Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 16:38:13
Bebica11
Ja ne znam sta je sa ovim mojim stomakom, i probavom, sad sam 3-4 puta isla u wc da izvinete i tako me boli od vrha prema dnu, jedva sam sebi dosla ovo mi je 2.put kako sam usla u 9ti a jedem sasvim normalnu hranu koju cijelu trudnocu konzumiram al sam postala preosjetljiva il se tijelo cisti, pojma nemam...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 16:44:25
Bebica11
Heeej zenice javila mi se upravo Anica1 s GAK-a, sutra je na programu za CR aBd, zelim joj sve naj i njoj i bebici, sjetite je se u dovi, uh ja sam tako uzbudjena valjda sto smo ublizu terminom, samo sto se nisam rasplakala od srece sto ce Anica sutra ugledati svoje bebce aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 16:55:09
gerberka
bebice to ti se tijelo priprem za porod
zene moje ja odoh u 6 na pregled bas me strah zbog ove dks, svk vrijednost je iznd ili ispod, s zvjezdicama..odstupnj su minumaln p se nadm da je to ok u trudnoci
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 17:00:49
plava72
veče žene
gerberka sretno kod dr-a
bebice ja sam čitala da žene dobiju proliv kad se porod bliži al haman da i to nije tačno jer ga ja još nisam dobila (znam da sve ovisi od osobe do osobe) ja sam već u 40.sedmici a moj bebač ne najavljuje ništa još....jedino što je danas dosta mirnija u stomaku...
sutra abd kod doktora ako se šta ne desi u toku noći
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 17:28:50
gerberka
bebice nadm se da cu biti zvijezda veceri, al ne po ovim zvjezdicama vec po dobrim vijestima ..hej zene pregled trje oko sat i po, ond sam kod mame, ocekujte me vecers, tko d znate , d ne brinete..hvl cure moje na podrsci
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 18:22:22
mamina princeza
Evo da se javim sa iskustvima iz skole za dojenje:) Meni je stvarno super i mogu samo preporuciti. Ako nekom treba info ili kontakt moze mi se javiti na pp d an ereklamiram ovdje mada mislim d aj eovakva reklama uvijek dobro dosla. Super organizovano jos kako je tek na pocetku meni se bas svidjelo.
Mogu trudnice u bilo kojem peridou koje zele nauciti vise o dojenjui ishrani bebe i kansije - gratis je do nove godine traje dva puta po dva sata. Pauza hvala na informacijama! Rekla sma da sam info dobila od tebe pa eto da znas:) Bas je ono namjenjeno da s eunaprijed nauci osnovno a ne kad dodje do problema da s ene mogu prepoznati i belaj. Nego da se unaprijed inofrmisemo maksimalno i postavimo sva pitanja koja mogu. Meni je i dalje ona knjiga od Lejle Ka najbolja literatura za dojenje al i ovdje se dobije dosta brosurica i nije na odmet a eto kako je i gratis jos bolje. Sad nije jos previse rasirena informacija o ovome pa nije guzva posebno u ovom dnevnom terminu pa je jos bolje.
Ja sam vise dosadna s ovim dojenjem !!! Hihihi al i tamo mi kazu najvise zene koje nisu uspijele prvi put dok cekaju drugo najvise se informisu i prao ih se puno poslije bas takvih posveti radu na takvim stvarima:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 19:34:58
Sonja
haj mile moje nisam prije stigla da se javim
bila sam na kontroli sve je ok..grlic 1,5cm zatvoren ali mekan dobila sam i uputnicu a ako nista ne bude onda opet za 7 dana na kontrolu nisam se nista udebljala tako da sam u poslijednje 3 sed. dobila samo 500gr
sinoc sam se cula sa Drznicom..nije imala nesto interneta pa se nije javljala ..uglavnom dobro je i jos 2u1
bas mi je drago za Anicu blago njoj sutra ce biti sa svojim zlatom..nek joj je sa srecom
danas mi prica jedna zena da je neki dan bila (zbog neceg) na porodjajnom i da su zenu prirodno porodili a beba bila na zadak znaci nije sigurno da rade carski rez.. pa sad ne znam da li me vise strah prirodnog poroda na zadak ili carskog bas sam se prepala
bebice kako si mi ti?? i ja sam neki dan imala proliv cijeli dan al prestao je sutradan.. sad ne znam mozda bebi pritisce a i organizam se priprema
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 19:43:31
Bebica11
Sonja pa fino ti se skratio grlic, bar to, i jos mekan, napredujes
smirio mi se stomak, sad me bocka pomalo, pojela sam 7 medinskih hurmi pa vidjecemo , hvata me sa strana ono isto kao kad puno hodas pa se umoris
ja mislim da zenama prvo izmjere kukove i sl prije nego sto pokusaju taj porod na zadak, al ne sekiraj se, bice sve uredu, tebi svakako govore da ces na CR aBd ako se ne okrene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 19:51:41
Sonja
ma ne znam sta da ti kazem..govori moja dr. da cu najvjerovatnije ali nema ona nista sa onim na GAK-u..oni ne uvazavaju misljenje dr. i DZ tako ti je kod nas...kad im nesto kazes da ti je tvoj dr. rekao samo odmahnu glavom i kazu nemamo mi nista s njim pa me bas strah uhvatio..cula sam svakake price sto se tice prirodnog poroda na zadak..da se napate i beba i mama i da moze doci do komplikacija... uh reko kud mi zena rece bas me nasikira
zna li neko kako da ublazim bolove u preponama molim vas da napisete ako znate jer meni dodje da placem kad ustajem i tek pocnem da hodam..uzasni su bolovi majke mi pitala sam dr. al ona kaze da je to normalno..pa ok mozda i jeste ali ja ne mogu da se krecem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 19:53:02
animagical
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Evo da se javim sa iskustvima iz skole za dojenje:) Meni je stvarno super i mogu samo preporuciti. Ako nekom treba info ili kontakt moze mi se javiti na pp d an ereklamiram ovdje mada mislim d aj eovakva reklama uvijek dobro dosla. Super organizovano jos kako je tek na pocetku meni se bas svidjelo.
Mogu trudnice u bilo kojem peridou koje zele nauciti vise o dojenjui ishrani bebe i kansije - gratis je do nove godine traje dva puta po dva sata. Pauza hvala na informacijama! Rekla sma da sam info dobila od tebe pa eto da znas:) Bas je ono namjenjeno da s eunaprijed nauci osnovno a ne kad dodje do problema da s ene mogu prepoznati i belaj. Nego da se unaprijed inofrmisemo maksimalno i postavimo sva pitanja koja mogu. Meni je i dalje ona knjiga od Lejle Ka najbolja literatura za dojenje al i ovdje se dobije dosta brosurica i nije na odmet a eto kako je i gratis jos bolje. Sad nije jos previse rasirena informacija o ovome pa nije guzva posebno u ovom dnevnom terminu pa je jos bolje.
Ja sam vise dosadna s ovim dojenjem !!! Hihihi al i tamo mi kazu najvise zene koje nisu uspijele prvi put dok cekaju drugo najvise se informisu i prao ih se puno poslije bas takvih posveti radu na takvim stvarima:)
ja vjerujem da ces uspjeti i to bez problema samo ne odustaj iz pocetka, nista ne dodaji, ne daj cuclu i poslije je super-lahko a moram reci i prakticno i ekonomicno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 20:00:27
anđelo
Sonja što se tiče bolova u preponama,probaj da miruješ i koristi jastuk za dojenje ,stavi ga između nogu i ispod nogu.Koja si sedmica ,pretpostavljam da si pri kraju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 20:26:42
Sonja
hvala ti na savjetu ali mene ne boli dok sjedim ili lezim vec kad treba da ustanem a i inace koristim jastuke dok lezim 37+4 sam jos malo i kraj aBd al vec sam poludila od ovih bolova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 20:30:02
anđelo
E pa super,smiri se i lezi,odmaraj,muža angažuj maksimalno,a bolovi jesu normalni ipak si pri kraju,nemaš još puno.Odmaraj još malo,skupljaj snagu ,trebaće ti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 20:55:10
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
hvala ti na savjetu ali mene ne boli dok sjedim ili lezim vec kad treba da ustanem a i inace koristim jastuke dok lezim 37+4 sam jos malo i kraj aBd al vec sam poludila od ovih bolova
vjerujem ti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 21:12:22
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
bebice samo se ti smiji
ocito da cemo se nas dvije smijati do kraja a Anica nas prestize
jest i ja sam to pomislila
mene sa strana hvataju bolovi i po dnu stomaka kao da sam se umorila a evo cio dan lezim, odoh pilav sad praviti, malo sam gladna a strah me bilo sta jesti ko kad mi je probava poludila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 21:43:07
enči80
Sonja ima još vremena da se okrene,meni se moja A okrenula u 39.sedmici
Bebice znaš da smo animagical i ja nonstop visile u wc-u pred kraj trudnoće,to ti je sve normalno...Selma je čak knjige čitala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 22:12:07
gerberka
evo i nas
je mashAllah i hvala Dragom Allahu to je najvažnije doktor je malo vise gledao desni bubreg, ko učinila mu se bila cistica, ali je onda rekao da je ok iako će pogledati opet slj put..mjeruh se puni, mokri tako da smatra da je sve super gledao je mozdane komore, sve mashAllah po mjerama ko i sve druge dimenzije..iii okrenuli smo se na glavicu i pokazali doktoru da smo braco kaze dr pravilna, slatka glavica..cve , cve mamino jeepooo
jetra, želudac, slezena, brojali prstiće..bombona naša ostali smo do 20:00h hvala Allahu još jednom na ovom svemu!!!
Ja se dalje ne otvaram, vrh prsta uloživa, grlić zatvoren..ukinut apaurin, ginipral 3x1 upalice jos ima, vaginalete i antibiotici da ponovim trombocite za desetak dana uzeo mi je papu, ništa strašno
eto cure, mnogo smo sretni hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 22:18:37
Bebica11
mashaAllah gerberko na lijepim vijestima, i cestitke na braci da ti je ziv i hairli, nekako sam imala predosjecaj da je u tebe braco ne znam sto, odmaraj sada i opusti se, nadam se da ce ti odsad dani brze i lakse prolaziti aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 22:22:28
gerberka
hvala ti bebice amin! i tebi i tvojoj pincezi sve najbolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 22:31:40
gerberka
bebice, jesi ti meni govorila za dietfarm i farmamed prenatal..koji sadrzi omegu 3 i 6? ja pitala dr on kaze moze i to je super, l sad ne znm koji je