Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 23:28:40
entinte
Palachinken i mom K su od rođenja znojni tabani, i ja sam procitala da je moguce zbog nedostatka vitamina D, onda se pojavio onaj rahitis pa hodanje po doktorima, elem ja jedne prilike pitam pedijatricu kaze to nije nikakav problem, jednostavno bebica je u carapicama i znoje se noge a opet moze biti i nasljedno, nama su tad povecali D kapi sa 3 na 7 radi rahitisa ali njemu su jos uvijek tabani znojni tako da smo se uvjerili da nije do toga jer smo radili i nalaz vitamina D sto znaci da znojni tabani ne predstavljaju problem
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 28.10.2011 23:44:25
Amam
Evo nas da vam pozelimo mirnu noc . E spava,umorio se pravo. Danas smo setali,koristimo ovo sunca jos malo. Nadam se da je situVacija s bebama bolja i da ste svi ok.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 1:17:05
sporty mamaa
Evo i nas malo pred spavanje. ja danas isla u set_nju i ostavila mm 110 ml. izdojenog mlijeka. Ova moja je to sve u jedom cugu pojela 110 ml.? Da se zapitam je li njoj dojenje uopce dovoljno. MM kaze samo se okrenula i zaspala.
Animagical ja sam procitala da ako zelite znati je li bebama vruce ili hlado da pokazatelj nisu ruke ni noge, nego stomak. Kao ako je on topao i bebi je toplo, tako isto za hladno i vruce. Tu info procitah u casopisu o bebama. Odoh i ja u krpe, laka vam noc
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 29.10.2011 1:18:02 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 7:57:10
tukica
Oooooo jesam ovo prva Pa dobro jutro moje zene i male
Evo za pocetak Mi smo se ustali u pola 6 Sto je najgore, kao da sam oguglala na neispavanost... Od veceras objavljujem rat maloj Nema vise bezveznog cuclanja sike, dojenja po mil.puta, spavanja u nasem krevetu... Uh, naoruzala sam se zivcima... Sad, ako mi njena malenkost dozvoli, odoh da vas iscitam...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 8:54:56
bambi7
Morning i od nas, sto ste se uspavale jutros... Joj tukice, ja sam sinoc sa tim tvojim elanom legla, hehehe, sve smo mi po PS-u odradili hoce mala i u krevetac, a posle drugog budjenja, osta u nasem krevetu Sve kontam ispasce mi, ma rekoh bolje neka nje do mene, nema kad da se razbudi kad joj tutnem siku cim se javi... pa videcemo dokle cemo Odosmo sad negdje na . pusica od nas........
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 9:13:14
palachinken
entitne i rose, hvala vam. Ja znam preskocit d vitamin, zaboravim, dobro nije se to desilo puno puta dosad, pa se ko mrvicu zabrinuh da nisam sta pokvarila dijete :) sporty, vidis da joj je dovoljno, tvoje mlijeko nije kaloricno kao AD, zato ga, tako u mililitrima, popiju vise. Ja sam nekad prije izdojila oko 60ml i M popio i odmah trazio i drugu siku, znaci to je cca ta neka kolicina. I Mahdi slijedi trend beba na temi, pa se sinoc budio vise nego inace i bas nemirno spavao.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 9:30:13
Emica_sa
Samo da Vas pozdravim,citam ja sta vi pisete,ali nemam bas vremena da pisem stalno...Moje harambase gledaju crtani,a Farah stavlja prstic u usta,izgleda da joj se spava
Ja nemam sta da vam kazem za to budenje jer moji se nisu nikada budili.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 9:51:48
Super Beba
jutro i od mene...evo, čekam da mali zaspe (ponovo), pa da MM i ja popijemo jutarnju kaficu u miru :) Mali (da kucnem o' drvo) spavao do 8h :) a zaspao oko 21:15...budio se 2X...ljepota, ja baš naspavana :)))) jedino što se "kreće" po krevetiću čitavu noć ...obiđe sve i jedan ćošak ne znam kako to riješiti
vještice - ja ću bit' na BBu :)
jelena nam se ne javlja...nadam se da je A. bolje lady - kako N.? Znaš li ti kako je Ana?
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:00:43
enči80
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Evo i nas malo pred spavanje. ja danas isla u set_nju i ostavila mm 110 ml. izdojenog mlijeka. Ova moja je to sve u jedom cugu pojela 110 ml.? Da se zapitam je li njoj dojenje uopce dovoljno. MM kaze samo se okrenula i zaspala.
Animagical ja sam procitala da ako zelite znati je li bebama vruce ili hlado da pokazatelj nisu ruke ni noge, nego stomak. Kao ako je on topao i bebi je toplo, tako isto za hladno i vruce. Tu info procitah u casopisu o bebama. Odoh i ja u krpe, laka vam noc
I moja A je ju;er popila 100ml o još plus 30AD jer nju dohranjujem pa eto da znaš da nije jedino tvoja mrvica halapljiva...i tek nakon ad je ušutila i zaspala.Palackinken pravo zbori u vezi našeg mlijeka i ad-
Jutro i od nas
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:03:13
lepetetka
Nadam se da je Anči dobro, ono je Jelena govorila da su ih htjeli i u bolnicu poslati čini mi se duša draga nadam se da je dobro... Moja cura zaspala u 10.30 i spava još uvijek , budila se u 5, jutros je nahranila oko 8.30 i ljenguza nastavila spavati...Nadam se da neće preći na nju ovaj "RR virus nespavanja"... Svim bebicama
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:06:33
lepetetka
enči80 bebe su med medeni, tako su pepe i nek su ti žive i zdrave!!!!! I ova slikica na avataru je prelijepa, Baš kao da su jedno biće osjeća se ta bliskost...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:08:01
enči80
IZVORNA PORUKA: palachinken
Enci, ona slika gdje njih dvije galame, ma ono je genijalno. Znam da tebi nije smijesno kad horski zadreče, ali izgleda preslatko :)
Hvala ...navikla sam već ili sam poludjela već jer kad one zajedno plaču ja se smijem
Lepetetka hvala a tvoj mali ima najljepše ime na svijetu Nadam se da je Anči uredu
< Poruku je uredio enči80 -- 29.10.2011 10:09:25 >
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:20:24
sweet insanity
Jutro i od nas, mi ustale u pola10 sto nam je bilo 4. budjenje, nije lose
Pricate o izdojenom mlijeku, mm neku noc maloj uvalio flasicu jer je nece budna a nekad ni u snu pa ono da pokusamo. Izdojila ja 100ml a ona je popila samo 80 ml a sad ce joj 5 mjeseci pa sam skontala da ona haman jeden cesce i manje al s ekroz sat i pol tu noc probudila i nista nije palilo do sike.
Sinoc s epar puta budila placem al smirio je mm hB.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:38:13
palachinken
Nego zene, ja ne znam je li ovo pred zimu ili me stiglo poslijeporodjajno opadanje kose. Strasno! Uzela sam onaj Vichi šampon protiv opadanja ne bi li sta ublazio. Sad mi kroz glavu prolaze sve one prijateljice sto su se poslije poroda osisale na kratko, sve redom sad imaju istu frizuru, kratko nazad, siske naprijed, ko sto je Rihanna profurala prije 2 godine haha a meni to ne stoji na ovu bosanski glavu
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:41:09
ladyblue RR
jutro i od nas...
N je bolje. jučer sam joj 3X dala ibuprofen, ujutro kada je odbila temp. i još 2x prevenitvno. nije više skakala. jedino imamo problema pred spavanje jer huja. začepljen joj nos pa ne može prst u usta pa se unervozi. spavala je 12 sati u komadu. jutros je dosta dobra. ponovo sam dala Ibuprofen, za svaki slučaj. eno je ode na spavanje bez plača. e da, sinoć joj stavim onaj luk pored krevetića i mislim da je pomoglo. kako sam ja ustajala da provjerim ima li temperaturu, vidi cucla prst. malo je i nos proradio.
Ana je jučer imala temperaturu oko 38. Kaže Jela da je i ona bolje. Jelena se ne javlja, došla joj sestra sa troje djece pa ne zna kud udara.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:42:43
ladyblue RR
Nego zene, ja ne znam je li ovo pred zimu ili me stiglo poslijeporodjajno opadanje kose. Strasno! Uzela sam onaj Vichi šampon protiv opadanja ne bi li sta ublazio. Sad mi kroz glavu prolaze sve one prijateljice sto su se poslije poroda osisale na kratko, sve redom sad imaju istu frizuru, kratko nazad, siske naprijed, ko sto je Rihanna profurala prije 2 godine haha a meni to ne stoji na ovu bosanski glavu
opadanje kose smo sve imale. proći će to samo.... to što su se ošišale kratko neće pomoći kod opadanja. svejedno, kratka ili duga isto opada.
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 10:51:15
tukica
IZVORNA PORUKA: bambi7
Morning i od nas, sto ste se uspavale jutros... Joj tukice, ja sam sinoc sa tim tvojim elanom legla, hehehe, sve smo mi po PS-u odradili hoce mala i u krevetac, a posle drugog budjenja, osta u nasem krevetu Sve kontam ispasce mi, ma rekoh bolje neka nje do mene, nema kad da se razbudi kad joj tutnem siku cim se javi... pa videcemo dokle cemo Odosmo sad negdje na . pusica od nas........
eh draga, tako je i kod mene zapocelo... prvo je premjestala ujutro u krevet, da se malo naspavam, pa ponekad u noci i evo sad na kraju stalno je sa mnom... ne znam kako cu drugacije, ali znam da moram... da je ona spavalica, meni ne bi bilo tesko ustati se 2-3 puta i dojiti je... ali ona se budi svaki sat haman... a da ne govorim ako duze ostane budna, tj. ako joj siku ne dam iz prve, onda se totalno razbudi, pa je budna i po sat, sat i po...
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 11:00:47
Amam
Jutro i od nas .
Prvo da pitam gdje ste vidjele bebe od enci?Hocu i ja . Palachinko i meni je opadala i sad opada,ali znatno manje evo nekih 15 dana,hBja sa isto mislila bit cu celava,ali nisam jedna opada druga raste,mene i tjeme uzasno svrbi,pa mi frizerka rece "jer druga raste". Mi smo spavali isto,po navici . tukice kazem ja tebi navikne se hihih. Lady drago mi je da ti je N bolje,bas je snaslo u zadnje vrijeme . MM me zove jutros pita kako deveram s djecom a ja k'o iz topa "dok njihove guzice obrisem,moja mi nije ni na umu"
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 11:08:36
animagical
IZVORNA PORUKA: Amam
Jutro i od nas .
Prvo da pitam gdje ste vidjele bebe od enci?Hocu i ja . Palachinko i meni je opadala i sad opada,ali znatno manje evo nekih 15 dana,hBja sa isto mislila bit cu celava,ali nisam jedna opada druga raste,mene i tjeme uzasno svrbi,pa mi frizerka rece "jer druga raste". Mi smo spavali isto,po navici . tukice kazem ja tebi navikne se hihih. Lady drago mi je da ti je N bolje,bas je snaslo u zadnje vrijeme . MM me zove jutros pita kako deveram s djecom a ja k'o iz topa "dok njihove guzice obrisem,moja mi nije ni na umu"
RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] 29.10.2011 11:19:34
sweet insanity
ista stvar, nijedan sampon ne pomaze kolko sam skontala ne pomaze tom postporodjajnom opadanju kose. Ja sma jos odsjekla pola kose pa imam paz al nista, katastrofa je kako ispada.