Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 19:04:17
zanzibarka
trudnice drage, heeeeeeeeeeeeeeelp !!!! imam uzasnu glavobolju cijeli dan, pritisak donekle ok, inace mi je nizak, danas kod doktorice idealan 120 sa 80, ali mene glavobolja od 12 ne popusta, zna li neko smije li sta popiti? imam neki digitalni koji mi sad pokazuje 132 sa 94... :((((
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 19:06:45
mala75
probaj snizit pritisak sa čašom jogurta u koji staviš 1-2čehna bijelog luka, mada je meni moja dala i apaurin od 2mg ali nemoj ako nisi u kontaktu s doc.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 19:37:03
Silver
Zanzibarko, meni je neko ovdje na RR rekao da narezem krompir na kriske onako sa korom, samo opran naravno, i da drzim na celu i slijepoocnicama! Nije lose...probaj i jogurt, ugasi svjetlo, cak i topao tus pomaze!
Gerberko drzim fige za pregled...ja tipujem da nam je jedan maji drug na putu! Ali znas zasto to mislim... Ajvi se cim bude gotovo!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 20:26:51
malena27 RR
Danas je na svijet dosao jos jedan djecak po imenu Muhamed, tezak 4660 gr i 55 cm dug, porod je bio malo tezi i zavrsen je vakumom ali Star je nasa hrabrica i ubrzo ce se oporaviti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 20:28:04
vila_7
IZVORNA PORUKA: zanzibarka
trudnice drage, heeeeeeeeeeeeeeelp !!!! imam uzasnu glavobolju cijeli dan, pritisak donekle ok, inace mi je nizak, danas kod doktorice idealan 120 sa 80, ali mene glavobolja od 12 ne popusta, zna li neko smije li sta popiti? imam neki digitalni koji mi sad pokazuje 132 sa 94... :((((
izmasiraj tigrovom masti - meni su samo to htjeli dati u apoteci kad sam trudna bila-ali fakat pomogne! Nek ti s anjom TM izmasira sljepočnice i iza vratne žile
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 20:32:35
senka27
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
Danas je na svijet dosao jos jedan djecak po imenu Muhamed, tezak 4660 gr i 55 cm dug, porod je bio malo tezi i zavrsen je vakumom ali Star je nasa hrabrica i ubrzo ce se oporaviti.
cestitam star sve najbolje uzivajte u blagu svome...
i hvala Bogu da se rijesila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 20:32:54
Sandrich
Bravo za Star cestitke pd nas dvoje i zelimo joj brz oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 20:46:05
Selminja
Cestitke za star i Muhameda, pa on odhranjen se rodio masala Cicibanko javljaj nam se i pricaj kako slusa mala pisolina Dolaze nam nove bebice masalah Ja sam nesto nervozna citav dan, ne znam zbog cega ni zasto, samo sam eto...nako bezveze... Pijem kamilicu s muzekom i brstim cokoladni keksic njami ... Ostale zenice sta radite? Velika pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 21:07:24
pahuljica_25
Čestitke za Star i naprednog Muhameda
E Selminjaaa pa gdje si ženo?Nedaj se toj nervozi,dođe nama svima takav dan,sreća pa ne traje dugo. Sve hoću da te pitam gdje si ti kupila krevetić i gdje ih uopšte ima za pogledati na našem kantonu?Mi smo zapikirali komodicu za presvlačenje i kupanje u Turbo limacu i mm otišao jučer kad nema ni jedne,kažu trebaju naručiti i Bog zna kada će doći Neznam gdje tih komodica još ima,jer ja aBd kad uđem u 9-ti počinjemsa kupovinom.Jeeeedva čekam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 21:15:11
Selminja
Mi smo obisli sve zive baby prodavnice na tk, ali rijetko gdje smo nasli lijep izbor i dobre cijene,ili je preklimavo ili preskupo. Najvise stvari imas u Fis Bingu na Sickom tu smo mi i kupili krevetic i madrac i posteljinu. Imaju bas izbora od najjeftinijih do najskupljih stvari pa ti biraj ja mislim da imaju i te komodice ali ja to nisam kupovala pa nisam puno zagledala. Tamo prema gracanici nema nista, mi dzaba isli, nista nam se nije svidjelo... U TL bude dobrih snizenja samo treba naletit...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 21:32:53
Vodolija83
Cestitke za Star Masallah,Muhamed pravo krupna bebara Nadam se da je Star prosao osip i zelim joj brz oporavak !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 21:33:45
Anica1
Gdje ste zenice moje
Star draga cestitke i od mene, da vam je bebica ziva i zdrava, a tebi zelim sto brzi oporavak.
Jedno pitanjce - ovaj tecni Persil sensitive sto uzimate za pranje bebi stvari , jel to ono bijelo pakovanje sa alojom? Ja vidjela taj a nisam smjela uzeti jer nisam sigurna jel to to.
Mi dobili tetra pelenice sa dezencicima iz C&A
Ima li neko iskustva sa Peg Perego Uno kolicima? Mi se odlucili za ta, bas su nam se svidjela ali voljela bi prije nego ih uzmemo da mi neko iz prve ruke kaze kako su se ta kolica pokazala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 22:00:21
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: babilon
Ja sam se dvoumila i dvoumila i odlucim se za Jezero, u subotu idem aBd na pregled kod doktora, pa eto s bismilom i to da pocne.. Inace ne volim bonlice nikako, tj onaj miris bonlicki.. lose mi bude.. uh :D ali laganini :D
Ziva istina :)
babilonko mi bi gore mogle zajedno biti, ja sam u petak narucena na CTG i vaginalni, otvorena, mozda se zadesimo zajedno u porodjajnoj ;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 22:59:02
minie
Cestitke i od mene Star, da vam bebac bude ziv i zdrav 100 godina i da dozivite sve samo najbolje
Zanzibarko drago mi je da te prestala glava,
Vodolijo i ja sam danas peglala stvari za mog bebaca, oprala jos jednu turu i jednu cu sutra, ali peglanje ne ide bas lagano, cim malo duze stojim ledja mi otpadose . Ali svaki dan pomalo i bice sve spremno na vrijeme za moje sunce malo.
Sensia cijeli dan danas sam bila prijavljena na RR, ali radila jos brdo stvari, pa usput malo citala i kad je mm dosao s posla, malo skitali. Nigdje nema posteljinica za nas mali jorgancic koji je nekih divljih dimenzija. One u Adaxu pravljene samo po dimenzijama njihovih jorgancica
Pozdrav za sve
P.S. Mala75 hocu i ja jednu podlogu za svog bebaca, ali samo podlogu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 23:37:19
gerberka
evo da se javim hvala Dragom Bogu beba je uredu doktor se toliko trudio da vidi spol, baš smo ostali dugo..sve ukupuno oko sat i po, ali nije uspio.. je na zadak, okrenuta prema meni, a na monitoru pokazala leđa, guzu kako doktor kaže neda da vidimo, baš, baš se trudio,a i dio posteljice je na mjestu koje nas je zanimalo neka je ono nama živo i zdravo hvala vam na podrši
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 23:38:39
gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Cestitke za Star Masallah,Muhamed pravo krupna bebara Nadam se da je Star prosao osip i zelim joj brz oporavak !
mashAllah, neka vam je živ i zdrav..čestitam mila..brzo nam se oporavi i dođi nam sa svojom prićom
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
dobro jutro, nema nigdje nikog..moje ženice spavaju... evo da upišem za onu svoju guznu baju a guzna baja je posebna prića dr kaže da nema šanse da imam faekalis ako su mi prve dvijwe urino bile sterilne, a opci nalaz urina uredan. Smatra da je doslo do zagađenja kod njih, a zadnji urin sam predala u petak, a jucer mi bio gotov. Uglavnoim da ponovim urinokulturu. Pregledao me, kaže sve mirno, malo sekreta i da svrbež imam od candide, dao mi canesten vaginalete i kremu... u kupinice upravu si bile, i od pada imuniteta poremeti mi se dole flora, ai fauna
ja sam se jućer šišala i iscrtala nokte u kozmetičkom. Baš se super osjećam samo sitnica i bolje raspoloženje
evoo kafaaa
< Poruku je uredio gerberka -- 29.9.2011 7:56:56 >
Dobro jutro i od nas! Nadam se da se star oporavlja, da nema glavobolja, leđobolja i ostalih boljki, sve drugo je nevažno zaista. Ja još uvijek hodam kao po jajima u muževim čarapama ali svrab je prestao. Ostao je još bol koji mi ne smeta toliko budući da ništa ne moram dirati puno. Malo je problem nešto uzeti u ruku i hodati do wc-a ali je puno puno bolje. I tako meni propade još jedna sedmica u kojoj sam trebala izvaditi krv za matične, izvaditi uputnicu, javiti se u Vojnu i otići u Cryo Save. Razmišljam da danas barem do banke odem i vidim uvjete kreditiranja, nije daleko a tako sam željna malo zraka udahnuti. Zna li netko kada je u ambulanti u Vojnoj dr. Mišeljić?
Dobro jutro, drage moje. Jucer sam bila na kontoli u svom DZ. zalila sam se na kontrakcije i povremeno grcenje stomaka koje traje minutu-dvije. Doktorica mi htjela otvoriti bolovanje, ali ja nisam dala posto ne moram bas stogo mirovati a i nemam bas neki naporan posao. dala mi da pijem Apaurin 2 mg ujutro i navečer i Ginipral 2 puta dnevno i da kada dodjem s posla obavezno malo lezim. upozorila me da je njegova nus pojava pojačano lupanje srca pa me interesuje kakva su vasa iskustva s Ginipralom, jeste li vi imale kavih problema s njim? za svrbez i iscjedak mi dala vaginalete Neo pentoran forte pošo mi Canesetn vaginalete i krema ranije nista nisu pomogle. Prvi put koristim ove vaginalete i svaka informacija o njima je također dobrodosla..
Za vaginalete ne znam, ali Gynipral je smiješan pravo. Prvih tjedan dana sam bila ok, a onda jedan dan se tresla kao luda od njega, glas mi je čak drhtao. Srce mi je kao malo lupalo, ali nikad preko 110 otkucaja u minuti (ne smije preći 130, to prati). I trudi se uzimati ga poslije jela a mimo kave ako je piješ da ne bi pojačala te nuspojave. Sretno, i lagano.
jutro i od mene ...ja vam nekako slabo spavam...svako jutro budna sabah zorom i navece kad legnem oci ko fildzani a osjecam se nenaspavano... Gerbo super za bebaca...hB pa je sve ok...nego jesu ono u albumu sve tvoje cipele??dive su sve mi se svidjaju i neka si se pocastila nokticima i frizuricom..
meni je ginipral nepoznanica tako da neznam nista o tome...
Jutro zenice!!! Jedno brzinsko mahanje od mene Nadam se da ste mi dobro i da cu svaki dan kada udjem na ovu temu vidjeti ovako lijepe vijesti poput ove da je na svijet dosao bebac!!! Star-cestitam mila !!! Neka vam je ziv i zdrav bebac!!! Brz oporavak zelim!!!