Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:05:31
drznica
Mrgice, nista nemoj brinuti...ja sam jedva cekala da osjetim te udarce, leptirice i svako mi je bio tako drag...poslije sam kontala...kad ce prestati da mogu spavati hehe. Sve je to jos rano za one prave udarce...tako da...samo UZIVAJ I UZIVAJ!!! Svima preporucujem uzivanje u trudnoci jer stvarno je to meni najljepsi period...znam da neke nisu dobro podnijele, ali koliko mozete opustite se, mazite pupu i nemojte slusati nas koji malo pred kraj kukamo
Bebice, kda ces na kontrolu? Kad hoce da te porode tacno, ako ne krene samo?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:21:27
gerberka
zna li neko da li placenta depressa ide na CR ili samo placenta previa
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:27:33
veki_aki
ej drznice pa jesmo pricale, i jesi bila u ljubicastom pletenom pa ti u super liniji Vidim o pricate o bebinim pokretima i ja evo usla u 16-u sedmicu i sve iscekujem ko drugorotka al nista, bar mislim...nekad nesto cudno, al prije bi rekla da su to crijeva Gerbo kako si inace, i sto ti pitas za to, nije to kod tebe zar ne?Nazalost neznam ti odgovorit Bebice jel sve spremno kod tebe, desava li se sta?Mozda to bude i prije pa ne bude trebala indukcija...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:29:39
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Bebice, kda ces na kontrolu? Kad hoce da te porode tacno, ako ne krene samo?
sutra aBd idem na komisiju, tj komisijski pregled ujutro aBd, a u nedjelju aBd ce me moja dr poroditi ako ne krene prije ili ne odluce ranije sutra, pa eto vidjecemo aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:32:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Bebice jel sve spremno kod tebe, desava li se sta?Mozda to bude i prije pa ne bude trebala indukcija...
sve je spremno od 8.mj. kad su nam rekli da nas pustaju kuci iz bolnice pa iduci put kad dodjemo poradjace me
desava se kod mene uvijek nesto pomalo, imam par sati bolove pa stanu, al eto vidjela je dr na kontroli da se otvaram vec pa sto vise se sama otvorim to bolje za mene a ako krene beba jos bolje aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:32:43
gerberka
Gerbo kako si inace, i sto ti pitas za to, nije to kod tebe zar ne?Nazalost neznam ti odgovorit
jeste placenta depressa..al niko mi ne odgovara vec drugi put pitam u tri dana..znam da previa ide na CR pa me zanima ide li i depressa..amelic, jesi tu, sta tebi kaze dr?
veki aki hvala ti svakako mila
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:35:07
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
Gerbo kako si inace, i sto ti pitas za to, nije to kod tebe zar ne?Nazalost neznam ti odgovorit
jeste placenta depressa..al niko mi ne odgovara vec drugi put pitam u tri dana..znam da previa ide na CR pa me zanima ide li i depressa..amelic, jesi tu, sta tebi kaze dr?
gerberka stvarno ti ne znam za to, svasta sam nesto "pohvatala" po bolnici kad ide sta al ne znam ti za to tacno odgovoriti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:39:07
Sonja
ooo pa mene nema i dodjem i vidim da ces Bebice svoju bebu najdalje u pon. drzati u narucju bas super ja cu izgleda zadnja nema smisla meni kontrakcije skoro prestale skroz kod mene sve obrnuto danas isla vadila nalaze pa u 15h moram po njih a sutra na kontrolu kod svoje dr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:40:25
gerberka
ma i mene zbunjuje al hajd puno nekih termina..hvala draga bebice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 13:53:22
gerberka
senka za super pregled
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 14:04:55
gerberka
IZVORNA PORUKA: senka27
gerbo
iscitah malo....sretno vam zenice da se sto lakse porodite...
a gerbice ne znam ti ni ja nista reci za tu depresivnu
depressu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 14:32:48
gerberka
meni si razbila znam da se zezas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 14:39:48
plava72
evo i mene od dr. ...haman ću ja nagurati 42 hefte...zatvorena,grlića ima još malo iako je razmekšan,posteljica II stepen i nije prezrela,plodove vode dovoljno,beba glavom dole,spušta se fino,ista kilaža (kod mene) i ako me ne zaboli sl.sedmice kontrola....još me upita imam li odnose redovno...reko gotovo nikako od kako sam ušla u 9.,kaže obavezno jer sperma pomaže sazrijevanju posteljice...kad sam izlazila reče mi da se ovaj nalaz može promijeniti za sahat...eto drage moje valja još čekati ali zato ću navijati za bebicu i drznicu da se abd hairli riješe uskoro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 14:45:58
drznica
plava... kod tebe isto zabetoniralo...cuj ti njih pitaju za keks...i ja se pozelila al' me strah hahaha...sve kontam mogu sta zeznuti...hmmm pa vidis mogle bi ti, bebica, Sonja i ja da pokusamo sa tim...ko zna mozda uspijemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 15:07:41
soraya
Drage moje, hvala vam na rijecima utjehe. puno mi znace, pogotovo kad vidim da i vi imate slicnih problema i da nisam sama. Nastojim se sto manje sekirati, odbiti ruzne misliti od sebe ali ima situacija kada je to prosto nemoguce i kada neki ljudijednostavno zaborave da sam trudna pa ne stede ni malo . Ali sve ce proci, to me vadi! jos jednom hvala vam i cuvajte mi se i vi! Pusica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 15:08:46
Anoniman
Zenice Evo mene s GAK-a. Odusevljena sam danasnjim pregledima CTG pokazuje sve ok, super. Teta Kenci me odusevila Virio dr. malo na ultrazvuk bebaca i sve odgovara u dan. Za 10-ak dana opet ctg i vaginalni pregled. Uglavnom ocekujemo prirodni porodjaj i cekamo termin uredno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 15:29:13
Bebica11
IZVORNA PORUKA: plava72
evo i mene od dr. ...haman ću ja nagurati 42 hefte...zatvorena,grlića ima još malo iako je razmekšan,posteljica II stepen i nije prezrela,plodove vode dovoljno,beba glavom dole,spušta se fino,ista kilaža (kod mene) i ako me ne zaboli sl.sedmice kontrola....još me upita imam li odnose redovno...reko gotovo nikako od kako sam ušla u 9.,kaže obavezno jer sperma pomaže sazrijevanju posteljice...kad sam izlazila reče mi da se ovaj nalaz može promijeniti za sahat...eto drage moje valja još čekati ali zato ću navijati za bebicu i drznicu da se abd hairli riješe uskoro
eh onda sam se ja najvise iskeksala po toj teoriji cim je III stepen bila u 34.sedmici
al i meni je zabranjeno, doduse nisam ni pitala smijem li sad, rekla mi je nekad u sedmom kad je otkrila polip na grlicu da nema keksa do KRAJA , da smijem ja bih odmah
ja pokusala malo zaspati al stizu sms-ovi kako sam,dokle i dok se svima javim razbudih se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 23.11.2011 15:39:50
KupusLivada
placenta depressa
IZVORNA PORUKA: gerberka
pa nekako prevedeno sa latinskog to bi bilo - posteljica nisko.