mala_sa
|
Vece i od nas A evo konacno zaspao, dokad vidjet cemo Prije mi je znao odvaliti 2 puta po 2 sata dnevnog spavanja, a evo juce i danas zaspi samo 2 puta po 15min (polomi me ). Poceo je bas pravo da puze unazad, dosad se pomicao samo malo po dekici, a sad u sec obidje cijelu sobu - zavlaci se i ispod stolica Jelena ja ti saljem jedan ogromni podrske, sve ce se ovo jednom zvati jucer, samo strpljenja...ti si jedna jaka zena Semice mog A su fatali grcevi 5 sati ujutro i drzali bi ga do 7h, prvo bi pocelo stenjanjem, zatim bi pomalo kenjkao i naravno pocesto bi vristao, smirio bi se jedino meni ili mm na prsima, ili nosanjem zvanim tigar na grani. Ja ti jos mogu reci da upratis da li trebas dobiti , jer moj A je nekoliko dana prije nego dobijem bukvalno nepodnosljiv, siku nece ni da pomirise, a kamoli da doji. Sensia tvoja beba je jako mala da bi znala za dan i noc, to ih mi naucimo; takodjer jako je mala da bi se naucila na ruke i jako je mala za isprobavanje tehnike "pusti nek se isplace". Njoj treba tvoja blizina i tvoj miris. Kad je stavljas na spavanje uvijek je umotavaj dekicom (male bebe vole da im je toplo, da se osjecaju sigurno i vole da uvijek osjete mamin miris - zato ili drzi tu dekicu na sebi da poprimi miris, ili je umotaj u tvoju maicu). Takodjer u krevetac joj iza ledja i iznad glave stavi jastuke (sa vasim jastucnicama)- tako ce takodjer dobiti toplotu i miris. Ako hoces da je naucis kad je noc onda moras da uvedes neki ritual, npr. prije nocnog spavanja ide kupanje, masiranje bebi uljem, stavljanje pelene (sve ovo pod prigusenim svjetlom i u tisini -bez TVa), zatim ide sika skoro u mraku i spavanjac. Svako slijedece budjenje nema paljenja svjetla, pricanja, i sl.; vec samo opet sika, nosanje, ljuljuskanje i dok se ne uspava. I tako dok ne nauci... Bebe se sve mijenjaju sa 40 dana, tako ce i tvoja samo malo strpljenja. Draga sve smo ovo prosle, znam da imas osjecaj da ludis, ali samo sabura i neslusaj nikoga okolo, vec samo sebe i potrebe tvoje bebe. Jedna stvar koja ce goditi i tebi i bebi jeste - svjezi zrak, bebu jako dobroo utopli stavi je u kolica i izadjite malo na svjezi zrak (pola sata je sasvim dovoljno, a vjeruj mi preporodit ces se)