Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 17:01:02
Hannica
IZVORNA PORUKA: sweet BaBy
dobri dan Evo i nas na dan termina, ali nista novo jutros radila ctg, ok je hB, pa u ponedjeljak opet, ako ne bude nesto konkretno Uglavnom ja se hB dobro osjecam, cest sam gost u wc-u, dolje mi je bas pritisak...
Cestitam malim male rodjendancice, i nove sedmice. Nadma se da cu vam uskoro saopstit lijepe vijesti aBd.
Ma brzo ce to,svaki dan se mozes nadati,nije niko mjesec prenijeo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 18:33:14
T r a t i n č i c a
Hanumice, gdje ste se izgubile? Mora da se danas hodalo, pa sad malo u horizontalu Ima li kakvih novina? Jel se koja porodila u medjuvremenu? Sad ce poceti dolaziti jedna za drugom, samo sto nisu Cestitke na novim sedmicama, i sretni mali rodjendani Zna li ko sta je s Tajrom? Nadamo se da je ok i da uziva sa svojim
Silver i Nina_Lana, i mi smo 29+2, tu smo negdje Mi idemo sl.sedmice na UZV aBd, pa me interesuje ima li koja forumasica koja vodi trudnocu kod prof. Dizdarevic?
za sve mame i tibe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 20:32:24
Sensia
IZVORNA PORUKA: T r a t i n č i c a
Hanumice, gdje ste se izgubile? Mora da se danas hodalo, pa sad malo u horizontalu Ima li kakvih novina? Jel se koja porodila u medjuvremenu? Sad ce poceti dolaziti jedna za drugom, samo sto nisu Cestitke na novim sedmicama, i sretni mali rodjendani Zna li ko sta je s Tajrom? Nadamo se da je ok i da uziva sa svojim
Silver i Nina_Lana, i mi smo 29+2, tu smo negdje Mi idemo sl.sedmice na UZV aBd, pa me interesuje ima li koja forumasica koja vodi trudnocu kod prof. Dizdarevic?
za sve mame i tibe
E vala si u pravu hodalo se cijeli dan i malo se bilo u horizontali Ja vodim trudnocu kod J pa ako te nesto zanima pitaj slobodno.....
Danas mi je bilo bas simpaticno, upoznala sam jednu forumasicu u liftu trznog centra MM ostao u soku ..... Psiha jel se to jos uvijek hoda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 22:40:01
Psiha
IZVORNA PORUKA: Sensia
E vala si u pravu hodalo se cijeli dan i malo se bilo u horizontali Ja vodim trudnocu kod J pa ako te nesto zanima pitaj slobodno.....
Danas mi je bilo bas simpaticno, upoznala sam jednu forumasicu u liftu trznog centra MM ostao u soku ..... Psiha jel se to jos uvijek hoda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[
Evo i mene, ja sam ona iz lifta nekako sam odmah kad sam vidjela trudnicu imala osjecaj...ma ovo je Sensia! A jos ja svakodnevno citam forum od proljeca ali skoro nikad nista ne komentarisem, ali eto opet imam osjecaj da sam mnoge nekako upoznala...
I MM ostao u soku, kaze vi ste se stvarno na neki blesavi nacin samo vama znan vezale jedna za drugu.... Hodali smo danas dosta (ovo mi je zadnji "pokretni" vikend u ovom mjesecu sigurno) jer u cetvrtak idem na patologiju, na programu za CR u petak i onda eto meni moje Ovaj put znam sta da ocekujem, dobro sam pripremljena samo cu sada biti budna pa eto i to ce biti jedno novo iskustvo!
P.s. I ja sam kod Dr. J vec godinama i sa 1. Bebom je ona odigrala kljucnu ulogu, a evo i sad pa ako nesto treba, tu sam do srijede navecer
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 23:17:51
Bebica11
Hello zenice, sta ste se to usutile
GDJE NAM JE BABILON???? Necemo valjda propustiti uzivo prenos
Sensia tebi pravo usitnilo, tek na vama vidim kako vrijeme leti , ja mislim kad se ti Gift i ostale porodite da ce tek mene panika hvatati...ovako mi jos izgleda daleko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 23:38:27
gerberka
psiha mila sretno ne razumijem kako ces biti budna? mozes mi objasniti?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.10.2011 23:38:37
drznica
Samo kratko da se javim...upoznala sam Animagical...a nije meni sto sam upoznala nju...vec sto imam sliku sa Ajnurom Kako divna beba, malo smo pricali, gledali se...samo hoce da mu se prica. A ponosna mama se samo smjeka i svaka joj cast nakon onakvog poroda Sastanak super, dosta toga se nauci, dobrih savjeta...trebate ici drage moje kad budete imale priliku.
Svima veliki
p.s. Ako Animagical dozvoli da stavim sliku pohvalit cu se javno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 0:06:14
Anica1
Psiha draga kod tebe bas usitnilo skroz Sve ce to tako brzo proci i eto tebi tvoje Jesi li ti i sina rodila na carski? Ako jesi mozes li mi molim te napisati proceduru za carski, kako to sve ide, jer izgleda da cu i ja zbog mioma na carski.
Ja sam juce isla na vjezbice, bila je super tema i prica o dojenju, ali sam nagovorila mm da za ponedjeljak nista ne planira i da me mora voziti na vjezbice, da se vidim sa mojim strudnicama, i kod Sensie i Vodolije je usitnilo pa ce mi i sa vjezbica uskoro zbrisati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 0:14:19
Psiha
IZVORNA PORUKA: gerberka
psiha mila sretno ne razumijem kako ces biti budna? mozes mi objasniti?
Hvala ti puno, izgleda sa cu ja ipak prva, ovo se sve nesto uljenilo A budna cu biti jer sam se odlucila za spinalnu anesteziju, bila sam na GAK-u i razgovarala i sa anesteziologom i on se slaze da je to najbolja anestezija, a dosta sam se i informisala i nemam bojazni. Rizik kao i u svemu drugom postoji, ali ja jednostavno osjecam da ce sve biti dobro... Sve ove nase brige i 'muke' koje mjesecima pisemo ovdje tako ce brzo pasti u zaborav i tako sve ostalo postane nevazno kad te pogledaju dva mala oka koja te trebaju...uh...ovi hormoni bas..idem izljubiti ovo moje prvo dijete koje je tako brzo poraslo pa mama mora roditi jos jedno da ponovno "to nesto posebno" osjetim...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 0:35:55
Psiha
IZVORNA PORUKA: Anica1
Psiha draga kod tebe bas usitnilo skroz Sve ce to tako brzo proci i eto tebi tvoje Jesi li ti i sina rodila na carski? Ako jesi mozes li mi molim te napisati proceduru za carski, kako to sve ide, jer izgleda da cu i ja zbog mioma na carski.
Ja sam juce isla na vjezbice, bila je super tema i prica o dojenju, ali sam nagovorila mm da za ponedjeljak nista ne planira i da me mora voziti na vjezbice, da se vidim sa mojim strudnicama, i kod Sensie i Vodolije je usitnilo pa ce mi i sa vjezbica uskoro zbrisati
Pa gdje si ti Anice? Bas sam se pitala kako si? Ma i mea me isto pitala za carski, jesam i sa sinom sam imala CR, pa mozemo se cuti na pp za detalje, uglavnom nista ne brini, psihicka pripremljenost za bilo koji nacin donosenja bebe na svijet ti je pola posla zavrsenog. Pored svih komplikacija i briga koje si imala proteklih mjeseci, to sto ides na carski je najmanje bitno. Bebicino i tvoje zdravlje neka ti budu imperativ i samo razmisljaj o lijepim stvarima, a dojenje je npr. jedna od njih. I ja sam (bez obzira sto nisam radjala vaginalno) i prvi put i ovaj put isla na vjezbice u Skerlicevu i kad god smo imale onaj dio relaksacije ja zamisljam svoje novo cedo kako doji, puze, raste, pravi korake...ih znala sam i do polaska u skolu stici :)))))) Javi se svakako, a ja se javljam sa najsvjezijim info s Jezera cim budem mogla, ja nekako mislim za jedno 10-tak dana najkasnije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 1:34:48
Sensia
evo samo za gift ponovo recept za strudlu da ne bude ove iz trece znaju samo o keksu
STRUDLA BY SELMA A.M.
7 velikih solja brasna (meni je previse 7, ja stavim odoka dok ne dobijem masu za strudle) 50 ml mlijeka 1 jaje 3 kasiskice germe 2 male solje ulja 8 kasikica secera na vrh noza soli
Germu otopiti u toplom mlijeku i vodi (10 min) Brasno, jaje, ulje, secer i so izmijesati sa prethodnom kombinacijom germe, mlijeka i vode. Ostaviti na toplom da se udupla (sat i po pod poklopljenom krpom). Prekuhati, podijeliti na 2 dijela, prebaciti na brasnom posutu podlogu, razvaljati u kocku, premazati po zelji i ostaviti na toplom jos 15 min. Peci na 150-180 C.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 1:46:45
Selminja
Sensia bolucka li sta? Mene je jutros prvi put zabolio stomak, bas neugodno, pa malo prpa uhvatila al se hrabrim, ono bas ko prvorotka koja nema pojma sta je ocekuje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 1:56:01
Selminja
Mi imali prijatelje na sijelu, mm vec hrci a meni se ne spava Danas sam bila na pregledu, nisam otvorena, grlic omeksan, beba nisko, posteljica I/II stepen po njenoj procjeni nece jos neka je jos malo, nema mama nista protiv
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 7:48:13
babilon
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Hello zenice, sta ste se to usutile
GDJE NAM JE BABILON???? Necemo valjda propustiti uzivo prenos
Sensia tebi pravo usitnilo, tek na vama vidim kako vrijeme leti , ja mislim kad se ti Gift i ostale porodite da ce tek mene panika hvatati...ovako mi jos izgleda daleko
evo me evo me evo me nema nikakvih desavanja kod mene :))) u cetvrtak navecr bila napreledu, beba nisko, ja zatvorena, sutra aBd opet na kontrolu a u sri rekao da dodjem s torbom pa cemo vidjeti :)))) ponekad me zigne u gospodji i onako beba pritisce pa mi sijevne, blagi menstrualni bolovi ali nsita spec... Jucer kupili kadicu napokon :)) Prijateljica mi se javila koja lezi na jezeru, pa evo info iz prve ruke: toalet papira ponijeti koliko mozes - treba pravo puno jer ga uopste nema, jako lijepo griju tako da ne treba nista pretoplo imati, one sve u spavacicama ljetnim, hrane pravo puno ponijeti one sve ckrjau od gladi, kradu hranu haman :)))))) vlaznih maramica hejbet i voca :D :D eto ga
DOBRO JUTRO!! :) danas nedjelja, dan za pranje vesa sto se vise moze :))) gdje je sweetbaby, minie?? i one se tu vrte sa mnom oko termina hihihi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 8:24:48
animagical
IZVORNA PORUKA: drznica
Samo kratko da se javim...upoznala sam Animagical...a nije meni sto sam upoznala nju...vec sto imam sliku sa Ajnurom Kako divna beba, malo smo pricali, gledali se...samo hoce da mu se prica. A ponosna mama se samo smjeka i svaka joj cast nakon onakvog poroda Sastanak super, dosta toga se nauci, dobrih savjeta...trebate ici drage moje kad budete imale priliku.
Svima veliki
p.s. Ako Animagical dozvoli da stavim sliku pohvalit cu se javno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 9:22:06
Vodolija83
Jutro drage moje !
Evo i ja pripremila sebi ness i malo vas iscitavam...
Pravo mi je zao sto sinoc nisam mogla doci na sastanak,al nisam vam stigla ni javiti da ne mogu.Mm bio slobodan,pa neke krupne poslove po stanu zavrsavao,a onda nam se najavili gosti i nikako nisam uspjela.Nadam se da ce opet biti prilike... Drznice,Animagical,zao mi je sto vas nisam upoznala,kako sam shvatila vas 2 ste isle,a posebno mi je zao sto nisam vidjela malenog Ajnura i njegovu gustu kosicu . Babilonko moja,znaci jos nista od prenosa uzivo.Ceka bebac termin Mislila sam na tebe,al ti se nisam stigla javiti.Cucemo se svakako Selminja,mene bolucka vec nekih 5-7 dana pomalo,priprema se bebi Sensia,ima li kod tebe kakvih simptoma draga? Vidimo se sutra aBd na vjezbicama ! Anice,dodji obavezno da se vidimo,Sensia i ja jos koji put i pa paaa vjezbice. Psiha,sretno ! Ja sam nekunoc sanjala da moram na CR i da mi je dr.rekao da cu dobiti spinalnu jer nema druge opcije,pa mi je na kraju dali sa strana tijela i u celo Eto da te malo nasmijem...trudnicki snovi,ccc Semice,sa malim zakasnjenjem cestitam mali rodjendancic tvojoj cujici Sweetbaby,znaci jos nista...Sad kad zaredate ti,Minie,Babilonka,onda nas ima dosta koje vas ubrzo stizemo aBd ! Minieee,javi se !!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 9:25:32
Vodolija83
Usput...zenice moje,zna li neka gdje kupiti radosnicu za pripadnike islamske vjeroispovijesti ? Moja seka trazi da kupi,al od ponudjenih nasla je samo jednu,koja kaze nije cemu... Jel neko vec kupio il bar istrazivao gdje ima???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 9:46:39
palachinken
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Usput...zenice moje,zna li neka gdje kupiti radosnicu za pripadnike islamske vjeroispovijesti ? Moja seka trazi da kupi,al od ponudjenih nasla je samo jednu,koja kaze nije cemu... Jel neko vec kupio il bar istrazivao gdje ima???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.10.2011 9:49:13
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Vodolija83