Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:58:20
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Da u porodilištima znaju kolika je ova tema podrška i psihičko opuštanje trudnicama uveli bi besplatan WiFi i besplatno davali na korištenje pedove za surfanje
Dobra ideja, tamam svaka trudnica koja ode na kontrolu, nek stavi potpis na peticiju za uvodjenej WiFi
Skoro sam gledala slike neke, ali bile su sa starog GAK-a, i jedna slika je bila trudnica na krevetu s laptopom, evo reko ova direktno izvjestava sa klinike
Možda zbog ovoga i nema WiFi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:58:35
gerberka
Gerberka, zelim ti brz oporavak i da sto prije izadjes iz bolnice.
jeste me nasmijale za ovo izvjestavanje sa klinike
ono dođe vizita , a ti kažeš : momenat imam pp na rr, hitno je
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 0:02:27
Lejla Ka
Ne nego dođe vizita i moraju biti hiper ljubazni, odgovoriti na svako pitanje, biti pažljivi i uviđani jer ko zna hoće li završiti na Youtubu, i na kojem forumu pacijentica upravo posta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 0:22:27
gerberka
da... ej cure koje nosite pojaseve ..vi koje nisko nosite kao ja..nocas sam pitala dr za pojas..kaze da on nije za..da je pojas kompromitirajuci kada je u pitanju cirkulacija koliko god da je podesiv steže stomu..eto samo da prenesem...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:12:58
pahuljica_25
Jutroooo drage moje ,kako ste mi ovog tmurnog jutra? Vidim Gerba ipak morala u bolnicu uh baš mi je žao ali biće to sve ok i eto nje brzo nama. Kako su mi moje xxl trudnice? Ja sam sinoć jeedva zaspala od partijanja u pupi i postala nestrpljiva
Evo od mene bosanska kafa pa bujrum ko voli neka se pridruži
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:25:28
buduca mami
jutrooo moje drage, bebi moj jucer me malo prepadao,mislila sam evo ga,al nista,ipak ce jos da ceka... pahuljice ,hvala na kafi,...ev i ja sebi pristavila,da sam znala da je kod tebe gotova, ne bih se zahmetila ;) ide li neka tuzlanka sutra na predavanja u DZ?? ja bi tek trebala da krenem,pa su me ubacile odmah sad,jer nemam jos puno vremena do termina.... eee dal je neka koristila bepanhten za bradavice,jel treba krema ili mast??? ja si razmisljam kupit unaprijed al sta od to dvoje,ima li neka druga krema,jos bolja,to ono za bolne bradavice na pocetku dojenjaaa,bar ja cula d ami too treba ( savjeti dobrodosli) etooo veliki za sve bebejeee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:29:02
veki_aki
Dobro jutro drage moje i mamice! Nadam se da nije raspolozenje palo zbog ovog ruznog vremena, ipak smo mi sve u blazenom stanju zar ne ? Prvo da cestitam Mei , nek joj je sincic ziv i zdrav 100 god a ona sto prije da se oporavi! Gerbo sretno u bolnici, da to sve sto lakse podneses i brzo dodjes kuci! Pahuljice, ja kafu ne bi, al to pored slatko dalo bi se smazat ! Ej Senka supac da neko ima u blizini, mozda budemo zajedno vozali bebice po aleji Za sve ostale veliki pozzzzzzzzzz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:32:56
palachinken
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Da u porodilištima znaju kolika je ova tema podrška i psihičko opuštanje trudnicama uveli bi besplatan WiFi i besplatno davali na korištenje pedove za surfanje
Dobra ideja, tamam svaka trudnica koja ode na kontrolu, nek stavi potpis na peticiju za uvodjenej WiFi
Skoro sam gledala slike neke, ali bile su sa starog GAK-a, i jedna slika je bila trudnica na krevetu s laptopom, evo reko ova direktno izvjestava sa klinike
Ma moze i stari dobri gprs. Ja sam 3h poslije poroda visila po FB i RR sto ti je ovisnost (ali dosadno bude lezat i gledat u plafon dok cekas da ti donesu bebu)
Gerberko, da sto prije izadjes odozgo. Pozdravi nam čika doktora.
< Poruku je uredio palachinken -- 28.10.2011 8:33:49 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:37:27
soraya
Dobro jutro! ja jutros isla na kontrolu u DZ, kad ono moje doktorice nema prije ponedjeljka. Pahuljice svakacast za kafu ja volim tursku, evo ja se pridruzujem u ispijanju! Mea cestitam za sincica, neka ti je ziv i zdrav! I mene interesuje ovo oko kreme za bradavice koja je najbolja i ja bih sebi nesto unaprijed uzela,nek se nadje. Svaki savjet je dobro dosao.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:42:40
palachinken
soraya, krema za bradavice treba biti od 100% prociscenog lanolina i jedino takvu trazi jer se ne mora ispirati prije podoja. Ja sam kupila PureLan od Medele, u apoteci kosta 14-15KM i ponijela je u porodiliste, mazala bradavice prvih dana dok je bebac bio premalen da dobro uhvati siku. Meni je dobra bila jer nisam imala ragade ni bolne bradavice - ali od svake kreme bolje ce ti pomoci da bebu pravilno postavis na siku, znaci da joj sto vise bradavice i areole uguras u usta (mozda ruzno zvuci, ali moras biti malo grublja, cim zine, ti je brzo privuces, a mazit cete se kasnije :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 8:53:00
mala75
dobro jutro i od mene, neznam kako ćemo izdržati ovj tmurni dan meni se baš nešto nije ni ustajalo. jedino svjetlo na kraju tunela je što mm danas dolazi kući pa mi možda malo svane .
mea, najiskrenije čestitke
nisam do jutros upratila šta je s gerbom pa sad vidjeh da ide u bolnicu, al možda je tako i bolje da se ništa ne prepušta slučaju, riješit će se to i eto nje opet nama, važno je da je s sve ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 9:14:48
pahuljica_25
ehh drage moje što se tiče kreme za bradavice i ja koristim onu iz dm-a babylove i extra je.Na bazi je maslinovog ulja,jaaako masna a bez konzervansa,bojila i ostalih hemikalija. Buduća mami i ja nisam išla na vježbice nikako jer taman kad sam trebala zaglavila na ležanju 1,5 mjesec Sad neznam da li ima smisla otići na jedan termin bar zbog vježbi disanja ili mi to i gore babice na porodu mogu pokazati
Ove naše drage mamice imam pitanje za vas,da li vas je pred porod jaaaako probadalo kroz gospođu ono kao da neko nož zabode dole(jao mog opisa ali valjda se razumijemo)?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 9:38:22
buduca mami
pahuljice....ostalo nam jos malo pa ni sama ne znam kolliko cu stici na te vjezbice i pred.al eto,nemam pametnija posla sutra pa idem da slusam predavanja,hehe,a u utorak su prve vjezbice,nadam se da cu bar o disanju naucit nesto korisno, znaci, ti vec koristis kremu za bradavice,baby love iz dm...pa hvala na preporuci,ako je dobra,da drugu i ne trazim :) cestitke mea,zelim ti brz oporavak i uzivanje s bebijem mala75, cestitam za novu sedmicu,jos malo izdrzi,sad ce i ovaj divni 9 mj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 9:43:03
senka27
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Dobro jutro drage moje i mamice! Nadam se da nije raspolozenje palo zbog ovog ruznog vremena, ipak smo mi sve u blazenom stanju zar ne ? Prvo da cestitam Mei , nek joj je sincic ziv i zdrav 100 god a ona sto prije da se oporavi! Gerbo sretno u bolnici, da to sve sto lakse podneses i brzo dodjes kuci! Pahuljice, ja kafu ne bi, al to pored slatko dalo bi se smazat ! Ej Senka supac da neko ima u blizini, mozda budemo zajedno vozali bebice po aleji Za sve ostale veliki pozzzzzzzzzz
veki-aki veoma moguce a mozda se nekad i maksuz dogovorimo pa popijemo i kafu dok bebaci gugucu
ja ustala popila kafu...dobro smo! B gleda Timyja :) Gerbi sretno u bolnici..ja sam sigurna da ce sve biti u savrsenom redu aBd Mei cestitam od srca ovo zenice sto se porodise pisite nam iskustva...kako ste prosle i kako se snalazite ove sto se trebaju poroditi sretno a mi koje jos imamo fore sabura
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 9:51:09
dush
Dobro jutro moje drage i novopecene mamice
Pahuljice, mene par puta na dan tako probode, a nisam ni blizu poroda U ponedjeljak cu kod cika doce, bas cu da ga pitam sta je to. Davala sam urin na pregled i sve je ok bilo... Gerbo, nadam se da ce biti sve ok i da ces sto prije zdrava kucici svojoj. Izdrzi draga jos malo
Nego i ja bih rado tu tursku kafu, ali od kako su mi pocele mucnine prestala sam da pijem kafu us vim mogucim oblicima, i evo jos nisam pocela iako mi vec mjesec dana nije nikako muka... Nesto me ne privlaci.... A prije mi nista ljepse nije bilo od mirisa kafe onako ujutro....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 10:19:32
soraya
Eh kada dodje vrijeme ja kupujem tu kremicu iz DM-a, super cijena a i vidim da je hvalite. Dush i ja kad sam imala mucnine nisam podnosila kafu, ali sad uzivam pijuci je, pogotovo ovu tursku mmmmm.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 10:27:21
Mamma2be
Dobro jutro zenice.
Stalno vas citam, al rijetko pisem. Trudna sam 37+5 i jedva cekam dan D, hvala Bogu nemam nikakvih tegoba, nego jednostavno jedva cekam da upoznam svoju bebicu. Pitanje za mamice koje su vec rodile, jeste li vi imale osjecaj nekad da vas nesto "grebe" u donjem dijelu stomaka, al bukvalno grebe? Toliko mi je to smijesno, ali imam osjecaj kao da je beba tako blizu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 11:14:55
Selminja
I ja napokon spavala dokasno, uh jest lijepo To za kremu za bradavice, ja sam bas gledala te babylove u dm-u, ali one se moraju ispirat prije podoja pa nisam htjela, a mozda to nije ista na koju mislimo. Provjerit cu ja opet. Gerbi zelim srecu i da se sto prije vrati iz bolnice s dobrim nalazima Ove novopecene mamice nam se nikako ne javljaju, da nam kazu malo sta, kako, ja se nadam da su dobro i one i bebice, valja se uhavizat kosto neko rece Ja sam dobro, pucam od snage, apetit mi nikad nije bio bolji, rovim po kuci kao narkoman Sutra cu na pregled, ali cisto sumnjam da cu imati ikakvih naznaka otvaranja. Sad odoh u setnju, nagovorila sam ovu jednu trudnicu da se gegamo malo gradom i pusemo trbusima Zelim vam ugodan dan i pisemo se poslije. Svima veeeliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 11:25:04
veki_aki
E dobro nam dosla mamma2be , jest da sam i ja nova al eto... O Selminja zavidim ti i ja bi sad rado kroz grad hodala, al eto ubijala sam se da se zaposlim, pa hajd ti ugodi zenama Senka budemo mi ispijali kafe, nadam se i prije, a mozda i vise nas se dogovori jel, vidjela sam da imate vi obicaj se malo sastati...Senka koja si ti sedmica i gdje vodis trudnocu? Kako mi vi ostale provodite dan? Ja pocnem citati o ovim kremama za bradavice pa se skontam kako sa prvim djetetom nista nisam mazala i imala sam bas rane, sad cu da se pripremim samo vi nas obavjestavajte za sve!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 11:35:41
Miracle*3
Sad je sezona dunja. Najbolje za bradavice je da se kospice iz dunja pokisele i tom vodom mazati bradavice. Meni nece trebati jos, ali planiram osusiti nekoliko kospica da imam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 28.10.2011 11:41:43
veki_aki
E bravo Miracle. Kao sto vam je i Mini spominjala, nju je to spasilo. Nema nikakvog okusa da smeta bebi, prirodno je, sta moze bolje od toga? Bolje da se mi na vrijeme informisemo