sljedeću sedmicu godišnji pa da zajedno ljenčarimo.
Nisam upratila sta se desilo sa mina23? Je li bila kod doktora?

Gerberko meni su na početku trudnoće provjeravali trombocite jer su mi se pojavljivale modrice, kapilari i iskakale vene bez povoda. Ali su nalazi bili ok, pa se nisam brinula.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5995
9.12.2011 14:43:44   
KupusLivada

user posted image user posted image user posted image trudnoca je ludo stanje user posted image

kakve ste sa suzama..ja plakla neku noc, skupila se uz mm, isplakla se i zaspala user posted image nicim izazvanauser posted image

ih sta je toga bilo, iz cista mira ili zbog sitnice... srecom zadnjih 7 dana je prestalo hB, zao mi bilo mm, nikako da mu objasnim da mi nije nista ... i da znas da otkako sam si izbacila apaurin (osim bas bas bas u slucaju da nista ne pomaze), puno manje imam tih depresivnih epizoda...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5996
9.12.2011 15:09:16   
Arina
djeste cure.....

Hvala vam svima na lijepim zeljama za moje grlo...bolje je malo...sad onaj kasalj dosadni za iskasljavanje...nije jos bas "sazrilo" pa me pati ....skaklji ....uf.....
Vena ja bolja  isto.kako je noga u carapi ....joj sta sam vesa ispeglala ali od sjedeci!!!!...koja je to patnja ....al moras sve .....
Gerbo....eto i tebe u 8. mashallah.....superiska.....kako bebi....moj mene stalno boksa....pomjera se guzica cas tamo cas vamo .....sve se grbice setaju po kozi....preslatko....user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5997
9.12.2011 15:14:27   
gerberka
i moj bebač user posted image stalno se gura user posted image
nama jucer rekla patronazna na vjezbama da ko ima vene stalno nosi tu carapu samo da je skida kad krene leci ili kad je u lezecem polozaju..dobro je noge malo podignuti dok lezis user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5998
9.12.2011 15:17:17   
gerberka
sta treba jesti u 8 i 9 mj da beba dobije na kilazi osim meda kao prirodnog secera? ima li savjeta user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5999
9.12.2011 15:22:44   
anđelo

Ja sam viđala bebice (dok sam obilazila svog sina u inkubatoru bio 4 dana)od 1,500 grama ,a rođeni u 33 sedmici,tako da su mi rekli za njegovu kilažu da je fantastična s obzirom da je rođen u 34 nedelji.Nadoknađuju pravo brzo i jaki su borci.Znam da moje ženturače iz mahale su kukale na sav glas , što ga rodi u 8-mom mjesecu,ta djeca ne prežive,ili imaju neke posljedice.Naravno da se nisam obazirala na takve babske priče ,žena neobrazovanih.Sad se moj sin s njima uvjek lijepo pozdravi,a one se ibrete kako njihove prognoze nisu bile tačneuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Još kad su čule da je najbolji u grupi za engleski jezik,mislim da se još poljevaju hladnom vodomuser posted image user posted image user posted image .Tako da svarno treba okrenuti glavu od takvih mahaluša i nadri ljekara.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  238 239 [240] 241 242   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  238 239 [240] 241 242   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *