|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
31.10.2011 13:28:06   
smarija
zavisi sve koliko je jaka hs ja sam zakacila tezi oblik i dosta dugo je trajao oporavak bar kod mene bila sam u bolnici dva mjeseca i primala sam albumine i longacef,imala sam jako puno slobodne tecnosti,ogromne jajnike preko 20cm a stomak mi je izgledao kao kod trudnice u 9-om mjesecu,o bolovima da ti ne pricam mozes samo pretpostaviti
e sad bilo je jos djevojaka i njima je dosta prije proslo jer su imale blazi oblik
jedina prednost hs je sto u postupcima VTO ,a pretpostavljam i kod IUI cesto dodje do trudnoce i takvo stanje ne moze da naskodi bebi,ali je fizicki tesko za zenu

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2176
31.10.2011 16:16:49   
choirgirl
smarija, uzas, ja nisam imala pojma da to tako grozno moze biti.. nadam se da si sad dobro

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2177
31.10.2011 18:43:56   
smarija
e draga moja sto bi se reklo bilo pa proslo,evo tacno godinu dana je od toga,ali nazalost nisam uspjela trudnocu sacuvati plod je otisao u cervikalni kanal i ta se trudnoca morala unistiti
sad se spremam za svoje smrzlice nadam se da ce biti ok

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2178
31.10.2011 20:56:32   
Donaa
Bas mi je zao Smarija da si to morala proci.Ja sam evo izasla iz bolnice,izbacila sam tu tekucinu i polako se situacija smirila.Vidjet cemo sta ce biti,moram ipak ici na kontrolu.Vazno je da me vise ne boli.Mi ove 3 prethodne inseminacije sto smo radili dobijala sam stimulaciju sa Merionalom.A sad novi ginekolog mi je dao inekcije u olovci puregon i nakon inseminacije svaku noc vaginalno stavljam utrogestan.I to sam imala najmanju dozu i ipak mi se desila ta hiperstimulacija.Vidjet cemo sta ce biti.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2179
31.10.2011 21:43:24   
smarija
Donaa drago mi je da si dobro i da se vraca u normalu sto se tice hs
ja sam radila cetiri inseminacije i uvijek sam primala gonale do 10-ak injekcija otprilike i klomifen, ali nikad nije doslo do hs ali eto kod VTO je doslo,i takodj sam koristila utrogestan
druga IUI je bila uspjesna ali nazalost u 8-oj nedelji trudnoce spontani pobacaj

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2180
31.10.2011 23:10:56   
Donaa
Zao mi je Smarija da si sve to morala proci.Covjek se obraduje trudnoci i onda opet razocarenje.Al sam sigurna da cemo i mi na kraju biti mame kao i ostale koje prolaze kroz slicne situacije.Imam najbolju prijateljicu koja je imala puno problema,ali je bila uvijek pozitivna.Naravno ostala je trudna i prije dva mjeseca rodila zdravog djecacica.Radila je vantjelesnu u Splitu u Cito klinici i puno ih hvali.Ja zivim vani tako da cu ipak prvo pokusati ovdje .

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2181
31.10.2011 23:49:59   
smarija
Donaa covjeka sve sto ne ubija to ga ojaca,bar je tako kod mene.nema predaje i odustajanja dok god ne dodjemo do svog cilja

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2182
1.11.2011 13:33:35   
ajla86
predlozena mi je inseminacija jer muz ima oligospermiju a ja pcos....
predlozio mi je dr.Idrizbegovic tako nekako se preziva na kosevu na odjjelu za neplodnost.
nikad za njega nisam cula,primio me jer Godinjak je moro u salu i dr je odmah ko iz topa kakvi crni ciljani odnosi nista nema bez inseminacije.
zanima me kakav je on u tome,jel strucan i uspjesnost istog????
unaprijed hvala svima

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2183
1.11.2011 16:29:03   
vjestica
Idrizbegović već neko vrijeme radi sa Godinjakom (Godinjka ga je poučavao, a sad ga mijenja kad je on u sali) i koliko sam mogla primjetiti Godinjak ga cijeni
i mene je par puta pregledao, on me porodio (Godinjak ga je poslao da me porodi, jer je bio zauzet) i nemam zamjerke za njega
sama inseminacija ima malu uspješnost - oko 15%
meni je supjela druga, a Almaa četvrta, i to je njoj baš Idriznegović radio tu četvrtu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2184
1.11.2011 16:44:28   
ajla86
znaci da mu vjerujem i da mu se prepustim.
nadam se da ce i mene poroditi uskoro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hvala dusice...da znam makar nesto o njemu.svidio mi se jer je jako detaljno mi objasnio za razliku od ganjaja Godinjaka po hodniku i cekajuci ga iz sale

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2185
2.11.2011 11:32:43   
irisss
Ja sam se od Godinjaka prebacila kod Muminbašića, ne znam kakva su iskustva drugih što se njega tiče, ali ja sam super zadovoljna dosad, a idrizbegović me jednom pregledao i također mi je djelovao o.k. sve lijepo objasni...Ne kažem da je Godinjak precijenjen, ali sigurno i drugi imaju znanje i iskustvo tu negdje kao on, ali sigurno više vremena i strpljenja za pacijente od njega.

ajla86 sretno!

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2186
2.11.2011 21:40:41   
ajla86
ma naravno....ja velike nade polazem u sadasnjeg doktora pa vidjet cemo nebih puno da hvalim da ga nebi prehvalilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sutra idem opet pa cemo vidjeti sta je ikako i kad cemo na inseminaciju
srecno nama svima

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2187
4.11.2011 22:47:09   
Donaa
Nazalost ni 4.inseminacija nam nije uspjela.Veceras sam
dobila :-( .Odmorit cemo se jedan mjesec jer sam ipak imala hyperstimulaciju,a onda sljedeci mjesec cemo raditi vantjelesnu ili ICSI.Zelim svima srecu koji cekaju rezultate.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2188
4.11.2011 23:12:22   
Leva
Zao mi je Dona user posted image Bitno je da si ti bolje, sada se dobro odmori i u nove pobjede user posted image user posted image

< Poruku je uredio Leva -- 4.11.2011 23:13:20 >

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2189
5.11.2011 12:54:41   
ajla86
zao mi je draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
samo naprijed neodustaj

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2190
6.11.2011 0:36:55   
sabas
Doona , zao mi je mnogo sada se malo odmori i idemo dalje. Samo da znas i ICSI je vantjelesna oplodnja kao i IVF IVF je kada se u 'posudicu' sa medjijem stave jajna stanica i spermic onda spermic sam 'ulazi' u JS, a ICSI je kada se mikroinjekcijom spermic 'unosi' u JS.

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2191
7.11.2011 12:18:25   
ivanai
pozdrav cure,ja sam trnutno u postupku druge inseminacije od terapije sam pila klomifen i primala monopur inekcije. juce je bio deseti dan i prva folikulimetrija endometrijum je bio 8 mm folikulili jedan od trinest 3 od 11 i dosta sitnih inace imam polucisticne jajnike. jutros mi se pojavila sukrvica koja je dosta oskudna al cjeli dan pomalo curi zvala sam moju dokroricu kaze da cekam srijedu posto je sledeca folikulimetrija tad zakazana jedino ako se pojaca krvarenje da dodjem sutra. mene zanima dali se to nekoj od vas desilo i sta je bio uzrok. izvinite na ovako opsirnom postu al jako sam uplasena....

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2192
9.11.2011 11:21:46   
ena0002
Ja znam da se nekim curama moze javiti i ovulacijsko krvarenje....ti ces svakako ici na folikulometriju pa ce ti dr. reci

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2193
11.11.2011 22:29:25   
Mikaela
Cao svima. Radila sam inseminaciju prvi put i sad sam bas u iscekivanju... Imam neke simptome pa sam se ponadala da smo uspeli ovaj put, ali danas sam dobila... Nego, mene zanima da li je neko imao iskustva sa tim da zatrudni a svejedno ima krvarenje? Ja sam imala dva velika jajasca kad je inseminacija radjena pa sam negde citala da ako jedno jajasce bude oplodjeno a drugo ne svejedno zena ima krvarenje slicno menstrualnom... Da li se neko susreo sa tim?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2194
11.11.2011 22:33:11   
malena27 RR
Mikaela, moguce je imati krvarenje a biti trudna user posted image Nego ti uradi nalaz Beta HCG.nalaz krvi da se vidi je li trudnoca ili nije...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Mikaela)
Neposredna veza do poruke: 2195
11.11.2011 22:33:29   
vjestica
ja sam nakon druge, uspješne inseminacije dva dana ima smeđi iscjedak, nije bilo pravo krvarenje i mislila sma da nije uspjelo i čekala kad će prava menstruacija krenuti (neke cure sa rr se sjećaju da su me već prežalile user posted image )
mislila sam da mi je od klomifena i gonala poremećeno
u biti možeš imati lažnu menstruaciju, tj samo slabo krvarenje, ako baš ide, nažalost onda se nemaš čemu nadati
nadam se da će ti biti isti scenarij kao kod mene user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mikaela)
Neposredna veza do poruke: 2196
11.11.2011 22:37:01   
Mikaela
U ponedeljak radim betu, tako mi je doktor rekao, kao dobila ili ne svejedno uradi, tako da sam bas nestrpljiva... Sad se i nadam i ne, bojim se da se nadam previse pa da se razocaram, ma bice kako bude, ako ne ovaj put bice neki drugi user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2197
13.11.2011 21:38:55   
Donaa
Mikaela zelim ti puno srece sutra,nadam se da ce biti user posted image .
Mi smo bili na konsultacijama i sljedeci mjesec cemo raditi IMSI,znaci na kraju nije ni ICSI.Ovaj mjesec se maksimalno odmaramo i onda sljedeci u napad.Svima jos jednom koji cekaju rezultate zelim puno srece.

(odgovor članu Mikaela)
Neposredna veza do poruke: 2198
14.11.2011 18:31:37   
Leva
Sta je IMSI? Google pokazuje skracenice za telekomunikacije a ne za bilo kakav oblik oplodnje user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2199
15.11.2011 8:43:10   
AAvalon
Intracytoplasmic morphologically-selected sperm injection (IMSI) - to ti je jos napredniji oblik ICSI-ja, gdje na posebnom mediju odaberu spermice koji izgeldaju morfoloski najzdraviji i imaju najvecu sansu da budu i genetski zdravi. Nakon sto ih odaberu, postupak ide dalje isto kao ICSI...

Dum spiro spero

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *