|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1246 1247 [1248] 1249 1250   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
14.11.2011 15:28:35   
animagical
ja ipak mislim da nije ok pokusavati cry out metode na malim bebama...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 31176
14.11.2011 15:31:21   
sweet insanity
pa niko nije ni rekao da se pokusava nego je poenta to da se ne mora na svaki kme skakat-ja sam tako skontala sta je cickolini htjela reci.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31177
14.11.2011 15:31:31   
Gift
da li neko zna gdje u TZ mogu naci onu zimsku vrecu za bebe..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 31178
14.11.2011 15:33:56   
rose
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Zenice moje,doslo vrijeme da se i ja prijavim na ovu temu,napokon !

25.10.u 19h,tacno 2 sedmice prije termina,mamu je iznenadilo maleno garavo dijete user posted image
Moj zivot se tada mijenja za 360 stepeni i svu paznju posvecujem svom malenom suncetu user posted image 3 dana sam ga samo gledala i plakala od srece !
Ajdin,mrvica moja sutra aBd puni 3 sedmice :D
Oboje smo super,A.doji dok mu na nos ne izadje,hehehe user posted image Od 3.do nekog 7.dana smo tokom noci i ponekad preko dana ukljucivali Hipp 1,a od tada samo visi na siki hB ! Pupak otpao 6.dan i tada sve postaje lakse...
Ja sam se brzo oporavila,epiziotomija od 3 koncica od kojih je jedan ispao 18.dan.
Eto nadam se da cemo se i na ovoj temi lijepo druziti i svojim iskustvima pomagati jedna drugoj.

Mahanje za sve RR drugarice i malene bebace od mame i A.,a posebno za zenice sa kojima sam se tokom trudnoce druzila na temi o iscekivanju user posted image

Evo i slike mog bebija da se upoznate !

user posted image

user posted image

masala lijepog brace kako pajki...eh kad se sjetim moje malene kad ovako zapajki user posted image  a sad velika cura user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31179
14.11.2011 15:34:06   
sweet insanity
gift jel za van il za kucu?

< Poruku je uredio sweet insanity -- 14.11.2011 15:35:01 >

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31180
14.11.2011 15:39:39   
taurus
vodolija beba je user posted image

dobro nam došli na temuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 31181
14.11.2011 15:48:00   
Gift
Sweet za van ono kao skafander al ustvari vreca, ako m kontasuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 31182
14.11.2011 15:48:51   
lepetetka
Vodolija meden ti je dječak...
Sensia ne brini se draga, tvoje maleno je promijenilo okolinu i treba vremena da se malo privikne na sve,...ti si joj sada najpotrebnija, proći će sve to aBd... Samo da kažem da nisu sva djeca ista, neka spavaju po cijelu noć dok se neka bude stalno... Ja sam majka dvoje djece i samo mogu reći da su jako različiti, počevši od samog dojenja kada sin nema šanse da je htio prihvatiti dojku, prosto dijete uhvati sisu i počne plakati i tako stalno, i meni se upalile i laktacija se nije uspostavila, dok je kćerkica odmah počela sisati,bez problema...Sin se budio svakih sat sat i po a ona jednom ili dva puta u toku noći..Sa njim sam mogla samo maštati o prospavanoj noći dok sa Eminom je skroz druga pjesma,....On je mogao u kolicima biti satima i mogla sam sa njim kafenisati do mile volje i šopingovati dok se ona buni čim se kolica zaustave,moram je bar cimati tamo vamo, budem sama sebi smješna.. Ona ima bolju motoriku od njega već do sada se uspjela okrenuti na stomak dva puta dok je on to radio sa 5 mjeseci,on je imao grčeve užasne dok ona ništa...Ranije je počela da se smije i guguče..On je bljuckao hranu nemilice dok ona ponekad i jaaako malo... Eto jako su različiti, vjeruj da mi je sada lakše sa njih dvoje nego kada sam tek dobila njega i bila majka jednoga djeteta .....Sorry na dugom postu ali želim da ti kažem da se ne ravnaš ni prema čijem djetetu,svako je na svoju ruku user posted image i drugačije na neki način..Na tebi je da uočiš cake kako da je sniriš i lakše provedete zajedničko vrijeme, pokušavaj sve i slušaj sebe, nećeš ti ni na što navići tu mrvicu, a teška vremena će polako iščezavati user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 31183
14.11.2011 15:49:16   
zanzibarka
Vodolijo bebac je masallah, med medeni :)

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 31184
14.11.2011 15:56:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leena

Jele, a sto to trebas raditi?user posted image

Nista me ne pitaj... lijeva dojka mi bukvalno preplavila gnojanicama. Juce popodne uzela da ga dojim vidim ja nesto boli, izvadim dojku kad sa donje strane bradavice gnojni plik, posle pola sata jos jedan, itd u nedogled. Sve sam ih poslidala alkoholom, odrala peruci plivaseptom, cijeli noc rucno izdajala jer me strasno boli na izdajalicu, oci ispadaju... tako da izgleda vratila se mrsa... pedijatrica nam dala da radimo opet briseve i Luka i ja, ebem ti vise sve, ludim. S tim sad ga ne dojim na tu dojku, nije problem dojenje ne mora vise nikako ni dojiti nego je problem sta je do sad podojio, moram uraditi detaljnu analizu mlijeka. Sad odjednom su se dr sjetili da moje dijete sto bljuca u mlazovima, tj povraca moze biti razlog i bakterije neke u mom mlijeku... veselo pravo.

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 31185
14.11.2011 16:07:16   
lepetetka
Jelo baš mi je žao, nisam znala da je ta MRSA tako zaeb..., ustvari oni je ne tretiraju kao nešto strašno, što može toliko napatiti i majku i dijete...Ma ne znaju ni oni dok ti tek sada traže da to uradiš....Kao da smo pokusni kunići jbt...user posted image user posted image baš me ove stvari naljute..
Ja kakvog imam pedijatra ne dao Bog da mi kakav problem iskrsne, on ni ono osnovno ne pregleda...Sjećam se prvog pregleda Enisa bila jedna divna doktorica sve je pregledala od glave do pete, a on začas niti je ono diže na nogice niti gleda splovilo, niti pita za ishranu...samo je malo presluša i to je to ma katastrofa..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31186
14.11.2011 16:16:50   
Anoniman
Mi stvarno imamo divnu pedijatricu, ali nazalost ni dr vise nisu svjesni a ni toliko upoznati problematikom mrse. Ja sam je danas nazvala i ispricala sta se desava, odmah je rekla izvaditi bris grla i nosa malom, meni bris grla, nosa i dojke, i da mm dodje po uputnice. Ja sam joj odmah rekla da je on dojio i dok je bial ta gnojanica, jeste par puta povukao, ali je jbga opet povukao. Odmah mi je rekla da pratim dijete, bilo sta cudno da primjetim da se javim, i da u slucaju ne daj Boze bilo kakve bolesti kod malog bilo koji dr da ga pregleda da nagovjestim to. I tek kad je mm otisao po uputnice kako je ona rekla da dijete prebacim na AD i pricali su o Novalacu za bljuckanje da na njega predje posto u velikim kolicinama bljuca, povraca onda je rekla da se uradi i analiza mog mlijeka da se vidi jer kao postoji mogucnost da ni prije nije bilo sterilno, a tek sada sa ovim gnojanicama kakvo je. Mozda na kraju sve bude ok, ali dok brisevi ne budu gotovi ja cu presvrnuti zivota mi.
nego ima li ko bombu prodat da idem ono jezero dici u vazduh bem li im sve.

(odgovor članu lepetetka)
  Neposredna veza do poruke: 31187
14.11.2011 16:21:22   
Lady26
Ja citam i jezim se....
Bas ste na*ebali da se tako izrazim, hebem mu i bolnicu i doktore i drzavu ovakvu!!!
Tebi zaista svaka cast na svemu sto radis i opet se smijes....
Da se samo sto prije zauvijek rijesis te bakterije da pocnes uzivati u svojoj djeci user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31188
14.11.2011 16:21:52   
lepetetka
Ehhhh Jelo Novalac mi je odnio para i para sa Enisom, te za grčeve te za bljuckanje, sve sam im formule isprobala user posted image , kad sam mu uključila za bljuckanje onda mu se stegla stolica, pa de pređi na obični ma haos sa njim bio....nikad ugoditi...Nego sretno tebi svakako sa tim brisevima da sve bude OK!!!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31189
14.11.2011 16:25:48   
R&T@
Joj, jelena...user posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 31190
14.11.2011 16:27:12   
Anoniman
Lepetetka, Lady user posted image

A apropo Novalaca kad sam mu vidjela cijenu zamantalo mi se iskreno, ne da je skup, nego bezobrazno skup, ali samo nek mu pomogne da se umanji bljucanje bar malo jer dijete po cijeli dan mlazove izbacuje.

Neposredna veza do poruke: 31191
14.11.2011 16:31:13   
Anoniman
nije valjda novalac skuplji  od aptamila ???
Sretno jelena , da brzo ozdravite user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 31192
14.11.2011 16:32:34   
Anoniman
400gr novalaca 26,25KM, a to generalno moze biti 3-4 dana maksimum.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 31193
14.11.2011 16:45:02   
Anoniman
ajoj a stas , i ja sam davala negdje oko 28 ili 26km ne secam se dobro al znam da je skup apatamil do godine a znao je biti samo 5 dana 900gr nekad 7 dana zavisi kako kad jer vise sam bacala ga , nekad popije nekad nece pa ponavljam nekad povrati .
Al kad se mora boze moj , samo da mu pase odgovara hapa bit ce dobro ni prvi ni,zadnji koji je na ad odhranjen user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 31194
14.11.2011 16:47:24   
bombina
mi smo se malo setali,pa nam se nakupilo stranica...
vodolija-dobro dosla na temu i malecki je ko bombonicauser posted image
sensia-sjecam se nasih prvih dana,odnosno mjesec ili dva,toliko sam bila zabrinuta,umorna,zbunjena,svako ti prica nesto novo...jos ako si sama s bebom kao sto sam ja bila,pa nekad spava cijeli dan,ja se zabrinem sto cijeli dan spava da nije bolesna,pa drugi dan ne spava nikako,ja se opet zabrinem da opet nije bolesna,ma ludnica...proci ce to sve brzo i vremenom ces i sama pocet bolje da se snalazis i upznajes svoje dijete i vidjet ces sta mu pase,sta ne i eto ti reda...

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31195
14.11.2011 17:01:56   
Sensia
IZVORNA PORUKA: lepetetka

Vodolija meden ti je dječak...
Sensia ne brini se draga, tvoje maleno je promijenilo okolinu i treba vremena da se malo privikne na sve,...ti si joj sada najpotrebnija, proći će sve to aBd... Samo da kažem da nisu sva djeca ista, neka spavaju po cijelu noć dok se neka bude stalno... Ja sam majka dvoje djece i samo mogu reći da su jako različiti, počevši od samog dojenja kada sin nema šanse da je htio prihvatiti dojku, prosto dijete uhvati sisu i počne plakati i tako stalno, i meni se upalile i laktacija se nije uspostavila, dok je kćerkica odmah počela sisati,bez problema...Sin se budio svakih sat sat i po a ona jednom ili dva puta u toku noći..Sa njim sam mogla samo maštati o prospavanoj noći dok sa Eminom je skroz druga pjesma,....On je mogao u kolicima biti satima i mogla sam sa njim kafenisati do mile volje i šopingovati dok se ona buni čim se kolica zaustave,moram je bar cimati tamo vamo, budem sama sebi smješna.. Ona ima bolju motoriku od njega već do sada se uspjela okrenuti na stomak dva puta dok je on to radio sa 5 mjeseci,on je imao grčeve užasne dok ona ništa...Ranije je počela da se smije i guguče..On je bljuckao hranu nemilice dok ona ponekad i jaaako malo... Eto jako su različiti, vjeruj da mi je sada lakše sa njih dvoje nego kada sam tek dobila njega i bila majka jednoga djeteta .....Sorry na dugom postu ali želim da ti kažem da se ne ravnaš ni prema čijem djetetu,svako je na svoju ruku user posted image i drugačije na neki način..Na tebi je da uočiš cake kako da je sniriš i lakše provedete zajedničko vrijeme, pokušavaj sve i slušaj sebe, nećeš ti ni na što navići tu mrvicu, a teška vremena će polako iščezavati user posted image

hvala ti draga puno, znam da moram imati strpljenja i smirenosti......

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 31196
14.11.2011 17:04:56   
Sensia
Jelo draga ne daj se, zelim ti sve najbolje i da se sto prije rijesis te bakterijeuser posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31197
14.11.2011 17:25:06   
Sensia
IZVORNA PORUKA: bombina

mi smo se malo setali,pa nam se nakupilo stranica...
vodolija-dobro dosla na temu i malecki je ko bombonicauser posted image
sensia-sjecam se nasih prvih dana,odnosno mjesec ili dva,toliko sam bila zabrinuta,umorna,zbunjena,svako ti prica nesto novo...jos ako si sama s bebom kao sto sam ja bila,pa nekad spava cijeli dan,ja se zabrinem sto cijeli dan spava da nije bolesna,pa drugi dan ne spava nikako,ja se opet zabrinem da opet nije bolesna,ma ludnica...proci ce to sve brzo i vremenom ces i sama pocet bolje da se snalazis i upznajes svoje dijete i vidjet ces sta mu pase,sta ne i eto ti reda...

meni su iskreno noci problem jer ona nece da zaspi nikako, preko dana je nekako lakse i onda vec ne spavam 20 noci i dobijes nekog kome nije nidoceg user posted image user posted image user posted image
svi mi kazu strpi se zamjenilo dijete noc za dan

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu bombina)
Neposredna veza do poruke: 31198
14.11.2011 17:55:05   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: jelenaT

IZVORNA PORUKA: Leena

Jele, a sto to trebas raditi?user posted image

Nista me ne pitaj... lijeva dojka mi bukvalno preplavila gnojanicama. Juce popodne uzela da ga dojim vidim ja nesto boli, izvadim dojku kad sa donje strane bradavice gnojni plik, posle pola sata jos jedan, itd u nedogled. Sve sam ih poslidala alkoholom, odrala peruci plivaseptom, cijeli noc rucno izdajala jer me strasno boli na izdajalicu, oci ispadaju... tako da izgleda vratila se mrsa... pedijatrica nam dala da radimo opet briseve i Luka i ja, ebem ti vise sve, ludim. S tim sad ga ne dojim na tu dojku, nije problem dojenje ne mora vise nikako ni dojiti nego je problem sta je do sad podojio, moram uraditi detaljnu analizu mlijeka. Sad odjednom su se dr sjetili da moje dijete sto bljuca u mlazovima, tj povraca moze biti razlog i bakterije neke u mom mlijeku... veselo pravo.

jelenat stvarno vas snaslo citala sam ja i prije za tvoje probleme i mogu ti reci samo da si jedna bas hrabra zena svaka cast
i to ce se izdeverati polako jes da je mrsa dosadnauser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31199
14.11.2011 17:56:51   
bombina
ne znam sta da ti kazem,ali tvoja beba nema jos ni mjesec dana,ona jos uvijek ne razlikuje dan i noc, i kod mene je stvarno bilo tako prve dane,nikako po neoc ne spava,bas 'bulji' u mene,sreca pa mi je do 20.dana poslije poroda bila mama pa je vise ona bila budna s njom,ja sam bila iscrpljena...znaci,nije gladna nece da jede,ali nece ni da spava.i eto ne znam ni ja kako se to zavrsilo,odjednom je pocela spavat,,,

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1246 1247 [1248] 1249 1250   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1246 1247 [1248] 1249 1250   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Radite li?
Sarah1

Jeste li u radnom odnosu?

Da (62%)

Ne (38%)

Broj svih glasova: 78

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *