|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1188 1189 [1190] 1191 1192   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]
27.10.2011 23:09:19   
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: rose

rose, ima li nade da popije mlijeko ili je još uvijek beznadežna situacija?

inace danas smo konacno probali cijelo jaje (u spinatu) i konacno sam joj dala cokoladni desert user posted image ne racunam ono malo montea sto je jela do sada user posted image

N odavno jede jaja. jutros sam joj ispekla jaje i stavila pavlake i hljeba...sve pojede. a monte i pudinge jede već mjesecima. svaki dan dobije desert poslije ručkauser posted image

ja sam joj zadnjih 10-ak dana davala neke vocne deserte nestleove..kao jogurt ili puding...imaju s bananom, borovnicom i danas kupih cokoladu user posted image

kako izgleda Nadjin dnevni meni? sta sve pije jede?

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 29726
27.10.2011 23:13:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Hvala felixuser posted image Ja ti u buducnosti zelim jednu preslatku curicu od user posted image
hvala draaga , Bog te cuo user posted image al ne sad abd nekad u buducnosti . Nadam se tako slatkoj curici , ja kad vidim user posted image djete ja gotova user posted image topim se inace obozavam je malo rec zensku djecu user posted image .Neka ti je ziva i zdrava .

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 29727
27.10.2011 23:19:00   
entinte
žene zna li neko mogu li K dati onaj sirup sa lovorom i smeđim šećerom od Hanady, malom je skoro 7 mj pa da mu odmah sutra napravim, tek sam naletila na njega a ne znam smijem li mu dati user posted image jucer i danas sam mu davala ono sa lukom i jabukom, sviđa mu se ali bih i lovor probala.

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29728
27.10.2011 23:25:05   
ladyblue RR
smijes,sto da ne?!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 29729
27.10.2011 23:30:25   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: felix

Hvala felixuser posted image Ja ti u buducnosti zelim jednu preslatku curicu od user posted image
hvala draaga , Bog te cuo user posted image al ne sad abd nekad u buducnosti . Nadam se tako slatkoj curici , ja kad vidim user posted image djete ja gotova user posted image topim se inace obozavam je malo rec zensku djecu user posted image .Neka ti je ziva i zdrava .

Znas onu: "Bog ce svakom od nas dati, samo treba vjerovati... Kazu da se curice zacinju u neplodnim danima. Mi iako nismo htjeli pitati za spol, ja sam muzu govorila da se mogu kladit da je djevojcica. A kad me pitao kako znam, rekla sam mu da znam jer smo imali odnos par dana prije ovulacije i da nema sanse da su y prezivjeliuser posted image user posted image A tako je bilo i sa prvom, ista forauser posted image user posted image Ja mislim da ti nebi izlazila iz djecijih butikauser posted image
Ma nek su nam ziva i zdrava nasa djecica.
Inace htjela sam o tome pisati i pitati mame koje imaju jednu ili vise djevojcica "zezaju" li vaseg muza i vas pojedini ljudi. Ja otkako sam rodila sam imala par "situacija" gdje sam napose poludila. Znam da nisu vrijedni toga, ali jace je od mene. Recimo ja i mm setamo, i svi ono pitaju kako beba i kad vide curica odmah kao, a opet, morat ces ponovo, kao ono mi "jadni" sto nismo dobili sina.... Dode mi da im samarcinu opalim, ali znam da nisu vrijedni toga. MM kaze da ne zeli komentirati, ali ja jednostavno ne mogu presutitiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29730
27.10.2011 23:33:26   
ladyblue RR
rose,ona ujutro pije mlijeko, nakon otprilike 2 sata doruckuje nekada jaje, keksolino,krisku hljeba sa puterom(nastojim da mijenjam svako jutro),oko podne supa sa hljebom,oko 15h rucak-ako je nesto sto mi jedemo a da ona moze zvakati,to joj dam. Ako nije onda ili joj nesto napravim ili dam teglicu i nakon toga dobije desert Monte,puding ili teglicu voca. Oko 17:30 jede Keksolino,Cokolino ili neki drugi lino i pred spavanje popije flasicu mlijeka.

Neposredna veza do poruke: 29731
27.10.2011 23:34:25   
Anoniman
meni su bas bezz te price ja imam dvije seke a secam se da je jednom mom taji jedan covjek rekao, kao ih nisi neki majstor cim pravis zensku djecuuser posted image user posted image   pa se podsmija kao, imat ces punu kucu zetova .
Ili kome to pravis toliko, kucu vikendicu bilo sta kao kome ces nemas musko djete user posted image .
Moj tajo na to kaze , ja svoje cure nebi menjao za 10et muski .svasta te price ne volim , ja sam imala volju da bude cura anel al bi musko mm je svjedno sta je .....
Za to nisam znalauser posted image user posted image vidis , kad se cure prave ko ja sam stalno skoro bila aktivna kad smo na bebi radili bas sam nesto pratila te dane iskreno nisam ni znala utrefit ih user posted image
Hvala ti na savjetu , dobro cu ga zapamtitiuser posted image

< Poruku je uredio felix -- 27.10.2011 23:36:17 >

Neposredna veza do poruke: 29732
27.10.2011 23:36:08   
rose

IZVORNA PORUKA: felix

Znas onu: "Bog ce svakom od nas dati, samo treba vjerovati... Kazu da se curice zacinju u neplodnim danima. Mi iako nismo htjeli pitati za spol, ja sam muzu govorila da se mogu kladit da je djevojcica. A kad me pitao kako znam, rekla sam mu da znam jer smo imali odnos par dana prije ovulacije i da nema sanse da su y prezivjeliuser posted image user posted image A tako je bilo i sa prvom, ista forauser posted image user posted image Ja mislim da ti nebi izlazila iz djecijih butikauser posted image
Ma nek su nam ziva i zdrava nasa djecica.
Inace htjela sam o tome pisati i pitati mame koje imaju jednu ili vise djevojcica "zezaju" li vaseg muza i vas pojedini ljudi. Ja otkako sam rodila sam imala par "situacija" gdje sam napose poludila. Znam da nisu vrijedni toga, ali jace je od mene. Recimo ja i mm setamo, i svi ono pitaju kako beba i kad vide curica odmah kao, a opet, morat ces ponovo, kao ono mi "jadni" sto nismo dobili sina.... Dode mi da im samarcinu opalim, ali znam da nisu vrijedni toga. MM kaze da ne zeli komentirati, ali ja jednostavno ne mogu presutitiuser posted image user posted image

ja mirzim te komentare...srecom nisam ih dozivjela puno a i ako jesam uredno ih izignorisem ili im pozelim bar jednu kcerku user posted image user posted image i mm isto tako user posted image

Neposredna veza do poruke: 29733
27.10.2011 23:38:39   
ladyblue RR
izvini sporty ali ova teorija ti je presmijesna. Pa zna se kako i kada se zacinje beba i sta odredjuje spol.

Neposredna veza do poruke: 29734
27.10.2011 23:41:05   
bebacha
Felix mi imala odnos tacno na ovulacij i bio musko.znaci da je tacna teorija od sporty.
a za te komentare no coment,ma nek im bog podari 5 curauser posted image   kad musko da takav komentar ja se pravim da necujem al kad zensko kaze nesto u tom stilu ja poludim.koji primitivizam.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29735
27.10.2011 23:42:56   
rose

rose,ona ujutro pije mlijeko, nakon otprilike 2 sata doruckuje nekada jaje, keksolino,krisku hljeba sa puterom(nastojim da mijenjam svako jutro),oko podne supa sa hljebom,oko 15h rucak-ako je nesto sto mi jedemo a da ona moze zvakati,to joj dam. Ako nije onda ili joj nesto napravim ili dam teglicu i nakon toga dobije desert Monte,puding ili teglicu voca. Oko 17:30 jede Keksolino,Cokolino ili neki drugi lino i pred spavanje popije flasicu mlijeka.

moja brojcano cini mi se ima obrok manje...al sad vidim da bih trebala nesto mjenjati...nisam joj nikad posebno davala supu...a trebala bih...slani je samo jedan obrok i to ili joj se skuha ili kuham za sve manje zacinjeno pa joj to dam...valjda kako ne stignemo domacu supu napraviti pa joj ni ne dajem user posted image

kod nas je ujutro AD, pa onda neka 2 sata kasnije voce ili neka kasica tipa keksolino, rizine pahuljice (mm joj ne daje hljeb jer se boji da se ne zagrcne a ja joj dam al ja sam tu vikendom), oko 13 je rucak...neko povrce s mesom ili kao danas spinat s jajetom ili gotova kasica...cesto zna preskociti ovaj termin jer spava pa onda cim se probudi jede i to nekad zna biti tek oko 3...oko 5-6 kad ja dodjem s posla dam joj neku kasicu mlijecnu ili jogurt i onda oko 7-7,30 hapa i spavanje user posted image

Neposredna veza do poruke: 29736
27.10.2011 23:45:29   
ladyblue RR
moja je zaceta u peak-u ovulacije tako da teorija pada u vodu

< Poruku je uredio ladyblue -- 27.10.2011 23:46:47 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 29737
27.10.2011 23:46:51   
rose

izvini sporty ali ova teorija ti je presmijesna. Pa zna se kako i kada se zacinje beba i sta odredjuje spol.

ima istine u ovome o brzim Y spermicima i sporim X koji se dovuku kad je celija tu i spremna ...bas sam citala o tome u vrijeme kad sam ostala trudna ali nisam mogla da skontam kad je moja S nastala...po mom nekom misljenju nastala je 12 februara a sredina ciklusa mi je bila 14 februara...e sad jesu li ovi Y prekratko zivjeli, ne znam user posted image elem ona se progurala uspjesno user posted image

Neposredna veza do poruke: 29738
27.10.2011 23:57:28   
ladyblue RR
rose,pokusaj ovu supu uvesti. Skuhaj je kada je uspavas,ohladi i podjeli u manje zdjelice i zamrzni. Tako ces svaki dan imati svjezu supu. Ne stavljaj nista u nju,nego zamrzni samo vodu a tjesteninu dodaj kada odmrznes. Kod mene je supa obavezna svaki dan i rijetko je preskacem. Kada je iz jaslica dovedem prvo ide supa pa ako hoce jos nesto dam joj.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29739
28.10.2011 0:26:28   
rose

rose,pokusaj ovu supu uvesti. Skuhaj je kada je uspavas,ohladi i podjeli u manje zdjelice i zamrzni. Tako ces svaki dan imati svjezu supu. Ne stavljaj nista u nju,nego zamrzni samo vodu a tjesteninu dodaj kada odmrznes. Kod mene je supa obavezna svaki dan i rijetko je preskacem. Kada je iz jaslica dovedem prvo ide supa pa ako hoce jos nesto dam joj.

a kakvu pravis od pilece vode s povrcem ili nesto drugo...ja vec u zdjelice tj. posudice od 100 ml zaledim manje kolicine mesne vode s komadicima mesa ali to koristim za kasice koje oj pravim od povrca i mesa

Neposredna veza do poruke: 29740
28.10.2011 0:38:59   
sporty mamaa

Nije to moja teorija, to je kao valjda donekle naucno dokazanouser posted image To da su x sporiji al dugo zive, a y brzi a zive kraceuser posted image Mozes to procitati ako ukucas na google...

Neposredna veza do poruke: 29741
28.10.2011 0:42:30   
sporty mamaa

moja je zaceta u peak-u ovulacije tako da teorija pada u vodu

Pa ne pada u voduuser posted image Kazu da je za djecake najbolje imati odnos 12 sati poslije ovulacije, sad nista nije 100% sigurno, najvaznije je imati zdravo dijeteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 29742
28.10.2011 0:47:03   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: rose

a kakvu pravis od pilece vode s povrcem ili nesto drugo...ja vec u zdjelice tj. posudice od 100 ml zaledim manje kolicine mesne vode s komadicima mesa ali to koristim za kasice koje oj pravim od povrca i mesa

Ja sam pravila najcesce od telece koljenice i kao i ti dodavala u kasice. E sad mi smo najcesce kupovali ledo carsko povrce, pa jedan dan joj skuham brokulu, krompiric i komadic bijelog mesa i u to sve ubacim tu mesnu kocku. Drugi dan recimo isto to samo s karfiolom i sve tako. Naravno stavim i malo mrkve i to sve izmiksam, a i proso sam isto cesto stavljala Moja N je mogla toga jesti na tone, a sad ni da primiriseuser posted image user posted image A za dorucak bi joj recimo napravila sa ad mlijekom rizolino i u to ubacila vocnu kasicu, kako je to samo obozavalauser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29743
28.10.2011 0:52:11   
rose
ma manje vise i mi tako samo nisam do sada iskuhavala koljenicu....vec pilece i telece meso...i onda povrce, tikvice, mrkvu, brokulu, rizu, grasak i s tom vodom jos malo, maslinovo i malo soli i ona fino jede ali eto nisam joj supe davala...jednom malo rjedju kasicu al pola se prospe dok je nahranim

Neposredna veza do poruke: 29744
28.10.2011 1:00:19   
malena27 RR
Dobro vece zenice.... kako su nam bebare?
Sporty kompletic je predivan, je li to za krstenje?
Vidim vi se zadale u xy kombinacije vezano za spol user posted image Neka su nam ziva i zdrava djeca, a spol je nebitan user posted image Ti komentari koji primitivci pucaju stavite na ignore i uzivajte sa svojom djecicom...
Mene su takodjer smarali sa pitanjem:''A sta vi cekate?'' Sad sute user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 29745
28.10.2011 1:13:28   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: malena27 RR

Dobro vece zenice.... kako su nam bebare?
Sporty kompletic je predivan, je li to za krstenje?
Vidim vi se zadale u xy kombinacije vezano za spol user posted image Neka su nam ziva i zdrava djeca, a spol je nebitan user posted image Ti komentari koji primitivci pucaju stavite na ignore i uzivajte sa svojom djecicom...
Mene su takodjer smarali sa pitanjem:''A sta vi cekate?'' Sad sute user posted image

Je, hvalauser posted image Evo i moja konacno zaspala. Ja kontam da izdojim mlijeko da joj dam u snu, imala je dvije zelene stolice, a doji po 3 min i onda pocne vristat. Strah me da nije gladna... Zelim Vam svima laku i prospavanu nocuser posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 29746
28.10.2011 3:34:11   
sweet insanity
Evo i mene u gluho doba, N se budila kroz 2 pa kroz sat i pol :/ Vristala dok je nism nahranila i opet nakon hranjenja je plakala i vrtila se i ja izadjem iz  sobe, kenjkala je i eno zaspala. Odoh opet probat zaspati nasdat se da ce odspavat 3 sata barem.

Neposredna veza do poruke: 29747
28.10.2011 6:59:47   
sweet insanity
Ja sam vise od muke skoro pocela plakat, ja ne znam sta je vise s anjenim spavnjem. budna je vec 2 sata, place, smije se, igra se, place i sve tako. Spavla je svega 4 sata kad s ebudila svakih sat i pol....spavala po dnau jeste mozda je poremetilo al ne bi trebalo, ma budilasei kad nije spavala po danu........na koncu sam da joj sutra uvecer dam AD, vec mjesec dana ludim....ovako nisam dobra ni njoj ni sebi jer sma s epocela trest na nju i onda pocnem plakat sto sma se tresla......danas cu mozda otic do pedi da vidim dal je do tog sto joj fali hrane il koji vrag al ja vako ne mogu vise, tj nesto mi valja poduzet pa makar probat AD, ako upali, davat cu ga samo navecer i tacka. Sve osgadjam , hajde jos sutra, jeto izdrzala sma 5 mjeseci valjda joj nece bit nista ako i  6. ne bude iskljucivo dojila......ako s eponovo ne odgovorim pa joj ne dadnem nis....ako nista probam, ako vidim da je ista stvar prestanem, ma ne znam...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 29748
28.10.2011 8:06:10   
Medi_87
Jutro, da se tuspasimo pa se tipkamo kasnije
Kako su nam bolesne bebarem ima li ture Ana, Nadja, Anesuser posted image user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 29749
28.10.2011 8:28:17   
palachinken
Ja se takodjer nadam da su bebe bolje danas.
sweet, sto ne probas onaj fazon da izdojis mlijeko i ubacis u njega malo rizinih pahuljica, sto mala_sa radi? Ne vjerujem ja da je njoj malo hrane, urlala bi da je gladna, a ona se igra. Kakva bude ako je drzis budnom preko dana?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 29750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1188 1189 [1190] 1191 1192   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1188 1189 [1190] 1191 1192   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *