|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
2.10.2011 0:16:52   
baby2
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=43872

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2151
2.10.2011 12:55:07   
irisss
Ovo je super, ali koliko sam ja shvatila odnosi se samo na osiguranike TK? Ne znam je li udruženje ima i u dr. kantonima neke planove? u svakom slučaju pomak je user posted image

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 2152
2.10.2011 13:37:59   
baby2
Ne znam,ako dojdem do nekog broja ili nesto saznam javim vam ovdje.I ja sam se iznenadila sto se uopste radi nesto ovako,s obzirom gdje zivimo.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2153
2.10.2011 20:46:07   
nella28
Ovo je super nadam se da će biti dostupno svima nama,javi nam kako da stupimou kontakt s njima!

(odgovor članu baby2)
Neposredna veza do poruke: 2154
3.10.2011 22:32:03   
lala26
Cao cure.Idem na Jezero kod profesora Godinjaka, uradila sam cjelokupnu bracnu obradu, moji nalazi su svi uredu ali muz ima smanjen broj spermatozoida i slabu pokretljivost i doktor je predlozio inseminaciju iduci ciklus.Dobila sam ja terapiju klomifen a muz Sperman pa me zanima kako se radi cijeli postupak koliko kosta i kakva je procedura oko toga. znam sve kako se pije klamifen dobila sam danas upute od dotora nakon 6 sati cekanja...ko ide gore zna koliko se ceka user posted image Unaprijed hvala.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2155
4.10.2011 12:17:59   
nella28
Dodjes u zakazano vrijeme ja sam isla u 7.30,muz da uzorak sperme i to se obradjuje sa medijem za ins.koji si ,nadam se,predhodno kupila.Kad se sjeme obradi ,to je odprilike nakon 2 sata, radi se postupak,legnes na sto a on ti dole ubrizga sjeme pomoću katetera i velike šprice,malo je neugodno ali ne boli,tako ležiš oko 1 sat,bar je kod mene bilo tako,Cijena samog postupka je oko 55 km.Ja sam radila 10.08 i nažalost nije uspjelo.Eto nadam se da sam pomogla,sretno!

(odgovor članu lala26)
Neposredna veza do poruke: 2156
5.10.2011 21:58:42   
lala26
Hvala puno,, a meni doktor  nije dao nikakve upute kako se to radi samo da 3 dc pocnem piti klamifen i da dodjem 8 dc to je sve .Ne ynam kod koga si ti to radila ali doktor Godinjak je jako sutljiv i ne prica puno. Zao mi je sto nije uspjelo al ne gubi nadu ja sam cula da to rijetko kome uspije iz prvog puta.

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 2157
5.10.2011 22:21:59   
ledy blue
Lala26 Sretno sa insiminacijom!! Pravila nema..nekome uspije i prva...a nekome ne nida ih radi bezbroj..
Ja sam kod dr. Godinjala radila 5 insiminacija..procedura ide ukratko ovako...8 dc radi se folikumetrija...tad ocijeni jeli potrebno jos stimulacije ili ne...i jos jedna ili dvije folikumetrije ..kada dogovori insiminaciju...ili prije...razgovaraj sa Radom da kod nje nabavis spermwash..( bio je oko 120km) jer u suprotnom..moras ga sama kupiti i odnijeti dan prije insiminacije...a cijena je ista...nemoj zaboraviti paziti na apstinenciju...3-5 dana...
Sam postupak traje neke 2-3 min...lezis nekih sat vremena i onda lagano doma...ako ti se pojavi malo krvi to je ok..
E sad sto se cijene tice...ne znam jesuli se promijeneile..al mislim da sve bude oko 170 km ( tu je o ovaj spervash)...
Jedino u slucaju ako ti predlozi dodatnu stimulacij ...onda racunaj jos + 200-300 km

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu lala26)
Neposredna veza do poruke: 2158
8.10.2011 9:21:46   
patrizia
drage moje cure

evo mene poet u postupku inseminacije.Naime nakon biokemijske trudnoče više se nista nije izdesavalo na tom planu.Uradila sam jos dvije bezuspjesne inseminacije i aBd u pon radim opet.Ovaj put se malo promijenilo u mojoj stimulaciji.Sada sam na femari i za sada imam po jedan folikul na oba jajnika.Na 13 dan su mi bili 16 i 17 mm i endo 6 mm.Koliko sam citala das femara daje malo jajnih stanica ali navodno kvalitetne pa eto nadat se uz Boziju pomoć.Svim curama koje su takoder u postupuku ili ce u skorije vrijeme biti zelim velikiiiiiii uspjeh.Ljubim vas

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 2159
8.10.2011 10:17:22   
kupina
patrizia zelim ti mnogo srece,ovaj put da uspijete abd....uz tebe samuser posted image user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2160
8.10.2011 10:34:24   
AAvalon
patrizia mila moja, znas i sama da ti zelim svu srecu svijeta i uspjesan postupak aBd... user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 2161
10.10.2011 9:52:39   
sarisari
prije pet sest dana tri uspjesne inseminacije...svaka cast za dr. Muminbašića i cestitke roditeljima

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2162
10.10.2011 10:20:57   
mina minka
patrizia sretnouser posted image user posted image user posted image

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 2163
10.10.2011 23:33:30   
lala26
hvala ledy blue jos jednom na svima uputama, a ciklus bi trebao poceti oko 22.10 pa cu otici gore 8 d.c pa su se jos detaljnije raspitati kod doktora a i radmilu cu pitati oko tih preparata potrrebnih za inseminaciju.. Ja se nadam da ce biti uspjesna jer vec me pocinje smarati pomisao koliko puta moram ici gore i koliko vremema cekati. Drzi mi figeuser posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2164
14.10.2011 6:05:50   
ena0002
Cure koje kod dr. Godinjaka treba da rade IUI prije pocetka terapije provjerite sa Radom ima li medija.....navodno se nigdje ne moze nabaviti user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu lala26)
Neposredna veza do poruke: 2165
28.10.2011 0:27:30   
Donaa
Pozdrav svima,pratim vas odavno i sve redovno citam al eto nikako da se i ja prijavim.Imam naravno isti problem,kod mene sve u redu,kod muza problemi sa spermogramom.Iako mu se zadnji put dosta popravio poslije terapije koju je uzimao.Tri godine vec pokusavamo da ugledamo te user posted image .Uradili smo 3 inseminacije,naravno zavrsile su bezuspjesno.Promjenila sam poslije ginekologa,sad smo nasli jednu kliniku bas specijalizovanu za neplodnost i uradili smo prosle sedmice 4.inseminaciju i sad cekamo na rezultat.Rekli su nam ako ne uspije da cemo preskociti vantjelesnu i preci na ICSI postupak.Zelim vam srecu svima i htjela sam reci da ste puno hrabre jer ko ne prolazi kroz ovo ne moze razumjeti koliko snage treba.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2166
28.10.2011 14:51:39   
choirgirl
Dobro dosla Donaa!

Od srca ti zelim da je uspjelo ovaj put!

Ja sam radila dvije inseminacije i spremam se za trecu; s tim sto su ove dvije bile u prirodnom ciklusu, bas nista nisam uzimala osim progesterona nakon inseminacije; a slijedeca je uz blagu stimulaciju, pa se eto i vise nadam.

Posto kazes da ti je kod muza los nalaz, a kod nas je isti problem u pitanju, mogu li te pitati koliko ste imali sprematozoida nakon pripreme? Mi smo imali 1. put imali 4 miliona i prema doktorici to je odlicno; a opet na netu citam da je to jako malo, da se negdje cak ni ne radi ispod 5...zna li iko vise o ovome? Ne bih da gubim vrijeme na inseminacije ako spadamo u domen skoro pa nemoguceg...

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2167
28.10.2011 15:05:14   
choirgirl
Imam jedno pitanje za zene koje rade insem. sa stimulacijom.
na koji nacin vam je doktor odredio koje lijekove trebate uzimati?
U bolnici gdje sam ja cini se da svakom daju isto, bez uvida u hormonalnu sliku ili bilo kakav nalaz;meni se to cini cudnim- il' je to normalno?
Pitacu dr svakako kad ga vidim slijedeci put...ali to ce bit tek za par mjeseci:(

hvala!

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2168
28.10.2011 23:39:57   
Donaa
Hvala na dobrodoslici.
I u nas je tacno toliko bilo zadnji put 4.miliona i oni su nam rekli da je to odlicno.Mi smo se isto obradovali jer smo dosad uvijek imali oko 2.miliona.Al eto i ja kad citam vidim da sve sto je ispod 5.miliona los rezultat.Kao sto sam vec rekla nama su u slucaju da ova inseminacija ne uspije predlozili ICSI metodu,al posto mu se sad broj popeo na 4.miliona predlazu nam ipak vantjelesnu.Tako da se sad mislimo,iako bi ja radije odma presla na ICSI.Znam da je bolnije al je i mnogo uspjesnije.

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2169
28.10.2011 23:49:43   
Lilly
Choirgirl - meni je kao i kod vecine zena koje se lijece kod dr.God. prvo razdjena kompletna obrada nalaza oba partnera a koja ukljucuje spolne hormone, papa.test, briseve, spermiogram, itd., a obicno se na pocetku radi i laparaskopija. Tako je kod mene bilo. Nakon toga slijedi odgovarajuca th., ciljani, pa postupci...

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2170
29.10.2011 12:00:52   
mala75
IZVORNA PORUKA: Donaa

Hvala na dobrodoslici.
I u nas je tacno toliko bilo zadnji put 4.miliona i oni su nam rekli da je to odlicno.Mi smo se isto obradovali jer smo dosad uvijek imali oko 2.miliona.Al eto i ja kad citam vidim da sve sto je ispod 5.miliona los rezultat.Kao sto sam vec rekla nama su u slucaju da ova inseminacija ne uspije predlozili ICSI metodu,al posto mu se sad broj popeo na 4.miliona predlazu nam ipak vantjelesnu.Tako da se sad mislimo,iako bi ja radije odma presla na ICSI.Znam da je bolnije al je i mnogo uspjesnije.

izvini ali ja nerazumijem zašto je ICSI bolniji od vantjelesne, za tebe je to jednako bolno samo se razlikuje postupak spajanja spermatozoida i JSuser posted image user posted image

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2171
29.10.2011 14:38:38   
Donaa
Iskreno da ti kazem ne razumijem ti se bas puno u to i zasto je ta metoda bolnija.To mi je radila jedna prijateljica i ona mi je objasnila da je doza hormona znatno veca i pri tome veca napuhanost i bolovi u stomaku.Sad to vjerovatno zavisi od osobe do osobe.Mi se nismo dotakli jos te teme sa doktorom,jer nam je rekao prvo da vidi rezultate inseminacije pa cemo onda pricati o eventualno drugim metodama.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2172
30.10.2011 9:16:36   
AAvalon
Donaa, ICSI ti je samo jedan oblik IVF-a, sve je isto samo sto ne puste spermatozoide da sami oplodjavaju jajne stanice, vec ih mikroinjekcijom ubrizgaju u jajnu stanicu... a to se sve desava u epruveti, a ne u tebi, tako da za tebe nije nista bolnije... a koliko ce ti dati likekova i koliko ces se napuhati zavisi od tvojih nalaza i terapije koja ti je potrebna, tako da ICSI ne moze boljeti nista vise od obicne IVF pa se nemoj toga ni bojati user posted image

otidji na temu vantjelesna oplodnja, tamo imas puno informacija, ovo je tema za inseminaciju...

Dum spiro spero

(odgovor članu Donaa)
Neposredna veza do poruke: 2173
30.10.2011 19:04:30   
smarija
to sto je tvoja prijateljica  rekla je vjerovatno bila hiperstimulacija ali to ne zakaci svaku zenu,najcesce one koje imaju dijagnozu PCOS
ja sam je imala priliku osjetiti

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2174
31.10.2011 12:21:04   
Donaa
Bas si se dotakla teme sto upravo prolazim kroz to.Od subote sam u bolnici,jos uvijek sam tu al danas su mi rekla da cu najvjerovatnije kuci.U subotu sam dobila jake bolove u stomaku od kojih sam se srusila.Muz me odveo u bolnicu i rekli su mi poslije analize krvi da sam dobila hyperstimulaciju jajnika.A vidis ja nemam policisticne jajnike.Kod mene je sve u redu,a eto ipak mi se to dogodilo.Mjere mi sad non stop mokracu i provjeravaju krv al nadam se da cu danas kuci.Mozes li mi molim te malo vise o tome reci,kako ti je proslo?Hvala.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *