|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
13.9.2011 10:20:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

ma mi smo rodjendan proslavili svojevremeno kuci..samo familija i kumovi i gotovo..kakva igraona, tu bi bilo i znane i ne znane djece...nema Rafi jos svojih drugova da ih naberem 10-15 komada tako da mi je glupost izmisljati koga da zovem kad fakat nemam koga od djeceuser posted image user posted image ne znam..meni je igraona carobni svijet super za ovu manju raju..nekako je mala i imaš ih sve na oku pa mozes mirno sjediti i piti sok dok se oni igraju...
druge igraone nesto ni ne znam..mi smo bili samo jos u zanzibaru ali ogromno je tamo...nisam fan igraona, one su mi jezgro bakcila...samo su nuzno zlo kada dijete budali a vani je kisa i nemaš gdje s djetetom...

dadada taman tipkam i razmisljam BOze reko gdje li je ona, neJma je, kad ono ti se javljaš user posted image user posted image ne brini za rumenka, dječaci su to! moj brat nije ništa, ništa, ništa pričao do 2 godine...a sad je fakultet završio ...tako da..ne brini, biće rumenko nobelovac aBd user posted image

user posted image user posted image user posted image ...mojne nobelovacuser posted image user posted image ...nek je on meni fino u nekoj "zlatnoj sredini"...ni prepametan, a ni preglupuser posted image user posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 31576
13.9.2011 10:43:19   
Mya_81 RR
Hehe...kazem ja zatisje pred buru...raspisale se, dok sam sve pročitala nisam pola zapamtila user posted image

Te igraone, cijene što si Dadada spomenula bas mi neka cifra user posted image user posted image Znam da je SA skuplje dosta od nas, ali svejedno...

Felix, dobro je da je ipak sve ok završilo...znam da nema smisla sad drugacije ni razmisljati, ali moglo je biti puno gore user posted image I kakva kiša!!! user posted image

Doublemum, bas mi je zao kako vam se sve to zaredalo. Covjek nikad mira nema! Drzite se user posted image user posted image user posted image

Mi smo vec neko vrijeme u fazi vristanja! Znaci bukvalno kad joj nije po volji, kad je se ruzi, kad se svadjamo, kad joj nesto ne dam - ona vristiiiiiiiiiiiiiii. A kakav samo pisak ima!!!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31577
13.9.2011 12:15:15   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mi smo vec neko vrijeme u fazi vristanja! Znaci bukvalno kad joj nije po volji, kad je se ruzi, kad se svadjamo, kad joj nesto ne dam - ona vristiiiiiiiiiiiiiii. A kakav samo pisak ima!!!

ja sam za ovo skontala lijek i on se sjeuser posted image ..samo mu kažem ma nemoj da ja tebi vrisnem na uho pa da vidiš kako je..i jednom sam to i uradila ko kakva luđakinja i od tada je dovoljno samo da ga napomenem na taj događaj user posted image odmah prestaje vriskauser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 31578
13.9.2011 12:22:02   
Neca xxx
Hahahaha, Pocahontas, svaka cast! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mislim da je to stvarno efikasan metod da mu objasnis da to ne valja da se radi. Mada me bas interesuje sta bi rekao neki djeciji psiholog/pedagog da te je vidio na djelu. user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 31579
13.9.2011 12:28:09   
Anoniman

ooooooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i anel ovo radi sve se zile napne kad vrisne al hajd sto vristi on odma gleda sta ce udariti baciti od huje ....
Kad sam bila kod mame odakle god naide a mama blizu on je casne -udariuser posted image user posted image user posted image i odvali se smijati a dobro je rukicom pucne a samo njoj to radio nikom vise ne radi.
Seku obozava jest je izvozo samo sam se smijala .
Jadna , nedo bog da sam duze bila morala jadna niti bi sta ucila od njega za skolu niti spavala user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 31580
13.9.2011 12:38:35   
teacher75

IZVORNA PORUKA: salmy

Jutrica za drustvouser posted image user posted image
Kod nas sve standradica
Lady drago mi je sto su nalazi superuser posted image user posted image hvala Bogu
Tiki koliko si placala proslu igranu rođkas?? da sad ne trazim po forumima,koliko od prilike kosta i kakva je procedura.Mi smo nedavno bili na Iliđi u Mercatoru ma vala bezveze,pica niđe veze,sokici totalno bezveze.A osim toga uvijek bude djece koja nisu pozvana na rođendan a budu tu?? pa bude guzva.Ja isto razmisljam da bude ovaj rođendan u  igraoni  

platila sam 234 km, pisala sam jutros na temi rodjendan u igraonama

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 31581
13.9.2011 12:40:48   
teacher75

ma mi smo rodjendan proslavili svojevremeno kuci..samo familija i kumovi i gotovo..kakva igraona, tu bi bilo i znane i ne znane djece...nema Rafi jos svojih drugova da ih naberem 10-15 komada tako da mi je glupost izmisljati koga da zovem kad fakat nemam koga od djeceuser posted image user posted image ne znam..meni je igraona carobni svijet super za ovu manju raju..nekako je mala i imaš ih sve na oku pa mozes mirno sjediti i piti sok dok se oni igraju...
druge igraone nesto ni ne znam..mi smo bili samo jos u zanzibaru ali ogromno je tamo...nisam fan igraona, one su mi jezgro bakcila...samo su nuzno zlo kada dijete budali a vani je kisa i nemaš gdje s djetetom...

dadada taman tipkam i razmisljam BOze reko gdje li je ona, neJma je, kad ono ti se javljaš user posted image user posted image ne brini za rumenka, dječaci su to! moj brat nije ništa, ništa, ništa pričao do 2 godine...a sad je fakultet završio ...tako da..ne brini, biće rumenko nobelovac aBd user posted image

kod nas je za prosli rodjendan bilo 12-13 djece, sto od rodjaka, sto od prijatelja, tako da je jedino igraona dolazilau obzir- nas stan je od 49 kvadrata i mala je dnevna soba, tako da istovremeno ne moze primiti ni troje djece sa roditeljima a kamoli 12-13, a da slavim 5 dana rodjendan i dijelim raju da mi dolaze u turama, ne pada mi napamet- niti imam vremena niti zivacauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 31582
13.9.2011 12:48:54   
leona81
joj i mi ne znamo sta cemo za taj rodjendan, sva su djeca mala pa moras zvati i roditelje, nek dodje 10 djece to je 20 roditelja, moja mama i sestra i mama od mm, i jos kum od M. i njegova zena i par prijatelja bez djece. to je preko 30 odraslih i 10 djece. tortu uzimamo mimo igraone plus torta za vrtic. nek je 200 igraona, i 2 torte 100 i nesto, pice ce doci za 30 odraslih minimum 150 KM. najmanje 500 KM.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 31583
13.9.2011 12:50:33   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

joj i mi ne znamo sta cemo za taj rodjendan, sva su djeca mala pa moras zvati i roditelje, nek dodje 10 djece to je 20 roditelja, moja mama i sestra i mama od mm, i jos kum od M. i njegova zena i par prijatelja bez djece. to je preko 30 odraslih i 10 djece. tortu uzimamo mimo igraone plus torta za vrtic. nek je 200 igraona, i 2 torte 100 i nesto, pice ce doci za 30 odraslih minimum 150 KM. najmanje 500 KM.

u kojoj igraoni ste slavili prosli rodjendan, posto je bilo i kako je bilo?slazem se da je skupo al neko nema drugu opciju, kad je stan mali i ne mozes primiti puno ljudi a jos pada u jesen ili zimu nista drugo ne preostaje osim igraone

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 31584
13.9.2011 13:02:20   
Malenaoduvijek

ja sam za ovo skontala lijek i on se sjeuser posted image ..samo mu kažem ma nemoj da ja tebi vrisnem na uho pa da vidiš kako je..i jednom sam to i uradila ko kakva luđakinja i od tada je dovoljno samo da ga napomenem na taj događaj user posted image odmah prestaje vriskauser posted image

kad moji pocnu tersati i urlati onda i ja samo ocnem kao da placem i da tresem rukama i nogama.bukvalno se sjeuser posted image sto kaze poca. i ne znaju sta bi radili ili se samo pocnu smijati ko vele vidi ove budale.

a da zaboravila sam vam reci, kaze meni teta koja ima curicu od 4 godine najbolji metod kaznjavanja djeteta je da ga ili zatvoris u sobu onoliko minuta koliko mu je godina ili posaljes u cosak i naglasis da je to zbog toga sto je prije toga uradio i da to pali.
njena curica je prestala da radi to sto je radila do tada.

takodje mi rece da djeca od 2-3 godine imaju fazu tvrdoglavosti i kontriranja i koliko god se protivio ti nista ti ne vrijedi to jednostavno samo prodje (vecinom)

mi bili vani, toplo je ali nije strasno u hladu je lijepo user posted image ...zao mi je ljudi koji se pate s vodom ali sto se mene tice neka jos ovog toplog vremena kad krene zima nigdje kraja

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 31585
13.9.2011 13:06:54   
leona81
Pinokio, bilo je ok, s tim da smo imali samo 6 djece razlicite dobi. njima je bilo super a i roditeljima, zvali smo i nase prijatelje bez djece i najuzu rodbinu. minimalno je da se plati ja mislim 140 za 10 djece, a ako ima vise djece ide 14 KM po broju djece. mi smo donijeli svoju tortu, i platili kafe i sokove oko 150.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 31586
13.9.2011 13:15:24   
Hanady RR
hajmo na temu igraonice...
pa sutra kad neko pita tamo na temi za igraonicu pinokio il neku durgu čuditte s ešto nema postova...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 31587
13.9.2011 13:32:49   
DM
E mi zaglavismo na inhalacijama i na antibiotikuuser posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 31588
13.9.2011 13:42:25   
Apotekarka
Dan...
Ja stavila rucak da se kuha,A spava,moji svoi peku bestilj a vala u pogresno vrijeme kad moje dijete spava,sta me briga ja sam im tegle oprala i pripremilauser posted image
Evo sad se hocu malo pegle uhvatiti,treba i ormar preloziti nesto mi se ne da...
I moj A je pravi zloco u zadnjih mjesec dana
Veceras idemo mojoj vjencanoj kumi u Sa bas sam je pozelila 2,5 mj se nismo vidjele...
Lady26 hb za nalaze,mozda je tvoja Lanci ko ja kad sam dijete bila mrsava i slabo jela totalno,nisam mogla dzaba je oi sa se sjecam ganjanja s hranom...
Felix misa mu,hb da je sve zavrsilo dobro
Doubleum brzo ozdravite
Koko draga opusti se,vidim po tvojim postovima da si bas napeta,tko ne bi bio,svatko normalan tako reaguje.probaj manje misliti na operaciju....
Bambi pusaaaaaaaaaaaaaa,Amani,Mala1994,marijanna,zaha,tekja,dadada,hanady,pochahontas i ostale

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31589
13.9.2011 13:48:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

user posted image a misa mu zasto sta je bilo brzo ozdravljenje user posted image
Moj A. zaspo odoh i ja user posted image malo . Zaboravila sam rec da mi je anel razjuser posted image krevetac .Neki dan skako u njemu ma ne skako vec odskako istom cu samo skljoc pukose dole ispod daske krevetca user posted image sad moram zvat majstora da druge donese daskice da napravi.
Eto reko sine sve razvali nije docekalo ni 3 godine a kamoli drugo djete kolica razvalio kotac puko skroz bacila ih krevetac razhanco, mozel reko kod tebe ista bitiuser posted image zivi stvore mali.
Svasta zna pricati a rijeci su mu da se upiskis od smjeha koje nezna dobro izgovoriti ,juce jede vani i sazvako zalogaj pa ispljune kao ede majo pica -jede malo ptica sazvako i ispljuvouser posted image user posted image
Na svakoj rijeci mu je zaš-znas .......
REcimo prica "mama idi goje maja paca , sakila se zaš" Vidi gore mala maca sakrila se i onda doda o vo Znas user posted image user posted image

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 31590
13.9.2011 13:48:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum

žao mi jeuser posted image veeelikiuser posted image   mi cemo Nikolin rodjendan slaviti kod kuce,po danu pravim rucak za najužu obitelj a oko 6  ce doci prijatelji s djecom s kojima se družimo,znaci 5-ero djece i 10 odraslih, to nam nije puno. Nikola ima svoju sobu gdje se djeca mogu igrati  i sve rijeseno... prosle godine smo zvali puuno ljudi, prijatelje,kumove al ove godine mi ne pada na pamet,nada se da se nitko nece ljutiti a i da se naljute sta cu ima ja..

(odgovor članu DM)
  Neposredna veza do poruke: 31591
13.9.2011 13:51:26   
Anoniman
mi bili vani, toplo je ali nije strasno u hladu je lijepo user posted image ...zao mi je ljudi koji se pate s vodom ali sto se mene tice neka jos ovog toplog vremena kad krene zima nigdje kraja

nemoj tako user posted image user posted image user posted image sto se mene tice dabogda sutra pao snijeg 3 metra user posted image user posted image user posted image ove su mi vrucine+sparine+suse+zao mi sto nemaju vode dosta svjeta se zali dokundisale .
Pozelila sam se obuci , i izac van nadihat svjeze have .Da mi se dimi iz usta kad puhnemuser posted image user posted image zima.
Nazalost javlja ovaj do iduce hevte user posted image vruce ...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 31592
13.9.2011 13:53:15   
mala86
pozzic svima user posted image

mi uletili da vas pozdravimo user posted image

joj rodjendan-ja cu i ove godine u stanu (pa kako nam bude user posted image )
htjela u igroanicu al imamo vise prijatelja koji nemaju djecu,sta s njima user posted image opet moram kuci pravit tako da cemo sve u kucu,nadam se da ce uspjet svi stat user posted image

jedva cekam,slavimo 25 jer nam je rodendan ponedeljkom i kumovi i jos dvoji prijatelji su 2 smjena pa cemo onda ostavit za 6 dana poslije
htjeli dan prije,ali imamo u subotu svadbu,bit cemo vjerovatno nikakvi sutradan

lady super za nalaze bas mi je drago user posted image

malac zaspo idem i ja malo uz njega,jutros smo se oboje nahodali neku papirologiju sredjivali

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 31593
13.9.2011 14:01:51   
Mya_81 RR

Budem isprobala, jer nemam šta izgubiti. I daj bize da upali, jer je ovo čeljade neke čudne naravi user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 31594
13.9.2011 14:05:47   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: MALA1994
kad moji pocnu tersati i urlati onda i ja samo ocnem kao da placem i da tresem rukama i nogama.bukvalno se sjeuser posted image sto kaze poca. i ne znaju sta bi radili ili se samo pocnu smijati ko vele vidi ove budale.

a da zaboravila sam vam reci, kaze meni teta koja ima curicu od 4 godine najbolji metod kaznjavanja djeteta je da ga ili zatvoris u sobu onoliko minuta koliko mu je godina ili posaljes u cosak i naglasis da je to zbog toga sto je prije toga uradio i da to pali.
njena curica je prestala da radi to sto je radila do tada.

takodje mi rece da djeca od 2-3 godine imaju fazu tvrdoglavosti i kontriranja i koliko god se protivio ti nista ti ne vrijedi to jednostavno samo prodje (vecinom)

Šaljem ja nju često u kut user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Dok se ne smiri, a onda mustra kad se smiri dodje do mene i počne me ljubiti! I kao onda su premali da znaju neke stvari...ahaaaaa...

A čitala sam dosta sad o ovom razdoblju i ne zovu ga bezveze terrible two!!!
Nadam se da će sve ove metode za godinu postati napokon efikasne!

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 31595
13.9.2011 14:07:26   
Ella_H
Poz drage.
Falite i vi meni i ti Bambi isto,
skola nas malo zeza al nema vezeuser posted image .
A. je bolje cuna uglavnom ne zali se proci ce uskoro nadam se.
Malo mi dosadi voznja gore dole nonstop ali ako se budem
drugi put udavala trazit cu da mi nadju kakav stan ili kucu
blizu skoleuser posted image . Jucer sam se ponovila kupila sebi 2 marameuser posted image .
Doublemum nedaj seuser posted image .
Ostalima i ne ostalimauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 31596
13.9.2011 15:34:25   
tekja
dan...mi bili na Ilidzi, il' sto bi V. rekao Djidjiuser posted image ...maleni sad spava, ja dosla da mahalam, a ono nigdje nikogauser posted image

felix...ja zaboravila da si isla kod mame, pa sve se pitah gdje si...uh, svasta se nesto izdesavalo, hB, pa opet srece u nesreciuser posted image

mala, nismo V. jos osisali, vjerujes li da MM nema vremena...doduse danas smo mogliuser posted image user posted image user posted image , al' mi zao bilo da ne iskoristim to sto je kod kuce i ne odvedem dijete malo na zrak..mozda sutra, bogme se poceo i znojiti iako nije nikada prijeuser posted image

Joj pocy, isto i ja reagujem, kad mi se neko obrati, a ne tice ga se pa sta god je u pitanju, ja samo dignem glavu i napravim se da nisam cula i ganola za svojim poslomuser posted image ...eh taman cu se raspravljati s nekim tamo likovima nidje vezeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 31597
13.9.2011 18:51:23   
Anoniman
Samo da mahnemuser posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 31598
13.9.2011 19:38:53   
Lady26
Djeste zemske user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31599
13.9.2011 19:48:08   
Malenaoduvijek
sahara i kono nemojte pretjerivati cak po dvije rijeci, puno vam je to..preforsirati cete se user posted image user posted image user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 31600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1262 1263 [1264] 1265 1266   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

pomoc
amaniamanic

Znam da nije anketa al mi treba hitno par misljena pa bih vas molila da mi odgovorite.Unaprijed zahvalna jedna zabrinuta zenica..Nisam trudna(radimo na bebi)al imam cistu i dr predlaze da se odstrani Molim vas iskustvo i misljenje.

ogd (72%)

odg (28%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *