Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 14:25:41
palachinken
Ha! Probali smo mrkvicu, kupila sam teglicu kad smo se vratili iz setnje i pojeo je cca jednu petinu male teglice, zalio sikom i sad galami sav sretan i hiperaktivan
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 14:54:03
palachinken
Žene, ovo moje dijete je presretno, u svom malom zivotu nije se ovako smijao, vrtio i galamio nego sad kako je probao mrkvicu, pun je utisaka, a ja sam svu siru i uzu rodbinu, prijatelje, poznanike, prolaznike zvala da slušaju kako galami Što ti je mati (i mrkva)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:01:20
Anoniman
Palachinken nasmija me slatko, kraljica si
Sweet ja sam ga dobila od nje, ali mi je ona sama rekla (pisac) da ima u bosni da se kupi, da ima svog predtsvnika i za bosnu. Ne da je odlican, ja sam se odusevila. Ja sam Anu vodila njoj zato sto je sa nepuna tri mjeseca pocela odbijati sve moguce AD pa mi je pedijatrica preporucila posto je ona djeciji nutricionista, a zbog tog njenog odbijanja vrlo rano sam joj morala dohranu uvesti.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:04:53
treciputmama
pozdrav zenice...da se i ja ukljucim malo u temu o uvodjenju hrane kod bebica...prvoj djevojcici sam tek sa sest mjeseci uvela dohranu, prvo u vidu cijedjene jabuke i mrkve, pa kasice i onda kuhanje- znaci pocela sam sa slatkom, iako do sestog mjeseca nije nista probala-ni sok...rijetko kad caj a vode samo kad bi moja mama dala meni iza ledja, jer joj je builo nezamislivo da samo doji- a sa sest mjeseci je imala 9,5 kg....sinu sam sa cetiri i po mjeseca uvela dohranu, tako planiram i sa mojom malenom ljepoticom ako Bogda....nisam neki pobornik gotovih kasica-iz teglica i sl.... uvijek ih imam po par komada ali koristim samo u nuzdi - kad smo na putu, u gostima ili bas kad nisam nista smiksala....mislim da nije tesko izblendati bananicu ili neku drugu vockicu-i eto kase sad pa sad,bez obzira sto je mozda vocka i prskana- mislim da je zdravija od onih koje stoje mjesecima na policama supermarketa....a i to voce nije sigurno organsko...takodje, nikad mi nije bio problem staviti krompiric, mrkvicu- komadic mesa i bez zacina skuhati za svoju djecu....mislim da je to u danasnjim uslovima najmanje sto mozemo uciniti za njih...jer je ovo sve ostalo haman pa cista hemija....to je moje misljenje....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:08:57
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: treciputmama
pozdrav zenice...da se i ja ukljucim malo u temu o uvodjenju hrane kod bebica...prvoj djevojcici sam tek sa sest mjeseci uvela dohranu, prvo u vidu cijedjene jabuke i mrkve, pa kasice i onda kuhanje- znaci pocela sam sa slatkom, iako do sestog mjeseca nije nista probala-ni sok...rijetko kad caj a vode samo kad bi moja mama dala meni iza ledja, jer joj je builo nezamislivo da samo doji- a sa sest mjeseci je imala 9,5 kg....sinu sam sa cetiri i po mjeseca uvela dohranu, tako planiram i sa mojom malenom ljepoticom ako Bogda....nisam neki pobornik gotovih kasica-iz teglica i sl.... uvijek ih imam po par komada ali koristim samo u nuzdi - kad smo na putu, u gostima ili bas kad nisam nista smiksala....mislim da nije tesko izblendati bananicu ili neku drugu vockicu-i eto kase sad pa sad,bez obzira sto je mozda vocka i prskana- mislim da je zdravija od onih koje stoje mjesecima na policama supermarketa....a i to voce nije sigurno organsko...takodje, nikad mi nije bio problem staviti krompiric, mrkvicu- komadic mesa i bez zacina skuhati za svoju djecu....mislim da je to u danasnjim uslovima najmanje sto mozemo uciniti za njih...jer je ovo sve ostalo haman pa cista hemija....to je moje misljenje....
nista na zalost ne mozemo sa sigurnoscu govorit, mozda ipak i jeste organsko jer dosta proizvodjaca je jako kontrolisano i opet mislim da ne bi davali bebama da jedu ono sto ne valja za njih. Ali opet mozda, sve je mozda....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:10:07
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Palachinken nasmija me slatko, kraljica si
Sweet ja sam ga dobila od nje, ali mi je ona sama rekla (pisac) da ima u bosni da se kupi, da ima svog predtsvnika i za bosnu. Ne da je odlican, ja sam se odusevila. Ja sam Anu vodila njoj zato sto je sa nepuna tri mjeseca pocela odbijati sve moguce AD pa mi je pedijatrica preporucila posto je ona djeciji nutricionista, a zbog tog njenog odbijanja vrlo rano sam joj morala dohranu uvesti.
Mozes li mi onda barem njenu tabelu ishrane poslat na fb??? Ako je ona nutricionista djecji onda cu tome da vjerujem.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:22:01
treciputmama
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
nista na zalost ne mozemo sa sigurnoscu govorit, mozda ipak i jeste organsko jer dosta proizvodjaca je jako kontrolisano i opet mislim da ne bi davali bebama da jedu ono sto ne valja za njih. Ali opet mozda, sve je mozda....
hvala na opaski...nisam se dobro izrazila- ne tvrdim ali cak i da je voce i povrce uzgojeno po svima standardima da bi bilo organsko ipak kasice moraju imati neki dodatak kako bi mogla duze vrijeme stajati...ipak su ove sto mi "smutimo" bar bez ikakvih dodataka...a ako i hocemo biti sigurni, pa bar kod nas nije -bar jos- problem naci nekog ko uzgaja organsko- pa svjeze pripremati na nacin kako zelimo....u Bosni ima jos sela sa finim zenicama koje na taj nacin zaradjuju za zivot....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:24:04
treciputmama
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Eh zene dosta o hrani
Sad me prosvijetlite sta da kupim djetetu: onu zimsku vrecu za kolica ili skafander???
ja sam se odlucila za skafander- vise je upotrebljiv, a i kolica rijetko koristim preko zime.....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 15:47:25
treciputmama
zavisi koliko je hladan odnosno topao taj zatvoreni prostor???, i naravno zavisi kako ces do njega doci...npr. ja kad idem s autom ispod samo obucem nesto u cemu ce i ostat kad skinemo skafander...a kad idem npr. kod doktora- posto je vecinom hladnije u hodniku a opet toplije vec vani, onda obucem dva sloja odjece ispod...za svaki slucaj ako se odlucis za skafander kupi malo komotniji-veci...jer ces ga opet popunit...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:03:20
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: treciputmama
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
hvala na opaski...nisam se dobro izrazila- ne tvrdim ali cak i da je voce i povrce uzgojeno po svima standardima da bi bilo organsko ipak kasice moraju imati neki dodatak kako bi mogla duze vrijeme stajati...ipak su ove sto mi "smutimo" bar bez ikakvih dodataka...a ako i hocemo biti sigurni, pa bar kod nas nije -bar jos- problem naci nekog ko uzgaja organsko- pa svjeze pripremati na nacin kako zelimo....u Bosni ima jos sela sa finim zenicama koje na taj nacin zaradjuju za zivot....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:06:38
treciputmama
eto vidis...draga nasa Bosna i njena sela .....jos da smo sinoc pobijedili.....eh, pusti snovi .....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:08:41
palachinken
Speaking of organsko, u blizini vikendice ima selo, ljudi uzgajaju jagode i zalijevaju ih svojim djubrivom. Znaci, zagrabi u svoju septicku jamu i zalije. I onda meni, trudnoj, ponudi, kaze eo mlada, zdrave su, ne moraš ni oprat
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:15:47
treciputmama
jooooj, fuj...zar ima i toga...hahhahhah, onda samo trazit debelu preporuku od povjerljivih ljudi...ili miksat neorgansko...ili kako god ko zeli ...to je ipak najrealnije hahahhahhah- sloboda izbora...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 16.11.2011 16:47:33
lepetetka
užaaaaaas!!!! Hvala mojim roditeljima pa posiju lijepu bašticu....moraću se i ja učiti...vakat vala, svakako od svoje struke nemam fajde, odoh u poljoprivrednike