Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 7:13:51
Super Beba
Dobar jutra i od mene! Mali kvari dvd player, klika on/off, ja upalila mašine (suđe, veš), pobacala njegove igračke po podu i legla i laptop pored sebe :) Čekam da MM ustane pa da kafenišemo...a do tada:
Nego, kako je Nađa? Jelena kako si ti, Luka?? Rose - brzo će proći Mostar :) Sretan ti rođendan i nek ti se ostvare sve želje!
< Poruku je uredio Super Beba -- 15.11.2011 7:15:39 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:09:02
Vodolija83
Jutro drage moje !
Kao prvo da se svim zenicama zahvalim na dobrodoslici i komplimentima za mog bebija
Moj A je sinoc slabo spavao,al je zato juce cijeli dan bio dobrica,pa se mama ne buni.A sreca pa je moja mama spavala kod nas,pa smo lakse prosli ovu noc,jer je mm sinoc nakon 20 dana odmora poceo raditi. Sada mrvica pajki,mama ga uninala sa sikom u 8h i ocekujemo budjenje oko 11h.Jutros mi je bio haos smijesan kad sam ga presvlacila,pokakao je brda i doline svojim dukatima,kako ih ja zovem.Najlegendarnije mi je kad mu skinem pelenu,operem ga,namazem...a onda strc iz guzoFa malenih,hihiihiii
E sad da pitam iskusne mame cije bebare bas puno doje,jel vase bebe imaju bas cestu stolicu,a ponekad i rijetku?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:15:14
palachinken
Vodolija, ispocetka je to rijetka stolica poslije svakog podoja. Nista se ti ne brini, sve je to normalno Nekad je nece danima imati - i to je normalno.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:18:45
Super Beba
vodolija - ja sam ti dojila na svaka 2h i to baš dugo...kod mene je bilo opće poznato da kad mali doji, da odmah nakon toga i kaki..tako da smo imali baš puno ukakanih pelena :) Recimo da je DM dobro zaradio na nama hehe...a ja puno nisam obraćala pažnju na teksturu i gustoću :) nekad je znala bit baš gusta, nekad rijeđa, nekad senf žuta, nekad zelenkasta, i to sve u jednom danu :))) sve dok nema krvi i previše sluzi, stolica je ok..a proljev kod dojenčadi nije rijetka stolica, nego bukvalno kad voda izlazi iz njih... lady - i ja sam samo lajkala...mislim da je to glas...kako N.?? Kakva si ti??
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:22:07
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: palachinken
Vodolija, ispocetka je to rijetka stolica poslije svakog podoja. Nista se ti ne brini, sve je to normalno Nekad je nece danima imati - i to je normalno.
E hvala ti puno,znam da je i tvoj bebi kao privjesak,pa imas iskustva Moj A cesto mamu strcne kod presvlacenja,smijesan mi je skroz,al hB najbitnije je da je i to znaci normalna pojava,jer A doji dok mu na nos ne izadje,tad se malo prepadnem,jer to iz nos strcne haos,a i na usta istovremeno.Ponekad mu se malo zaglavi,jer rijetko podrigne,draze mu bljucnuti,pa mu tad ukapam malo SMM kapi da prodise.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:24:35
palachinken
Nista se ti ne brini, moj junak je jeo a iz nosa mu curi mlijeko, usput prducka ili kaki. Bas nije znao mjeru, a vala i ja sam mu nudila cim progleda, taj prvi mjesec. Zato i jest nabio skoro 2kg. Sad vec imamo neki ritam, ne tovim ga vise hahaah a polako se spremamo za dohranu, vidim po njemu da bi mogao biti spreman. Samo ti njega nakaci i uzivajte oboje.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:24:51
ciciban26
Jutroooo Ja naspavana ..E zaspala u 22h i budila se svako 3 sata da jede i odmah spavanac..Kad je mm zazvonio alarm u 6.45 prosto nisam mogla da vjerujem da placka jos spava i da je preskocila ustajanje u 5-pola 6 Joj rastopila sam se gledajuci ove beboline,ma ja bih sve na kalendar Jelena mila bas mi je zao sto opet prolazite kroz to.Bem bti vise mrsu..stvarno covjek da raznese ono jezero
Vodolijo misonja mali je presladak masaalah..jos i slusa mamicu.ma beac za pozeliti
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:27:31
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Super Beba
vodolija - ja sam ti dojila na svaka 2h i to baš dugo...kod mene je bilo opće poznato da kad mali doji, da odmah nakon toga i kaki..tako da smo imali baš puno ukakanih pelena :) Recimo da je DM dobro zaradio na nama hehe...a ja puno nisam obraćala pažnju na teksturu i gustoću :) nekad je znala bit baš gusta, nekad rijeđa, nekad senf žuta, nekad zelenkasta, i to sve u jednom danu :))) sve dok nema krvi i previše sluzi, stolica je ok..a proljev kod dojenčadi nije rijetka stolica, nego bukvalno kad voda izlazi iz njih... lady - i ja sam samo lajkala...mislim da je to glas...kako N.?? Kakva si ti??
Hvala i tebi Super Bebo I nama pelene idu kao lude,neda mama dukate svoje maleee...
Usput,presvlacite li vi po noci? Ja svog moram,inace se nece smiriti,a vecina mi govori da ga ne presvlacim To je u mojoj situaciji nemoguce...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:27:32
Cickolini
Juuuutro sad cu vas bombardovati da glasate za moje pile malo ... a i ja cu za vasa smao da skontam cije je cije ... ako vam nije tesko posaljite mi na FB ...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:33:04
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Jutroooo Ja naspavana ..E zaspala u 22h i budila se svako 3 sata da jede i odmah spavanac..Kad je mm zazvonio alarm u 6.45 prosto nisam mogla da vjerujem da placka jos spava i da je preskocila ustajanje u 5-pola 6 Joj rastopila sam se gledajuci ove beboline,ma ja bih sve na kalendar Jelena mila bas mi je zao sto opet prolazite kroz to.Bem bti vise mrsu..stvarno covjek da raznese ono jezero
Vodolijo misonja mali je presladak masaalah..jos i slusa mamicu.ma beac za pozeliti
Ooo Cicibanko Mahanje od mene i A za tebe i malu slatku princezu Enu !!! Hvala ti,slusa A mamu svoju,zlato moje milo Palachinko,hvala jos jednom,vidis kod nas je slicna situacija sa dojenjem.
Moram i da pruzim podrsku nasoj Sensiji ! Draga moja,sve su ti zenice vec rekle...Samo strpljenja i proci ce ove faze navikavanja aBd ! za tebe i malenu Umu !
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:34:34
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Cickolini
Juuuutro sad cu vas bombardovati da glasate za moje pile malo ... a i ja cu za vasa smao da skontam cije je cije ... ako vam nije tesko posaljite mi na FB ...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:39:42
Super Beba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Kako ste drage moje? Jesul djecica bolje?
Ja padam, N se budila 7-8 puta u 10 sati, uzas i uz to je jos i vristala, strah me da je sta ne boli.........uz to je jela skoro svaki sat
da ne budeš izignorisana, vama bi mogao biti vakat za zube, probaj vidjet nazire li se štagod...namaži desni (možeš onim calgelom) i vidi da li pomaže...da li je boli stomak, je li tvrd, ta je sa stolicom? Možda je i to muči? Možda ružno sanja... ako misliš da je nešto boli i ako nastavi da vrišti u snu, daj joj malo paracetamola pred spavanje...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:47:07
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Super Beba
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Kako ste drage moje? Jesul djecica bolje?
Ja padam, N se budila 7-8 puta u 10 sati, uzas i uz to je jos i vristala, strah me da je sta ne boli.........uz to je jela skoro svaki sat
da ne budeš izignorisana, vama bi mogao biti vakat za zube, probaj vidjet nazire li se štagod...namaži desni (možeš onim calgelom) i vidi da li pomaže...da li je boli stomak, je li tvrd, ta je sa stolicom? Možda je i to muči? Možda ružno sanja... ako misliš da je nešto boli i ako nastavi da vrišti u snu, daj joj malo paracetamola pred spavanje...
pipkala sam usi, nista, stomak nista, sto se tice stolice dva dana unazad smo poceli da probamo malo kasice od jabuke po par kasikica i nije kakala nakon toga s tim d aona od pocetka kaki rijetko ali sad kad je ovo malo probala ne znam da li treba sta da se mijenja ili tek kada bude uzimala odredjene kolicine cvrste hrane, ovo je vise popljuvala nego je uslo u nju, ma malicuk skroz. Mazala sma calgel al dzaba i sad je jedva zaspala, na kraju mi je palo napamet da je uninam na nogama i upalilo je. Sinoc njoj nije bio problem zaspat ali budjenje......pravo se prepadnem koliko zavristi, kao dijete od 5 godina. Danas cu uzet onaj gengigel za bebe, cula sma da je bolji i nadam se da cu uskoro doci do onih homeopatskih bobica sto ima u Sa pa da probamo i to. One su usout i za probavu i za zubice. Ukinuli smo od juce ri buljenje u tv i kojekakve budalastine na youtube jer sam pomislila da joj to ne smeta, no jucer nije nista gledala i sovala je u tisini i tek onda uzas, dakle od kako se rodila nije losije spavala. Nosic je bio slinac pa smo jutros ocistili ali je opet plakala dok nije zaspala.....valjda prodje sta god da je.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 15.11.2011 9:57:07
Super Beba
sweet - mislim da sam već nekom pisala...kod mene je ta vriska poprilično česta u zadnjem periodu...isto sam mislila da je do gužvi, TVa, i sl...al' sam skontala da je do zuba...kad su gornje dvice izbile, mali se "unormalio"...sad kad treba da izbiju donje, ponovo je počela skika..mada u manjim količinama nego ranije... i da, ukoliko iz dragosti bacate malu gore-dole, nemojte to raditi..jer ona kroz san kad to proživljava, vjerovatno ima osjećaj da pada, pa joj je to dodatno opterećenje...i nemojte se igrati puno igrice skrivača, tačnije, nemojte glasno vikati BU i BA i prepadat' je iza ćoškova :) Ma koliko to njima izgleda veselo sada, u snu im je poprilična trauma...mi smo npr. ove dvije stvari izbacili :)