|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
27.10.2011 16:01:19   
Bebica11
gerberka meni je bila sreca u nesreci sto sam ovih 5 dana bila u bolnici, jer 2 dana prije bolnice uradim nalaz urina u DZ i malo leukocita, nema upale, u bolnici ponovim kad upala 20 leukocita, i saznam i za to, ne bih ni saznala...mislim da malo u DZ fusere, te posudice stoje otvorene, onda stavljaju se na papirice,to se moze zagubiti i izmijesati, a u bolnici ih odmah zatvore i jos tvoje ime napisu na njih, vjerovatno ces tamo ponavljati nalaz

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2151
27.10.2011 16:08:20   
Sandrich
gerbo pp

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2152
27.10.2011 16:11:41   
Arina
G E R B I C E .......nedam nikomeeeee ....ma sreco moja...nemoj mi plakati...ma neda tebe tvoja Arci...ma kakvo ostajanje.....neces ti ako Bog da ostati...samo ce ti dati terapiju.....nije to toliko strasno....dace ti antibiotike i kuci....molim te uzmi KOPRIVU!!!!!!!.....u rinfuzi...molim te....ja bi joj spomenik digla....molim te!!!!!mene je iz mrtvih digla ...kad nista nije pomagalo ni brusnica ni uvin...ona mi je za samo par soljica vratila mir i odnijela bolove....nemoj da dolazim tamo da ti to donosim...podaleko si mi.....odma ce ti neststi bolovi pri mokrenju ...viodjeces...mozes je u trudnoci piti slobodno...pisala sam o njoj prije....user posted image

Hajde cekamo 6 sati...i dok dodes kuci javi se .....cekamo tvoj izvjestaj i drzimo ti cvrstoooo palceve...ljubim

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2153
27.10.2011 16:38:18   
Sandrich
I ja sam zenice danas na pregledu 18h pa drzite i meni fige da sve bude ok.....user posted image
sve vas user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 2154
27.10.2011 16:42:43   
gerberka
sandrich eto pp

ooj koliko me ove zene vole i jaa vaaas user posted image user posted image user posted image

kopriva ide obaveznoooo arciii user posted image sve vas ljubim, idem saadaa..javim se nocaass

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2155
27.10.2011 16:52:47   
Galicia
Zene, hitno. Ko je imao iskustva sa vanmetricnom trudnocom. Kakvi su simptomi, sta kako gdje? Sve me zanima.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2156
27.10.2011 16:57:05   
Sandrich
Galicia pisem ti pp, ja nisam al neko mene blizak jeste

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 2157
27.10.2011 17:04:51   
Bebica11
Sandrich i Gerbo sretno na pregledu, javite nam se s lijepim vijestima aBduser posted image

user posted image mene boli u dnu stomakauser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2158
27.10.2011 17:07:32   
Galicia
Hvala na PP drage moje.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2159
27.10.2011 17:31:49   
senka27
dobri danuser posted image jeste da je malo kisan i tmuran ali sta se moze :)

ja dobro,beba dobro...i da danas je na svijet stigla jedna malena pisulja

zaova mi se porodila...pa sam jako sretna i uzbudjena jedva cekam da je vidim

pusa za sve vas...

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 2160
27.10.2011 17:37:44   
senka27

IZVORNA PORUKA: veki_aki

Samo sam kratko svratila kad vidim novosti...user posted image
Zanzibarko cestitam, zelim ti da se sto prije oporavis i uzivas sa svojom user posted image !user posted image user posted image user posted image
A ti  Gerbo, nemoj da se sekiras, bolje ti je mozda gore da te paze, kad se vec moraju pit antibiotici, a to sve u cilju da user posted image  i ti budete dobro. samo tako i razmisljaj, sve ce biti ok.
Pozzz ostalimuser posted image  i mamama!
Ima li koja user posted image  da je sa Ilidze?

veki-aki imam jaaaauser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 2161
27.10.2011 18:27:39   
minie
IZVORNA PORUKA: Uma86

minie user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Uma86)
Neposredna veza do poruke: 2162
27.10.2011 18:38:58   
Anoniman
jel se greberka, javljala ????Nadam se da je o.k da ce se brzo javiti .

(odgovor članu minie)
  Neposredna veza do poruke: 2163
27.10.2011 18:50:46   
Miracle*3
Zao mi jes to se sikirate oko ostajanja u bolnici. Znam da nije lahko, pogotovo ako vec imete jedno dijete, to je jos sto briga. Ali to je bolje za vas i za vasu bebicu. Ja vjerujem da oni nece nikog ostaviti ko nije za bolnice. Ja imam dosta staza na ginekologiji, dosta sam lezala kao trudnica i primijetila sam da ima dosta trudnica sa urinarnim infekcijama. Drzim vam fige.

A mene danas cini mi se najvise boli. I ja se bojim da je urinarna infekcija jer na ovu terapiju ne reaguje, prestalo bi. Danas sam vadila nalaze i CRP da nije neka upala. Danas mi se dva puta desilo kad sam posla ustati iz kreveta da sam bas vristala. Nalazi su sutra a kontrola u utorak, pa vidjecemo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2164
27.10.2011 19:34:17   
drznica
Dobro vece user posted image
Ja dosla sa vjezbica...super bilo, detaljno opisano disanje po fazama, zatim tiskanje, njega rane nakon poroda, povijanje bebe... Nisam mogla ostati do kraja i ovim putem seizvinjavam Pauzi i Silver, al' morala sam ici jer mi je trebao doci majstor opet za grijanje. Prije 5 minuta je javio da ce ipak sutra user posted image . Nadam se da cemo se vidjeti sljedeci cetvrtak ili cete vi ipak u utorak?

Animagical
, Pauza me poznala po slici sa Ajnurom heheheh...mali je popularan, Vodoloja i Sensia su me isto tako skontale user posted image

Gdje je Gerba, kako nam je? Jel se ko cuo sa Vodolijom, kako su ona i beba?
Ostale veliki user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 2165
27.10.2011 19:35:14   
drznica
Sensia, nemoj da viris nego hocemo malo detalja??? Pusa tebi iuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2166
27.10.2011 19:40:20   
Sensia
IZVORNA PORUKA: drznica

Sensia, nemoj da viris nego hocemo malo detalja??? Pusa tebi iuser posted image

hehehe drugarice moje drage, evo kupali je sami prvi put pa je kao zaspala, ja sam se sva preznnojila deset puta pa odoh i ja malkice da legnem jer ova moja user posted image  luduje po noci user posted image
Gerbo samo polako nadam se da je sve ok
ostale user posted image  veliki pa vam se javnem sa detaljima kad ustalimo kako sta
Cuvajte se i mazite pupe

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2167
27.10.2011 20:03:34   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Sandrich i Gerbo sretno na pregledu, javite nam se s lijepim vijestima aBduser posted image

kod mene lijepe vijesti, sve je hB uredu.Dr je zadovoljna kako beba napreduje.user posted image user posted image
Pipala mi grlic kaze da nisam otvorena, al da nastavim sa minimalnom dozom giniprala, ne moram mirovati vec da se krecem onoliko koliko ja mogu...i tako et...i ja sam sad nekako rahatnija i opustenija kad sam vidila bebu i malo srce da kuca user posted image user posted image kaze da mu je glavica gdje mi je pupak user posted image
Nadamo se i da ce nam Gerba javiti lijepu vijest user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2168
27.10.2011 20:08:27   
Anica1
IZVORNA PORUKA: drznica

Dobro vece user posted image
Ja dosla sa vjezbica...super bilo, detaljno opisano disanje po fazama, zatim tiskanje, njega rane nakon poroda, povijanje bebe...user posted image

Daj nam Drznice malo detalja sa vjezbica, savjeta...user posted image Bas su bile dobre teme

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2169
27.10.2011 20:34:02   
drznica
Heej Anice...savjetujem ja tebi da ti dodjes u Skerlica...da vidis kako je lijepo, toplo...udobno ;)
A od detalja...pa mislim prvenstveno da treba savladati ovo disanje, ako nisi jos sigurna kad koji tip primjeniti dobro bi bilo cuti i vjezbati. Zatim za masazu međice maslinovim uljem, al kad se udje u 9.mjesec. Isto tako ulaskom u 9.grudi poslije tusiranja, tacnije bradavice malo trljati(kruzno masirati) da ocvrsnu bradavice, posebno kome je bradavica uvucena, a onda namazati kremom. Ali naglasila zena ulaskom u 9.jer prije ako se radi moze izazvati kontrakcije. Sto se tice higijene rane, kad se dodje kuci iz bolnice poslije svake nuzde(bilo male ili velike) prati se, prati ranu 2 puta dnevno...topla voda i neki blagi sapun ili kupka koja nema jak miris zbog bebe...mislim opcenito na tusiranje, znamo da bebe hoce nas miris tijela. KAd rana krvari, najbolje kuci staviti veliku pelenu na koju ces leci i staviti par ulozaka ispod sebe, a li ne oblaciti gacice samo se prekriti carsafom da se rana brze susi i zaraste. Isto tako prije spavanja kad se istusiramo, nije lose fenom osusit ranu pa stavit ulozak ali ne fenom puhat direktno u ranu vec odozgo zrakom susit. hmmm sta jos.... Eto nekih par savjeta,ako se sta sjetim pisem ti :)

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2170
27.10.2011 20:39:16   
Bebica11
drznice i nama je na vjezbicama isto pricano jos da dodam da ranu (ako bude sivanja) ne treba prskati puno bivacinom jer on ispocetka hladi i godi a kasnije kako se rana susi, on steze konce i zna zategnuti previse kako se sasusi i smetati, takodjer nikakve mehleme stavljati na rez dok ne ispadnu konci

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2171
27.10.2011 20:52:32   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sandrich

IZVORNA PORUKA: Bebica11

kod mene lijepe vijesti, sve je hB uredu.Dr je zadovoljna kako beba napreduje.user posted image user posted image
Pipala mi grlic kaze da nisam otvorena, al da nastavim sa minimalnom dozom giniprala, ne moram mirovati vec da se krecem onoliko koliko ja mogu...i tako et...i ja sam sad nekako rahatnija i opustenija kad sam vidila bebu i malo srce da kuca user posted image user posted image kaze da mu je glavica gdje mi je pupak user posted image
Nadamo se i da ce nam Gerba javiti lijepu vijest user posted image

supeeeeeeruser posted image bas lijepouser posted image

samo nemoj pretjerati u nemirovanju da ne bude kao u meneuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2172
27.10.2011 20:58:52   
Sandrich
ma necu Bebice ja se ionako brzo umorim i sva uspusem pa moram stat user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2173
27.10.2011 21:04:35   
Hannica
Gerberko nadam se da je sve ok,javi nam se.user posted image
A sta nam je s Mea29,nikakvih vijesti od nje.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2174
27.10.2011 21:08:13   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hannica

Gerberko nadam se da je sve ok,javi nam se.user posted image
A sta nam je s Mea29,nikakvih vijesti od nje.user posted image user posted image

stvarno ima li ko kontakt s meom?????????????????????

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  85 86 [87] 88 89   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *