Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
da vas pitam znajul vasa djeca zvakat zvake, da ih ne progutaju Neku noc meni zvaka u ustima anel ce taje to reko zvaka on ce žaka reko jest daj meni Ja dam jer je plakao ajd reko baci ce kad vidi da je ljuta lizo je lizo stavi u usta i zvace mene strah reko anel pljuni progutat ces ices doktoru ne smijes On zvako zvako, reko kad dosadi ti pljuni u solju il kantu i bgm za jedno pola sata ode do kante otvori je i pljuni zaku ja se bojala da ne proguta al jok
u titovoj u svjetlosti imate slikovnice debelih stranica po 1 i 2 KM.preslatke sa slikama i malo teksta z ovu malu raju, a dobre su jer ih ne mogu poderati
zar ih ima jos. mi smo nekidan pokupili sve sa tekstom sto je bilo i one neke bez teksta i bojanke su po 1 KM. da nisu jos sta izvukli?
ima podosta, izgleda da su ponovo izbacili, puna jedna polica razicitih slikovnica
uzela slobodan dan, vodila A.na pedijatriju da uradimo alergo testove kontrolne, i sve uredu , a u maju pokazalo alergiju na histamin, zivotinjsku dlaku i korjenasto bilje
pa jesu li sada bili lazno pozitivni ii sta..
nama rekose da se zbog toga ne rade djeci mladjoj od 3 godine
Noa isto zvace pa kad joj dosadi ode i baci u kantu ili ako gleda crtani a neda joj se do kante onda je ubaci meni ili mm u usta
uh dobro je odahni mislila sam da sam jedina luda koja da djetu zake al ne guta ih i on isto ode do solje pljune il u kantu al je tako simpatican i smjesan kad ju zvace a njemu drago samo tako
Noa isto zvace pa kad joj dosadi ode i baci u kantu ili ako gleda crtani a neda joj se do kante onda je ubaci meni ili mm u usta
uh dobro je odahni mislila sam da sam jedina luda koja da djetu zake al ne guta ih i on isto ode do solje pljune il u kantu al je tako simpatican i smjesan kad ju zvace a njemu drago samo tako
ja ne vjerujem Igoru zato mu i ne dajem zvaku jer sam je ja znala progutati i bas je ruzan osjecaj ali zato bobe jedemo kao veliki.a Luka nece nista od toga
< Poruku je uredio MALA1994 -- 15.11.2011 15:11:23 >
MALA, nisu bili lazno pozitivni , vec su sad ok Ja sam malo ostala paf, ali dr.mi je objasnila da maloj djeci se gradi imunitet i anditjela te da samim tim "alergija seta i skiva se" tj.njemu se pokazala alergija u maju, a evo za 6 mjeseci je nema, njegov imunitet i antitjela su se izborila sa tom alergijom .Moj brat je alergicar i kod A.ima genetske predispozicije da bude alergicar, ali nemora da znaci, samim tim cemo ga pratiti.Ja sam ostala paf, jer kod A.se prvi put pojavila jaka alergija na bjelance jajeta u 7 mjesecu ( ja mu stavila na nogice kad je imao temperaturu) ma ljudi to su zive rane bile za 5 minuta , i samim tim nije primio vakcinu od godinu.Ali alergo test u oba puta nije pokatao alergiju na bjelance ( mada oni nemaju odvojene reagense) a i A.jede normalno jaje i bjelance i nema alergije. I ja sam minjenja da ovi testovi nisu najpouzdaniji kod male djece, i d alje bolje raditi sa 3-4 godine.Ali eto, sad je sve ok hvala Bogu
MALA ja i dan danas ako stavim čunga-lunga zvaku u usta progutam je za minut ona nece bombone a zvake kupujemo neke chupa chups i ogromne su pa ono baci 2 kruga zvakanja i ne moze vise,nema snage
men ije prosto muka sada kad moramo kod dr jer vidim kolika je to trauma za lanu nakon bolnice. kad smo isli na prvu kontrolu, nije je dr ni pipnula ona je pocela plakati, dr nije mogla vjerovati koliko je isprepadana, bas joj je bilo zao, a i sada u ned. kad smo isli u hitnu, plakala sve vriijeme, dr mi rekla jadna ja kad rodim drugo dijete koliko je lana razmazena, kako cu...
juce smo pravili rizu i nije htjela ni da okusi, jos dodali mrkvu, dijete naviklo na rizu na mesnoj vodi smijem li joj veceras pred spavanje dati prolife ako sam joj maloprije dala linex? danas joj ne dajem vise rehidramix ali pije prokuhanu vodu
< Poruku je uredio teacher75 -- 15.11.2011 15:19:47 >
tiki nije ona razmazena ona je preplasena cuj jadna ti koza !!!!!! I moj A. se strasi bolnica dokt cim ga i danas dan oblacim vice nece dokoju nece a tek kad stvarno ide dokt cim dodjem do boln place dere se amo apoje nece da udje a tek ostalo, kad ga pregleda, pa inhalacije , pa toaletu nosa kad rade bas se istaraumira mrva lijepa ona je samo isprepadana
I mi zvacemo zvake. Ja sam krivac za to,jer sam ja pravi frik,koliko zvacem zvake... Mala Selma,uh gdje me nadje s tim alergijama... JER SU NALAZI SADA OK. I kod nas je isto problem u imunitetu. Moj djecak s godina dana nije mogao jesti 10 razlicitih vrsta namirnica. Sada nam je problem jos laktoza i javi se rekacija ali nista strasno. Ojacali smo imunitet i odmah se sve lakse podnosi. A od Decembra do Maja ove godine,uzas zivi... Zadnja vakcina koju smo primili je ona sa 6 mjeseci. Uz sve to,imamo atopijski dermatitis sto pogorsava stvari dodatno. Ali sada je kuc kuc,da ne ureknem. A crtez je I da,laktoza nam je uvijek bila najveci problem,ali alergo testovi to nisu pokazali.
megi, kako si ti? ja sam uzasno umorna, jedva cekam raspust, jos sad opet bolesna lana pa me budi navecer, en mogu sda spavam a valja raditi. fali mi sna i odmora strasno. juce sam ujutro povracala cim sam ustala od iscrpljenosti. dodje mi muka
ja sam malo optimističnija nego jučer...N nije imala još ni jednu stolicu. dala sam joj i Hipp kašicu da pojede. spucala je u sekuni. ona je sada već gladna. jedino što neće da unosi tekućinu a morala bi. samo nek' ona meni nema proljev....
bebacha, mora antibiotik. ima i upalu grla, kašalj sa šlajmom, i curi joj nos. antibiotik neću uključiti dok ne saniram proljev. ne pada mi na pamet da ponovo devaram.
Mala, je su li ove slikovnice samo u knjižari u Titovoj ili ih ima us vim Svjetlost knjižarama?
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
ja ne dajem zvake niti namjeravam, ne zvacem ih ni ja. mm je navukao na pez bombone, mada joj ja rijetko kupujem, jer moze samo unistiti zube, ona ih ne zna glodjati vec ih grize
isto, kad ih počne hrumati samo čekam da joj zub pukne
inače ja vas pratim ali nemam vremena da pišem puse svima
tiki sto se straha od dr tice ne brini se.ako je ko proveo vremena u bolnicama to je Luka.mi kad na vrata kod dr on u plac. trauma prava, gdje god da krenemo, medjutim posljednja dva puta kad smo isli kod nase dr on super, jos joj uzima olovke iz djepa, copka ih tako da se ne brines proci ce to sigurno.
ladyblue ne bih ti znala reci meni je ova knjizara blizu pa znam za nju, a za ostale ti ne znam ali vjerovatno da jeste jer su ovo sve njihove slikovnice.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Pušenje u trudnoči. пеперутка16
Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.