Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni nije jasno...kako neke stvari samo dodju na adresu, a za neke moras platiti porez?
Neki dan sam platila 70 km poreza na obicnu duxericu. Jos me zvali iz Sa, da im posaljem tonu nekih kopija i papira...stvarno peglanje. Ispala je skuplja pita nego tepsija. Mm kaze nosice je samo u svecanim prilikama. I jos jednom mi se desilo da me porez zakine. A ostalo samo fino dodje na adresu ili postu. Nije mi jasno u cemu je caka.
e, moja nuni oplakah, sreća pa je za muža, da je za tebe, oj pa ne bi ostala od jezika, hahhahah
I mi smo skoro pa oplakali. A imala sam ja jedan slican porez...jos gori, za dvije torbe, tako da se nisam bunila za ovaj...sta cu.
Da, ranije sam se registrovala na ebay.com, ali nisam jos uvijek nista narucivala, samo smekam, a kad dobijem taj kod i kad verifikujem racun, oprobat cu nesto i da narucim, da vidim i ja kako to fercera... A kako da povezem ebay i paypal, mislis da u svom profilu na ebay-u upisem negdje paypal racun?
Izgleda da sam povezala A dok ne obavim prve transakcije, stanje treba da bude 0,00 jel tako? Kad kliknem na account na ebay-u, pise mi da je moj profil "linked" sa profilom na paypal-u, to pretpostavljam da znaci da su uvezani...
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
zadnji put kad sam narucivala neke haljinice iz USA (robna kuca) , htjela platiti putem paypala i pisalo mi nekih 40 dolara vise, a kad sam platila karticom nije zaracunato tih 40, pa zato ne znam
Izgleda da sam povezala A dok ne obavim prve transakcije, stanje treba da bude 0,00 jel tako? Kad kliknem na account na ebay-u, pise mi da je moj profil "linked" sa profilom na paypal-u, to pretpostavljam da znaci da su uvezani...
jeste. sada je sve ok. treba da bude 0,00 jer nije bilo transakcija.
Kod kupovine na ebay-u veliku ulogu igra komunikacija s prodavcem, prvo i najbitnije je pogledati feedback, ako je ispod 99%, ja ne kupujem.. I ako je neka stvar preko 30$ uvijek zamolim prodavca da napise da je gift ili da navede manju cijenu zbog nase carine. Jest mi se desilo kada sam s ASOS-a narucivala neke cipele...koje su bile oko 75funti, carina je bila 56KM..al ebiga te iste cipele su ovdje bila 300KM... i cheapsmells jednom,...al zato ne narucujem vise s cheap-a. Al fakat..ebay je jedna velikaaa zarazaa..
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 21.9.2011 22:49:53 >
kako se računa iznos carine...je li to neki postotak od vrijednosti proizvoda ili ima neka druga klasifikacija...čisto da znam unaprijed kolika bi mi mogla biti carina, ukoliko carine proizvod...
Kod kupovine na ebay-u veliku ulogu igra komunikacija s prodavcem, prvo i najbitnije je pogledati feedback, ako je ispod 99%, ja ne kupujem.. I ako je neka stvar preko 30$ uvijek zamolim prodavca da napise da je gift ili da navede manju cijenu zbog nase carine.
Kod kupovine na ebay-u veliku ulogu igra komunikacija s prodavcem, prvo i najbitnije je pogledati feedback, ako je ispod 99%, ja ne kupujem.. I ako je neka stvar preko 30$ uvijek zamolim prodavca da napise da je gift ili da navede manju cijenu zbog nase carine.
Jesi vidjela sto su plahe A pojeftine bona, evo mm upravo narucio, obje su 110 $ sa postarinom. Eh sad kakve sam ja srece ili ce me na posti zakinut ili ce nesto biti.
Jesi vidjela sto su plahe A pojeftine bona, evo mm upravo narucio, obje su 110 $ sa postarinom. Eh sad kakve sam ja srece ili ce me na posti zakinut ili ce nesto biti.
Nemoj da bude skuplja pita nego tepija samo ... nego ljubim ja svoje ljepotice puno
kako se računa iznos carine...je li to neki postotak od vrijednosti proizvoda ili ima neka druga klasifikacija...čisto da znam unaprijed kolika bi mi mogla biti carina, ukoliko carine proizvod...
carina se placa 32% od cijene + 10KM
manje posiljke se ne carine, do nekih 50KM
< Poruku je uredio bananica -- 27.9.2011 21:28:32 >