|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
22.11.2011 23:16:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Arina

sa tim stvarima je sve kako kod koga.....zavisi kakve je ko gradje...kod mene gel nista ...one vaginalete od kojih se isto neko porodi.....meni super.....bolovi dodju za porodit se ...ali ja se ne otvaram nikako ....meni bebe uvijek bile jako visoko....i na termin....tesko me i drip otvori.....za to moram na CR....ali neko rodi i od gela i od vaginalete.....sve zavisi......ja se bas ne otvaram user posted image

Pa onda daj sta das....al beba mora van.....

koliko sam skontala ona tableta je zastarjela metoda i sporije djeluje od gela,gel vise boli, al tableta je mene jednom skroz otvorila pa se nadam da ce i gel aBd ako ne rodim prije

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 4576
22.11.2011 23:18:05   
Bebica11
plus sam vec otvorenauser posted image , valjda ce i to pomoci malouser posted image da bolje ide

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4577
22.11.2011 23:19:12   
Bebica11
greska

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4578
22.11.2011 23:26:19   
Nina_Lana
Ja samo da vas pozdravim, i malo se javim...imam prilicno jake bolove u ledjima, ubise...kontrakcije u nepravilnim razmacima iako uzimam redovno gynipral..imam osjecaj da ga djaba pijemuser posted image ...ujutro idem raditi nalaze, a u nedjelju mi je kontrola,,,uhhhh da je docekat tu nedjelju da se uvjerim da je jos uvijek sve okuser posted image ...da mi je samo uci u 9-ti bilo bi mi lakse

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4579
23.11.2011 5:55:09   
klara klaric
Jao Nina sad kad ovo ćitam tako me strah ,odma se sjetim svoje dvije prve trudnoće.TEŠKO MI JE BILO PRED KRAJ A JOŠ TEŽE RODIT,a sad sam opet treći put trudna,trudnoća je još mala al me ipak strahovi peru,daj bože bar da ovu trudnoću podnesem lako pošto je ipak treći put.user posted image

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 4580
23.11.2011 5:56:34   
klara klaric
prvo da vas sve pozdravim i pusu šaljem pošto sam zaboravila a tu sam se kod vas prošvercala hahauser posted image

Neposredna veza do poruke: 4581
23.11.2011 7:24:41   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: klara klaric

prvo da vas sve pozdravim i pusu šaljem pošto sam zaboravila a tu sam se kod vas prošvercala hahauser posted image

dobrodosla klara klaricuser posted image

Nina_Lana ne sekiraj se, u tvojim sedmicama je i mene uzasno boljelo i kontala sam cim prestanem piti ginipral porodicu se, evo jos me boli, i jutros a od poroda jos nistauser posted image

(odgovor članu klara klaric)
Neposredna veza do poruke: 4582
23.11.2011 7:29:03   
Bebica11
Jutro zeniceee

ja opet ne mogu spavati, boljucka me pomalo, cesce idem u toalet, nadam se da se bar jos malo priblizio dan D

evo kaficaaa

user posted image

Sad cu aBd u DZ po uputnice konacnouser posted image , ne znam dal se radi ctg prije komisije, ne upitah dr, al uzecu uputnicu za svaki slucaj

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4583
23.11.2011 7:44:54   
Silver
user posted image

Evo od mene kroasani, posto ja ne pijem kafu! user posted image

Javljam se jos danas i sutra sa posla i onda...sve 4 u zraak user posted image user posted image user posted image

Moja rodica se porodila jutros rano, djecaka je rodila od 3,9kg i 53cm, oboje su dobro i zdravo, malo se ona namucila ali valjda to tako treba user posted image   Mora boljeti makar malo!
Uh a ja samo kontam da mi je aBd, da i ja ovako jedno jutro javim ....

Drznice i bebice...sretno vam drage moje...neka se bebare rode kad je najbolje vrijeme za njih!
Nina_Lana ti si nasa "vrsnjakinja" po sedmicama, bjezis nam samo jednu...nisam znala da pijes gynipral...a i ja sam primjetila ovih dana da me ledja puno bole...ali ja mislim da je meni od ove glupe stolice na poslu, tako je uzasna...nema tog jastuka koji nju moze popraviti...user posted image  Ali izdrzi jos malo, eto nas brzo u 9-ti! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4584
23.11.2011 8:13:22   
pauza
dobro jutro drage moje user posted image  :-)
uh ovo vrijeme je tako tesko i depresivno, da je samo za lezanja u krevetu.... a ja na poslu ....fuuuuj!!!! jedva sam ustala i dosla:-( ali jos danas i sutra, pa idem na godisnji dvije sedmice :-) a onda opet na posao:-( ali ce izdrzati nekako nadam se.... joj silver, i mene ledja ubise, jedva se pomjeram, a jutros i glava boli, lose spavala od zgaravice.... danas bi trebala da se radujem jer valjda ulazim u 8. mjesec, a ja sam bas mrtvaaaaa :-(
drznice i bebice, sretno vam i samo sabur.... sve je u Bozijim rukama:-) cekamo samo lijepe vijesti.... :-)
gerbo, nina lana, miracle, arina, animagical i sve druge drugarice sa pupama i smotuljcima, veliki ljubac vam saljem:-*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4585
23.11.2011 8:52:04   
veki_aki
Dobro jutro drage moje! Kako ste mi jutros?Covjeku stvarno treba vremena da sve iscita vise sam zaboravila sta sam htjela komentarisatiuser posted image
Dobro dosla klara klaric i jos neko je bio novi a sad se nesjecam nicka, nezamjeri....
Drznice sretno, nadam se da ce sve biti ok, a vjerovatno hoce, ja vodim trudnocu kod Nakasa a i Mini je vodila i on je meni super! Jel mi se cini il je neko spomenuo da se njega nesto ne vole?Nemojte me sad prepadat, on je meni zakon!
Vidim da pricate o tom geluuser posted image , za njega prije nisam cula al meni je porod prije 6 god bio indukovan jer je termin profurao 12 dana i iskreno pojma nisam imala radila sam sta mi dr.preporucuju.Primala sam tu infuziju od ujutro oko 9 do pred porod navecer oko 12.Vodenjak su mi probili oko 5 i tad su poceli trudovi, a porodila se oko 15 do 12 navecer.E sad meni se to ne cini tako lose kad cujem ove price da se zene poradjaju preko 36 sati...
Okorupciji necu ni pricat jer cu poceti psovati...user posted image
Andjelo sa zakasnjenjem od srca velikom djecaku zelim sretan rodjendan i puno zdravlja i sreceuser posted image user posted image , nadam se da je proslava prosla super i da nisi preumorna.
Bebice kako si jutros?Gerbo?
Ej vi zene u 4-om mjesecu, cini se da nas ima puno!
Ja sam sad  u 16-oj sedmici a termin mmi kao 14.05 a u pon. vidim na onom nalazu kao da je termin sad nekad ranije, cini mi se 10.05. a one mjere nesto manje.Nist mi nije jasnouser posted image
Veliki user posted image svima!

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 4586
23.11.2011 9:01:18   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: klara klaric

Jao Nina sad kad ovo ćitam tako me strah ,odma se sjetim svoje dvije prve trudnoće.TEŠKO MI JE BILO PRED KRAJ A JOŠ TEŽE RODIT,a sad sam opet treći put trudna,trudnoća je još mala al me ipak strahovi peru,daj bože bar da ovu trudnoću podnesem lako pošto je ipak treći put.user posted image

Dobrodosla user posted image user posted image user posted image user posted image

I ja sam treci put trudnica, pa mi bas drago kad nas jos ima :))))

(odgovor članu klara klaric)
Neposredna veza do poruke: 4587
23.11.2011 9:01:55   
Miracle*3
Bebice i drznice, sretno vamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4588
23.11.2011 9:08:33   
anđelo
Aman,žene šta ste napisale,dok vas isčitah sveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ja se budila a momci jš spavaju.Nisam se umorila,Veki Aki,imala sestrinu i muževu pomoćuser posted image user posted image .Bitno da se moj dječak proveselio a i mi sa njim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ja  svoju bebicu osjećam da udara skroz nisko,ispod pupka,haman malo iznad gospođe.Jel to znači da nosim nisko.Znam da je još rano da osjećam jače udarce pod rebra jer sam tek 20+3,i maternica je 2 prsta ispod pupka,al baš da se beba pomjera,iznad venerinog brjega????user posted image   Svim mojim trudnjačama dragim velika pusa i user posted image , a pupama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4589
23.11.2011 9:11:15   
anđelo
Novim članicama želim dobrodošlicuuser posted image user posted image ,Ja mislila biće muštuluka od jutros,a ono ništa.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4590
23.11.2011 9:24:34   
drznica
Jutrooo user posted image user posted image user posted image

Bez obzira na kišu, hocu samo pozitive user posted image Pijem Ness i lagano se spremam na slavni ctg :) Mislim da je danas MAsic gore i da ce bit krkljanac ali nema veze...cekat cu! Sve za mog user posted image .

veki_aki mislim da smo mi pricale neki dan u vojnoj skupa, ako si to ti sa muzem. Bile su jos dvije xxl trudnice i ja (sjedila do vrata protokola, a muz stajao pored mene). Nisi me mogla ovako visoku fulit a 5 puta su me pogresno prozvali dok nisu nadošli da sam ja user posted image .

Bebice, samo opušteno, hrabro...bice to OK. Pusa svima, cujemo se poslije user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4591
23.11.2011 9:42:50   
palachinken
drznice, samo da ti pozelim srecu, mozda user posted image  proviri danas-sutra, mozda ga kiša potjera user posted image  Hoce li te ginekoloski gledati ili samo ctg?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4592
23.11.2011 9:46:32   
veki_aki
ej drznice da ti nisi bila u ljubicastoj tuniki i plave kose, nasmijana?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4593
23.11.2011 9:51:17   
Nina_Lana
Nina_Lana ti si nasa "vrsnjakinja" po sedmicama, bjezis nam samo jednu...nisam znala da pijes gynipral...a i ja sam primjetila ovih dana da me ledja puno bole...ali ja mislim da je meni od ove glupe stolice na poslu, tako je uzasna...nema tog jastuka koji nju moze popraviti...user posted image Ali izdrzi jos malo, eto nas brzo u 9-ti! user posted image

aj silver nije to do stolice hahah to je do nas....ni ja na poslu ne mogu sjedit dugo na stolici, sreca pa i ne moramuser posted image ...mene probada svugdje i bukvalno me sve boli...druga mi je trudnoca, u prvoj me je boljelo ali samo u 7-om mjesecu i tad sam samo bila na gynipralu, a sad evo vec od sedmog, pa i osmi evo...sreca sto kazes jos malo pa eto nas u 9-tom...
Jos samo da se ja preselim i smjestim pa nek onda i krene,,,vala i jedva cekam user posted image user posted image user posted image
ljubim vas sve..

bebice draga sta ceka ta tvoja bebica viseuser posted image ...:*

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4594
23.11.2011 10:22:45   
soraya
Dobro jutro drage moje! Bas ste bile aktivne ovih dana. ja odavno nisam pisala nista, kod mene je ovih dana trka-frka. Moram vam se malo izjadati. Ja sam ovih dana pod ogromnim stresom. Kazem ovo je previse za jednu normalnu zenu a kamo li za zenu u drugom stanju. Uglavnom, mi se nakon duuuuuuugo razmisljanja skontamo da kupimo novi autic prije nego sto bebica dodje. i tako krenemo mi u avanturu zvanu kupovina bibija. medjutim sve se totalno iskomplikovalo, kada bih vam pricala sta nam se sve izdesavalo od subota pa do danas ne biste vjerovale. helem, u to se sve nekako umijesaju roditelji moji, njegovi ciji su stavovi totalno suprotstavljeni, svako ima neke svoje principe preko kojih nece da predje, nadjemo auto i odvucemo majstoru kojeg je predlozio tata od mm. taj majstor govori da auto ne valja, odvlacimo jod dvojici drugih jos iskusnijih i boljih majstora oni tvrde da je auto super i da nipostoo ne propustamo tu priliku. i odlucimo se mi za to auto, do toga je bilo jos hiljadu peripetija. sinoc odermo po njega, dovucemo auto  u zamjenu damo nase staro auto i kontam hvala Bogu konacno se zavrsilo! kad sat vremena kasnije zove taj covjeg i govori da nece da primi nase staro auto da se predomislio da doplatimo itd. tu se otvaraju novi problemi, naravno finansijske prirode, e to je bio vrhunac. ja sam kao iscijeđen limun. da vam ne spominjem da mi je u nedjelju navecer od tog silnog stresa bilo ruzno, opao mi je pritisak, bio samo 90/50, nisam imala snage ni u rukama ni u nogama. Uvijek kazem sebi da cu se iskljuciti iz svega i da me se nista ne tice, ali uvijek se ponovo nadjem u "sredistu zbivanja". Samo molim dragog Boga da sacuva ovu moju bebicu i da ova agonija vise prestane.
Zenice, kako se vi borite sa raznoraznim stresovima u zivotu?  eto morala sam vam se malo izjadati

Neposredna veza do poruke: 4595
23.11.2011 10:29:22   
mamina princeza
Drznice sretno ... Bebice sta se zbiv akod tebe :)
Ja tebi dajem jos vremena doguraces ti tu do termina ja mislim :) ne znam imam neki osjecaj valjda sto sam i ja kod sebe tako mislila prosli put pa rodila tacno n atermin i to me pogurali :)

e sad pisali ste o otvaranju dripu i tome - ja sam na osnovu svog iskustvga koje sam stekla lezanjem u bolnici pa lezanjem u porodilistu tri dana i svojim porodom skontala d anema pravila al bukvalno. Jedino zlatno pravilo da ako ide sve ok sto duze ides prirodno bolje ces proci. To e cinjenica al ako nekad zapne ili ranije dodjemo iz straha ili nesto obicno daju ba rmalo dripa ...

Ja sam licno porodjenja indukcijom dakle bila sam otvorena oko 4 prsta sto su mi bili neki standardni bolovi i otvarali su me svakim pregledom sve vise mic po mic zadnju sedmicu i onda sam legla jer sam prokrvarila jer sam bila terimnska i jer sam bila glupa hihihiha opet mozda me Allha dz.š. tako puputio jer plodna voda je bila zelena jako i kad su probili vodenjak jos su dodali dripa da id ejos brze jer j ei njoih bilo strah vjerovatno jer je bas bil ajako zelena al kako je ctg bio dobar nisu me slali direkt na carski kao npr jednu zenu kojoj voda zelena otisla ctg nije valjao i odmah je isla na carski bez price. Drip ko drip bolo jasta , meni je licno bio najgori onaj osjecaj sto sam mislila da cu se onesvjestiti i da necu nikoga moci dozvati . To je meni bilo nekako najgore.....
S prirodnim porodo opcenito faza tih bas jakih bolova be pauze traje krace .... mada u sustini sve stos am ja vidjela bar na kraju malo ukljuce drip. Al tih 15 minuta je nista u odnosu na 5-6 sati pod dripo a nekad i mnogo vise. Ja sam bila oko 6 sati na dripu - eto opet nije nesto previse koliko zene znaju. Opet to sve prodje, samo treba biti saburli....
Sad molim Allaha dz.s. da sve bude ok ako bude islo prirodno da sto duze ostanem kuci i ocekujem da ide brze ako uopste bude islo prirodno.

A opet znaci imala sam tu"nesrecu" da sam isla na drip skoro cijelo vrijeme , imala sam probeleme prim samom porodu i zavrsen je vakuumom , oporavak mi je bio pracen nekim problemima opet sam za 20 ak dana bila dobro i mogla izaci setati. I eto dsta je 20-30 dana a dobijes najvece blago. Nista! Sve se to moze izgurati i sve mi to mozemo. Sve to boli nekog manje nekog vise als vima prodje !!! to govorim od prvog dana ....

Sto se gela tice nemam s njim iskustva al dvije zene su ekstra s njim prosle dok sam ja bila u porodilistu a opet znam mnoge price d asu samo bacili pare.
Bebice koliko sam upratila imali si to lose iskustvo s ranijom trudnocom i zato otprilike znas kako tvoje tjelo reaguje. Ako si se tada fino otvarala i sada bi vjerovatno ako bude nuzno. Obicno je to individulano i sve se razlicito ponasamo.

Trudnice koje ste u terminu i one koje ste se skoro porodile mene interesuje da li provjeravaju plodnu vodu vama oko termina jer meni nisu prosli put a eto bila je zelena na dan termina. Sada cu to traziti kad dodje vrijeme zat o p ame interesjue jel inace to rade pred termin ili tek kad predje.....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 4596
23.11.2011 10:53:00   
Silver
Drznice...idi radi taj ctg vise, pa da idemo na kafu user posted image

Sorayaa a jooooj bas mi je zao za te komplikacije...user posted image  kako se ponekad jednostavne stvari iskomplikuju...i ja se trudim da me "boli briga" za sve...ali nista od toga...dzaba kad mi priroda nije takva...

I ja mislim da ce Bebica docekati termin...nekako imam osjecaj! Ali naravno, od srca zelim neka bude onako kako je najbolje za nju i njenu bebaru!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 4597
23.11.2011 11:16:16   
veki_aki
ej soraya sad sam procitala, eb ga uvijek ima tih stresova, moramo se naucit sto manje nervirat. Glavu gore na kraju uvijek izadje sve na dobro, samo tako razmisljaj.I mi smo imali problema sa  autom od kad smo ga kupili i ulagali u njega eno ga sad radi ko lampa.
saljem user posted image  za raspolozenje....
Andjelo pa ja sad skonta da ce i kod tebe razlika medju djecom biti tu negdje ko kod mene....ublizu smouser posted image  Kako stariji braco iscekuje, jel ga vec pripremas?

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 4598
23.11.2011 11:20:17   
gerberka
jutro i od nas..vidim ista postava, isti kapetan broda user posted image

gdje je bebica, kod dr?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4599
23.11.2011 11:30:53   
ellam
soraya i mi imamo problema sa autom ali mi prodajemo a nikako. namjenili te pare za maticne celije :((( valjda ce otici dotad...abd... da smo znali prije mogli smo pazariti :))))))   user posted image

mene najvise tjesi kad vidim ove zenice sa trecom trudnocom, stvarno svaka cast, vi uljevate nadu i ljepotu svega ovog user posted image user posted image user posted image
ja cu sve komentarisati po malo... u gelove i dripove se puno ne razumijem, al ne daj boze vakuma.... moja mama je rodila na vakum brata i iz licnog iskustva sacuvaj me boze od toga....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  182 183 [184] 185 186   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *