Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Zao nam je Lanice sto je bolesna ja neznam sta je ovo vise sa djecicom?
Moj momak je i jucer bio neraspolozen,slabo jeo,danas isto....nema turu curi mu nosic lije voda iz usta,i nece da jede.Nista nije konkretno pojeo,samo bezvezarije jede cjeli dan,i pije sok necemo sutra u vrtic,idemo na kontrolu zubici nas slomise,sve nateklo upaljeno a jadnicak ne moze da zvace niti ima apetit
SAd sam procitala tekst o laringitisu i srce mi lupa....pa ovo moze biti strasno .... Virila sam je maloprije, cini se da mirno spava, nije vruca nema temperaturu...
vece da vas pozz samo mi bili u gostima anel, gleda crtic lezi dragi njegov skubidubi du I anel voli cevape s rostilja , mmmm mahne 3 do 4 onak same uvjek. Bolesnoj djecici brzo ozdravljenje Vidim tajra nam se , ponovila fino fino bogami da te dugo posluzi abd . Amani , amancek je sladak kako on brine za svoju mamu bebacha sta ima kod vas, kako djeca nesto si mi tiha plaho zaho ljubi nam curu lijepu. rose mahanje nanika drago mi je da su ospice prosle nadam se da nece zarazti vas koji nisu bolovali. apotekarko sestro po bolu nedaj se i sama sam takva evo cekam da anel zaspi da se sredjujem valja mi sutra na sistemaski sto rece tajra, ufff ....Nije mi mrsko ic koliko mi se mrsko nakaniti , ustat ujutro obuc otic ufff kad pomislim ne ide mi se a vala hocu abd .probudim se ziva . darfy sutra u nove radne pobjede laganini. tekja cccccc cccc nemogu, da vjerujem da krijes od druga cevape cccc nemoj tako pusti djete da proba sta se bojis . pusa mu velika. drago mi je, da je Ana dobro hb Marinci, dje si mila ? Mnn nedaj se dje je Hanady?
SAd sam procitala tekst o laringitisu i srce mi lupa....pa ovo moze biti strasno .... Virila sam je maloprije, cini se da mirno spava, nije vruca nema temperaturu...
lady, ne brigaj bolan ma nije strasno mi smo ga dva puta bolovali . Bolje je nekad nesto, ni neznat ni cuti vjeruj mi . Bit ce ona dobro abd . Salmy , ne spominji mi zube ufffffffff ....bas ih dobro slomije dok probiju desnu
Znadem Tajra ali nije bas preuvelicao toliko... Sad se toliko zakasljala kao neki staaaari pusac...i onda cvili u snu Al nije mi jasno, sve ok, jutros ustala i kaslje i promukla... Sutra cu ja nju kod dr za svaki slucaj...nije na odmet...
Zaho Jutro Lana ustala, a ja , pogledam na sat - 6,30 ajme meni , dijete ustalo po PS-u ko je kriv sto je sat otisao unazad... Kazem mm sta cu sad s njom, pa kaze zovi V. (svekrvu), dje cu zenu dizati u ova doba, kaze on : pa sta hoce, pola 8 je po starom Zato mi je spica zaspala prije 8 (9 prijasnje)...ujutro ce men' se cini biti veselo
Jel to L ima laringitis? Ako jeste onda je to stvarno ozbiljna boljka, u smislu da trebas biti oprezna. Moja mladja je prosle god imala to i ovako mi je dr rekla: spavaj s njom u sobi, neka je zrak vlazan, nemoj da je pretoplo i ako ne daj Boze ostane bez daha unesi je u kupatilo, zatvori vrata i pusti vrelu vodu, da se stvori vlazan zrak. Kod nas je sve to hB proslo vrlo brzo i bez komplikacija, ali kada je ova pedijatrica meni to tako ozbiljno saopstila, kako laringitis nije nesto "tek tako" i ja sam se bas prepala.
To cvilenje je strasno, znam... steze joj se grlo...
Stavi joj neki malo visi jastuk da lakse dise... i punu serpu vrele kamilice negdje na sigurno pored njenog kreveta...
Ona uopste ne koristi jastuk Ako joj ga stavim, samo "sidje" s njega ili ustane i izbaci ga iz krevetica, nikad nije spavala na jastuku... Blizu glave joj, nemam nigdje, ona je uz zid a nas krevet tik uz njen....jedino mozda na policu za lampu iznad krevetica sa donje strane gdje su joj noge...druge opcije nema...
Jel to L ima laringitis? Ako jeste onda je to stvarno ozbiljna boljka, u smislu da trebas biti oprezna. Moja mladja je prosle god imala to i ovako mi je dr rekla: spavaj s njom u sobi, neka je zrak vlazan, nemoj da je pretoplo i ako ne daj Boze ostane bez daha unesi je u kupatilo, zatvori vrata i pusti vrelu vodu, da se stvori vlazan zrak. Kod nas je sve to hB proslo vrlo brzo i bez komplikacija, ali kada je ova pedijatrica meni to tako ozbiljno saopstila, kako laringitis nije nesto "tek tako" i ja sam se bas prepala.
Ne znam jel ima...to je pisala Tekja i Tajra me samo upozorila da je pratim, ovo je tek od jutros, tako da ne znam sta joj je, a svakako sutra je vodim dr...
Osnovni znak laringitisa je promuklost. Ja sam tako jednom dr zvala telefonom, jer ona nije radila, pa joj onaj "poznati dr" u Vrazovoj dao ne znam vise sta nije i rekao laringitis; elem ja prije nego sto sam djetetu ista dala zovnem nasu dr, kazem joj sve to, nema temp, samo kaslje, bla bla. Ona me samo pitala: jel promukla? Nije! Onda nije laringitiis, ali eto dodji ujutro do mene da vidimo. I ujutro potvrdila da nije. Dakle, ako je promukla, budi opreznija. Ali nemas se sta prepadati, samo budi na oprezu, eto svakako spava s tobom u sobi. i no sikiriki, a ujutro kod dr da to malo pogleda i poslusa.
Promukla jeste, skroz "sitno" i tiho prica... Ujutro aBd kod doktora... Prije 6-7mj je isto bila promukla ali od silnog vristanja i deranja (bili u toj fazi ) i jednom isla na inhalaciju i to je to bilo... Evo stavila sam posudu vrele vode i kamilicu iznad krevetica, voda+kamilica visi na radijatoru.... sta jos, gdje jos sta da objesim
E hajd stavit cu jos i to... Ima da se navlazimo do besvijesti... Joj ja se zezam a knedla mi u grlu stoji, ulazim svako malo... Dizala se do sad jedno 5x....
Lady, ako nisi zaspala, ubaci joj jastuk pod dusek i tako je podigni...
ujutru na inhalacije, nama bi se samo od jedne stanje drasticno promijenilo na bolje...a to kasljanje kao u straca ili kao "lavez" se isto javlja kod laringitisa...
drzim fige da sve bude ok V. spava uveliko, a mi odosmo opet "opalit" po seriji H I M Y M
laku noc svima
Moje veliko dijete tek sad zaspalo...maloprije sam bila i prosla, dijetetu krv iz usta, ja se prepala kad pogledam desni joj krvare...ubise je trojke, jos izbile a i dalje je muce... toliko je bila nervozna i bacala se po kuci da joj je celo svo crveno bilo koliko je udarala od pod, cim sam joj dala one homeopatske bobe za zubice dijete se za deset minuta smiri i zaspa, zivio onaj ko ih izmisli. Danas kad sam je odvela na injekciju, ona koja inace skroz slabo prica govori sestri, nece, nece...boji Avu, doslo mi da placem, a sva joj guza modra, juce me u vrazovoj neka sestra toliko ispizdila, jedva sam se suzdrzala da joj svasta kazem, prvo dala joj cijeli penicilin bez aspiriranja i jednog, a dijete se toliko vrtilo, onda uopste je nije ubola u gornji desni cosak guze, vec vise u sredinu, sva joj guza modra.