Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 22:52:00
Arina
IZVORNA PORUKA: gerberka
evo i nas
je mashAllah i hvala Dragom Allahu to je najvažnije doktor je malo vise gledao desni bubreg, ko učinila mu se bila cistica, ali je onda rekao da je ok iako će pogledati opet slj put..mjeruh se puni, mokri tako da smatra da je sve super gledao je mozdane komore, sve mashAllah po mjerama ko i sve druge dimenzije..iii okrenuli smo se na glavicu i pokazali doktoru da smo braco kaze dr pravilna, slatka glavica..cve , cve mamino jeepooo
jetra, želudac, slezena, brojali prstiće..bombona naša ostali smo do 20:00h hvala Allahu još jednom na ovom svemu!!!
Ja se dalje ne otvaram, vrh prsta uloživa, grlić zatvoren..ukinut apaurin, ginipral 3x1 upalice jos ima, vaginalete i antibiotici da ponovim trombocite za desetak dana uzeo mi je papu, ništa strašno
eto cure, mnogo smo sretni hvala Bogu
Mashallah....stize nem kolega
Maksuz sam se ukljucila da vidim sta je bilo i jel sve ok....super ....osjecam tacno u postu kako si sretna....superrrr.....sve ce biti dobro....bas te fino obradilo.....sev si tretman imala.....dobro je da se ne otvaras....samo tako nastavi...nemoj mi se sad rashodati......
Sad cemo zajedno traziti ime za momke .....basmi je drago mila da si se razrahatila......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 23:00:20
gerberka
hvala cure moje hocu, pazit cu se, tako je i dr rekao
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 23:18:50
gerberka
važi
šta radi ajnur
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 0:01:30
animagical
tek uspavan...snimali kukove, sve ok, samo sto je dr.-a popiskio inace guguce, galami, bulji u mene, prica igrackama...ma veliki momak...svaki dan novi fazon! danas zna hvatati igracke u ruku, a juce nije znao...uzivamo ja sam ponekad blijeda ko zid, ali sve ide u staz mame savjet od srca, spavajte i lezite i hodajte i idite u kino i gdje god mozete nece vam faliti,ali ce vam vjerovatno ponekad naumpasti kad bi se beba igrala u 5 ujutru a mami dusa spava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 8:16:30
veki_aki
dobro jutro moje zene!!!kako ste mi ovog jutra? Gerbo bas mi je drago da je sve ok, sad se mozes smirit i nesekirat vise. bice momcica pravo ! Animagical proce i to nespavanje, sad ti se cini mzda da dugo traje sto si u kuci al ja sad kad pogledam svog momka od 6 godina pitam se kad mi maza pobjeze iz krila , zato uzivajte u svakom danu dok su jos mali jer brzo izrastu u velike , nazalost ! Ma nek su nam zivi i zdravi i samo nek napreduju! Sonja nemoj se previse sekirati, znace dr. sta treba a i jos ima nade da se beba okrene, saljem ti ! Bebice kako stomo danas? Za sve !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 8:40:13
Arina
Spavaliceeee....
I od mene topal jutarnji pozdravcic .....kako ste mi spavale.....mi...solidno....kako zna biti ,sad je dobro. Evo kahvendisem....i iako ne znam postaviti one slikice sa kafama bujrum je svima koliko vas ima
Slozila bi se sa tobom veliki _aki....sve zaista prodje munjevitom brzinom....odrastu dok se okrenete....znam kako mi je isto bilo na pocetku ...mislila sam da sam zarobljenik vlastitog djeteta....nikud ne mozes a da ne moras planitari na daleko i na siroko....znala sam cesto odbaciti izlazak zbog peripetije oko ostavljanja djeteta....ali sve prodje....jako jako brzo...pa ti poslije i zao sto nisi i vise mazila svoje malo mace.....ali sve je to normalno.... Bebice ....kako je jutros... Sonja....imal sta novo....kako kukovi jutros.....i mene noji znaju ujutro kad ustajem iz kreveta ili u toku noci onako zaboliti ...imam osjecaj ko da se rastavljaju....dok prohodam bolje....
Anica nam je na programu....dovite za njih dvije.....ja cijelo jutro premotavam po glavi.....da joj sve bude naj naj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 8:50:11
dzenyA
Jutroooo, ovo vrijeme je bezveze magla se spustila a joooj... Ma ja sam te arina pitala za carski onako,posto se moj bebi ne okrece,sjedi paša mali od početka,mada nekad poželim na carski da se porodim,Gerbo imaćemo jos jednog druga ,bravoooo... ostale kako ste vi veki-aki,bebice jesil gotov ti,pauza,djana,smajli ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 9:45:34
veki_aki
ej dzenyA hvala sto pitas, mi smo ok, naddam se vidjet cemo u pon.na kontroli, vise ne mogu da iscekam tu kontrolu. Nekad mi se cini koda mi se nazire stomo a nekad sam ubjedjena da je salo, pa imam problema sto sad nosim uglavnom samo ovih 2 hlaca, od njih me jedne malo stezu pa se otkopcavam kad sjedim . Curke kakvu vi robicu nosite, meni jos nema sad nekog stomaka pa da kupujem one trudnicke hlace, nikako neznam gdje da kupim neke obicne hlace al da su gore na gumu i da ne izgledaju ko da su za tete od 60god?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:06:38
Mrgica
Poz svima i ja da se javnem i da vas sve ... Gerbo drago mi je da je sve ok i da si happy ,masalah,cestitam na djecacicu, sad se fino samo cuvajte i bit ce aBd sve ok... Veliki Aki ti trudna vise od mene ,a ne vidi ti se, meni stomacic masala, ja sam kupila 2 hlace lijepe za sredit se na peglu su, a gore je guma, eh sad ne znam da li takve tebi valjaju meni su ok udobne i nisu mi bas kao za tete od 60god[sm=smiley1.gifpitaj u buticima i na pijaci na Otoci isto, ima...Takodje imam i jedne farmerice sa gumom gore te mi je rodica prepravila samo odrezala naprijed i ubacila elasticno platno sa gumom, pa eto ideje ako imas krojacicu u blizini... Eh sad cula sam od jedne zene, koja inace zna svakakve nekakve prirodne lijekove i dosta ljudi je pita za savjet, kaze ona meni vidim da si trudna pa da ti ne bi otisli zubi u i da ti i djete imate dovoljno kalcija uzmi slijedece- pola kg Tahina (ima u skoro svakoj veceoj prodavnici, to je ince kao namaz od susama jako zdrav u Turskoj mnogo daju to djeci), pomjesati sa istom kolicinom meda i u to dodati 3D kapi i svako jutro po 1 kasiku jesti, eto pa ko zeli neka proba... P.S Ide li ko od vas na vjezbice u Skerlica ,ja sam kontala aBd u utorak po 1 put , cujem da su u 16.30h, pa ide li jos ko od vas tada? Pusa za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:14:50
animagical
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Poz svima i ja da se javnem i da vas sve ... Gerbo drago mi je da je sve ok i da si happy ,masalah,cestitam na djecacicu, sad se fino samo cuvajte i bit ce aBd sve ok... Veliki Aki ti trudna vise od mene ,a ne vidi ti se, meni stomacic masala, ja sam kupila 2 hlace lijepe za sredit se na peglu su, a gore je guma, eh sad ne znam da li takve tebi valjaju meni su ok udobne i nisu mi bas kao za tete od 60god[sm=smiley1.gifpitaj u buticima i na pijaci na Otoci isto, ima...Takodje imam i jedne farmerice sa gumom gore te mi je rodica prepravila samo odrezala naprijed i ubacila elasticno platno sa gumom, pa eto ideje ako imas krojacicu u blizini... Eh sad cula sam od jedne zene, koja inace zna svakakve nekakve prirodne lijekove i dosta ljudi je pita za savjet, kaze ona meni vidim da si trudna pa da ti ne bi otisli zubi u i da ti i djete imate dovoljno kalcija uzmi slijedece- pola kg Tahina (ima u skoro svakoj veceoj prodavnici, to je ince kao namaz od susama jako zdrav u Turskoj mnogo daju to djeci), pomjesati sa istom kolicinom meda i u to dodati 3D kapi i svako jutro po 1 kasiku jesti, eto pa ko zeli neka proba... P.S Ide li ko od vas na vjezbice u Skerlica ,ja sam kontala aBd u utorak po 1 put , cujem da su u 16.30h, pa ide li jos ko od vas tada? Pusa za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:16:55
pauza
' jutro mile moje bebele drugarice:-) ja danas imam pregled i jedva cekam da vidim malu pisulju:-) gerbo mila, kako si me obradovala sa ovako finim vjestima sad imas bas puno razloga za srecu, opustenost i uzivanje :-) veliki ljubac saljemo tebi i tvom malom :-) dzenyA, hvala sto pitas za mene, ja sam ko vrijeme, stalno promjenjivo :-) nekad puna snage i sve super, a nekad jedva noc predeveram:-( ali sta cu, samo neka je baby u redu, pa cemos ve izdrzati... mrgice, hvala za ovaj recept, meni desni uzasno krvare, pa bi ovo rado probala.... gdje da kupim ovaj Tahin i koliko se stavi 3D kapi na ovu mjeru, jer bi ja za pocetak manje napravila da vidim kako mi to ide:-) inace, ja ti redovno idem na vjezbice u Skerlicevu utorkom, pa se mozemo uvezati :-) mamina princezo, drago mi je da ti se svidjela skola dojenja... ja sam sinoc bila drugi put :-) kazu ko dovede 5 novih zena dobije neki poklon - deterdzent, omeksivac i jos nesto, cini mi se vlazne maramice i sl... elem, nije lose heheh svim ostalim drugaricama, saljem veliki HUG i puse za vas i stome i maje bebe vec rodjene :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:19:51
veki_aki
ej mrgice neprepadaj me, kontam se ima jos vremena da naraste stomo i jos sam se ja udebljala, pa reko ni nevidi se od slaufa , ai ti si malo vise trudna od mene, ja u pon ulazim u 16-usedmicu, ja po ovom stikeru nist nekontam a hlace DEFINITIVNO moram kupit nove, ne smijem vise nimalo da me steze, al nikako da stignem do otoke il azela da virnem. To za zube cu bas da pitam dr, moram zapisat.U prosloj trudnoci sam izgubila 3 zuba, zato cuvajte ih. Ako vako nastavim bicu prava kreza Ja mjeka pijem 3 puta u sedmici, bas sam grozna a vi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:26:04
dush
Dobro jutro !
Gerbo !!! Bas mi je drago da je sve OK! Cestitam za ! :)
Mene je jutros 2-3 puta bas jako zaboljelo tamo negdje oko lijevog jajnika, kao da me je neko stisnuo, drzao par sekundi i onda je popustilo. Evo sada srecom ne boli vise nista. A cini mi se da luduje, ne mogu ovoliko crijeva da rade
Bebice, je li jedes suhe hurme ili imaju negdje "svjeze" da se nabave?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:27:36
Mrgica
Animagical nemoj mi to raditi, ova zena kaze da ne deblja a i komsinica koja je skoro se poroditi jede to kilaza joj ok, mada meni i bez toga visak kg ne gine... Pauza i meni isto desni krvare mozes ih onako mazati 3D kapima,malo na prst i namazes, ona kaze da na tu mjeru, znaci pola kg meda i pola kg Tahina ide vise od pola bocice tih kapi,skoro citava...Tahin ja kupila u Amki pola kg kosta 5.30km i tegli kao plasticnoj dodje, samo pitaj znaju prodavacice.I ja sam sebi napravila manju mjeru u malu teglicu onako otprilke, omjer 1:1 tahina i meda i onako nakapala otprilike kapi...Meni ukusno pravo isto tahan halva, ko kad sam guzara... Ako vidis u utorak veeeliku zenu na vjezbicama, od skoro 2m i haman 100kg , a nova je tu, eh to sam ti ja mada, tjesim se da nisam toliko velika bar u širinu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:29:11
soraya
gerbo cestitam na malom braci! drago mi je da je kontrola prosla OK.
veki aki sto se odjece tice, sad jest malo teze zato sto je hladno, ali opcija imas mnogo. Ja sam krupnije gradje pa mi se stomak ugledao poprilicno rano. u pocetku sam forsirala svoje obicne hlace, kasnije malo otkopčane, ali kad su me i one pocele stezati kupila sam u Azelu jedne farmerke koje nisu klasicne trudnicke, vec sa strane imaju usivenu gumu i koje su predvidjene za malo deblje djevojke (cijena smijesne 3 km), jedne samtane trudnicke kapri hlace (takodjer 3 km), sad imam jedne crne pantole na peglu, farmerke na gumu, nosim helanke na haljinice i tunikice, imam i jednu crnu netrudnicku suknju koja je na gumu pa mi sad dobro dodje. Uglavnom uz neke minimalne troskove uspjela sam iskombinovati svoju staru odjecu sa ovom novom bez obzira ne veeeeeeeliki stomak. u azelu nalete poneke moderne pantole za trudnice, imas dosta izbora i na pijaci sirano, uglavnom jeste malo teze naci po radnjama lijepu odjecu ali treba stalno "istrazivati" :))) Eto nadam se da sam ti dala poneku ideju. Meni nije problem odjeca za svaki dan,a li sljedece subote imam jednu svadbu i uopce nemam ideje sta da obucem!
Ostale trudnice kako ste? Kako vi izlazite na kraj sa ovom zimom?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:30:19
animagical
ih jest od susama mozes dobiti ulje a da ne deblja a o medu da ne pricam doduse niej svaciji metabolizam isti,neko moze pojesti konja i da vaga ne osjeti...ja samo kazem mene su ti pripravci osjetno debljali...doduse sastojci ti sami kazu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:32:28
Mrgica
Veliki aki ne prepadam te mila, sve je to individualni, i sama znas, ja sam i prije imala stomacic ,jer me ima onako masala , tako da sada od losije probave i od bas se vidi, ali no sikiriki, kod moje komsinice treba roditi u 12 mjesecu stomo haman ko moj, a sve ok, zato no sikiriki... A tek sad skontala da tvoj ticker broji koliko ti je ostalo do kraja, dok ovaj moj, na baby gaga, broji koliko sam "presla"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:34:14
pauza
ja mlijeko pravo puno pijem, jer ga srecom volim, ali desni opet krvare:-( dr mi dao NAF tablete, nisu mi bas puno pomogle, a rekao i C vitamin, ali ja vise stvarno ne mogu da stignem svime da se kljukam.... tako da C vitamin jedino prirodno sto unesem, sumece kupila ali stoje:-( a tip sam, u oko mi diraj u zube ne, tako da bi bas bila tuzna da mi pocnu kvariti se ili ispadati nedaj Boze.... jos nesto, u zadnjih 7-10 dana apetiti mi se strasno povecao... bas sam bila zadovoljna kako umjereno kilaza raste, ali se sad bojim da ne buknem jer sve metem i opet stalno gladna.... sinoc me u neka doba probudila glas, ali sam se obuzdala i pojela samo jedan plazma keks:-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:39:22
animagical
ja bih vam samo preporucila da ne jedete po noci...nema nista gore...i da tamo pred kraj ne jedete slatkise, ja sam se zeznula u devetom (i desetom ) s tim sladoledima, pizzama i cudima pa sad slauf imam... a za zube, krvare od preosjetljivosti tkiva i viska krvi u organizmu, meni je npr nos stalno krvario...to prodje cim se porodi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 18.11.2011 10:40:06
Mrgica
Joj Animagical sta cu sad? Ja sta god da pojedem na vagi kazaljka skoci bas mi dr neki dan na kontroli rekao da malo usporim sa jelom (a ne jedem puno) jer sam se od predhodne kontrole udebljala 5kg , samo sad voce i povrce iskljucivo, jer kaze do 23 sedmice smijes samo dobiti jos max 2kg... Jutros doruckovala caj i 2 kriske hljeba sa abc sirom, sad opet gladna, evo gulim jabuke...