Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 17:28:00
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: lepetetka
Ali ne vidim problem i da joj ponudiš AD ako si izmorena i ako postoji i mrva nade da će bolje spavati..Vidi jednu veče pred spavanje pa kako prihvati, pa neće ti niko orden dati zato što si 6 mj. isključivo dojila..samo opušteno..ja ću iprije 6 mj početi sa dohranom mislim, čisto da malo lazne svega
Ovo potpisujem. Dok ne probas neces znati hoce li pomoci ili ne. Ja ne vjerujem da ce od jedne bocice poceti odbijati siku, pa evo ja svojoj bar jednom u dva dana dam mlijeko na bocicu(odem prosetati odmoriti mozak, a ostane s muzem). Meni je problem sto ona pojede 80 ml a nema ni dva mjeseca, a ja samo toliko mogu izdojiti. Inace kad joj to nebude dovoljno, onda cemo morati ili AD ili nesto drugo. Ja vec trazim posao i kad ga aBd nadem morat cemo trazit neko rijesenje. S prvom djevojcicom nisam trazila do godine, a imala prilika, kontam neka je sa mnom. A kad je napunila godinu, kopaj, trazi i nista... Vise me strah da sam se previse zabila u kucu i da sam potpuno izasla iz stosa... A posao mi treba jako, kako zbog financija, tako i zbog toga sto mi je kuce na vrh glave...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 17:30:04
enči80
Nadam se da su bolesne bebe bolje danas...Jelena,Lady.Mersiha
Mene je ova vijest o malenoj Ajši pogodila baš puno jer je na isti datum prije tri godine također moj sinčić preselio.Čitav dan sam ovakva Znam da imam njih dvije sad ali bol koju osjećam zbog njegove smrti ne prolazi ni sa godinama ni uz njih...možda samo malo
Ljubim vas sve ...
P.S:Leena Sretan rođendan!!!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 17:45:58
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: lepetetka
Ali ne vidim problem i da joj ponudiš AD ako si izmorena i ako postoji i mrva nade da će bolje spavati..Vidi jednu veče pred spavanje pa kako prihvati, pa neće ti niko orden dati zato što si 6 mj. isključivo dojila..samo opušteno..ja ću iprije 6 mj početi sa dohranom mislim, čisto da malo lazne svega
Ovo potpisujem. Dok ne probas neces znati hoce li pomoci ili ne. Ja ne vjerujem da ce od jedne bocice poceti odbijati siku, pa evo ja svojoj bar jednom u dva dana dam mlijeko na bocicu(odem prosetati odmoriti mozak, a ostane s muzem). Meni je problem sto ona pojede 80 ml a nema ni dva mjeseca, a ja samo toliko mogu izdojiti. Inace kad joj to nebude dovoljno, onda cemo morati ili AD ili nesto drugo. Ja vec trazim posao i kad ga aBd nadem morat cemo trazit neko rijesenje. S prvom djevojcicom nisam trazila do godine, a imala prilika, kontam neka je sa mnom. A kad je napunila godinu, kopaj, trazi i nista... Vise me strah da sam se previse zabila u kucu i da sam potpuno izasla iz stosa... A posao mi treba jako, kako zbog financija, tako i zbog toga sto mi je kuce na vrh glave...
I ja poceinjem da ganjam posao iako ce joj tek 5 mjeseci, zat cu i pocet sa dohranom kad udjemo u 6. mj a ne sa punih 6. Mad akakvo je stanje u drzavi, sumnjam da cu ista uskoro naci. Al ovako nemam nekog vremena ni za prevodjenje sto mi je inace alternativa. A moja N nece flasicu kad je budna.....
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 18:02:27
sporty mamaa
Ma sweet strasna je situacija sto se posla tice, moja diploma izgleda nicemu ne sluzi, ja trazim bilo gdje, butik i ostalo... A i muz nije na nekom bajnom poslu, nema nikad ni dana slobodnog, a nije nesto placen. Ma katastrofa, mostar je poznat po tome da je nac posao ako nemas vezu skoro nemoguce, a evo i sama sam dokaz toga... Vise covjek ne zna ni gdje bi trazio... Godine lete, a jos si i podstanar, a o svom stanu bez dobrog posla i kredita ne mozes ni razmisljati. A ovako pare dajes u nista. No sreca pa je gazdarica odlicna, pa nekad zna ne uzeti kiriju, a stan je nov, novcat, mi prvi uselili u njega, nije nesto velik, al ne zalim se. Ma ja sam rekla muzu ako ovako nastavi da trazimo da idemo gdje iz ove drzave, ako se vise ima gdje i otici A ovako stojis na nuli a godine prolaze, ma sta na nuli, ispod nule
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 28.10.2011 18:04:39 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 18:11:10
animagical
IZVORNA PORUKA: enči80
Nadam se da su bolesne bebe bolje danas...Jelena,Lady.Mersiha
Mene je ova vijest o malenoj Ajši pogodila baš puno jer je na isti datum prije tri godine također moj sinčić preselio.Čitav dan sam ovakva Znam da imam njih dvije sad ali bol koju osjećam zbog njegove smrti ne prolazi ni sa godinama ni uz njih...možda samo malo
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 20:43:25
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Ma sweet strasna je situacija sto se posla tice, moja diploma izgleda nicemu ne sluzi, ja trazim bilo gdje, butik i ostalo... A i muz nije na nekom bajnom poslu, nema nikad ni dana slobodnog, a nije nesto placen. Ma katastrofa, mostar je poznat po tome da je nac posao ako nemas vezu skoro nemoguce, a evo i sama sam dokaz toga... Vise covjek ne zna ni gdje bi trazio... Godine lete, a jos si i podstanar, a o svom stanu bez dobrog posla i kredita ne mozes ni razmisljati. A ovako pare dajes u nista. No sreca pa je gazdarica odlicna, pa nekad zna ne uzeti kiriju, a stan je nov, novcat, mi prvi uselili u njega, nije nesto velik, al ne zalim se. Ma ja sam rekla muzu ako ovako nastavi da trazimo da idemo gdje iz ove drzave, ako se vise ima gdje i otici A ovako stojis na nuli a godine prolaze, ma sta na nuli, ispod nule
mi sreca imamo stan koji je nas i to puno,puno PUNO znaci.naci cemo negdje pa makar i van profesije
< Poruku je uredio sweet insanity -- 28.10.2011 20:55:47 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:03:09
enči80
Iman,Rose čestitamo zubiće
A i A
Samo za sweet kad joj mala bude plakala a nadam se da neće podsjetnik da ima i gorih situacija
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:07:30
mala_sa
Taurus i Rose ma nama pedi rekla da pocnemo pomalo uvoditi meso, pa ja reko onda da vidim kako vi pravite te supice i kasice na mesnoj vodi . Sad mi jos samo treba informacija kako zatvorite te plasticne case
Enci
Iman ljubi malenu djevojcicu, nemoj plakati zbog vrtica, naviknut cete se vi...Evo mene kolika sam, u vrtic sam posla sa 18mj, pa mi nista ne fali (valjda )
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:12:16
enči80
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Enci ljubi curice sto "pjevaju"
Urađeno a ti nam ljubi druga
Rose nekad ali saaaaaaaaaamo nekad su cvjetii
< Poruku je uredio enči80 -- 28.10.2011 21:14:16 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:13:17
rose
Taurus i Rose ma nama pedi rekla da pocnemo pomalo uvoditi meso, pa ja reko onda da vidim kako vi pravite te supice i kasice na mesnoj vodi . Sad mi jos samo treba informacija kako zatvorite te plasticne case
Enci
Iman ljubi malenu djevojcicu, nemoj plakati zbog vrtica, naviknut cete se vi...Evo mene kolika sam, u vrtic sam posla sa 18mj, pa mi nista ne fali (valjda )
ja ti koristim one plasticne case iz apoteke...sto se kupe kad trebas nalaz urina raditi..imas takve od 100 ml s poklopcima koji se zavrcu...to sam koristila i kad sam zamrzavala svoje izdojeno mlijeko
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:14:00
sweet insanity
Ej cure (zene) Znate li ima li gdje u BiH da se kupi zastitna ograda, tj vratanca, ona kada pocne puzat ja bih da pregradim kuhinju. Znam da ima na e-bayu al nismo do sad narucivali nis veliko, ja sam smao jednon dvdove neke.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:18:17
mala_sa
Sweet zaboravih ti napisati za pahuljice... Ja sam ovdije kupila MODILAC (za laku noc), ali ti dole potrazi koje god samo da se prave sa mlijekom (jer onda ne sadrze AD, a ove sto se prave sa vodom - one sadrze AD)
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:21:35
sweet insanity
Sweet zaboravih ti napisati za pahuljice... Ja sam ovdije kupila MODILAC (za laku noc), ali ti dole potrazi koje god samo da se prave sa mlijekom (jer onda ne sadrze AD, a ove sto se prave sa vodom - one sadrze AD)
Budem potrazila cim napunimo 5 mjeseci i udjemo u 6. Mislim da to nije rano, ne bil se naucila jest dok ja ne pocnem raditi.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:24:55
mala_sa
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Budem potrazila cim napunimo 5 mjeseci i udjemo u 6. Mislim da to nije rano, ne bil se naucila jest dok ja ne pocnem raditi.
Mi smo sa uvodjenjem dohrane poceli sa 5,5mj...dotad je bila iskljucivo sika
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 21:41:17
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Mi smo sa uvodjenjem dohrane poceli sa 5,5mj...dotad je bila iskljucivo sika
Ja cu kupit sa punih 5 pa vidjet cemo dokle cemo dogurat Znaci ti si pahuljice uvela sa 5 i pol? Jesi li tada i kasice?