Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 16:01:19
Bebica11
gerberka meni je bila sreca u nesreci sto sam ovih 5 dana bila u bolnici, jer 2 dana prije bolnice uradim nalaz urina u DZ i malo leukocita, nema upale, u bolnici ponovim kad upala 20 leukocita, i saznam i za to, ne bih ni saznala...mislim da malo u DZ fusere, te posudice stoje otvorene, onda stavljaju se na papirice,to se moze zagubiti i izmijesati, a u bolnici ih odmah zatvore i jos tvoje ime napisu na njih, vjerovatno ces tamo ponavljati nalaz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 16:11:41
Arina
G E R B I C E .......nedam nikomeeeee ....ma sreco moja...nemoj mi plakati...ma neda tebe tvoja Arci...ma kakvo ostajanje.....neces ti ako Bog da ostati...samo ce ti dati terapiju.....nije to toliko strasno....dace ti antibiotike i kuci....molim te uzmi KOPRIVU!!!!!!!.....u rinfuzi...molim te....ja bi joj spomenik digla....molim te!!!!!mene je iz mrtvih digla ...kad nista nije pomagalo ni brusnica ni uvin...ona mi je za samo par soljica vratila mir i odnijela bolove....nemoj da dolazim tamo da ti to donosim...podaleko si mi.....odma ce ti neststi bolovi pri mokrenju ...viodjeces...mozes je u trudnoci piti slobodno...pisala sam o njoj prije....
Hajde cekamo 6 sati...i dok dodes kuci javi se .....cekamo tvoj izvjestaj i drzimo ti cvrstoooo palceve...ljubim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 16:42:43
gerberka
sandrich eto pp
ooj koliko me ove zene vole i jaa vaaas
kopriva ide obaveznoooo arciii sve vas ljubim, idem saadaa..javim se nocaass
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 17:37:44
senka27
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Samo sam kratko svratila kad vidim novosti... Zanzibarko cestitam, zelim ti da se sto prije oporavis i uzivas sa svojom ! A ti Gerbo, nemoj da se sekiras, bolje ti je mozda gore da te paze, kad se vec moraju pit antibiotici, a to sve u cilju da i ti budete dobro. samo tako i razmisljaj, sve ce biti ok. Pozzz ostalim i mamama! Ima li koja da je sa Ilidze?
veki-aki imam jaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 18:50:46
Miracle*3
Zao mi jes to se sikirate oko ostajanja u bolnici. Znam da nije lahko, pogotovo ako vec imete jedno dijete, to je jos sto briga. Ali to je bolje za vas i za vasu bebicu. Ja vjerujem da oni nece nikog ostaviti ko nije za bolnice. Ja imam dosta staza na ginekologiji, dosta sam lezala kao trudnica i primijetila sam da ima dosta trudnica sa urinarnim infekcijama. Drzim vam fige.
A mene danas cini mi se najvise boli. I ja se bojim da je urinarna infekcija jer na ovu terapiju ne reaguje, prestalo bi. Danas sam vadila nalaze i CRP da nije neka upala. Danas mi se dva puta desilo kad sam posla ustati iz kreveta da sam bas vristala. Nalazi su sutra a kontrola u utorak, pa vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 19:34:17
drznica
Dobro vece Ja dosla sa vjezbica...super bilo, detaljno opisano disanje po fazama, zatim tiskanje, njega rane nakon poroda, povijanje bebe... Nisam mogla ostati do kraja i ovim putem seizvinjavam Pauzi i Silver, al' morala sam ici jer mi je trebao doci majstor opet za grijanje. Prije 5 minuta je javio da ce ipak sutra . Nadam se da cemo se vidjeti sljedeci cetvrtak ili cete vi ipak u utorak?
Animagical, Pauza me poznala po slici sa Ajnurom heheheh...mali je popularan, Vodoloja i Sensia su me isto tako skontale
Gdje je Gerba, kako nam je? Jel se ko cuo sa Vodolijom, kako su ona i beba? Ostale veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 19:40:20
Sensia
IZVORNA PORUKA: drznica
Sensia, nemoj da viris nego hocemo malo detalja??? Pusa tebi i
hehehe drugarice moje drage, evo kupali je sami prvi put pa je kao zaspala, ja sam se sva preznnojila deset puta pa odoh i ja malkice da legnem jer ova moja luduje po noci Gerbo samo polako nadam se da je sve ok ostale veliki pa vam se javnem sa detaljima kad ustalimo kako sta Cuvajte se i mazite pupe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 20:03:34
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Sandrich i Gerbo sretno na pregledu, javite nam se s lijepim vijestima aBd
mene boli u dnu stomaka
kod mene lijepe vijesti, sve je hB uredu.Dr je zadovoljna kako beba napreduje. Pipala mi grlic kaze da nisam otvorena, al da nastavim sa minimalnom dozom giniprala, ne moram mirovati vec da se krecem onoliko koliko ja mogu...i tako et...i ja sam sad nekako rahatnija i opustenija kad sam vidila bebu i malo srce da kuca kaze da mu je glavica gdje mi je pupak Nadamo se i da ce nam Gerba javiti lijepu vijest
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 20:34:02
drznica
Heej Anice...savjetujem ja tebi da ti dodjes u Skerlica...da vidis kako je lijepo, toplo...udobno ;) A od detalja...pa mislim prvenstveno da treba savladati ovo disanje, ako nisi jos sigurna kad koji tip primjeniti dobro bi bilo cuti i vjezbati. Zatim za masazu međice maslinovim uljem, al kad se udje u 9.mjesec. Isto tako ulaskom u 9.grudi poslije tusiranja, tacnije bradavice malo trljati(kruzno masirati) da ocvrsnu bradavice, posebno kome je bradavica uvucena, a onda namazati kremom. Ali naglasila zena ulaskom u 9.jer prije ako se radi moze izazvati kontrakcije. Sto se tice higijene rane, kad se dodje kuci iz bolnice poslije svake nuzde(bilo male ili velike) prati se, prati ranu 2 puta dnevno...topla voda i neki blagi sapun ili kupka koja nema jak miris zbog bebe...mislim opcenito na tusiranje, znamo da bebe hoce nas miris tijela. KAd rana krvari, najbolje kuci staviti veliku pelenu na koju ces leci i staviti par ulozaka ispod sebe, a li ne oblaciti gacice samo se prekriti carsafom da se rana brze susi i zaraste. Isto tako prije spavanja kad se istusiramo, nije lose fenom osusit ranu pa stavit ulozak ali ne fenom puhat direktno u ranu vec odozgo zrakom susit. hmmm sta jos.... Eto nekih par savjeta,ako se sta sjetim pisem ti :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 20:39:16
Bebica11
drznice i nama je na vjezbicama isto pricano jos da dodam da ranu (ako bude sivanja) ne treba prskati puno bivacinom jer on ispocetka hladi i godi a kasnije kako se rana susi, on steze konce i zna zategnuti previse kako se sasusi i smetati, takodjer nikakve mehleme stavljati na rez dok ne ispadnu konci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.10.2011 20:52:32
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Sandrich i Gerbo sretno na pregledu, javite nam se s lijepim vijestima aBd
mene boli u dnu stomaka
kod mene lijepe vijesti, sve je hB uredu.Dr je zadovoljna kako beba napreduje. Pipala mi grlic kaze da nisam otvorena, al da nastavim sa minimalnom dozom giniprala, ne moram mirovati vec da se krecem onoliko koliko ja mogu...i tako et...i ja sam sad nekako rahatnija i opustenija kad sam vidila bebu i malo srce da kuca kaze da mu je glavica gdje mi je pupak Nadamo se i da ce nam Gerba javiti lijepu vijest
supeeeeeer bas lijepo
samo nemoj pretjerati u nemirovanju da ne bude kao u mene