|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1255 1256 [1257] 1258 1259   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
16.11.2011 9:38:27   
Emica_sa
A auta se vozaju po 50000 hiljada nas mentalitetuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31401
16.11.2011 9:42:36   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Levis 501, na meni 500 u djepu 1. Nasa posla.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31402
16.11.2011 9:43:13   
Cickolini
Kad je grijanje upitanju slazem se da su toplane dobre, ali ne svima. Ima zgrada kojima je grijanje jako slabo i ljudi nece da placaju. Mi smo imali poslovni prostor u jednoj zgradi u Hrasnom i kompletna zgrada nije htjela da placa (nismo ni mi jer je tako vlasnik rekao) jer apsolutno nema grijanja .... radijatori ma ili mlaki ili ledeni ...

U mom stanu u Hrasnom je opet druga prica, bas je fino toplo i nikad nismo imali problema, ali opet ne moze se ni porediti sa stanom od moje prijateljice (koji je isto u Hrasnom) jer kod nje je sauna. Mada meni sauna i ne treba meni je dosta.

Samo ja moram placati grijanje evo vec dkoro dvije godine, a ne zivim tamo. Glupo mi je sto se ne moze iskljuciti ...

Velike su razlike ...

< Poruku je uredio Cickolini -- 16.11.2011 9:51:31 >

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31403
16.11.2011 9:45:18   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: palachinken

Levis 501, na meni 500 u djepu 1. Nasa posla.

user posted image user posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 31404
16.11.2011 9:48:13   
taurus
i kod nas su u zgradi dugovi ogromni i prošle godine su isključili par stanova

međutim jedan komšija u noći odluči da sam sebi ponovo pusti grijanje i kako je nešto radio oko tog ventila, pukne mu i voda pod pritiskom počne bukvalno "šibati" iz cijevi, to je toliko tutnjalo da sam ja u prvi momenat pomislila da je zamljotres
takvu je poplavu napravio u haustoru da je to bilo strašno, rijeka vode curila je niz stepenice a mi smo svi ispred svojih vrata  stajali sa metlama da nam ne uđe u stanove, pa poslije istjeruj vodu iz haustora, pokvasile se oni ormarići od struje, pa su nam isključili i struju i grijanje dok se to nije osušilouser posted image

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 31405
16.11.2011 9:49:42   
Emica_sa
joj taurus user posted image ja barem nemam takvih problema josuser posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 31406
16.11.2011 9:49:46   
Lejla Ka

Mozda da ubacis babyrice ili mlijecnu kasicu? Mi cemo s ovim probati prvo. Zagrijavam se polako, kupila sam pribro za jelo u dm-u, hipp-ovu babys first pap pa cemo mozda vec danas poceti malo brljaviti s tim.

Samo da vas napomenem da kupovne kašice i pahuljice koje se pripremaju sa vodom sadrže AD (i za bebu dosta veliku količinu šećera koju nisu dužni objaviti na deklaraciji). Ako će te počinjat sa žitaricama pokušajte naći neke u orginalnom izdanju kao na primjer raskuhanu rižu, ili kukuruznu palentu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 31407
16.11.2011 9:55:05   
palachinken
Znam da imaju AD, ali to za secer nisam znala. U principu to bi nam trebao biti treci obrok kad krenem na posao, jedan bi bio izdojeno mlijeko, drugi povrce i treci mlijecna kasica. Ako mognem izdojiti mlijeko za dva obroka, tim bolje, ukidamo kasicu. S tim da on ne prima mlijeko nikako sem iz originalne ambalaze  cak ni kad mu mm daje - Kasika, flasica, 0 bodova. Trenutno mi je to broga broj 1.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31408
16.11.2011 9:58:28   
Emica_sa
Nisam ni ja znala da imaju secera,e sad bas nisam pametnauser posted image user posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 31409
16.11.2011 10:27:51   
Lejla Ka
Ja ovo sve stavljam isključivo kao informaciju, samo da znate. Količina šećera u tim proizvodima je za naše odrasle pojmove mizerna, zato proizvođači nemaju obavezu da je navedu u deklaraciji, ona spada u ono "u granicama dozvoljenog", ali je u tom uzrastu šećer apsolutno nepotrebna namirnica tako da je bilo koja količina viška, a vjerujte da je ta "u granicama dozvoljenog" poprilična za bebu.

Palachinken, šta misliš o rasporedu: podoj prije posla, voćni obrok, porcija izdojenog, povrtni ručak sa žitaricama, porcija izdojenog?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31410
16.11.2011 10:30:47   
bombina
drage mamice  i bebice...ja sam tako nenaspavana,moja cura se probudila u 4 i igrala se gospoja do pola7,a prije toga se budila tri puta i jaaaako plakala,ne znam sta joj je ,inace mi nije takvauser posted image vidim i vi ste se neke dobro naspavale,a neke ovako kao jauser posted image

asoni-sretan rodjendancic,puuuno srece i zdravlja vam zelimo

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31411
16.11.2011 10:32:26   
Cickolini
Moja D samo jede kasice. Na zalost ja zaista nemam vremena da kuham. Na Holandskim kasicama pise da nije dodavan secer i so... Ne znam. Ja sam se pomirila s tim da ne moze sve ni zdravo 100% biti tako da se ne zamaram tim.

Vazno mi je sto doji i sto ima tu sve sto joj treba ... Mada doji jednom ili dva puta dnevnooo... Mi smo vec vejiki hehehe

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31412
16.11.2011 10:36:17   
Cickolini
Bombina probaj zamraciti prostoriju ... Mada vjerujem da je u 5 sati mrkli mrak hehe Ne znam sta bi joj moglo biti, ali ja bi je vratila na spavanje ...

Ja svojoj D ne dam iz kreveta do 7h haha Ili je ignorisem ili joj dam igracke ili pustim onu muzikicu, ali iz kreveta ne izlazi. To je najranije ....

< Poruku je uredio Cickolini -- 16.11.2011 10:37:27 >

Neposredna veza do poruke: 31413
16.11.2011 10:36:53   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja ovo sve stavljam isključivo kao informaciju, samo da znate. Količina šećera u tim proizvodima je za naše odrasle pojmove mizerna, zato proizvođači nemaju obavezu da je navedu u deklaraciji, ona spada u ono "u granicama dozvoljenog", ali je u tom uzrastu šećer apsolutno nepotrebna namirnica tako da je bilo koja količina viška, a vjerujte da je ta "u granicama dozvoljenog" poprilična za bebu.

Palachinken, šta misliš o rasporedu: podoj prije posla, voćni obrok, porcija izdojenog, povrtni ručak sa žitaricama, porcija izdojenog?

Vjeruj da sam bila u dilemi, da li da ima 2 nemlijecna obroka ili 1 nemlijecni + mlijecna kasica (pored jednog izdojenog). Isla sam tim da mu je bolje imati vise mlijecnih obroka user posted image ali sad s ovim secerom nisam nacisto. Sumnjam da cu moci na poslu izdojiti za 2 obroka, pola sata i vise mi treba da izdojim za 1, tih nekih 120-150ml iz obe dojke, koliko on otprilike jede.  Tih pola sata cu ukrasti od svog dorucka i wc pauza user posted image (inace mi nemamo nikakve pauze, jede se stojeci cisto da ne pocrkamo od gladi, nemam bas baby friendly radno mjesto) a drugu porciju, daj Boze da uspijem. Bit cu min 9h bez njega, trebat ce mu makar 3 obroka u tom periodu.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31414
16.11.2011 10:38:33   
Super Beba
taurus - nemam blage šta mu je, pa ustaje u 5h..vidim ja da bi on mogo još spavati, al džaba, neće! Al haj, evo nadoknadio je od pola 9 do 10, a i ja otkunjala sat vremena...mogla bih još, al'' neću gledat'' poklonjenom konju u zube :)
nadam se da kod E. će brzo proći to, da je neće dugo držati...
sweet - a da daš hapice koliko hoće da stavi u usta (k''o što ti reče palachinken)...nemoj ti dozirat, nego vidi...ne mora se svaka beba navikavat na ukuse..a od tih početnih voćki i povrća neće bebici bit ništa...

joj miline, odsjekla dudu malom na flašici i tako mu dala čokolino (sjetih se cickoline heh)...pojede ga u sekundi...na kašiku mi treba barem 10 min :) valja sad smišljat šta mu za ručak :) pretvoriće mi se u tarhanu...šta god da pravim, heknem i tarhane heh

< Poruku je uredio Super Beba -- 16.11.2011 10:46:42 >

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31415
16.11.2011 10:41:56   
Ašoni
Jutro drage ženice user posted image Nama danas punih 9 user posted image Eto približava se i godinica aBd, sve mi se miješa, sretna sam kad vidim kako moja šmizlica iz dana u dan napreduje, ali uvali se i po koji leptirić u stomak kad pomislim kako mi curi ova divna godina dana porodiljskog i 24-satnog druženja s mojom djevojčicom. Malo ćemo danas i da se hvalimo, osim tašunanja, naučili smo i pa-pa, s dizanjem rukice. Jest da ne mašemo samo kad negdje idemo, nego mašemo i djeci na tv-u, cvijeću i raznim drugim živućim i neživućim objektima user posted image Ali ona kad digne i zamaše rukicom na moje pa-pa, ja se već istopila user posted image

Hvala vam svima za čestitke, ali i za glasove. Evo ako je neko smetnuo s uma, može se podsjetiti na ovom linku user posted image

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150450494426259&set=a.10150450494171259.415011.306328761258&type=3&theater

I mi smo glasale za naše RR bebice, ali i za druge slatkonje. Ma bebice su med medeni, ja ih svako malo pregledam user posted image

Uspjela sam vas kratko pročitati jer danas nemam puno vremena, pa se vratim večeras nekad.

Medi čestitamo zubiće.
Lady, hvala Bogu da je slatkica bolje, neka tako i ostane. Nadam se da će i tvoji nalazi biti ok. Javi se. Ja ću izgleda raditi biopsiju i antibiotici 7 dana, pa neću moći dojiti. Sad više ne razmišljam o svojim nalazima, nego smišljam hoću li moći izdajati da zadržim mlijeko, da ima za poslije terapije user posted image A pijem razne pripravke za imunitet, svakih pola sata imam nešto da popijem.
taurus, nadam se da će to izaći na dobro, da se nećete prehladiti.

Neko je pitao za razmak među obrocima... Mi jedemo na svaka tri-četiri sata u toku dana. Pisala sam da u ponoć imamo žitno-mliječnu kašicu u snu i podoj u ranim jutarnjim satima. U toku dana dva podoja, ostalo je na kašiku user posted image

Nisam uspjela skontati kakav je problem s grijanjem, ali se nadam da nema onih koji se smrzavaju. Ako ima, bujrum kod nas, mi smo na plin, koliko para, toliko muzike user posted image

LJubimo vas sve.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31416
16.11.2011 10:48:56   
Lejla Ka

Vjeruj da sam bila u dilemi, da li da ima 2 nemlijecna obroka ili 1 nemlijecni + mlijecna kasica (pored jednog izdojenog). Isla sam tim da mu je bolje imati vise mlijecnih obroka user posted image ali sad s ovim secerom nisam nacisto. Sumnjam da cu moci na poslu izdojiti za 2 obroka, pola sata i vise mi treba da izdojim za 1, tih nekih 120-150ml iz obe dojke, koliko on otprilike jede.  Tih pola sata cu ukrasti od svog dorucka i wc pauza user posted image (inace mi nemamo nikakve pauze, jede se stojeci cisto da ne pocrkamo od gladi, nemam bas baby friendly radno mjesto) a drugu porciju, daj Boze da uspijem. Bit cu min 9h bez njega, trebat ce mu makar 3 obroka u tom periodu.

Kad se vračaš na posao?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 31417
16.11.2011 10:49:17   
Visnja RR

U mojoj zgradi ljudi imaju duzni po 3000 toplanama ja kad sam vidila ostalauser posted image

znam osobe koje su duzne i preko 15.000 toplanama...i nikom nista... dobijaju neke opomene i to je sve... kad pomislim koliko jadnih penzioera placa redovno a nekom ne pada na pamet ni bar svaki 5 mjesec da uplati

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 31418
16.11.2011 10:55:40   
Cickolini

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

U mojoj zgradi ljudi imaju duzni po 3000 toplanama ja kad sam vidila ostalauser posted image

znam osobe koje su duzne i preko 15.000 toplanama...i nikom nista... dobijaju neke opomene i to je sve... kad pomislim koliko jadnih penzioera placa redovno a nekom ne pada na pamet ni bar svaki 5 mjesec da uplati

Ja mislim da su jadni penzioneri jedini koji sve placaju na vrijeme i ne duguju ni centa drzavi, ali ih zato ta ista drzava svela na bijedu...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 31419
16.11.2011 10:58:42   
palachinken

Kad se vračaš na posao?

Za 2 mjeseca

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 31420
16.11.2011 11:22:13   
sweet insanity

Mozda da ubacis babyrice ili mlijecnu kasicu? Mi cemo s ovim probati prvo. Zagrijavam se polako, kupila sam pribro za jelo u dm-u, hipp-ovu babys first pap pa cemo mozda vec danas poceti malo brljaviti s tim.

ja sam dala kupovne Alnatura kasice, jesu najskuplje al po svemu djeluju najprirodnije. Ja imam kaiskice one babylove a zdjelice nemam, nego sam joj miksala malo jabuke u nasoj maloj staklenoj zdjelici, cak sma u njoj i miksala stapnim mikserom, sreca nije se razbilauser posted image Mozda cu pocet po malo i sa tim ali me strah jer joe neki dan povracalaod 25 ml humane.

Neposredna veza do poruke: 31421
16.11.2011 11:24:51   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Nenaspavanim mamicama kojima su bebe otprilike oko 5-6-7 mjeseci ... moja D je u jednom momentu pocela da se budi sva dva sata i onda smo skontali da njoj fali cvrsca hrana. Cim smo uveli jednu kasicu popodne (meso i povrce), a ujutro vocnu kasicu pocelo dijete spavati bez problema ...

Moguce je da je to ... samo ja sam odmah uvela kompletnu kasicu nisam ja nista probavala, cekala ... I odmah je prihvatila ...

Nama rekli, a i na uputstvu pise poceti sa 4-6 kasikica oapostepeno povecavati i uzme toliko samo oko 11-12 h. A tacno nakon toliko pocne stiskat usta i gurat kasiku. Sta mi savjetujete nakon jabuke, d auzmem jabuku amiskam sa rizinim ili sa prosom ili da uvedem novu namirnicu. I dal je normla sto nije jos kakila kako je pocela s ajabukom. Ni nasmao dojenju nije kakala cesto a ovih par kasikica kontam nista ne znaci.

Neposredna veza do poruke: 31422
16.11.2011 11:26:56   
sweet insanity
Palachinken u ALNATURA kasicama nema secera. Pise susse nur aus fruchten. I nema glutena nikako  tj nema zvjezdice kad apise ohne gluten.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31423
16.11.2011 11:26:57   
palachinken
Ja bih uvela rizu ili proso same 2-3 dana, pa onda pomijesala.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31424
16.11.2011 11:30:17   
Lejla Ka

Za 2 mjeseca

A da napraviš malu zalihu u zamrzivaču svog mlijeka? Pa ako mladi gospodin baš ne bude gotivio flašicu možeš svoje mlijeko dodati u na vodi gušće skuhane žitarice i napraviti mliječnu kašicu. Mada je sve stvar upoznavanja i navike. Da malo počnete eksperimentisati?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 31425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1255 1256 [1257] 1258 1259   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1255 1256 [1257] 1258 1259   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *