|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
17.11.2011 16:38:13   
Bebica11
Ja ne znam sta je sa ovim mojim stomakom, i probavom, sad sam 3-4 puta isla u wc da izvinete i tako me boli od vrha prema dnu, jedva sam sebi doslauser posted image ovo mi je 2.put kako sam usla u 9ti a jedem sasvim normalnu hranu koju cijelu trudnocu konzumiram al sam postala preosjetljiva il se tijelo cisti, pojma nemam...user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3851
17.11.2011 16:44:25   
Bebica11
Heeej zenice javila mi se upravo Anica1 s GAK-a, sutra je na programu za CR aBd, zelim joj sve naj i njoj i bebici, sjetite je se u dovi, uh ja sam tako uzbudjena valjda sto smo ublizu terminom, samo sto se nisam rasplakala od sreceuser posted image sto ce Anica sutra ugledati svoje bebce aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3852
17.11.2011 16:55:09   
gerberka
bebice to ti se tijelo priprem za porod user posted image user posted image user posted image

zene moje ja odoh u 6 na pregled bas me strah zbog ove dks, svk vrijednost je iznd ili ispod, s zvjezdicama..odstupnj su minumaln p se nadm da je to ok u trudnoci

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3853
17.11.2011 17:00:49   
plava72
veče žene user posted image

gerberka sretno kod dr-a user posted image

bebice ja sam čitala da žene dobiju proliv kad se porod bliži al haman da i to nije tačno jer ga ja još nisam dobila (znam da sve ovisi od osobe do osobe)
ja sam već u 40.sedmici a moj bebač ne najavljuje ništa još....jedino što je
danas dosta mirnija u stomaku...user posted image

sutra abd kod doktora ako se šta ne desi u toku noći

svim ostalim trudnjačama veliki user posted image user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3854
17.11.2011 17:25:18   
Bebica11
plava72 hajde da ti bude sretno aBd, da i tvoja bebica brzo stigne, javi nam se sutra s kontroleuser posted image

jos da tebe,drznicu i sonju hairli docekamo s lijepim vijestima pa slijedim ja, jedino ako vas ne preteknemuser posted image

gerberka moji nalazi redovno imaju po 8 zvjezdica, ne sekiraj se, cekamo te s vijestimauser posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 3855
17.11.2011 17:28:50   
gerberka
bebice nadm se da cu biti zvijezda veceri, al ne po ovim zvjezdicama user posted image vec po dobrim vijestimauser posted image ..hej zene pregled trje oko sat i po,  ond sam kod mame, ocekujte me vecers, tko d znate , d ne brinete..hvl cure moje na podrsci user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3856
17.11.2011 18:22:22   
mamina princeza
Evo da se javim sa iskustvima iz skole za dojenje:) Meni je stvarno super i mogu samo preporuciti. Ako nekom treba info ili kontakt moze mi se javiti na pp d an ereklamiram ovdje mada mislim d aj eovakva reklama uvijek dobro dosla. Super organizovano jos kako je tek na pocetku meni se bas svidjelo.

Mogu trudnice u bilo kojem peridou koje zele nauciti vise o dojenjui ishrani bebe i kansije - gratis je do nove godine traje dva puta po dva sata. Pauza hvala na informacijama! Rekla sma da sam info dobila od tebe pa eto da znas:)  Bas je ono namjenjeno da s eunaprijed nauci osnovno a ne kad dodje do problema da s ene mogu prepoznati i belaj. Nego da se unaprijed inofrmisemo maksimalno i postavimo sva pitanja koja mogu. Meni je i dalje ona knjiga od Lejle Ka najbolja literatura za dojenje al i ovdje se dobije dosta brosurica i nije na odmet a eto kako je i gratis jos bolje. Sad nije jos previse rasirena informacija o ovome pa nije guzva posebno u ovom dnevnom terminu pa je jos bolje.

Ja sam vise dosadna s ovim dojenjem !!! Hihihi al i tamo mi kazu najvise zene koje nisu uspijele prvi put dok cekaju drugo najvise se informisu i prao ih se puno poslije bas takvih posveti radu  na takvim stvarima:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3857
17.11.2011 19:34:58   
Sonja
haj mile moje
nisam prije stigla da se javim

bila sam na kontroli sve je ok..grlic 1,5cm zatvoren ali mekan
dobila sam i uputnicu a ako nista ne bude onda opet za 7 dana na kontrolu
nisam se nista udebljalauser posted image tako da sam u poslijednje 3 sed. dobila samo 500gr

sinoc sam se cula sa Drznicom..nije imala nesto interneta pa se nije javljala ..uglavnom dobro je i jos 2u1

bas mi je drago za Anicuuser posted image blago njoj sutra ce biti sa svojim zlatom..nek joj je sa srecom

danas mi prica jedna zena da je neki dan bila (zbog neceg) na porodjajnom i da su zenu prirodno porodili a beba bila na zadakuser posted image
znaci nije sigurno da rade carski rez..
pa sad ne znam da li me vise strah prirodnog poroda na zadak ili carskoguser posted image bas sam se prepala

bebice kako si mi ti??
i ja sam neki dan imala proliv cijeli dan al prestao je sutradan..
sad ne znam mozda bebi pritisce a i organizam se priprema

pusaaaaa

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3858
17.11.2011 19:43:31   
Bebica11
Sonja pa fino ti se skratio grlic, bar to, i jos mekan, napredujesuser posted image

smirio mi se stomak, sad me bocka pomalo, pojela sam 7 medinskih hurmi pa vidjecemouser posted image , hvata me sa strana ono isto kao kad puno hodas pa se umorisuser posted image

ja mislim da zenama prvo izmjere kukove i sl prije nego sto pokusaju taj porod na zadak, al ne sekiraj se, bice sve uredu, tebi svakako govore da ces na CR aBd ako se ne okreneuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3859
17.11.2011 19:51:41   
Sonja
ma ne znam sta da ti kazem..govori moja dr. da cu najvjerovatnije ali nema ona nista sa onim na GAK-u..oni ne uvazavaju misljenje dr. i DZ tako ti je kod nas...kad im nesto kazes da ti je tvoj dr. rekao samo odmahnu glavom i kazu nemamo mi nista s njim
pa me bas strah uhvatio..cula sam svakake price sto se tice prirodnog poroda na zadak..da se napate i beba i mama i da moze doci do komplikacija...
uh reko kud mi zena rece bas me nasikirauser posted image

zna li neko kako da ublazim bolove u preponamauser posted image
molim vas da napisete ako znate jer meni dodje da placem kad ustajem i tek pocnem da hodam..uzasni su bolovi majke mi
pitala sam dr. al ona kaze da je to normalno..pa ok mozda i jeste ali ja ne mogu da se krecemuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3860
17.11.2011 19:53:02   
animagical
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Evo da se javim sa iskustvima iz skole za dojenje:) Meni je stvarno super i mogu samo preporuciti. Ako nekom treba info ili kontakt moze mi se javiti na pp d an ereklamiram ovdje mada mislim d aj eovakva reklama uvijek dobro dosla. Super organizovano jos kako je tek na pocetku meni se bas svidjelo.

Mogu trudnice u bilo kojem peridou koje zele nauciti vise o dojenjui ishrani bebe i kansije - gratis je do nove godine traje dva puta po dva sata. Pauza hvala na informacijama! Rekla sma da sam info dobila od tebe pa eto da znas:)  Bas je ono namjenjeno da s eunaprijed nauci osnovno a ne kad dodje do problema da s ene mogu prepoznati i belaj. Nego da se unaprijed inofrmisemo maksimalno i postavimo sva pitanja koja mogu. Meni je i dalje ona knjiga od Lejle Ka najbolja literatura za dojenje al i ovdje se dobije dosta brosurica i nije na odmet a eto kako je i gratis jos bolje. Sad nije jos previse rasirena informacija o ovome pa nije guzva posebno u ovom dnevnom terminu pa je jos bolje.

Ja sam vise dosadna s ovim dojenjem !!! Hihihi al i tamo mi kazu najvise zene koje nisu uspijele prvi put dok cekaju drugo najvise se informisu i prao ih se puno poslije bas takvih posveti radu  na takvim stvarima:)

ja vjerujem da ces uspjeti i to bez problemauser posted image samo ne odustaj iz pocetka, nista ne dodaji, ne daj cuclu i poslije je super-lahkouser posted image a moram reci i prakticno i ekonomicnouser posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3861
17.11.2011 20:00:27   
anđelo
Sonja što se tiče bolova u preponama,probaj da miruješ i koristi jastuk za dojenje ,stavi ga između nogu i ispod nogu.Koja si sedmica ,pretpostavljam da si pri krajuuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3862
17.11.2011 20:26:42   
Sonja
hvala ti na savjetu
ali mene ne boli dok sjedim ili lezim vec kad treba da ustanem
a i inace koristim jastuke dok lezim
37+4 samuser posted image
jos malo i kraj aBd al vec sam poludila od ovih bolova

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3863
17.11.2011 20:30:02   
anđelo
E pa super,smiri se i lezi,odmaraj,muža angažujuser posted image maksimalno,a bolovi jesu normalni ipak si pri kraju,nemaš još puno.Odmaraj još malo,skupljaj snagu ,trebaće tiuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3864
17.11.2011 20:55:10   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

hvala ti na savjetu
ali mene ne boli dok sjedim ili lezim vec kad treba da ustanem
a i inace koristim jastuke dok lezim
37+4 samuser posted image
jos malo i kraj aBd al vec sam poludila od ovih bolova

user posted image user posted image user posted image

vjerujem ti

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3865
17.11.2011 21:06:35   
Sonja
bebice samo se ti smiji

ocito da cemo se nas dvije smijati do kraja
a Anica nas prestizeuser posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3866
17.11.2011 21:12:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

bebice samo se ti smiji

ocito da cemo se nas dvije smijati do kraja
a Anica nas prestizeuser posted image user posted image

jest i ja sam to pomislilauser posted image user posted image user posted image

mene sa strana hvataju bolovi i po dnu stomaka kao da sam se umorila a evo cio dan lezim, odoh pilav sad praviti, malo sam gladna a strah me bilo sta jesti ko kad mi je probava poludilauser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3867
17.11.2011 21:34:40   
plava72
ja svratila da vidim ima li vijesti od gerberke a nje nigdje...valjda je sve ok čim
sijeli...user posted image

bebice hvala na lijepim željama...user posted image  

sonja i mene bole prepone kad hoću ustati iz ležećeg položaja a dok hodam i radim po kući nikakvih problema user posted image

meni stomak smeta i neda mi se naginjati nad laptop pa ja ovako nakratko uletim...pusa svima user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3868
17.11.2011 21:34:51   
animagical
nije ti probava poludila, jedi sta god ti se jede, to je sasvim normalno i taj proljev ne treba tretirati

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3869
17.11.2011 21:43:07   
enči80
Sonja ima još vremena da se okrene,meni se moja A okrenula u 39.sedmiciuser posted image

Bebice znaš da smo animagical i ja nonstop visile u wc-u pred kraj trudnoće,to ti je sve normalno...Selma je čak knjige čitalauser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3870
17.11.2011 22:12:07   
gerberka
evo i nas user posted image

user posted image je mashAllah i hvala Dragom Allahu to je najvažnije user posted image
doktor je malo vise gledao desni bubreg, ko učinila mu se bila cistica, ali je onda rekao da je ok iako će pogledati opet slj put..mjeruh se puni, user posted image mokri tako da smatra da je sve super user posted image
gledao je mozdane komore, sve mashAllah po mjerama ko i sve druge dimenzije..iii okrenuli smo se na glavicu user posted image i pokazali doktoru da smo braco user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kaze dr pravilna, slatka glavica..cve , cve mamino jeepooo user posted image

jetra, želudac, slezena, brojali prstiće..bombona naša user posted image ostali smo do 20:00huser posted image
hvala Allahu još jednom na ovom svemu!!!

Ja se dalje ne otvaram, vrh prsta uloživa, grlić zatvoren..ukinut apaurin, ginipral 3x1user posted image
upalice jos ima, vaginalete i antibiotici
da ponovim trombocite za desetak dana
uzeo mi je papu, ništa strašno user posted image

eto cure, mnogo smo sretni user posted image hvala Bogu user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3871
17.11.2011 22:18:37   
Bebica11
mashaAllah gerberkouser posted image user posted image user posted image na lijepim vijestima, i cestitke na braciuser posted image da ti je ziv i hairli, nekako sam imala predosjecaj da je u tebe bracouser posted image ne znam sto, odmaraj sada i opusti se, nadam se da ce ti odsad dani brze i lakse prolaziti aBduser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3872
17.11.2011 22:22:28   
gerberka
hvala ti bebice user posted image amin! i tebi i tvojoj pincezi sve najbolje user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3873
17.11.2011 22:31:40   
gerberka
bebice, jesi ti meni govorila za dietfarm i farmamed prenatal..koji sadrzi omegu 3 i 6? ja pitala dr on kaze moze i to je super, l sad ne znm koji je user posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3874
17.11.2011 22:34:02   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

bebice, jesi ti meni govorila za dietfarm i farmamed prenatal..koji sadrzi omegu 3 i 6? ja pitala dr on kaze moze i to je super, l sad ne znm koji je user posted image  

nisam ti ja za taj govorila, ne sjecam se ni ja ko je, samo sam rekla da i u PREGNITALU ima omega3 i 6 koji ja pijem

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  153 154 [155] 156 157   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *