Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 11:10:16
mala75
jooooooooooooj, sad me baš neka frka uhvatila, izlazila sam do prodavnice i vidim tamo parkira se žena s autom i na prednjem sjedištu ima beba u onoj maloj sjedalici (jaje), nije ništa strašno nego je ona nju umotala i u skafander i u dekicu a beba već velika pa mislim da bi našim zimskim bebćima moglo bit hladno u onim kompletićima i dekici, išla bi u traganje za kakvim skafanderom, et nemožeš bit pametan a onda kontam jest da do marta možda nema nekih izlazaka i šetnji al taj skafander može trebat i u martu da se lijepo ušuška pa u kolica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 11:16:29
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mala75
jooooooooooooj, sad me baš neka frka uhvatila, izlazila sam do prodavnice i vidim tamo parkira se žena s autom i na prednjem sjedištu ima beba u onoj maloj sjedalici (jaje), nije ništa strašno nego je ona nju umotala i u skafander i u dekicu a beba već velika pa mislim da bi našim zimskim bebćima moglo bit hladno u onim kompletićima i dekici, išla bi u traganje za kakvim skafanderom, et nemožeš bit pametan a onda kontam jest da do marta možda nema nekih izlazaka i šetnji al taj skafander može trebat i u martu da se lijepo ušuška pa u kolica
Ako smijem ko iskusna mama, do marta će te se snaći za skafander, a vjerovatno će neko upitati šta treba za babine ili ponuditi svoj stari. I za kupiti je povoljnije krajem sezone. Pa sve i da skontaš da ti treba u nekom trenutku lako je kupiti tad.
Ja sve ovo pričam da kažem da nema potrebe kupovati prije rođenja jer su to neke veličine iz kojih djeca izlaze u roku od nekoliko sedmica.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 11:21:02
animagical
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Ako smijem ko iskusna mama, do marta će te se snaći za skafander, a vjerovatno će neko upitati šta treba za babine ili ponuditi svoj stari. I za kupiti je povoljnije krajem sezone. Pa sve i da skontaš da ti treba u nekom trenutku lako je kupiti tad.
Ja sve ovo pričam da kažem da nema potrebe kupovati prije rođenja jer su to neke veličine iz kojih djeca izlaze u roku od nekoliko sedmica.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 11:41:53
pauza
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
samo da vam mahemn zenice. odoh polako da se spremam na ovu skolu dojenja sto me pauza uputila pa vam javim utiske da se i vi prijavljujete:) pozz svima
super, nadam se da ce ti se svidjeti:-)) i ja idem jos danas, ali u 18h nakon posla:-)) pusa:-* i javi kako ti je bilo:-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 12:44:17
Bebica11
Hello zenice
evo i mene ponovo nakon spavanja i to me muz probudio zove da vidi kako sam, ja bih samo spavala, takav mi je ovaj 9ti mjesec , al bolje mi je kad spavam tad me nista ne boli al evo moram se natjerati da jedem nesto, i hrana mi je dosadila, ja nikad nisam bila na dijetama u zivotu!!! a kako sam trudna svakakve dijete sam promijenila eeee moj Boze pa kad vidim neke zene koje nisu trudne mrcvare se dijetama radi kile-dvije(ne kazem kome je potrebno iz zdravstvenih razloga) i ne jedu skoro nista, pa nije ni to zivot brate dragi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 14:12:47
buduca mami
drage moje,ev mene napokon :) moj AMAR se rodio na divan datum, 11.11.'11. isli smo na carski jer je momak bio masallah,4100g,59cm....pa je to za moju konstituciju bilo rizicno,...uglavnom iskustvo s gaka u tz je uzasnooo,ali rezultat ne treba ni komentarisati,presretna sam sto sam mama i sto je bebi moj napokon uz mene cestitke svima koje su se u medjuvremenu porodile,ostale nadam se da je zdravlje bolje i da uzivate u trudnoci... navirivat cu ja povremeno i kod vas a i na one napredne temeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 14:16:04
palachinken
IZVORNA PORUKA: buduca mami
drage moje,ev mene napokon :) moj AMAR se rodio na divan datum, 11.11.'11. isli smo na carski jer je momak bio masallah,4100g,59cm....pa je to za moju konstituciju bilo rizicno,...uglavnom iskustvo s gaka u tz je uzasnooo,ali rezultat ne treba ni komentarisati,presretna sam sto sam mama i sto je bebi moj napokon uz mene cestitke svima koje su se u medjuvremenu porodile,ostale nadam se da je zdravlje bolje i da uzivate u trudnoci... navirivat cu ja povremeno i kod vas a i na one napredne temeee
Čestitamo! Prekrasan datum za roditi se :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 14:20:46
Selma.A.M
buduća mami, tj novopočena mami, neka si se ti riješila i dočekala svoje pile malo sad uživajte a evo za sreću.
aaaaaaaaaj nije valjda gore na GAK-u tako strašno, mene isto čeka CR i to u skorije vrijeme, zar je taako loše
Iskreno nije...Ja sam se porodila na CR prije nepuna 4 mjeseca i nemam tako loše iskustvo ,a nisam nikoga "poznavala gore" tako da sve zavisi valjda od osobe do osobe .........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 14:21:53
Bebica11
IZVORNA PORUKA: buduca mami
cestitke i od mene
nek je sve hairli proslo hB, a uz malo pile sve lose ce se zaboraviti aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 14:49:36
gerberka
cure ja ovako upadam sa pitanjem posto imam posla kuci, a i spremam se za pregled..da li su poviseni leukociti u krvi ok u trudnoci..meni 13 heellppp
hvala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:00:24
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
jesu, to je u trudnoci fiziolosko stanje
hvala animagical
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:04:45
gerberka
buduca mami cestitamo milaaaa tek sad vidjeh, moram da vas citaaammm neka ti je ziv i zdrav 100 godina i smao srecu da vam donosi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:18:22
soraya
Buduca mami cestitam ti na sincicu! Brz oporavak i da uzivas sa svojom bebicom.
Veliki pozdrav za sve trudnice, ja se rijetko javljam ali vas redovno citam tako da sam u toku sta se s kojom desava. Bebici poseban pozdrav i veliki zagrljaj, tvoje postove citam sa zadovoljstvom, iako mirujes i dojadilo ti je puna si optimizma sto i nama ostalima daje snage da izdrzimo i lakse predeveramo ove trudnicke dane. pozzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:25:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: soraya
Buduca mami cestitam ti na sincicu! Brz oporavak i da uzivas sa svojom bebicom.
Veliki pozdrav za sve trudnice, ja se rijetko javljam ali vas redovno citam tako da sam u toku sta se s kojom desava. Bebici poseban pozdrav i veliki zagrljaj, tvoje postove citam sa zadovoljstvom, iako mirujes i dojadilo ti je puna si optimizma sto i nama ostalima daje snage da izdrzimo i lakse predeveramo ove trudnicke dane. pozzz
hehe hvala
ja sve kontam ja vam dosadila s kukanjem pa kad cujem da vas oraspoloze moji postovi to mi daje motiva da vam pisem
gerberka sretno i hairli na pregledu, JAVI NAM SE OBAVEZNO POSLIJE aBd s lijepim vijestima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:36:40
gerberka
hocu aBda bebice
i trombociti su mi ispod donje granice..bas moram da se pripremim i za pregled...oh kako je nezgodno gospoju sredjivati sa ogledalom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 15:36:41
Bebica11
I da vas obavijestim da veceras pocinjem jesti hurme
"Hurme stimulišu maternicu trudnice regulisanjem i pospješivanjem kontrakcija što olakšava porod. Maternica je relativno veliki mišićni organ i za vrijeme poroda potrebna joj je odgovarajuća količina prirodnog šećera. Hurme su od velike vaznosti za trudnice neposredno pred porod, s obzirom da su laksativi - sredstvo za čišćenje - kako bi se pročistilo debelo crijevo i olakšao porod. Očigledno kur'ansko čudo je ajet u kojem Allah, subhanehu we te'ala, kaze Merjemi: Zatresi palmino stablo, posut će po tebi datule svjeze. (sura Merjem, 25. ajet)"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 16:01:36
anđelo
Čestitke mami malog Amara,da vam bude zdrav i živ i sve najljepše od njega inšalah dočekate.Meni valja čekati drugo mišljenje do 30-og 11,kada idem ako Bog da na 4D ultrazvuk,samo još trebam uzeti u ponedeljak iz skerlića uputnicu.Inače kod doktorice koja mi gore vodi trudnoću je sve površno ,pregledi samo da vas skine s dnevnog reda,čak me ni ultrazvučno nije htjela pregledati,jer je kao umorna i radi sama (a naručila me bila) pa joj ja rekla,pa dobro ako vi ne možete,onda mi dajte uputnicu da me na gaku pregledaju.Nekako preko volje mi je dala uputnicu i rekla evo pa nek oni gore rade šta hoće,još mi kaže ne moraš ići večeras idi sutra.Naravno da je nisam poslušala,otišla odmah isto veče ,gdje su ustanovili bradikardiju kod bebe i da su kontrakcije nastavljene.Mislim da kad me bude vidjela u ponedeljak,da joj tražim da mi uradi briseve vagine i uputnicu za ultrazvuk u vojnu da će prevrnut očima.Jer po njoj sve je to super,meni ne trebaju ni utrogestani,a nije me ni pregledala od 12-te nedelje,nego sve onako odoka ,ko vidovita Džemila.....ljudi užas....pozdrav svim trudnicama,i onima koje moraju da leže.Ne žalite se ništa ,lezite koliko god trebate sve za svoje bebice samo da nam one budu zdrave......