Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:05:19
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: rose
a sto procjedis...sve sastojke koje si nabrojala moze jesti?
procjedim zato što ja ne jedem supu kada u njoj vidim bilo šta
dam ja njoj mrkvu, krompir i to meso koje je skuhano...izmiksam to i zalijem supom. samo ja to ne mogu da gledam u supi pa zato procijedim a njoj sam miksala dok je bila manja a sada samo viljuškom izdrobim i zaslijem supom.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:08:01
ladyblue RR
e da, jučer sam joj uključila homeopatsku terapiju da probam riješiti ovaj kašalj...dijete mi više kahnulo nije. samo još da nos odčepimo i da počne ponovo svoj prst sisati. mislim da zato neće po danu da spava...ne može od nosa prst u usta.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:22:07
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: rose
a sto procjedis...sve sastojke koje si nabrojala moze jesti?
procjedim zato što ja ne jedem supu kada u njoj vidim bilo šta
dam ja njoj mrkvu, krompir i to meso koje je skuhano...izmiksam to i zalijem supom. samo ja to ne mogu da gledam u supi pa zato procijedim a njoj sam miksala dok je bila manja a sada samo viljuškom izdrobim i zaslijem supom.
heheh ti ko ja kad ugledam kolutic mrkve u bilo cemu ili bibavo meso
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:23:18
Amam
Dan cure...Kako su bojesne gajice?Nadam se da bar ture nema. Ja sam bas radi male Ajse,dusa draga kako se ona samo borila. Da Allah podari sbur njenim roditeljima.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:25:32
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: bebacha
Lady kakve su cjeni tih homeopatski lijekova
ne znam...ja imam svoju tetu homeopatu i ti lijekovi se ne plaćaju jer se kod nje plaća "pregled" a poslije ti ona daje lijekove. jedino se plaćaju kotrole ali ja nikada ne odoh ni na jednu. ja joj dadoh 50 KM jučer ali ja nju svaki put kada je maloj nešto, zovem i peglam i ona mi daje lijekove a neće da naplati. bi me više stid.
< Poruku je uredio ladyblue -- 28.10.2011 13:26:59 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:31:46
sporty mamaa
Evo i nas, otvorim temu kad imama sta vidjeti. pretuzno zaista Samo da je zdravlja, ostalo ce sve doci na svoje. Moja bebica je sinoc zaspala oko 1h i nesto i probudila se tek u 7h, dojila i nastavila do 9, onda pojela ponovo i do 11 i nesto spavala Sweet, ja mislim da svakoj mami dode s vremena na vrijeme da dadne AD, vjeruj i ja sam to par puta pomislila, ali uvijek nekako prevagnem da ne dadnem. A jucer da sam imala u kuci vjeruj da bi dala, zato i ne kupujem. Imala je dvije potpuno zelene stolice jucer. Ja ne znam kad mi fino doji po 10 - 15 min stolice su zlatno zute i ja osjetim da imam mlijeka. Kad samo vuce bradavicu, doji po 2 min. i trza osjetim da su mi grudi prazne Ja sam prvoj maloj uvela dohranu sa nekih 4, 5 mjeseca, tako cu i ovoj pomalo poceti sa povrcem, tik da se navikne...
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 28.10.2011 13:33:43 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 13:45:44
rose
a niko ne govori sta joj se zakomplikovalo...dusa slatka napatila su puno u nepune 2 godine zivota i taman kad su je malo stabilizovali ona vise nije imala snage da se bori
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 14:22:35
stefania
jooj brate dragi, kakva tuga..evo sad sam vidjela i nemam ni ja rijeci, uh Boze strasno, prestrasno.... sto rece palachinken, nek su nam samo djeca ziva i zdrava pa ako hoce nek ne spavaju narednih par godina i nek kenjkaju il sta god treba vec samo nek su zdravi i zivi...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 14:38:54
taurus
lady danas je treći dan kako nađa ima tur, pa se nadma i da je poslijednji
rose ja iskuham u pretisu koljenicu ili piletinu sa peršunom, mrkvom, lukom, celerom i onda to procijedim u plastične čašice, odvojim meso i zeledim tako da svaki dan imam spermljeno samo mijenjam povrće koje kuham u toj supi uglavnom dodajem brokulu, špinat, grašak ili karfiol, a uz to mijenjam nekada krompir a nekada riža
moj E u zadnjih par dana neće nikakvo voće, slano odlično jede ali voće nikako
< Poruku je uredio taurus -- 28.10.2011 14:39:07 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:06:32
mala_sa
Dan i od nas Tek sad procitah za malenu Ajsu Moj A evo pajki, malo je nesto dramio ali se ipak na kraju uspavao...
Sweet meni je isto u nekoliko navrata dolazilo da dam AD, pa me opet kad dodjem sebi ta ideja prodje, i sve tako...na kraju sam uspjela da budjenje regulisem sa ovim pahuljicama sto sam dodavala u izdojeno mlijeko, sad ide samo sika (kad je naucio da spava duze u komadu, onda sam pahuljice ukinula)
Nadam se da su nam Anci i nadja bolje????
Taurus koliko supice zaledis za jedan obrok; otprilike??
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:42:16
entinte
dan zene, ja napravila onaj sirup sa lovorom i secerom i dala mu danas kasiku pa cu veceras jos jednu i stavila mu krpu sa kozijim lojem na prsa nadam se da ce mu kasalj umiriti uskoro
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:44:07
entinte
Sad vidjeh za Ajšu moj Bože
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:48:22
lepetetka
IZVORNA PORUKA: ladyblue
e da, jučer sam joj uključila homeopatsku terapiju da probam riješiti ovaj kašalj...dijete mi više kahnulo nije. samo još da nos odčepimo i da počne ponovo svoj prst sisati. mislim da zato neće po danu da spava...ne može od nosa prst u usta.
ehh Lady zbog ovoga ja ne volim cuclu, moj Enis kada god bi bio bolestan -začepljen nosić, nije mogao cuclati, a toliko je volio pipu, i po noći traži je ja mu stavim a on jadničak ne može da diše, pa počne plakati a nije htio bez nje da spava...katastrofa...A nekad mi je dobra bila, kada se rasplače ja mu pipu i on miran djelovala smirujuće..
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:48:47
ladyblue RR
kod nas od jutros nije bilo temperature. Napokon. Sad sam joj,preventive radi, dala kasicicu ibuprofena. Ocekujem temp. pa rekoh da je preduhitrim a ona ako ce ici na 40,mogu dati sta hocu ali nece pomoci. Iskreno se nadam da je krenulo na bolje.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 15:54:31
taurus
IZVORNA PORUKA: mala_sa
mjera mi je puna ona pvc čaša, što se kupuju hajd da kažem za izleta one što dođe 100 komada u pakovanju a mesa u svaku čašicu stavim od oka, tj. malo manje od pola i naravno kad dodajem povrće uvijek stavim još vode da ima da vrije i da se povrće skuha
< Poruku je uredio taurus -- 28.10.2011 15:55:23 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 16:06:52
lepetetka
Sweet i ja sam ponekad dolazila u iskušenje i zapitkivala se je li gladna kada bi bila nervozna, jednom sam joj na početku i napravila hapicu i vidjeh dijete nervozno i poslije flašice, i onda vidjeh da nije to... Sin mi je bio na AD od samog početka i budio se na 1,5 do 2 sata prvih mjesec dana, e onda me pedijatrica nasavjetovala da mu kada se rasplače ponudim čaj pa da ga zavaram jer je puno da dijete stalno jede , tako da sam ga uspjela sa čajem malo zavarati i sa cuclom pa je ubrzo razgodio obroke tako da sam mogla malo odspavati, ali svejedno što je bio na AD dijete je i do pola godine budilo se na tri sata, a evo Eminica samo doji i probudi se jednom-rijetko dva puta.. Ali ne vidim problem i da joj ponudiš AD ako si izmorena i ako postoji i mrva nade da će bolje spavati..Vidi jednu veče pred spavanje pa kako prihvati, pa neće ti niko orden dati zato što si 6 mj. isključivo dojila..samo opušteno..ja ću iprije 6 mj početi sa dohranom mislim, čisto da malo lazne svega
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 16:23:23
rose
IZVORNA PORUKA: taurus
lady danas je treći dan kako nađa ima tur, pa se nadma i da je poslijednji
rose ja iskuham u pretisu koljenicu ili piletinu sa peršunom, mrkvom, lukom, celerom i onda to procijedim u plastične čašice, odvojim meso i zeledim tako da svaki dan imam spermljeno samo mijenjam povrće koje kuham u toj supi uglavnom dodajem brokulu, špinat, grašak ili karfiol, a uz to mijenjam nekada krompir a nekada riža
moj E u zadnjih par dana neće nikakvo voće, slano odlično jede ali voće nikako
ma i ja manje vise tako radim...skuham meso i odvojim u posudice meso u vodi...a onda joj za obrok kuham povrce i na kraju dodam to meso u vodi da prokljuca malo, ohladim i pravim kasicu...i ja ostavljam porcije od nekih 70-100 ml u casicama
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 17:10:23
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Dan i od nas Tek sad procitah za malenu Ajsu Moj A evo pajki, malo je nesto dramio ali se ipak na kraju uspavao...
Sweet meni je isto u nekoliko navrata dolazilo da dam AD, pa me opet kad dodjem sebi ta ideja prodje, i sve tako...na kraju sam uspjela da budjenje regulisem sa ovim pahuljicama sto sam dodavala u izdojeno mlijeko, sad ide samo sika (kad je naucio da spava duze u komadu, onda sam pahuljice ukinula)
Nadam se da su nam Anci i nadja bolje????
Koje su to pahuljice i kako si mijesala, d ali one sadrzavaju AD u sebi??? necu jos uvodit ali za 11 dana punimo 5 pa cu polako kada udjemo u 6 davat da malo lize ne bil do ulaska u 7. pocela jesti jer planiram aBd ganjati posao.