sretniica
|
Mi koristimo Babylove. Od prije nekih pola godine nam je počelo procurivati u toku noći. U tu svrhu smo isprobali još više različitih pelena ali su svake isto curile, tako da mislim da to nije više do pelene nego do količine tečnosti koju dijete unese posebno pred spavanje. Probali smo i veći broj, ni to nije pomoglo. Jedino pomaže presvlačenje u snu nekad u 4-5 ili 6h ujutro :) Isprobali Pampers obicne, sleep&play, premium care....probali Molfix, violetu obicne, Violetu noćne, pa cak i one neke Bebem (mislim da su turske), Babylove i one druge DM-ove nesto u eko fazonu, probali smo i Konzumove, evo mog komentara: Pampers obicne- meni imaju miris parfemski koji kad se pomiješa sa kakom tjera na povraćanje, inače sve što je parfemsko, djeluje mi i umjetno, a i nekakve su plitke i manje u odnosu na druge pelene iste velicne cini mi se. Kupili ih da isprobamo , i potrošili OK, ali nismo se zadržali. Pampers Sleep&Play - kupila jednom da isprobam, kontam jako povoljna cijena. Katastrofa! Prejak miris takodje parfemski, unutra neke bobice koje mi djeluju ružno, nemaju onih elastičnih traka sa strane pa samim tim i manje udobne i veća mogućnost propuštanja. Papers premium care - Meni se lično svidjele, bez posebnog mirisa, više djeluju prirodne i pamčne (nisu nešto čini mi se mekane, ali djeluju prirodnije). Mana- preskupe, bezobrazno. Molfix - Nisu uopće loše, prilično tanke i savitljive, ali i dovoljno duboke da ne procuri (nama redovno procuri ispod stomacica). Cini mi se da su imale neki blagi parfemski miris, ali nista strasno. Violeta - Jako duboke, mislim da su definitivno najdublje, ali i zato jako uske. Za nasu debelu guzu nikako nisu odgovarale. Pored toga prilično krute i debele. Cijena u rangu sa Molfixom, prihvatljiva. Violeta noćne - Ma skoro isto kao i obične Violetine, samo druge boje i cini mi se deblje. Bebem- Jeftine. Uzasne. Isto da djetetu obučeš plastičnu kesu. Sami najlon. Stavila ih dva puta i bukvalno bacila paket. DM "Alana" eko pelene - Nisu loše, nije loša ni cijena. Mana elastične trake nisu dovoljno elastične i same pelene su poprilično krute, DM Babylove - Jednostavne. Bijele. Elastične trake jako rastezljive. Dovoljno (ali ne previše) duboke. Dovoljno široke. Cijena jedna od najnižih (izuzimajući Bebem i Pampers sleep&play). Velika pakovanja, mislim da 3-ica dođe paket 100 kom, trenutno smo na 5-ici i njih je 72, ali opet mislim da je to najveće pakovanje za onih tridesetak KM koliko košta većina pelena. Plus dođu u kartonskim kutijama koje koristimo za pohranjivanje igračaka (ali i mnogo čega drugog) Konzumove "Bebe" - jako slične DM-ovim Babylove, gotovo iste. Kako sam ja pročitala Češka proizvodnja. Pakovanja manja pa samim tim i nešto skuplje od Babylove. Moj poredak pelena bi izgledao ovako: 1. DM "Babylove" 2. Pampers Premium care 3. Konzum "Bebe" 4. Molfix 5. Pampers 5. DM "Alana" eko 6. Violeta 7. Violeta noćne 8. Papers sleep&play . . . . xx. Bebem :)
|