Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:13:19
gerberka
hurmo koja si sedmica
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:20:24
gerberka
dobro je sta bilo da se METNE I ja sam na vaginaletama brate prijaju u ovoj apstinenciji
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:23:09
dush
Dobro vecer moje drage! Mala75 cestitam za bebea!!!!
Gerbo, ja sto je tebi dobro od tih tableta Valjala sam ti se od smijeha, bas si me oraspolozila danas Ja danas napunila 20 sedmica, i do sada sam se udebljala 2kg, mada ja imam zaliha od prije (tezina 75 na visinu 170 -> mali sloncek baloncek).
Danas sam si kupila trudnicke farmerke, ne mogu vise da hodam okolo otkopcanih hlaca, sramota je vise :D
Arina draga, svaka cast na 3 djece, pogotovo nakon svega sto si prosla :) I ja bih imala 3, nekako mi je divno da imas brata/sestru, ja svog brata obozavam i super se slazemo, mladji je od mene 2 godine.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:29:59
gerberka
IZVORNA PORUKA: dush
Danas sam si kupila trudnicke farmerke, ne mogu vise da hodam okolo otkopcanih hlaca, sramota je vise :D
aaa vidi ove perverznice ma gdje si dush draga
ja sam dobila predivne odjece od dvije prijateljice, ali se samo sredim do dr , jednom sam se prosetala po trznom centru...
da ih nosiš u zdravlju cijelu trudnocu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:39:18
dush
Hvala draga :) Ma ove trudnicke su zakon, nista mi stomak ne stisce :)
Odoh malo da citam o kolicima, valja mi polako i to gledati, sta, kako, gdje, .... Ko kad je izbora na tone... Lako je bilo nasim roditeljima, nije bilo kolica u svom mogucim oblicima... Mene su kao bebu u fici na more vozili na onoj daski nazad... A sada moras imati ono jaje, ali ne smije beba biti vise tamo od 1h zbog cirkulacije, postoji 300 vrsta jaja i nisu sva dobra ?! Pobogu, kako da znam sta valja sta ne valja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 22:41:16
gerberka
upravu si, nisam ja jos sva ta jaja pregledala...da se izgubis covjece...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 19.11.2011 23:39:46
drznica
Svi ste se razbjezali dok sam se ja vratila Radila sam ctg, posto je dr.bila na porodu rekli mi da poslije dodjem dok potpise. Odem ja na jednu cjeđenu naranđu sadragim i tu pocinje beba bukvalno da skace u stomaku valjda joj prija hehehe. Nakon sat vratimo se u bolnicu, da se ja ne penjem ode mm i zove me da i ja dodjem...odmah sam se prepala STA JE??? Kad kaze sestra nije ctg ok, da ponovimo, beba bila uspavana, a ja znam da se mrdala dok smo radili ctg, al hajde. Uradili sljedeci odem do dr. da potpise...kad ona uze kaze hajde da uradimo jos jedan kod mene...uradimo, beba udara samo tako...zavrsili kaze hajde uradi par cucnjeva...uradim i to hajde opet ctg. Ne kontam, vidi i ona da beba udara, a kaze uspavana...onda na kraju kaze dodjite vi sutra od 9-11 jer je beba aktivna pa ne moze fino da se uradi
Bas sam zbunjena do 21h sam bila u bolnici i tako se zezala...sad sam bas zabrinuta. Jedva cekam sutra.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 0:15:39
animagical
drznice ne brini, ctg hvata otkucaje srca a oni ih cesto omase...meni su jednom trazili srce gdje je bila guza ja jos fino govorim al jok..i onda je bilo idi na stepenice idi popij hladne vode...a sve ok bilo...elem, najprije da nisu potrefili tacno gdje je grudni kos
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 10:05:39
Arina
Jutroooooo
Kako ste mi spavale ???? Bebice...sta ima...jesil u hrpi....imal tih kolorisanih izrazaja ....ne ozbiljno.....sta se desava ...hocelto djete van il mu se jos culi unutra.....
Drznice ....javi jutros sta bi...nemoj da te cekamo ko jucer .....
Ostale okruklice.....ja brate opet nisam spavala opet ustala u 4 ....sinoc se bebi opet vrtio mislim da je i sinoc bio pokusaj da se okrene ali se opet vratio....ti pokusaji me ubise...ko da se upopreci...pa sa strane rastegne kozu do bola....e jutros opet po starom....glava dole -none uvis....tako mi je najudobnije.... Ja ne znam kako je kod vas...ali kod mene je preslatkoooo to gurkanje...ja tacno osjecam pod rukom koljena i laktove ...guzu.. ..pa kad pomjera neki dio sve po mom dlanu vuce tamo -vamo ....dusa mamina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 10:16:45
Hurma
IZVORNA PORUKA: gerberka
dobro je sta bilo da se METNE I ja sam na vaginaletama brate prijaju u ovoj apstinenciji
ja prosto ne mogu da zamislim da ima zena koje piju prenatal i nista vise... plus ful uredna trudnoca... rade do kraja... Boze kako li to izgleda, hm?!?!!? necu nikada znati!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 10:44:45
Miracle*3
ja sam se probudila sa bolom u stomaku, kao da sam noc presjedila a ne prelezala, ali eto
I ja isto ne mogu da vjerujem kad neko kaze da pije samo prenatal. Ja kao i Gerberka, vec sigurne znake dajem da cu iz bolnice u komunu kakvu na odvikavanje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 11:03:39
Nina_Lana
ja prosto ne mogu da zamislim da ima zena koje piju prenatal i nista vise... plus ful uredna trudnoca... rade do kraja... Boze kako li to izgleda, hm?!?!!? necu nikada znati! [/quote
Prije svega jutro drage moje....ja ne pijem ni prenatal u ovoj trudnoci mi bas smeta, valjda se zdravo hranim hahahha...jedino zeljezo pojacavam tabletama, i evo u zdanje 2 sedmice pijem gyinipral ali zbog kontrakcija...sinoc su me probudile u 3h i morala sam uzet gynipral jer me bas boljelo uzas...u utorak vadim nalaze abd i u nedjelju na kontrolu.... tek sad vidjeh da smo usli u 35 nedjelju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 11:21:25
Hannica
Samo da pozdravim svoje hanumice. Ugrabila sam malo vremena da ukljucim racunar. Bebice su za sada dobre,rucaju i pajke. I kake,naravno. Imam malo problema sa djevojcicom,nece da doji nikako,a i iz flasice sto popije nekako sve na silu,gnjavi,bas je nikakva kad je hrana u pitanju.Slabo mi napreduje,za 7 dana od kad smo izasli iz bolnice je dobila samo 30 gr,promijenili smo joj hranu pa se nadam da ce sada biti bolje. Brat joj je skroz druga prica,on samo doji i gladan je stalno.Njega nismo vodili na kontrolu ali se vidi da napreduje masAllah. Prije par dana su zvanicno dobili imena, Afan i Uma. Ljubimo vas puno. Nadam se da ste mi svi dobro,nemamo vremena za iscitavanje teme.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 11:50:24
anđelo
..Moji gosti otišli,pa da se ja javim,drznice javi nam se i nemoj binuti.Ja pijem centravit s omega kapsulama od početka trudnoće,i magnezij 300.To je dovoljno .svim šaljem veliko i
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 20.11.2011 12:05:32
Bebica11
Jutro zenice
u mene nista novo osim da smo napunili 37 sedmica danas hB , e sad joj je fakat vakat da leti vani, nesto i mene crnjak uhvatio, jedva cekam sutra dr aBd da vidim jel bebana ok, blazi su joj pokreti, nekad me to i brine, eeee ja Rabbi samo da je osaburati do kraja aBd
da mi je neko rekao da cu napuniti 37 i uci u 38 heftu ne bih vjerovala koliko su me drmale kontrakcije, a sad se poprilicno sve smirilo danas opet, sinoc sam imala bolove po obicaju, vidjecemo kako ce biti u toku dana aBd
drzniceee sretno na pregledu da ctg bude ok