Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 12:18:05
Anoniman
Hannice koke ih pokakile
Moj maleni je sinoc do 2 partijao u puponji, pa me onda glad uhvatila, pa komsijin cuko zavijao u ulici, tako da sam jutros neispavana i osjecam se kao da me neko cijelu noc tukao Coek veceras u nocnu, pa cu bar od 6 imati malo vremena za sebe da se umazim u kakvom mirisnom ulju
Sto se tice tabletica, ja sam samo na prenatalu cijelu trudnocu. Popila sam svega 4 apaurina i to kad je doktor sumnjao na otvaranje, ali eto nije bilo nista tako da sam i to bezveze popila . Mg nisam nikako pila, ni dodatke zeljeza.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 12:21:40
Bebica11
Ja sam pila dabroston, utrogestan, primala progesteron depo, pila apaurine, ginipral, bila na tokolizi, pila cefalex, cefabos, Mg sumece, Tothema, Mg direct i pregnital
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 12:40:46
AMELIC
Bebice i ja isto ovoliko samo umjesto Amizola pila Isoptin,a umjesto Cefalexa Pancef + svaki dan injekcija clexana i jedno vrijeme indometacin vaginalete neću ni pominjati Volila bih da sam mogla bez svega ovog ali sve ima gore od goreg... Hanice bebice su mashallah ko med
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 12:52:39
Bebica11
IZVORNA PORUKA: AMELIC
Bebice i ja isto ovoliko samo umjesto Amizola pila Isoptin,a umjesto Cefalexa Pancef + svaki dan injekcija clexana i jedno vrijeme indometacin vaginalete neću ni pominjati Volila bih da sam mogla bez svega ovog ali sve ima gore od goreg... Hanice bebice su mashallah ko med
ni ja nisam racunala vaginalete al dobro je hB, izguracemo aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 13:58:57
plava72
đe ste žene ....imal šta novo amelic drugarice nek si nam se malo pridružila i bravo za ona 2kg
od tableta ja sam koristila utrogestan vaginalno,gynipral i apaurin (zbog aminocenteze do 19 sedmice) a cijelu trudnoću pijem prenatal,naf,tothemu od 7.mjeseca i naravno tu je moj drug apaurin...kad sam pitala doktora dokad ću ga piti kaže čitavu trudnoću jer ti je on najbolje čuva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:01:20
Bebica11
IZVORNA PORUKA: plava72
đe ste žene ....imal šta novo amelic drugarice nek si nam se malo pridružila i bravo za ona 2kg
od tableta ja sam koristila utrogestan vaginalno,gynipral i apaurin (zbog aminocenteze do 19 sedmice) a cijelu trudnoću pijem prenatal,naf,tothemu od 7.mjeseca i naravno tu je moj drug apaurin...kad sam pitala doktora dokad ću ga piti kaže čitavu trudnoću jer ti je on najbolje čuva
kod mene još nikakvih simptoma
gdje si ti plava, ja se ponadala da si vec s , porodila nam se jucer mala75, preskocila sve nas lopuza, i uziva sa svojim djecacicem
drzniceeee javi se, sta li nam je s njom???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:03:08
Mirkica
šta ovo bi sa mojim tickerom
hahahhahahhahahhaha dobar ti tickerrrr a ja bas posla pogledati koliko ima jos :))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:05:54
plava72
evo me bebice....tebe nije bilo kad sam ja napisala kako je prošla kontrola
naime grlić mi je skroz razmekšan (to je bilo u petak) ali ga ima još malo,kaže dr.mogo bi ga prstom probit al neću kad sve lijepo ide samo od sebe i stavila sam tamo mjerice od moje bebice i zamolila te da mi protumačiš ako ti nije teško ako me ne zaboli kontrola na dan termina...
mala75.. čestitke od srca hanice bebice su ko med mašalah
termin mi je 23.11...ako ne uem u 10.mjesec
< Poruku je uredio plava72 -- 20.11.2011 14:07:16 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:28:16
gerberka
šta ovo bi sa mojim tickerom
i ja sam se smijala sporoj rodi...cmmookk
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:31:42
plava72
fazon je gerbo što sam sad stavila novi ...onaj mi ukinuli ko vele do sad bi se svaka porodila i de bogati nahrani ovu mačku stalno liže u prazno kako ti nije žao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:35:26
gerberka
i de bogati nahrani ovu mačku stalno liže u prazno kako ti nije žao
nek se pati ko i ja..ovakva sam ista kad je keks u pitanju
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:46:55
drznica
Drage moje,vratila sam se. Jako sam se nasekirala dok sam cekala drugi put da ponove CTG jer je na prvom beba spavala. Dr. Miseljic bio dezurni,a tu se negdje pojavi Puzic koji je poceo da galami na sestre pa na mene i jos jednu curu sto sto stojimo ispred,i sto se radi CTG u toj nekoj sobi...i tako ja pocnem plakati ali kao nikad ...ne znam stat. Tjesi mene sestra,tjesi me Miseljic (divan covjek). jedva uradili ctg...kaze ok je al da opet sutra dodjem...meni to sve sumnjivo...kad sam pitala kad je on opet dezurni kaze ma porodit ces se do tad...a dezurni je na moj termin :) Izgleda da ce meni ovo brzo cim mi ovako cesto zakazuju. Odoh se malo smirit,pa vas citam. Pusa svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 14:55:54
plava72
drznice baš mi je žao što su te nasekirali ali da je šta loše ne bi te slali kući ....meni niko nije predložio da radim CTG,samo sam dobila uputnicu za bolnicu ako me zaboli da imam..
bebice potrudit ću se da nekako javim abd .. ....više me niko i ne zove da pita imal šta novo inače prošle sedmice telefon je zvonio ko lud..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 15:03:18
Bebica11
drznice moja prijateljica koja je rodila prije 2-3mj je imala los ctg pred kraj trudnoce, valjda i to moze biti predznak skorog poroda, kaze dosla u petak bio los i cio vikend takodjer a u utorak se porodila, tako da mi ima smisla sto ti govore da ces brzo aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 15:19:03
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: drznica
Drage moje,vratila sam se. Jako sam se nasekirala dok sam cekala drugi put da ponove CTG jer je na prvom beba spavala. Dr. Miseljic bio dezurni,a tu se negdje pojavi Puzic koji je poceo da galami na sestre pa na mene i jos jednu curu sto sto stojimo ispred,i sto se radi CTG u toj nekoj sobi...i tako ja pocnem plakati ali kao nikad ...ne znam stat. Tjesi mene sestra,tjesi me Miseljic (divan covjek). jedva uradili ctg...kaze ok je al da opet sutra dodjem...meni to sve sumnjivo...kad sam pitala kad je on opet dezurni kaze ma porodit ces se do tad...a dezurni je na moj termin :) Izgleda da ce meni ovo brzo cim mi ovako cesto zakazuju. Odoh se malo smirit,pa vas citam. Pusa svima
Imala sam iskustva s drskosti dr Puzica i bila svjedok u par situacija, nista novo.
Za CTG se en brini, mene su prvi put zbog loseg ctg-a ostavili u bolnici i posle na hitan cr, nit su me pitali imas li bolove, nit je ko provjeravao jesam li otvorena. BTW dr Miseljic je bio dezurni i cim je vidio ctg, bilo je -HITNO.
Zato ne brini, zna nekad biti i da ctg ne valaj ali nije neki problem. Ja sam skoro slusala trudnicu kako prica da su je poslali da jede i da pojede nesto sslatko i sve posle ok..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 15:21:29
anđelo
Moje iskustvo je bilo ovakvo.Pokrvarila u 33 nedelji ,prenoćila u bolnici i poslali me kući,dobijala kući injekcije 2 dana ujuru i uveče po jednu,da ako bi se beba rodila ranije da joj budu pluća razvijenija.Na ležanje me obavezali.Nakon 7 dana opet prokrvarim al malo,došla u bonicu u subotu uveče,a do utorka su me vodali jedno 25 puta na CTG i ultrazvuk i rodila svog sina u utorak u 2 sata ujutru na carski rez.Tako da po tom čestom CTG-u i ja mislim da ćeš ubrzo svoju imati u naručju.Ne brini sve će to ako Bog da biti uredu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 15:23:59
gerberka
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
A ja sam u trudnoci extra ratoborna tako da bih tom doktoru sto urla garant svezala samarcinu
i ja al stvarno jesam covjece, frku sam napravila u bolnici ali s razlogom i ne zalim!