Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 12:53:11
Gift
e deste zenice, kako ste mi sve? Tajra cestitke da bebac bude ziv i zdrav 100 godina, a tebi brz oporavak... Ciciban i tebi i princezici.. mene danas opet malo bole stomak i leda, a u wc sam isla 5x do sad, pripremamo se izgleda ja sad kontam kako je ovo zahladnilo da bebiju kupim kakvo toplije odjelce u kojem ce izac iz bolnice, ovo koje sam pripremila mi djeluje sad nesto potanko il samo da mu stavim deblju dekicu, sta vi mislite... Cestitam i svim ostalim sve sta se ima cestitat, da koga ne zaboravim...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:05:17
Selminja
Cicibanko nedostajala si nam, ljubi nam princezu malu Joj gift, i ja sam o tome razmisljala, sve me strah da joj nece biti hladno u ovome sto sam ja kontala iznijet, a to je, bodi s kopcanjem onim dole (dugih rukava), donji dio s nogavicama (obuci cu preko jos jedne carapice za svaki slucaj) , gornji dio odjelca, kapicu i rukavice i pokrit dekicom sve je pamucno i nije posebno debelo, onako taman za temperature u stanu nam. A opet kontam, pa necemo ih vozati po korzu u tome, to ce biti samo iz bolnice u auto, i iz auta u stan ma je ne mijenjala ponovo kombinacije, jedva sam se ionako odlucila, jos i popeglala, previse je tu posla bilo MM se prehladio, nije otisao na posao,pa mi cudno sto je tu, a istovremeno me strah da se i ja ne prehladim zato cu ja u kuhinju se stacionirat za svaki slucaj, strudle odoh praviti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:09:28
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
IZVORNA PORUKA: animagical
samo ti dodji u subotu, a i ti ciciban iznenadicete se obje, pozitivno tesko da ima zene koja ne moze dojiti...
Voljela bih i ja da dodjem.Gdje se tacno odrzava sastanak?Ja sam na Dobrinji,pa bi mi odgovaralo,osim ako sta ne iskrsne. Bolje da na vrijeme dobijem koju info,dok nije bebi stigao
Ako si na Dobrinji znat ćeš. Prostorije su nam na C5, Nadežde Petrović 8, krajnja zgrada u toj ulici i gleda prema cesti pored aerodroma.
Hvala puno Lejla,nisam bas dugo na Dobrinji,ali snaci cu se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:13:36
Gift
Selminje i kod mene je identicna kombinacija, ma ja cu samo deblju dekicu nek ga umotaju i et..sto ti kazes od bolnice do auta bit ce zasuskan u korpi i et..nego ja nisam jos sebi pripremila sta cu obuc kad budem izlazila, sad ne mogu da se orijetisem, ne znam koliko ce mi spast stomak i tako to..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:26:16
minie
IZVORNA PORUKA: Gift
Selminje i kod mene je identicna kombinacija, ma ja cu samo deblju dekicu nek ga umotaju i et..sto ti kazes od bolnice do auta bit ce zasuskan u korpi i et..nego ja nisam jos sebi pripremila sta cu obuc kad budem izlazila, sad ne mogu da se orijetisem, ne znam koliko ce mi spast stomak i tako to..
Moj bebac ce biti isto u komleticu pamucnom koji smo mu kupili (bodic, majica, onaj donji dio, papice i kapica) i u poprilicno zatvorenoj nosiljci. Eh sad imam jednu dilemu, da li da stavim dekicu neku ili ono prijasnje jastuce (moja mama mene u njemu iznijela i nekako bih zbog nje to najvise stavila) a i ono je onako toplo. A za sebe kontam helanke i neku hljinicu, mozda neku pletenu (necemo km hodati pjeske, nego mozda nekih 50m), a negdje sam citala kao da svakoj porodilji nakon poroda moze odjeca koju je nosila u 5 mjesecu trudnoce, pa eto mozda je to tacno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:30:32
Vodolija83
Selminja i Gift,usitnilo nam drage moje XXL Prvo idu cini mi se Sweetbaby,Babilonka,Minie,pa Mea29,Sensia,Gift,Selminja,pa Pahuljica i ja,onda nas stize Hannica. Sto nas ima masallah !!! Usput,ne primjecujem nesto da nam se javlja Mea29
Sto se tice robice za iznosenje bebija,ja sam vec na staroj temi postavljala slike naseg kompletica plisanog i jos fino dekicu,pa ga ususkam u korpi aBd i brzinski do bibija Novembar ce sigurno biti brrrrrrr...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:30:44
mama21e
tajra26 cestitam Da se sto prije oporavite i ti i bebica, uzivaj sad sa svojom mrvicom
Zenice jucer sam bila na pregledu i hvala Bogu nema vise krvarenja, moja mrvica narasla mashaAllah. Kad sam cula kako srce kuca na sve bolove sam zaboravila. Jucer malo izasla poslije dugooooo vremena i kad sam se vracala sjela u taxi, taxista bolestan kaslje, auto smrdi na bijeli luk Jedva sam cekala da izadjem, fuuj I evo sad imam temperaturu Kako se vi prirodno lijeciti kad ste bolesne, jer ja ne smijem nikakve lijekove piti .
Vodolijo moja snaha je isto imala serklaz, i cim su joj ga skinuli porodila se. Zato se ti za svaki slucaj pripremi kao za porod kad budes isla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:42:53
Vodolija83
Uhhh,mama21e,zato sam ja navalila pa samo generalke pucam po kuci,mozda je to neki podsvjesni predosjecaj... Ja cu do srijede aBd sve spremiti,sto je sigurno, sigurno...A ja i Babilonka se zezamo,posto je njoj termin aBd u srijedu ,a ja isti dan skidam serklaz kod istog dr.mozda se budemo zajedno poradjale,hihiiihhhii
A znas li slucajno koliko dana prije termina je njoj skinut serklaz? Jel se porodila stvarno isti dan ili???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:51:37
pusica
Danas sam veoma tužna moja dr. mi je saopštila da imam dvorogu matericu i da zbog toga imam kontrakcije u 11 sam nedjelji i jako se bojim znam da nema velike opasnosti i da mogu izdržati do kraja ali ali pitanje stoji kao đavo nad glavom da li je neko molim vas imao sličnu trudnoću ili vaša prijateljica i kako je završilo unaprijed velika hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:51:42
Hannica
Selminja i Gift,usitnilo nam drage moje XXL Prvo idu cini mi se Sweetbaby,Babilonka,Minie,pa Mea29,Sensia,Gift,Selminja,pa Pahuljica i ja,onda nas stize Hannica. Sto nas ima masallah !!! Usput,ne primjecujem nesto da nam se javlja Mea29
Sto se tice robice za iznosenje bebija,ja sam vec na staroj temi postavljala slike naseg kompletica plisanog i jos fino dekicu,pa ga ususkam u korpi aBd i brzinski do bibija Novembar ce sigurno biti brrrrrrr...
Ja bas jutros razmisljam o Mea29,stvarno se rijetko javlja,valjda je ok. A mozda Hannica vas pola stigne. Za 2-3 dana idem na kontrolu,ako doktor kaze da idem na CR ja cu traziti da to sto prije obavimo,za 15-ak dana najdalje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 13:58:23
sweet BaBy
Evo me, napokon U Vojnoj uvijek ludnica, po 3-4 sata cekanje Uglavnom sve hB ok. CTG nalaz uredan, otvorena 1 prst. Kaze dr. nece jos bebica i da u subotu dodjem opet na kontrolu. Eto hB da je sve ok i da je polahko pocelo.
zelim sretne nove sedmice i mjesece i da aBd do kraja sve bude ok. XXL trudnicama zelim puno strpljenja i sto skorije porode.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:01:36
soraya
IZVORNA PORUKA: Arina
Drage bembelice ....evo i nas malo...
Kako bebe i tibe??? ...mi smo ok....danas napunili 25 idemo u 26-tu semice....lete lete....lete.... Vrijeme ovo mutavo skroz ...mislim da mije tlak bljak....samo se fuljam....moracu jednu kaficu pristaviti...druge nema Ja sam vam se jucer zabrinula...sto kaze Vodolija...sta me nece masiti....napipam prekljuce kad sam se kupala iza uha neku kvrzicu...ko ciba ali tvrdja...i pored nje onako malo sa strane gdje pored uha pocinje kosa...ko nesto kozna grbica....sta ja znam i onako gdje dodje mendjusau onoj rupi ispod uha isto ko malo malo nateceno ali jedva primjetno...sve to je u par cm...ko na jdnom mjestu....i jucer ujutro reko ode dok. da se ne moslim...i odem jednom privatno dok. jako strusnom oh je hirurg....on to sve prepipa kaze da je to iza uha hrskavica ...koja kao reagovala na hormone u trudnoci .....i da stavim ....acidi borici obloge i da ce proci...da nije nista ...tako cijeli dan ...sinoc ja gledam ko malo da je vise tih malih neravnina oko te jedne ....i nekako osjecam to mjesto ne mogu reci da me boli ali ga osjetim....sinoc stavim cijelu noc obloge ...i jutos ko malo bolje...malo manje ko da je...ali me cudi sta je to....nikad nisam cula za tako nesto....znam da hoce biti bubuljica...ali tako hrskavica....ko zna mozda je to ipak ciba ali tvrdja...je li iko imao s tim slucano susret.....mene ce sve sto nikog nije
Arina jati iza lijevog uha imam malu izraslinu godinama, nekad je manje a nekad vise izražena kako kad. Nikad nisam isla doktoru niti stavljala neke obloge. Uglavnom to ti je hrskavica i nije nista opasno. ja samu sebe ponekad uhvatim kako se igram s tom "guticom", a sigurno ti je to postalo izrazenije sad u trudnoci pod uticajem hormona. meni su opet prije nekoliko godina na lijevoj dojci dijagnozirali fibrocisticnu masteopatiju (dobrocudna izraslina koja lici na nepravilne nakupine masnog tkiva i koja je ponekad bila bolna na dodir ali uglavnom nije nista opasno) a sad u trudnoci ni traga ni glasa od iste,takoder pod uticajem hormona. Nemoj se sekirati nije to nista strasno. Tratinčice,mamma2Be,Mala 75 mazem se ja svaku noc ponekad Pregnacare kremom za trudnice nekad običnom bademovom kremom ali svrbez je i dalje tu. Uh,poludit cu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:05:11
Vodolija83
Pusice,ne budi tuzna...sta drugo da ti kazem,nego da mislis pozitivno i bice aBd sve uredu.Evo podrske Nadam se da ce ti se javiti neko od zenica sa slicnim iskustvom...
Hannice,ko zna,mozda te i ja preduhitrim,vidis sta mi napisa mama21e gore...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:07:38
mama21e
Ona je imala infekciju, skinuli joj negdje oko 9 sati navecer a porodila se oko 3 ujutro I kaze da ne boli kad se skida, tako da no sikiriki Bice sve uredu aBd, samo opustenu i cekaj svoju bebicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:13:35
Hannica
Pusice,ne budi tuzna...sta drugo da ti kazem,nego da mislis pozitivno i bice aBd sve uredu.Evo podrske Nadam se da ce ti se javiti neko od zenica sa slicnim iskustvom...
Hannice,ko zna,mozda te i ja preduhitrim,vidis sta mi napisa mama21e gore...
Sjeti se ti nase Enci,ona se nacekala poslije skidanja serklaza. Ma samo da sve prodje kako treba,brzo cemo mi obe aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:23:33
babilon
sweet baby super za dobar pregled!!! bas mi je drago hihihi, ali Boga mi ti jos 2 dana do termina, ali nista to ne znaci sa ovom adnasnjom omladinom :)))). Ja danas idem na kontrolu, ko da gledam radice vag.pregled woohoo ;))
zenice, vezano mog pitanja od neki dan za toplane, prijateljica je bila u toplanama, sa racunom i priheftanom opomenom od toplana 'opomena pred iskljucenje' i oni su joj rekli da ne postoji nikakva sansa ad to ide na rate vec ad uplati kako zna do 20.10.... ja ne znam kako da joj pomognem, sta mislite da ode sutra opet ali u drugu smjenu mozda ovi drugi budu ljubazniji ili je ovo stvarno ovako, tj nema vise opcija da se plati u ratama?!? bas mi je zao ali ja ne znam kako da jojpomognem :/
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.10.2011 14:49:04
babilon
Jednostavno nije mogla uplatiti, morala je novac usmjeriti u drugom pravcu, zdravlje.. Ona radi hB, ali da sad iskesira 1000KM nema tih para, pa je htjela da joj odobre na rate da plati... Posto se sve smirilo hB, ako sad plati 1000 nema sta da jede, nije doslo do toga ad joj treba fin.pomoc vec eto samo da joj izadju u susret, da joj olaksaju platiti jer ima i drugih rezija za platiti... :D