Rabi
|
IZVORNA PORUKA: tajra Rabi, draga, ti malo previse trazis opravdanja... ne, ne trazim opravdanje ni zasta...Boze sacuvaj ali hocu da kazem da smo u toj fazi izgubili tu granicu'''' povisenog tona''''...prije cemo se dogovoriti ako dam neku alt_ernativu za nesto sto u tom trenu ne moze biti ispunjeno. Hvala Bogu, ja ne znam sta je bolesno dijete, ali tvoje dijete nije vise bolesno, hvala Bogu, ponovo... I tvoje dijete ima tri godine... to je period kad savrseno razumije, ali i kada misli da sve moze... on trazi i preispituje tvoje granice... U potpunosti se slazem! Ti imas i bebu, pa naravno da si umorna... Ja nisam idealna majka...nisam psiholog... ali nisam ni lazljivica... samo prenosim svoje iskustvo... Moja deviza jeste: Batina je iz raja izasla,ali zato sto joj tamo nije mjesto! Batine su batine, ali sipkica je sipkica!!! koju ponekad upotrijebimo i to je to, ali u zadnje vrijeme dosta manje hB!!! I cisto ne moguce da ni jedan roditelj nikad, ali bas nikad nije upotrijebio sipkicu!!!! gvendolina i kod nas je nagrada najbolja u pridobijanju njegove paznje i njegove poslusnosti. Nije htio da jede u vrticu! Ama bas nista Jedan dan smo ga ostavili cijeli dan, do 16h i ja dosla on nikakav, nemocan, blijed..kaze ucitelj nije nista jeo aj Boze dragi, pa rekoh 4h!!! I kad smo izasli iz vrtica ja mu kazem, Ako sutra budes jeo, idemo odmah na bazen! dodjemo kuci jedemo, spemimo se i idemo na pivanje!!! kaze dobro I sutradan dosla po njega, on kaze odmah nismo se ni poljubili...JEO SAM sto nam je i ucitelj potvrdio! I naravno dobio je sto smo se dogovorili A sad imamo novi dogovor, nece da piski u vrticu Dogovor je ako bude piskio, dobice tablu za crtanje! cekamo rezultate, sutra!!! I tajra, ti si spomenula laganje!!Slazem se! Laz, varanje, obmana djece je veeeeelika pogreska i roditelji nekad da privole dijete da nesto uradi slazu ga kako bi dobili ono sto zele, i ako ne namjeravaju svoje obecanje ispuniti!!! Uvijek se trudim da svako moje obecanje ispunim i da ne lazem! Znala sam kad se iz set_nje vracamo kuci, pa on nece da ide, hoce da ostane vani a ja mu obecam da ce se kupati kad udje u kucu i onda trkom idemo da se kupamo i spavamo!!! zafrkano, zafrkano
< Poruku je uredio Rabi -- 14.9.2011 17:34:29 >