Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 11:44:51
emma.L
Upadam ovdje uvijek kao padobranac, ali evo šta je meni pomoglo prije 10 dana za bradavicu koja je kapala krv iz ragade - med. Kad je bebač povratio krv, oduzela sam se, onda skontala šta se dešava i nazvala patronažnu da pitam šta da radim. Rekla joj da imam Purelan koja mi je pomogla sa prvim djetetom ali s ovim slabo. I kaže žena sve je to reklama, uzmi domaći med, bilo koji, namaži par puta i to je to. Rana je počela zacjeljivati to večer nakon dva mazanja, nastavila sam izdajati tu dojku i mazati nekih 24 sata, a onda normalno dojila. Naravno, ako želite medom stalno mazati tlaka je to pranje prije podoja, ali sam se uvjerila da brzo pomogne, pa eto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 12:39:30
Hannica
IZVORNA PORUKA: bebacha
ima i u Dm-u Baby Love.oko 3KM odlicna,i nemora se oprat prije podoja
Ovu sam ja kremu uzela ,nadam se da je dobra. Ja htjela uzeti Aventovu,za nju sam 100 % sigurna da valja i kad sam vidjela ovu od 3 KM predomislim se. Kontam,u slucaju da ne bude dobra uvijek mogu poslati mm po Aventovu,nije dm daleko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 12:40:00
Bebica11
zdravo zenice
evo i mi danas duze spavale, cak smo uzbunu digle ne javljamo se na tel pa jele i evo odmaramo...mene malcice probada u donjem dijelu stomaka, stalno me nesto boljucka,zigucka, eto tako pa nadamo se da cemo izdrzati jos koji dan aBd
mala75 cestitke na punih 33 sedmice, pratimo se evo meni za dva dana 34 pune aBd a tako su se cinile daleko jos malkice da izguramo, zauhar je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 13:08:06
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Bebica11
zdravo zenice
evo i mi danas duze spavale, cak smo uzbunu digle ne javljamo se na tel pa jele i evo odmaramo...mene malcice probada u donjem dijelu stomaka, stalno me nesto boljucka,zigucka, eto tako pa nadamo se da cemo izdrzati jos koji dan aBd
mala75 cestitke na punih 33 sedmice, pratimo se evo meni za dva dana 34 pune aBd a tako su se cinile daleko jos malkice da izguramo, zauhar je
Bebice tako je i meni bilo,kad sam legla u 30-toj samo sam molila Boga da doguramo do 36-te a eto vidi sad,hodam radim i opet beba čeka termin.Mene od početka 9-og svi zovu i pitaju ima li šta jer su svi kontali ja ću se prije poroditi.Vjeruj dok sam ležala sve me nešto probadalo u pupi,imala kontrakcije,ma kontala sam svakog momenta ću se poroditi a sad evo već treću sedmicu hodam i samo pritisak dole osjećam,čak me rijetko nešto zaboli Valjda kad ležimo osluškujemo svaki pokret,bol...ali na kraju sve bude ok.Ja vjerujem da ćeš ti nama insAllah dogurati do termina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 13:13:51
Bebica11
na hajr, vidjecemo ako Bog da, sad mi najveci crnjak sto Bajram ide i ne znam dal cu smjeti igdje mrdnuti, a eto ici cu na kontrolu aBd pred Bajram tj za 7 dana aBd pa cu vidjeti sta dr kaze
a veceras aBd nam stizu paketi robice iz Danske sva sam happy i jedva cekam da stigne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 13:44:09
animagical
sve hocu da vam uletim a nikako...da mahnem svima, posebno onima u bolnici-gerberki i onima sto su tek izasli-bebice i ovim novim mamama, uletite kad na 0-1...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 13:51:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
sve hocu da vam uletim a nikako...da mahnem svima, posebno onima u bolnici-gerberki i onima sto su tek izasli-bebice i ovim novim mamama, uletite kad na 0-1...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 14:09:23
animagical
ih kad ti dodju te stvarcice vidjeces kako vrijeme brzo prolazi... ja sam znala po pola dana razgledati, tepati,slagati i uklapati sta s cim ide... jos budes vrijedna pa uslikas za RR i ovdje postavis... preporucujem,ako ti je dosadno a vremena imas, idi na teme o dojenju i na Rodu pa i tamo citaj o prvim danima, dojenju poslije poroda, o tome kako se ponasati kad beba ima zuticu, koliko dugo smije spavati, kako pravilno postaviti bebu...ma naci ces masu dobrih savjeta, meni je puuuno pomoglo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 14:42:02
Bebica11
ih kad ti dodju te stvarcice vidjeces kako vrijeme brzo prolazi... ja sam znala po pola dana razgledati, tepati,slagati i uklapati sta s cim ide... jos budes vrijedna pa uslikas za RR i ovdje postavis... preporucujem,ako ti je dosadno a vremena imas, idi na teme o dojenju i na Rodu pa i tamo citaj o prvim danima, dojenju poslije poroda, o tome kako se ponasati kad beba ima zuticu, koliko dugo smije spavati, kako pravilno postaviti bebu...ma naci ces masu dobrih savjeta, meni je puuuno pomoglo...
pustam neke kratke video klipove o kupanju bebe, dojenju, oblacenju na youtube-u nadam se da cu sve popamtiti posto kad rodim bicemo sami ja i mm, mama mi radi, sestra od mm radi,moja udata, njegova mama daleko i tako....izboricemo se nekako aBd,mada me malo strah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 14:46:23
palachinken
Bebice, nema mjesta za strah, sve cete vi to nauciti u hodu, ako Bog da. I sama sam ti ista bila , cak sam i temu otvorila na RR Ali poslusaj sto ti animagical kaze, procitaj neke osnovne stvari na rodi i ovdje, tipa kako prepoznati piodermiju, zutilo, pelenski osip, soor, ragadu, upalu dojki, cisto da se osjecas sigurnije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:00:10
animagical
ma bebice...kad dodje beba bice dana kad mislis da ne znas nista i nista ne mozes, a bice dana kad pomislis da znas sve i sve si skontala...sve to bude i prodje i sve smo to prosle i sad prolazimo...meni su ovi pisani savjeti puno pomogli ali uvijek ima stvari koje bih voljela da mi je neko rekao a nije...tipa, da nije masallah kad beba od tri dana spava 5 sati i da se treba buditi da doji... a za kupanje i ostalo ne brini, pa sta ako rade, rad ei moji pa ih nismo mogli istjerati svako vece su bili tu i m htjeli ne htjeli nudili se da kupaju bebu..ispocetka je moja mama kupala A, nekih 7 dana onda smo mm i ja preuzeli...nije neka nauka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:00:13
minie
Hi drage moje,
Gerbo sretno u bolnici, bice to sve OK, nemoj se sekirati. R i ja ti saljemo veliki
Mojim bradavicama je najvise pomogao gel napravljen od kospica dunje i vode, stvarno djeluje, a najmanje kosta
Vodolija83 me zaduzila da vam prenesem pozdrave Ona se malo muci sa dojenjem, nece mali drug lijevu siku nikako. Kaze da je ona super i da ce se javiti kada bude mogla.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:21:15
Miracle*3
Dobila sam nalaze, pa sve mi zvjezdicama obiljezeno. Od glukoze, uree, kreatinina, zeljeza i crp-a, samo zeljezo normalno, ovo sve ispod ili iznad referentnih vrijednosti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:28:40
Bebica11
ma bebice...kad dodje beba bice dana kad mislis da ne znas nista i nista ne mozes, a bice dana kad pomislis da znas sve i sve si skontala...sve to bude i prodje i sve smo to prosle i sad prolazimo...meni su ovi pisani savjeti puno pomogli ali uvijek ima stvari koje bih voljela da mi je neko rekao a nije...tipa, da nije masallah kad beba od tri dana spava 5 sati i da se treba buditi da doji... a za kupanje i ostalo ne brini, pa sta ako rade, rad ei moji pa ih nismo mogli istjerati svako vece su bili tu i m htjeli ne htjeli nudili se da kupaju bebu..ispocetka je moja mama kupala A, nekih 7 dana onda smo mm i ja preuzeli...nije neka nauka
evo danas sam bas gledala video o tome i spominju da ne vole premirne bebe i da se treba buditi prvih dana na dojenje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:30:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Dobila sam nalaze, pa sve mi zvjezdicama obiljezeno. Od glukoze, uree, kreatinina, zeljeza i crp-a, samo zeljezo normalno, ovo sve ispod ili iznad referentnih vrijednosti.
meni kad nalazi dodju ja brojim zvjezdice, po 8 zvjezdica bude pa se zezam s mm kad uzme nalaze da prebroji zvjezdice ako ima manje nego prosli put dobro je
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:31:55
palachinken
Nije uopste, pogotovo mrvicu koja nepomocno lezi. Zacas, obrni, okreni, saperi i trk u peskir. Eh, bebčinu od 7 kila sto se rita nogama i rukama, je vec teze, iščupa ruku iz ramena ali za te slucajeve postoji ovo:
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:51:54
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
evo danas sam bas gledala video o tome i spominju da ne vole premirne bebe i da se treba buditi prvih dana na dojenje
ma u prvo vrijeme su kao macici slabasni i umorni...spavali bi pola noci gladni...bar moj A, a jos je rodjen 3650 i 54 dug, rekli bi veliki momak....mi smo ga budili na dva sata, nekada 2,5...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 15:57:41
drznica
Pozdrav svim mojim ,a naravno i nasim mamicama i njihovim
Dajte mi savjet, da li da kupujem kadu za bebu, mislila sam na Camovu-anatomsku gdje se beba moze spustiti i pa kupati ili da kupim ovu neku dzidzi koja se stavi u nasu kadu pa se beba u tome kupa? Sta je po vama bolje?