|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1256 1257 [1258] 1259 1260   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
16.11.2011 11:30:37   
palachinken
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Palachinken u ALNATURA kasicama nema secera. Pise susse nur aus fruchten. I nema glutena nikako  tj nema zvjezdice kad apise ohne gluten.

Kasice nisu problem, ustvari generalno voce i povrce cu gledati da sama pravim, imam mladu mrkvicu, domace bundevu, jabuke, krompir pa polako bez zurbe, svake sedmice po jedno. Pahuljice cu kupiti, rizu i proso, pa mijesati s povrcem.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31426
16.11.2011 11:32:44   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: palachinken

Za 2 mjeseca

A da napraviš malu zalihu u zamrzivaču svog mlijeka? Pa ako mladi gospodin baš ne bude gotivio flašicu možeš svoje mlijeko dodati u na vodi gušće skuhane žitarice i napraviti mliječnu kašicu. Mada je sve stvar upoznavanja i navike. Da malo počnete eksperimentisati?

Imala sam zalihu, nekih pola litre i nije mu se svidjao okus, pa je propalo tokom experimentisanja sa davanjem. Probala i s onim zagrijavanjem pa hladjenjem prije zamrtzavanja, jok. Eh, mogla bih praviti zalihu za kašice, kako mi to nije naumpalo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31427
16.11.2011 11:43:34   
sweet insanity
ja otisla na to da prcicas o kasicama. steta sto kod nas nema tih alnatura u kutijama na neto vidim ima dosta i bez cukera, barem pise prirodni secer. 3 dana je fino podnijela 5-6 kasikica-svaki dam manje pljuje a ostarak ja potamanimuser posted image

i meni je mama nasla od neke tete na pijaci domacu mrkvu i jabuke, jucer poslala pa cu to sa zitaricama mijesat. A kad zitarice krenem same, da ih miksam sa svojim milk?

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31428
16.11.2011 11:46:09   
sweet insanity
Lejla Ka, koji prizvodi imaju secer, da ne kupujem dzaba?Jel to mislis na hape u kutijama tipa banana i breskva i sl?

Neposredna veza do poruke: 31429
16.11.2011 11:48:15   
Emica_sa
Ja voce uopce ne dajem,samo kasice vocne,nemam domace voce,i nikome na pijaci ne vjerujem da nije prskano

Neposredna veza do poruke: 31430
16.11.2011 11:48:22   
Cickolini
Sweet znam da to pise i da to govore, ali ja zaista nisam imala nikakvu tabelu i nisam slijedila nikakva pravila. Ja sam otisla u prodavnicu kupila kasice na kojima pise 6 mj i djetetu prvu s reda i tako svaki dan do dana danasnjeg. Ujutro vocnu popdne slanu.

Ja sam pokusala da nadjem dobru tabelu, ali vjeruj mi to je nemoguce i svaka se razlikuje. Nisam puno razmisljala. Jedino sto sam skuhala ja par puta nisam nikad ni kapi ulja dodala, a ni soli. Ne pije sokice ni caj. Samo vodu i to kad se sjetim.

I moja D pocne gurati kasiku ili hoce sama, ali ja sam od prvog dana uvela isti red kod hrane. Dam koliko ja mislim da treba uvjek jede u isto vrijeme i na istom mjestu. U svojoj stolici i sad kad je stavim u stolicu odmah pocne skakati od srece zna da ce jesti ahahahaa...

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

Neposredna veza do poruke: 31431
16.11.2011 11:54:38   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Lejla Ka, koji prizvodi imaju secer, da ne kupujem dzaba?Jel to mislis na hape u kutijama tipa banana i breskva i sl?

Ruku na srce, svi industrijski. Čak i oni koji istaknu da ne dodaju šećer dodaju neki vid zaslađivača, ali takav da je u "skladu sa dozvoljenim" što po negdje piše najsitnijim mogućim slovima na nekom zapečku ambalaže, pa nisu obavezni da ga napišu u Ingridients. Od pahuljica do kašica u teglicama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 31432
16.11.2011 12:03:27   
sweet insanity
Ma ne moze covjek bit pametan, vamo prskano vamo ovo ono, ja sam jedan dan dala kuhane jabuke a drudga dva alnaturine kasice, po malo ciste neka se navikne jer mi u januaru pocinju konkursi pa ako Bog da da bude posla neka ima makar jedna obrok kako treba. Ove sa AD-om joj ne smijem dat i ne znam kako da izmajmunisem mlijecni obrok ako dobijem posao jer nece flasicu. MOzda nisi vidjela da sam poklekla i dala joj 25 ml humane u snu i ona je cijelu noc povracala i pravac kanta, kud mi uopste ostade od onda u visecoj tako da sad ne smijem se usudit zapocinjat nista sto sadrzi vec AD. Eto poceli smo lagano sa ulaskom u 6. mjesec. i dr nam keze po svemu da je spremna al d amogu cekat do 5 i pol i mi krenemo lagano kusat po malo. A eto ja sma bas bas na netu nasla za alnaturu d aih i kontrolisu i da oni spdaju u zdravu prehranu kako i za odrasle tako i za bebe al hajde ti znaj........a koliko je sigurno zamrznuto povrce?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31433
16.11.2011 12:09:30   
animagical
eh da se i ja uvalim kad pricate o alternativnoj prehraniuser posted image meni u februaru krecu neke obaveze na faxu, necu puno izbivati,ali eto oko 3-4 sata mozda tri puta sedmicno...sta da mu nana radi kad ogladni? imace nekih 5 mjeseci... meni je problem sto ja i izdajanje ne funkcionisemouser posted image ni rucno ni pumpicom pa cak ni elektricnom pumpicomuser posted image sve probala...nema sile da izadje vise od 10mluser posted image da li da mu nana cuda izvodi dok ja dodjem ili da se nesto drugo domisljam...?? ono sto je belaj je kad kod nas snijeg napada ni kombi bas ne radi, taxi nece na sedrenik zimi jer valjda jadni ne znaju kako bi sisli a ja i voznja po zaledjenom smo nula bodova, pa me strah da bi ponekad mogla i okasniti kuci

Neposredna veza do poruke: 31434
16.11.2011 12:22:14   
mala_sa
Dan i od nas user posted image
Vidim i danas se prica o dohrani user posted image

Nama je prva dohrana bila rizne i kokuruzne pahuljice smuckane sa mojim izdojenim mlijekom. To je trajalo nekih 15ak dana pred nocno spavanje. U tome smo i poceli sa kuhanim povrcem (koje sam na pocetku ja kuhala i kupovala BIO) - os samog pocetka mu nisam davala ono po 5-6 kasikica vec koliko on hoce. Kasnije smo ubacili i kupovne kasice, tako i dan danas, nekad kupovnu - a nekad mu ja skuham i sam je sebi povecavao kolicinu, sad je na onim 190gr. Sad gledam da jede samo raznovrsno, npr jutros je pojeo mlijecnu hapu (pahuljice sa jabukom i bananom), veceras ce povrce sa mesom, a ostatak samo dojenje. Dok npr kad jede samo cisto voce i povrce (bez mesa i pahuljica) onda mu navecer dam jednu flasicu riznih pahuljica za laku noc (da bi ga imalo sta drzati). Takodjer nismo se drzali ni onoga da sve isprobava posebno, npr tikvicu sam mu dala odmah pomijesanu sa mrkvom, jer je sama uzasno bljutava. Sokice nikako ne pijemo, vodu kad se mama sjeti, i ponekad popije hippov caj za probavu.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31435
16.11.2011 12:29:42   
taurus
ma dajte žene drage nema potrebe za tolikim razmišljanjem
pa ako ni jedna kašica i ni jedno AD ne valja šta onda dati bebiuser posted image
šta sam trebala ja koja nisam nikako dojila, pustit bebu da gladuje jer ništa drugo nije zdravouser posted image

ne kažem da treba bebi davati šećer, ali mislim da od toga u tragovima im neće ništa biti, pa ne mogu se čuvati pod staklenim zvonom i dojiti čitav život

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31436
16.11.2011 12:32:31   
taurus
animagical pošto je kod tebe tako specifična situacija, ja bih bebu 10-ak dana prije nego kreneš na predavanja počela navikavati na povrće i kašice one koje se prave sa vodom i idu od 4. mjeseca života
šta drugo da joj tvoja mama daje dok tebe nema, a ne možeš napraviti zalihe svog mlijeka

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 31437
16.11.2011 12:35:35   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: animagical

eh da se i ja uvalim kad pricate o alternativnoj prehraniuser posted image meni u februaru krecu neke obaveze na faxu, necu puno izbivati,ali eto oko 3-4 sata mozda tri puta sedmicno...sta da mu nana radi kad ogladni? imace nekih 5 mjeseci... meni je problem sto ja i izdajanje ne funkcionisemouser posted image ni rucno ni pumpicom pa cak ni elektricnom pumpicomuser posted image sve probala...nema sile da izadje vise od 10mluser posted image da li da mu nana cuda izvodi dok ja dodjem ili da se nesto drugo domisljam...?? ono sto je belaj je kad kod nas snijeg napada ni kombi bas ne radi, taxi nece na sedrenik zimi jer valjda jadni ne znaju kako bi sisli a ja i voznja po zaledjenom smo nula bodova, pa me strah da bi ponekad mogla i okasniti kuci

Ja bih mu davama jednu od mlijecnih kasica koje idu sa vodom, ili bih mu uvela jednu teglicu (vocnu ili povrtnu).

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31438
16.11.2011 12:37:42   
Lady26
IZVORNA PORUKA: taurus

ma dajte žene drage nema potrebe za tolikim razmišljanjem
pa ako ni jedna kašica i ni jedno AD ne valja šta onda dati bebiuser posted image
šta sam trebala ja koja nisam nikako dojila, pustit bebu da gladuje jer ništa drugo nije zdravouser posted image

ne kažem da treba bebi davati šećer, ali mislim da od toga u tragovima im neće ništa biti, pa ne mogu se čuvati pod staklenim zvonom i dojiti čitav život

Svaka cast, hjela sam isto napisati ali ne zelim ulaziti u raspravu...moja curica je "odrasla" na AD, tim kasama sto se mute i na vodi i na mlijeku....
Nisam u 90% pratila tabele nego svoje dijete....svaka tabela za sebe, svaka kaze drugacije...pa ti budi pametan koju da pratis... 

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 31439
16.11.2011 12:39:05   
animagical
ja sam se domislila jedino mozda rizinim pahuljicama s vocem? moj momak flasice ni ad nije htio ni u porodilistu, kada su mu nudili naravno bez pitanja mameuser posted image   i na sam pokusaj cucle se zgadi... znaci jedino hranjenje na kasiku dolazi u obzir

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 31440
16.11.2011 12:39:22   
sweet insanity
ma ok je to nego moja povracala od humane pa to kazem, a nije da ne bih htjela dati kasic ekoje sadrze AD, ja sma prva odrasla na njem, dojila me mama samo mjesec i pol.

Nego sad vidim i Alnatura, bilo ispod papira s aprevodom, dodavanje boje i konzervansi prema zakonu, jel to unaci da ih ima?user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31441
16.11.2011 12:40:58   
sweet insanity
Ko zna njemacki neka prevedeuser posted image ja sma skontala tako.

alle landwirtschaftlichen Zutaten stammen zu 100 % aus ökologischem Anbau
   als Bio-Produkte ohne Gentechnik erzeugt und verarbeitet
   von Natur aus salzarm
   zum Würzen werden nur Kräuter verwendet
   ohne Zusatz von Aromen und Aromastoffen
   ohne Zusatz von Farb*- und Konservierungsstoffen*

* laut Gesetz

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31442
16.11.2011 12:41:41   
animagical
sweet naravno da imauser posted image sta ti mislis kako te teglice stoje na policama mjesecima a ne promijene se? izribaj jabuku pa vidi sta joj bude

Neposredna veza do poruke: 31443
16.11.2011 12:44:49   
enči80
Animagical probaj da izdajaš kada ti je A na jednoj(.) a ti na drugu stavi pumpicu.Ja sam se tako uštelila jer pošto moram A da vodim na nepotrebne kontrole da bi mi Z imala šta da jede.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 31444
16.11.2011 12:47:31   
enči80
Jedno pitanje za mame koje doje,kada prestaje curenje sa (.)?Zar meni to ne bi već trebalo prestatiuser posted image Kupovala one blaznice ma ništa mi ne pomogne...sinoć mi sva pidžama mokra bila i to baš mrzimuser posted image ...sva se ukiselimuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 31445
16.11.2011 12:47:47   
animagical
enci probala sam...on je sada toliko zivahan da se sve igra dok doji..cupka jednom nogom, valjda iz cejfa, pa se odmakne da guguce, usput mi nabije nogom izdajalicu...ugl prospem pola, ne moze vakuum da se odrzi uz toliko igranjeuser posted image  

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 31446
16.11.2011 12:49:05   
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80

Jedno pitanje za mame koje doje,kada prestaje curenje sa (.)?Zar meni to ne bi već trebalo prestatiuser posted image Kupovala one blaznice ma ništa mi ne pomogne...sinoć mi sva pidžama mokra bila i to baš mrzimuser posted image ...sva se ukiselimuser posted image

nekom za mjesec nekome za pola god a moze i kasnije...meni curi povremeno i nema velike veze s njegovom duzinom spaanja...nikako da odgonetnem sto nekad curim a nekada ne

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 31447
16.11.2011 12:49:44   
Anoniman
alle landwirtschaftlichen Zutaten stammen zu 100 % aus ökologischem Anbau
als Bio-Produkte ohne Gentechnik erzeugt und verarbeitet
von Natur aus salzarm
zum Würzen werden nur Kräuter verwendet
ohne Zusatz von Aromen und Aromastoffen
ohne Zusatz von Farb*- und Konservierungsstoffen*

* laut Gesetz

sweet...
svih poljoprivrednih sastojci su 100% organski uzgojenim
   generira kao bio-proizvode i obrađuju bez genetski inženjering
   naravno, malo soli
   se koristiti samo za začinsko bilje
   bez dodanog okusa i mirisa
   * bez dodanog konzervansa i boja *-

* Prema zakonu
To kaze cika google user posted image

Hvala vam drage sto pitate, u petak ce biti gotovi nalazi pa cemo vidjeti sta kazu.

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 31448
16.11.2011 12:52:23   
mala_sa
Nego sad vidim i Alnatura, bilo ispod papira s aprevodom, dodavanje boje i konzervansi prema zakonu, jel to unaci da ih ima?

Sweet ma naravno da oni to dodaju, pa evo npr kad izblendas babnu, nakon 15min stajanja - sva pocrni, a kupis kasicu od banane i ona je iako tu stoji vec mjesecima i dalje jako zuta... ali vala ja nekad nemogu sama sebe da gledam i jos da i njemu sve kuham - nista mu od jedne teglice nece biti, isto tako ni od pahuljica u kojima ima "malo" dodanih secera ili Ad-a... uostalom draze mi je da pojede i taj secer, nego da pojede sve silne hemikalije kojima je prskano voce i povrce iz Spanije (ovdije u decembru i januaru imamo kupiti paradaiz, krastavice, dinje, lubenice... i sl user posted image )

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 31449
16.11.2011 12:54:34   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: enči80

Ja i sad curim, pogotovo kad on doji jednu (iz druge potok tece) user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 31450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1256 1257 [1258] 1259 1260   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1256 1257 [1258] 1259 1260   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *