Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 21:23:56
anđelo
Hvala Arina,zaboravila sam napisati da sam u 19 nedelji trudnoće.Osjećam pokrete bebice.Sad valja samo izdržati do 30 novembra,i da sve nedoumice pozitivno rješim ako Bog da...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 21:26:47
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: anđelo
Hvala Arina,zaboravila sam napisati da sam u 19 nedelji trudnoće.Osjećam pokrete bebice.Sad valja samo izdržati do 30 novembra,i da sve nedoumice pozitivno rješim ako Bog da...
Hej u istoj smo nedjelji. Mislim da je jos jedna clanica u 19., mislim ali ne mogu nik da skontam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 21:27:41
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Arina
Bebice....svidja mi se tvoj potpis....ili sam ga ja sad primjetila ili je novi...bas mi je fin ....da ti dragi Allah uslisi zelje i molitve.......
AMIN drage moje
andjelo nisam ni ja upucena u to za srce?Da nije premal plod za otkucaje 140, koja si sedmica???Stvarno ne znam al slazem se s Arinom da odes po jos jedno misljenje, i dobrodosla na RR forum
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 23:23:53
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
javila bi ja ne brini se
sta je bilo kod tebe na kontroli nisam citala..jesil odskrinuta bar malo??
nista, doduse nije me ginekoloski gledala vec preko stomaka sa uzv i kaze OCUVAN GRLIC a ja bolove imala cijelu heftu, vidjecemo sad u pon aBd cu imati ginekoloski
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 7:16:18
Lulu_08
Jutro zenice, kako ste mi jutros, kako bebice slusaju?
Ja evo malo virim pa hocu L. da vodim na kontrolu doktorici, ali sve cekam bar malo magla da se digne pa onda da krenemo, a bolje je ranije predati knjizicu doduse, mah ko ce biti pametan.
Hajde big hug od nas!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 7:50:56
dzenyA
jutro zenice moje,kako ste mi sve redom da vas ne nabrajam mogu neku zaboravit? Arina sto ces na carski jel dosad bio carski ili....?I ja bi pa da vidim s dr.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 8:37:24
veki_aki
Dobro jutro drage moje! Kako ste mi danas? Vidi sto se bebica nadigla jutros , nadam se da nije da je sta muci... Andjelo dobro dosla, nadam se da ces se ovdje ljepo druziti i provesti trudnocu lagano i bez briga. Bradikardija koliko ja iz srednje znam je usporen rad srca, ali to ti nista ne mora znaciti.Mislim da je najpametnije da odes po jos jedno misljenje, bice to sve ok. Gerbo, kako si nam jutros?Nemoj se bonicko nervirat, ja mnrzim bit zatvorena u kuci, a poslje poroda mi se potrefila zima i tako sam znala po 10 dana ne provirit nigdje i mislila sam nikad kraja a sad klipan veliki ide u skolu ja radim, hodamo svuda...to ce brzo proci, samo se ti ne sekiraj.Evo za tebe ! Mama21e ja mislim da dr.Masicu mozes vjerovat jer svi kad imaju kakve probleme idu njemu ko velikom strucnjaku, prema tome ako on kaze da je ok onda je ok! Ostale kako ste mi?Veliki za sve!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 9:07:27
dush
Dobro jutro drage moje !
Andjelo, dobro dosla. I ja sam 19+5 danas! Za otkucaje srca ti ja nista ne znam reci, sa 13+ sedmica su bili 124, ali sada kada sam bila prije sedam dana, nije mi nista napisao u knjizicu, tako da stvarno ne znam. Idi po drugo misljenje, ako nista bit ce tebi lakse.
Miracle, ja da sam na tvom mjestu ja bih otisla doktoru, ako te bas boli. Bolje i da budes malo u bolnici nego da se ne daj Boze sta desi bebiju. Ali mislim da je to nromalno, procitah negdje da stomo pocinje malo vise da boli s ulaskom u 5 mjesec (17+6). Ja sam pitala dokotra je li normalno da me bas dole pritisce toliko kada npr hodam malo vise ili duze stojim, kaze da jeste, da zamislim da jednu dinju imam u stomaku koja pritisce dole :) I da tijelu treba malo vremena da se navikne. Ali ako tebe bas puno bolli, idi draga na pregled, nemoj da cekas i da te strah.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 9:07:41
smajli80
Morgen bembele žemske
Kako ste mi,šta rađukate? Vidim još ni jedna nije prešla u bebe o-1...Šta je reći Bebice kod tebe još uvijek ništa,bebiju se ne ne izlati van .Zima joj .
Kod mene ništa novo ležim i režim ,ucrvaću se na ovoj ugaonoj,ostaće obrisi moga tijela . Nekad me boli-onda pustim koju suzu ,kad ne boli skačem od sreće .Baš mi je dosadilo a tek sam 29ned.
Na otpusnoj mi međuostalog piše PVU-mediopolaran.Zna li koja od vas šta to znači Zasad toliko čujemo se kasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 9:22:47
Anoniman
Jutro bembele
Ja se sugnijezdila kod svojih, mm radio nocnu. Uh jesam se ulijenila
Vidim pisete o bolovima i probadanju. Mene je od pocetka trudnoce probadalo i boljelo pa sam se vjecito zalila doktoru. Nikulin me slao na pretrage ali nista nije pokazalo. Cak sam isla i na komisiju za serklaz ali sam bila zabetonirana, pa ni to nije trebalo. Do dana danasnjeg niti jedne kontrakcije nije bilo. Kaze covjek tako mi grah pao Tako da je zakljucak da sam osjetljivije prirode i teze nosim pa me svaka promjena drugog stanja smeta Evo nas dogurasmo s urednom trudnocom 35 + 1
A o curkanju iz grudi... uh... poslije spavanca presvlacenje. To me vec mjesec dana prati. Nekad pomislim da bi vec bila sposobna dojiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 9:26:56
mala75
dobro jutro i od mene, vidim vi ste poranile pravo, ja zaspala tek jutros oko 5 i do pola 9, a kolika je noć kad se nespava i evo me baš sam nikakva, sva usporena, jedva sebi kafu napravila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 9:30:38
Nina_Lana
Jutro i od nas...Ja vise ne znam sta da radim, toliko sam prehladjena da jedva disem...imam osjecaj da mi nista ne pomaze,,,pored svega i pored gyniprala kontrakcije ne prestaju..Moram na kontrolu da vidim da mi pojaca dozu...I jos da mi je da se natjeram na mirovanje, ali pored djeteta koje je samnom po cijeli dan prehladjeno kao i ja, nema sanse ni za to Valjda ce prestati ovih dana, jer iduce sedmice se jos i selimo...uhhhhh
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:09:35
animagical
IZVORNA PORUKA: smajli80
Morgen bembele žemske
Kako ste mi,šta rađukate? Vidim još ni jedna nije prešla u bebe o-1...Šta je reći Bebice kod tebe još uvijek ništa,bebiju se ne ne izlati van .Zima joj .
Kod mene ništa novo ležim i režim ,ucrvaću se na ovoj ugaonoj,ostaće obrisi moga tijela . Nekad me boli-onda pustim koju suzu ,kad ne boli skačem od sreće .Baš mi je dosadilo a tek sam 29ned.
Na otpusnoj mi međuostalog piše PVU-mediopolaran.Zna li koja od vas šta to znači Zasad toliko čujemo se kasnije
ovo ne postoji..ali je to vjerovatno medioponiran ili u prevodu-smjesten u sredini, a ne npr sakroponiran tj prema tvojim ledjima usmjeren..u tvojoj sedmici nema nikakvog znacaja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:15:34
Arina
Jutro i od nas.......
Ja bas sinoc nisam nesto spavala dobro....bebi je vec njesec dana glavicom dole i ne okrece se....ali sinoc je izgleda pokusao pa se upoprijecio...onda me mommacki jednom dole "odvalio" da sam vrisnula.....onda se ja okretala malo paonaj polozaj na sve 4 ...i mogu vam reci da se vratio opet na staro.....uzasno je kad dole udara.....bas boli......
Inace ok.....neko me pitao gore zasto na carski idem....pa zato sto sam oboje rodila na carski pa sad moram htjela ne htjela.....prvi porod isao zadkom...malo plodne vode a beba krupna bil 4050.....drugi put htjela prirodno...ali ja uska i nikako se nisam mogla otvoriti...tako da sam zavrsilaopet na caarskom....e sad je maternica rezana dva puta ....pa bi popusala od kontrakcija tako da sad ne smije sve i da hocu....ali nema veze......CR nije nista strasniji od prirodnog....i jedan i drugi porod mogu biti i laki i teski...sve zavisi.....meni je recimo prvi CR bio jako tezak...dok drugi....super...ustala odma sutra i izasla polako u posletu kad je muz dosao....tako da sve ovisi .... Ovaj put ce mm biti kod nas u sali pa ce biti jos bolje .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:15:58
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
Jutro i od nas...Ja vise ne znam sta da radim, toliko sam prehladjena da jedva disem...imam osjecaj da mi nista ne pomaze,,,pored svega i pored gyniprala kontrakcije ne prestaju..Moram na kontrolu da vidim da mi pojaca dozu...I jos da mi je da se natjeram na mirovanje, ali pored djeteta koje je samnom po cijeli dan prehladjeno kao i ja, nema sanse ni za to Valjda ce prestati ovih dana, jer iduce sedmice se jos i selimo...uhhhhh
Mogu misliti kako ti je.Stvarno s djecom mirovanje nema sanse. Zelim ti da brzo ozdravis. Nadam se da ti neko ima pomoci oko selidbe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:20:20
Arina
Uh zaboravila....pa danas punih 30 sedmica...masallah...ulazimo u 31.....a sutra 69.day to go...znam da je nesto taj broj bitan...ali ne znam zasto .....znam da je Bebica to isticala ...ali ne skontah zasto je bitan...ali nema veze uglavnom se usitnjava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:25:38
mamina princeza
samo da vam mahemn zenice. odoh polako da se spremam na ovu skolu dojenja sto me pauza uputila pa vam javim utiske da se i vi prijavljujete:) pozz svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:26:46
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana
ovako je isto kod mene bilo prije par dana pa znam kako ti je ... samopolako cuvaj sebe koliko mozes is ve ce to abd proci!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 17.11.2011 10:45:27
smajli80
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: smajli80
Morgen bembele žemske
ovo ne postoji..ali je to vjerovatno medioponiran ili u prevodu-smjesten u sredini, a ne npr sakroponiran tj prema tvojim ledjima usmjeren..u tvojoj sedmici nema nikakvog znacaja
Da upravu si -medioponiran.Nisam dobro pogledala-spavala sam svega 3h noćas pa sam malo .
Sve ostalo mi mi je jasno-uloživ,skraćen ali mi ovaj termin nije bio jasan. U svakom slučaju hvala na odgovoru Vidim tu smo negdje u nedeljama malo si ispred mene,i ti se tješiš kao i ja aj nema još puno a ono ima još 6- 7 ned kao nije to ništa. Preguraćemo i to,treba samo malo strpljenja. Pusa svim -taooooooo!!!!