Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 21:15:08
Hannica
Hej bebice ja sam sad gledala na fb,izgleda da je mea29 dobila sina,neko joj vec cestitao. Pa ako je tako,iskrene cestitke i od mene,uzivaj sa svojim sincicem i javi nam se sto prije.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 21:27:30
mama21e
Ima li vas zenice, poslije aksama sve se razbjezite
Ja sam nesto puna energije, danas po kuci nesto radila pa me to ispunilo. Al da me je neko gledao kako radim dobro bi se ismijao, malo radim vise odmorim
Sandrich drago mi je da je sve proslo kako treba
Sensia, zelim ti da se sto prije oporavis i naviknes na bebicu, bices ti aBd iskusna mamica
Gdje li nam je to Gerberka??? Nadam se da je sve uredu.
Sutra aBd idem da primim bocu i mozda vidim bebicu aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 21:29:54
mama21e
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hej bebice ja sam sad gledala na fb,izgleda da je mea29 dobila sina,neko joj vec cestitao. Pa ako je tako,iskrene cestitke i od mene,uzivaj sa svojim sincicem i javi nam se sto prije.
Ovaj oktobar pun bebica, mashaAllah. Mea cestitam, sve najbolje!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 21:33:22
drznica
Cestitamo Mea Bas je krenulo mashalla...ja sad gledam ovaj tiker i ne mogu vjerovati da sam 9.mjesec...a do neki dan sam jedva cekala da se pomjeri za jedno polje Mislim da cu ostati sama xxl, ko ce nas tjesit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 21:42:46
Anoniman
dobro vece
Citam vas redovno ali mi nesto lijeno pisati. Prepone me opet razvaljuju, a luduje. Garantiram da partija sam tamo unutra
Ima li negdje tema ili je vec negdje napravljen popis sta sve treba ponijeti za mamu i bebu u porodiliste na Jezeru? Ne mogu da nadjem. Nesto sam nacula da se dobiju neke gratis pelene pa da se to ne mora nositi za
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 22:31:33
gerberka
evo mene, bila kod svojih poslije pregleda pa eto kasnim kod vas ženice moje...
imam jaku upalu i uloživa sam, sutra u bolnici... bebice kako izgleda tokoliza i kako se dobivaju antibiotici? trebam li kupiti antibiotike?
ljubim vas sve
je ok Uzvišenom Bogu hvala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 22:35:24
Anoniman
grebo brinula sam i mislila na tebe sve virim oces se javiti , .... Hb da je bebi dobro izlecises abd upalu mozes li mi poslat br na pp da te nekad trznem ako nije problem .Pusa .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 22:41:04
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
evo mene, bila kod svojih poslije pregleda pa eto kasnim kod vas ženice moje...
imam jaku upalu i uloživa sam, sutra u bolnici... bebice kako izgleda tokoliza i kako se dobivaju antibiotici? trebam li kupiti antibiotike?
ljubim vas sve
je ok Uzvišenom Bogu hvala
hB da je bebi ok
tokolizu i antibiotike ces dobiti od njih, prestajes PITI ginipral dobivas ga u venu, infuzija klasika s ginipralom, s tim da to mora POLAHKO kapati 5-8 kapi u minuti radi TVOG srca, znaci ako previse uspori zovi sestre il ako pocne kapati previse ili ako te stezalo u prsima....znaci pripremi se psihicki da se 500ml tj 1 boca infuzije prima 24-36 sati, najbolje po 4sata s pauzama za vene, pazi da ti stave braunilu gdje najmanje smeta(meni licno kod sake) i da je braunila u polozaju paralelnom s rukom tj da ne strsi iz ruke da te ne boli,nek ti zaljepe lijepo, eto nista strasno,malo dosadno, meni je krizaljka pomagala da se zabavim dok primam infuziju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 22:48:24
gerberka
hvala ti bebice na opsirnom opisu..koliko si ti lezala? 7 dana?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 22:55:48
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Dinamitna nama su na vjezbama u DZ rekli da treba jer NEKAD oni imaju donacije a nekad nemaju, ti ipak nabavi,nece se baciti
Spremna sam tuto kompleto s pelenama nego sam sva zbunjena. Da ne budem tamo ona o kojoj ce se godinama pricati. Kako je krenulo nosim sa sobom 2, 3 putne torbe , meni sve treba. Vrijeme je da se kontrolisem i izbacim suvisne stvari.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:16:29
Nina_Lana
Greboooo i saljem ti jednu veeelikuuuu pusuu,,,nadam se iduci put u zenicu kad dodjem da pijemo kaficu. Ostale pozdrav veliki..kod mene nista novo sem sto ja ne mogu da mirujem, radim i imam kontrakcije povremeno koje smirim ginipralom i apaurinom...nije mi bas prijatno kad sjedim bebi me gura dole i ponekad bas osjetim da ga pritiscem, a ledja i rebra me bole uzas jedan...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:19:22
gerberka
hvala cure moje spremam se, pa ne mogu sve da citam sta ima kod koga...uglavnom tu sam, pegla m spavacice...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:22:56
Lejla Ka
Da u porodilištima znaju kolika je ova tema podrška i psihičko opuštanje trudnicama uveli bi besplatan WiFi i besplatno davali na korištenje pedove za surfanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 23:29:38
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Da u porodilištima znaju kolika je ova tema podrška i psihičko opuštanje trudnicama uveli bi besplatan WiFi i besplatno davali na korištenje pedove za surfanje
Dobra ideja, tamam svaka trudnica koja ode na kontrolu, nek stavi potpis na peticiju za uvodjenej WiFi
Skoro sam gledala slike neke, ali bile su sa starog GAK-a, i jedna slika je bila trudnica na krevetu s laptopom, evo reko ova direktno izvjestava sa klinike