Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:46:52
pauza
u pravu si animagical, nista ne deblja kao slatko, meni su baklave odmah kilu vise pokazale, ali sad vrlo malo slatko i evo opet sve normala:-) 31. sedmica, +5kg, sto je meni super, samo da sad ostanem u granici obzirom da se ovaj apetit naglo otvorio:-) sinoc je doduse bilo prvi put da me probudi glad (ne racunajuci prva 3 mjeseca kad sam non stop povracala i bilo mi muka).... tako da ja kasno rucam, oko 5-6h... nikad ne vecaram, ali umjesto vecere nesto malo pojedem, npr keks s mlijekom (ali malo) ili neko voce ili sta god da mi se jede, samo je kolicina mala.... a iskreno kad sam na nekoj veceri ili sl, ne pazim se.... jedem kako Bog zapovjeda:-)) e ono sto nije za pohvalu je da na mom meniju ima i hamburger i pizza i Mc i pita, doduse rijetko, ali ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:48:26
veki_aki
pauzo kraljice..ja sam tek na pocetku i trebala sam koju kilicu izgubit i prije trudnoce i opet evo sve metem, zadnjih 2 sedmice apetit mi se pravo povecao, morat cu nest poduzet . A sto se zuba tice, vjerovatno tu ima i genetike, meni su zubi poceli pucati u jedno pola godine iza poroda, a do tad nisam imala nikakvih problema, zato se treba paziti i poslje poroda, al opet kazem ima i genetike. Soraya hvala na savjetima, moram to malo pocet obilazit, al nikako da stignem, jer kuci dodjem nekad do 6,a izadjem oko 7 ujutro, pa onda ono malo vremena pregledam zadacu i malo budem sa porodicom i to je to. Jos ova zima, bas sam se uljenila e mrgice, jesmo mi tu negdje sa terminima cini mi se?Meni termin 14.05.2012.,ako sta ne produzi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:58:34
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
tek uspavan...snimali kukove, sve ok, samo sto je dr.-a popiskio inace guguce, galami, bulji u mene, prica igrackama...ma veliki momak...svaki dan novi fazon! danas zna hvatati igracke u ruku, a juce nije znao...uzivamo ja sam ponekad blijeda ko zid, ali sve ide u staz mame savjet od srca, spavajte i lezite i hodajte i idite u kino i gdje god mozete nece vam faliti,ali ce vam vjerovatno ponekad naumpasti kad bi se beba igrala u 5 ujutru a mami dusa spava
ja zaspla sinoc, sad citam
mashAllah mamice, sto vi dobro gurate
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:59:42
Mrgica
Meni termin 25. 4, aBd, mada ja mislim da necu prije petog mjeseca, po mojoj racunici...Jesu ti rekli jel curica il deckic, meni dr kaze pisuljica na prosloj kontroli...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:09:01
gerberka
veki aki , dzenyA , Mrgica, pauzo, dush, soraya, mala 75 hvala vam na cestitkma, sad sam ih procitala, hvala vam, jesam se rasteretil mala 75 da akoBogda zavrsis sa tim utrogestanom hairli
pauzo, bs sam se ismijala tvojoj izjavi u sve mi diraj, al u zube ne i ja sam ti takva i imala sam krvarenja desni, otisla kod dr ona mi otvorila džepice zubica i pošpricala hidrogenom..to smo ispljuneš..kupi lacalut pastu za osjetljive zube u apoteci, košta oko 7 km i jakoo je dobra.. j sam ostavila strong četkice, kupila mekanu od 1 km pa polako..ponekad isperem kaduljom i nema više krvoprolića
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:16:50
mala75
a što se tiče zuba kod mene su od samog početka krvarile desni ali dr reče da je to normalno u trudnoći i tako sve do 8.mjeseca a onda veći problemi, dva pukoše ali ne stvaraju probleme pa stomatolog kaže da ih sredimo aBd poslije, a druga dva koja su ranije popravljana ispale mi plombe pa sam opet morala na popravak, srećasmjelo se i moglo se da ne vadim. i tek onda su mi dali naf i iskreno sad mi manje krvare mislim nema krvarenja svako jutro nego s vremena na vrijeme. a mlijeko i mliječne proizvode inače obožavam, živjela bih od njih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:24:19
gerberka
ggggiifffttt medeeen jee!!! mashAllah!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:27:59
veki_aki
da drugo dijete, imam sincinu od 6 god koji je prvo htjeo i brata iseku, pa mu kazem ne moze oboje i sad je svejedno, al kad spominje stomu uvijek govori moj brat p.s.mrgice nik mi je veki_aki, nemoj me jos zvati velika bice vremena i za to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:38:32
Mrgica
Veki aki sorry, sorry, sorry, omaklo mi se u trudnoci... Halali nije bilo zle namjere, sl put bolje citam, a i tipkam... Masalah ti velikog sincinu imas, ma sta god da je samo da bude zivo i zdravo , a braco ce vec da pazi majog bacu ili seku...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:45:49
veki_aki
ma nema veze i ja se salim ...a vec brinem oko ljubomere i tih stvari zato i hocu da sto prije saznam pol da velikog brata pripremim... mamina princeza jel ono ti ides na kontrolu u pon u vojnu, jesi saznala kad tacno?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:46:23
AMELIC
Ola curice Gift,bebica je mashallah ko med...nwk jw živa i zdrava puno godina Mala75 super za prestanak utrogestana...ja sam na dabrostonu i vjerujem da ću do 9-tog aBd piti! Gerberka super vijesti,neka si se sad razrahatila,odmaraj i uživaj Znači i ti ćeš roditi jednog malog princa Kad je tebi termin? Ja baš kontam koliko dugo ima do mog termina 23.03.,al opet brzo vrijeme leti,čak i kad si non stop u krevetu Ostale curice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:51:09
Bebica11
Zdravo zenice
evo i nas, sinoc nas je budilo u snu od boli al jutros opet smirilo
Nego da vam ja nesto kazem za kg, jedite slatko, al ne jedite masno. Meni se i nije cinilo da puno masno jedem dok mi nije zabranjeno onda sam tek SKONTALA da je svaki obrok ili sa vrhnjem,sirevima,kajmakom, mesom, i dr zivotinjskim masnocama KOJE DEBLJAJU. Ja sad svaki dan Boga mi pojedem po cokoladu(radi secera u krvi), i jos keksa i slicno uz obilne obroke koji su nemasni I NISTA NISAM DOBILA unazad mjesec dana, ETO pa skontajte, a cim smanjim slatkise i beba slabije dobiva, i imam i hipoglikemiju i drhtavicu kad izbacim slatko, jednostavno meni organizam trazi, i DR MI NAREDILA DA JEDEM SLATKO al da izbacim masnoce
Gift momak je masaAllah
Anica nam sigurno vec uziva sa svojim curetkom
meni treba drugarica doci pa vas samo brzinski pozdravljam, cucemo se poslije aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:52:24
gerberka
amelic hvala mila, ja cu aBda u februaru, oko 9 je termin
sad ce aBda i februar i mart..prvo da ove xxl ispratimo s hajrom na napredniju temu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:56:02
gerberka
bebice ti sebi nagodi, super d si nasla da ti tako odgovara..ja sinocsa dr razgovarala o tezini bebe kaze on meni ne valj da je dijete krupno, t djec su sklon dijbetesu i da se ne teretimo kilzom..tko mila da znas da beba i od 2,5 kg moze biti jca i bolja od one od 5 kg..prenosium kako mi je rekao i mm drhti bez slatkis, jednom mu bilo lose, opao mu secer
pusica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:57:15
gerberka
hajmo zene koj mi je spominjala prenatal sa omegom 3 i 6..jel frmamed ili dietfarm neka je spomenula pa ja mislila promijeniti malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 11:58:48
gerberka
ne radi mi slovo a, zapinjeee