Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:22:08
Hannica
IZVORNA PORUKA: emma.L
Vidim svakakvih novosti, ali nemam vremena čitati pošto je moj novi šef stigao preksinoć u 23.30 . Danas smo izišli doma i navikavamo se polako. Svim mamama koje čekaju želim da porod prođe kao moj, barem finale kad je moj dobri dječak izišao bez da je mami ostavio ijedan končić. Skoro sam kao nova, sad se borimo s mlijekom i mislim da će večeras biti istiskivanja pod tušem, ali sredilo se prvi put pa će i ovaj valjda. Sve imate puno pusa!
Cestitke i od mene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:22:40
Sensia
IZVORNA PORUKA: mala75
HITNO: kupila sam tečni persil sensitiv za bebinu robicu a nikad nisam koristila tečni deterdžent. gdje se sipa u onu za praškaste posudu ili u bubanj????????????
naspi u taj cep do vrha i stavi u bubanj, taj cep ti je mjera za masinu onaj cep sto dodje na tom pakovanju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:24:10
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Selminja
STRUDLA BY SELMA A.M.
7 velikih solja brasna (meni je previse 7, ja stavim odoka dok ne dobijem masu za strudle) 50 ml mlijeka 1 jaje 3 kasiskice germe 2 male solje ulja 8 kasikica secera na vrh noza soli
Germu otopiti u toplom mlijeku i vodi (10 min) Brasno, jaje, ulje, secer i so izmijesati sa prethodnom kombinacijom germe, mlijeka i vode. Ostaviti na toplom da se udupla (sat i po pod poklopljenom krpom). Prekuhati, podijeliti na 2 dijela, prebaciti na brasnom posutu podlogu, razvaljati u kocku, premazati po zelji i ostaviti na toplom jos 15 min. Peci na 150-180 C.
Uhhh Selminja haman da ću i ja morati praviti štrudlu Samo mi nije jasno koliko vode ide sa mlijekom za otapanje germe?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:24:53
babilon
Silver, Pauza, Bebica hvala na odgovorima! Bice joj drago sad kad joj javim.. Zao mi je pravo, imala je dosta nesrece u zivotu i zdravstveno pa su se pare usmjerile na to polje.. ali eto, nisu ni toplane 'zmija' po pitanju da izadju u susret. Danas cu joj reci odmah da ode da ne ceka bezveze!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:34:48
Hannica
IZVORNA PORUKA: Sensia
IZVORNA PORUKA: mala75
HITNO: kupila sam tečni persil sensitiv za bebinu robicu a nikad nisam koristila tečni deterdžent. gdje se sipa u onu za praškaste posudu ili u bubanj????????????
naspi u taj cep do vrha i stavi u bubanj, taj cep ti je mjera za masinu onaj cep sto dodje na tom pakovanju
Ja sam uvijek sipala gdje i obicni deterdjent.Koja je razlika? Ja cekam da grijanje dodje pa da i ja perem stvarcice,tek sam jednu masinu oprala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 11:58:29
Hannica
IZVORNA PORUKA: babilon
Silver, Pauza, Bebica hvala na odgovorima! Bice joj drago sad kad joj javim.. Zao mi je pravo, imala je dosta nesrece u zivotu i zdravstveno pa su se pare usmjerile na to polje.. ali eto, nisu ni toplane 'zmija' po pitanju da izadju u susret. Danas cu joj reci odmah da ode da ne ceka bezveze!
Babilonko jesi li ti ikad otisla na trdnicko ili jos uvijek radis?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 12:03:11
mala75
babilonka, ko prava hrabra trudnica još ćemo čuti samo da je s posla otišl pravo u porodilište i nemoj se ljutiti evo čestiiiiiitaaaaaaaaaamoooooooooooo.
eh sad za ovu štrudlu, kakva je kad prenoći, ja imam neki recept al to vam je tipa jedi dok je vruća jer ako prenoći otvrdne brate pa ni s mlijkekom za doruček nemožeš jesti. probala bih i ja ovu nadobivalo se nekog džema od šljiva pa da se iskoristi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 12:11:44
babilon
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: babilon
Babilonko jesi li ti ikad otisla na trdnicko ili jos uvijek radis?
jos na poslu draga Hannice ahhahaha, uzivo javljanje sa 16og sprata ;)))
CESTITAM TI DRAGA HANNICE NA 36. SEDMICI koja je jednako bitna kao i sve ostale sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 12:14:39
zanzibarka
Pozz za sve i , cestitam od srca Emmi i prizeljkujem takav porod svima nama :) I ja sam zadnjih dana cula samo pozitivna iskustva pa sam puna optimizima, nas doktorica zeza, svaki put kaze samo sto nije krenulo, a ja nikad bolje, ama nista me ne boli, samo sto me izludise telefonski pozivi, svaki dan najmanje po 20, JESIL SE PORODILA??? Ako se i zbog cega porodim to ce biti zbog ovih poziva, izludise me viseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Jucer sam ostavila mobitel u kuci nekih pola sata i bila vani, kad sam se vratila 28 propustenih, ludnicaaaaaa!!!! GRRRRRRRRRRRRR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 13:11:35
emma.L
Hvala svima na čestikama . Nego, pade mi na pamet da napomenem ovima što idu ovih dana u Vojnu na porod da ponesu toplije spavaćice i deblje čarape, prilično je hladno pogotovo uvečer. Tri noći koliko sam ja provela tamo su spominjali dodatne grijalice, ali ih ja ne dočekah. Malo me boli lijevo uho i kutnjaci, baš kao nahlada. Samo se nadam da bebe nisu prehlađene. Kad je sestra vidjela da sam bebu umotala u moj ogrtač, donijela mi dekicu. Možete tražiti dodatno uvijek, ali eto, budite spremne dok se ovo grijanje ne ustali.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 12.10.2011 13:19:17
drznica
emma CESTITAM Nisam upratila da si rodila...sve najbolje od srca vam zelim. Nadam se da je sve proslo OK i ocekujem porođajnu pricu jer i ja se planiram poroditi u Vojnoj. Pisi nam koji je bio dr. i sve detalje, znas vec.