|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
29.8.2011 12:17:50   
Almaa
Cenzura, normalno je da malo krvaris poslije inseminacije...
Sretno nek bude dobitna aBduser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Cenzura)
Neposredna veza do poruke: 2126
29.8.2011 12:22:47   
Almaa
Lilly divno draga, nek ti je tvoja bebica ziva, zdrava i sretna puuuuno godina zajedno sa svojim roditeljima user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2127
29.8.2011 13:22:37   
Cenzura
Hvala Almaa puno, mada ne vjerujem da će biti, pošto sam radila u  našem DZ, a dr. koji je to radio, uradio je na ho-ruk, kako se to kažeuser posted image , pošto nisam pila klomifen, niti primila pregnil, ma loodnica. Jedva čekam nalaze hormona, pa da aBd odem balićima, više mi je muka od ovih državnih dr., a kad samo pomislim koje pare svaki mjesec dajem za to zdravstvo od plate, muka me hvatauser posted image

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 2128
29.8.2011 14:39:42   
AAvalon
Cenzura, ja nikad nisam imala nikakvo krvarenje poslije inseminacije, ali mi je doktorica rekla da se moze desiti da malo krvari ako se zagrebe malo cerviks... ali mi je rekla da bi to samo bilo kao sekret malo zamazan krvlju, roskast i slicno, sve vise od toga se treba odmah javiti

ja user posted image user posted image user posted image  da ti ovaj ciklus bude uspjesan, a ako ne do Bog ne bude, dr Balic je odlican izbor. al svejedno, sretno u ovom ciklusu user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu Cenzura)
Neposredna veza do poruke: 2129
30.8.2011 6:37:08   
ena0002
Ja sam imala malo krvarenja nakon prve IUI...ali to je bas malo....tako da se nadam da je i kod tebe tako...a ako je nesto vise javi se dr....sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2130
1.9.2011 18:05:38   
biggirl
Prije svega veliki pozdrav svima!
Bila sam vrijedna u pracenju vasih komentara ali sada me interesuje vase misljenje o konkretnom pitanju/-ima na koje nisam nasla bas pravi odgovor, a nadam se neka od vas ima slicna iskustva. Imala sam stimulirani ciklus Klomifenom, Pregnyl sam dobila 11 dan ciklusa a inseminacija je radjena 13 dan ciklusa tacnije tek 39h nakon stoperice ( a to sve, jer mi je 12 dan ciklusa bila nedjelja.....) Je li moguce da se zakasni prvo sa stopericom, a onda i sa inseminacijom...? Zar to nije sve time-irano...? Dalje, apstinencija je bila 7 dana, a svugdje sam vidjela da bi trebala biti 2-3 dana...? Koliko su spermiji dobri u tom slucaju (morfologija, pokretljivost..)? Sada se ja pitam koliko sve to ima smisla ako nije koordinirano bas kako treba (napominjem, sve to nije zbog razvoja folikula isl. nego zbog prenatrpanosti Dr. obaveza)
Please, rijesite me mojih dilema! :)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 2131
1.9.2011 19:40:52   
stulic
Drage moja,
Nova sam (i stara) na forumu - redovno vas pratim, ali eto nikako da se javim... Da vam kažem da sve proživljavam zajedno sa vama - to već sve znate i same ...
Treba mi savjet, pomoć ... Vidim da je nella 28 već pitala za sperm-washing medijum ... U julu mi je propala zakazana inseminacija, jer, eto u Sarajevu, nije bilo sperm-washing medijuma, a za 24 sata ga je bilo teško nabaviti "sa strane"... sve pripreme, lijekovi, iščekivanje - uzalud ....
Elem, sa dr. je dogovor da pokušavo u septembarskom ciklusu, što se eto polako bliži, a ja bih da se osiguram ... već sam zvala apoteke, uvoznike - kažu, nema ...
Please, da li je neko u zadnjih par dana nabavljao, kupovao ovaj medijum, i gdje... Molim vas!

(odgovor članu biggirl)
Neposredna veza do poruke: 2132
2.9.2011 11:45:57   
nella28
Ja sam kupovala kod dr.Rade,biologa košta 170km,ni sad ga nema nigdje. Čula sam da prof.Godinjak ne radi ovaj mjesec,user posted image ja sam išla 12.08. na ins.koja nije uspjela pa sam htjela da pokušam i ovaj mjesec!Sretno

(odgovor članu stulic)
Neposredna veza do poruke: 2133
2.9.2011 13:16:04   
patrizia
Draga biggirl

Ja sam do sada imala 5 IUI  i uvijek je bila apstinencija 3-4 dana,.IUI  ti zavisi od rasta folikula i meni je negdje kada dostignu veličinu 17-18 mm data štoperica i 36 sati nakon toga odrađena inseminacija.Zadnju IUI sam radila sa FEMAROM  i bila mi je tek 17 dan (što znači opet zavisi od rasta folikula.)
p.s. ja koliko znam da folikuli moraju puči nadalje 36 sati od štoperice?

Ipak se nadam da ce ti biti pozitivan ishod svega toga i držim ti fige:))

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 2134
2.9.2011 14:32:56   
AAvalon
biggirl, i sa stopericom i sa inseminacijom se moze zakasniti, ali to ne znaci da su kod tebe zakasnili... stoperica se ne daje na odredjeni dan nego u trenutku kad folikule dosegnu potrebnu velicinu (kao sto rece patrizia). ja sam ih uglavnom primala kad su folikule bile 18-20mm. 36-42 sata nakon stoperice dolazi do ovulacije, znaci nije to tacno 36 sati. moje ovulacije sam ja osjetila, i uvijek su bile 40 sati poslije Pregnyla. tako da ako si radila IUI 39 sati kasnije, nisi nigdje zakasnila, cak i da su folikule popucale nakon 36 sati, jajne stanice su tu u cekaju drustvo user posted image  eto, da te ohrabrim, moja inseminacija koja je hvala dragom Bogu bila uspjesna radjena je 37.5 sati nakon Pregnyla, a u tom trenutku kad je uradjena na UZV je doktorica vidjela da folikul jos nije bio pukao (kao sto rekoh, osjetila sam to tek par sati kasnije).
sto se tice apstinencije, optimalno je 2-4 dana, zavisno od broja spermica, jer nakon nekog vremena njihova funkcionalnost i pokretljivost opada. ali ne znam kakav je kod tm spermogram, i da li ti je ljekar preporucio apstinenciju od 7 dana. ali vi u svakom slucaju mozete jos nakon toga kad dodjete kuci "podebljati" sa jednom ili dvije akcije, mi smo tako radili user posted image  zelim ti srecu, i da ti bude uspjesan ovaj ciklus user posted image user posted image user posted image

patrizia, nema te, slabo se javljas user posted image

< Poruku je uredio AAvalon -- 2.9.2011 14:34:30 >

Dum spiro spero

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2135
3.9.2011 8:58:35   
patrizia
avalonkice moja ,ja te punoooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2136
4.9.2011 15:41:25   
biggirl
Aavalon, Patrizia,
hvala na odgovorima! Neznam gdje ste vi radile inseminaciju ali ko je radio kod Prof Gdinjaka, zna kako to gore ide.... Spremogram je kod mm sasvim ok, a apstinencija je bila 7 dana jer je Rada tako rekla....? Folikuli su mi vec 10ti dan bili 18 mm i drugi nesto manji.... a folikulometrija se na dan inseminacije vise i ne radi..... Ma iskreno, bas sam malo razocarana. Ne sumnjam u strucnost Prof. ali je jednostavno prezauzet a s druge strane stimulacijski hormoni nisu nimalo bezazleni. Mene u najmanju ruku dovode do ludila user posted image
U svakom slucaju, hvala na odgovorima i podrsci. Mnogo srece svima koji se trude oko user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 2137
8.9.2011 20:00:55   
Leva
Biggirl nije uopce problematicno sto ti je inseminacija radjena 39h od primanja stoperice jer tvoja jajna stanica nakon tih 36h i oslobadjanja iz folikule zivi jos 24h tako da je ima i te kako dovoljno vremena da se zaljubi u nekog turbo plivaca. U ovom konkretnom slucaju je tvoja jajna stanica cekala spermice. Postoji jos jedna tehnika a to je da se inseminacija uradi prije tih 36h od stoperice i u tom slucaju spermici koji zive 72h cekaju tvoju jajnu stanicu.
Ovo bi bila situacija za kosu cupati samo u slucaju da si morala na vantjelesnu jer bi tada ostala bez jajnih stanica. Sretno i laganini user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu biggirl)
Neposredna veza do poruke: 2138
9.9.2011 0:17:05   
ledy blue
stulic ja sam na klinici radila 5 insiminacija i u svim slucajevima sam sperm-washing uzimala kod Rade..stim da sam joj pri prvom pregledu javim kad je otprilike insiminacija...da oan moze nabaviti ranije..Koliko se sjecam..nadam se da ne grijesim..ona ih dobavlja iz Una lijek apoteka...i prije je cijena kod nje bila 118 km...

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 2139
9.9.2011 13:57:32   
biggirl
hvala Leva na pojasnjenju! Hmmm, sta mi sve ovdje necemo nauciti user posted image
Kod mene je pocelo odbrojavanje do dana D i to vrlo sitno:) Za koji dan cu znati rezultat svoje prve inseminacije. Za sada se simptomi ne razlikuju od PMS...

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 2140
10.9.2011 1:28:22   
hmela
ja ubrzo trebam raditi svoju drugu inseminaciju.Trebala bi 24 tog da dobijem i nakon toga 3 dan ciklusa da pijem neke tabl.ne znam tačan naziv,a onda 8 dan kod dr.javnem se šta se dalje dešavalo.Ljubim

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

Neposredna veza do poruke: 2141
10.9.2011 9:11:00   
ledy blue
Hmela sretno...Vjerovatno klomifen ...nadam se da ces dobro reagovati..da ce biti finih folikula!!

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2142
10.9.2011 12:23:25   
hmela
Hvala,javim se :)

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

Neposredna veza do poruke: 2143
29.9.2011 9:42:14   
choirgirl
Ja sam juce radila 2. inseminaciju. Ovaj put dobili smo samo 600000 spermatozoida nakon pripreme, prvi put bilo 4mil. Doktorica bila malo zbunjena ovakvom promjenom u samo mjesec dana, a i mi isto, ali ipak IUI odradjen, kaze bez sikiracije, jedan je dovoljan. Opet citam po forumima da nema smisla IUI ni raditi ispod 4-5 miliona. Zna li neka od vas vise? Da li uopste postoji sansa za uspjeh sa ovako niskim brojem?

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2144
29.9.2011 14:47:10   
stulic
Choirgirl,
Sretno, od srca – držim ti fige! I iskreno vjerujem da je sve OK , kako kažu dovoljan je i jedan...
Meni je danas prvi dan ciklusa, od trećeg krećem sa klimifenom, pa se nadam da ću ovaj mjesec uspjeti IUI (do sada mi se nešto nije dalo, dva puta dolazila do zakazane inseminacije ... ma, duga priča). Elem, mogu li ti se javiti na email, please....

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2145
1.10.2011 21:09:31   
irisss
Koliko se ciklusa bude na klomifenu + ciljani prije nego što Prof. predloži inseminaciju? Kod mm je spermiogram o.k. ali budući da sam kod drug dr. prije nepunih god. već prošla proces ciljanih s klomifenom, bez uspjeha, zanima me postoji li broj takvih pokušaja i kod Prof. prije ins. Znam da se obično radi 3 ciljana + 3 insem.,pa onda IFVuser posted image ili lapar.? Ako je neko prošao kroz te faze na jezeru bila bih zahvalna da mi objasni kako to gore ide

(odgovor članu stulic)
Neposredna veza do poruke: 2146
1.10.2011 21:19:04   
vjestica
ja sam nakon 2 ciljana napravila pauzu, pa nakon toga sam radila inseminaciju
nekome predloži više ciljanih, a nekome odmah inseminaciju, zavisn od prethodnih nalaza
sretno user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2147
1.10.2011 21:22:27   
irisss
Hvala draga, a reci mi koliku si pauzu pravila? moji nalazi su katastrofa, PCOS, hormoni blago preko refer. vrijednosti, jedan jajovod, čija je prohodnost upitnauser posted image ...mogu li ja sama trašiti lapar.? ne da mi se gubiti više vrijeme na ciljane, pauze, insem....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2148
1.10.2011 21:27:10   
vjestica
pa pitaj ga
meni je prvo radio laparo, pa onda ciljane (a nekome radi obrnuto)
i mene je svaki put pitao šta ćemo sad, hoćemo li laparo, hoćemo li inseminaciju i ja sva sretna kad nešto konkretno predloži
ja sam nakon drugogo ciklusa ciljanih samam napravila pauzu, jer mi se malo poremetila menstruacija od klomifena, pa nisam znala koji mi je dc, pa nisam ga ni htjela zvati pitati za novu turu
a pauzu sam napravila 3-4 mjeseca i onda mu se javila da pitam šta dalje i tad mi je predložio inseminaciju
i h druga je bila uspješna user posted image user posted image i moja cura spava pored mene user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2149
1.10.2011 21:52:09   
irisss
Prvo, čestitam na curki! Da, i ja kontam da ga pitam da odmah na konkretne stvari pređemouser posted image ali on tako malo priča, tih je i namrgođenuser posted image valjda ću uspjeti dogovoriti nešto ubrzo. hvala na brzom odgovoru

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *